Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 18:42 - ЗАБЛУДИТЕ НА ЛУЦИФЕР - ЕРНСТ АНГЛИ - ЧАСТ 1-ВА
Автор: rozasaronova888 Категория: Други   
Прочетен: 1062 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.10.2013 18:44


ЗАБРАНЕНИЯ ПЛОД

 

САТАНА е главният заблудител, използвайки по такъв начин хора, че Библията ни предупреждава в Марка 13:22: “Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните”. Стряскащо е, нали? Самите избрани! Само чрез прилагане на Божието слово ежедневно в сърцата и живота ни, очите ни могат да съгледат заблудата на Сатана. Научили сме много за вървежа с Бога, но в този последен час трябва да изучаваме за това как се движи дявола, за да бъдем сигурни и никога да не направим дори и една стъпка с него.

Четем в Битие, че дяволът изкуши Ева. Изучавайте това внимателно, защото тук са разкрити класическите стъпки на Сатана. Преди да падне в изкушение, Ева не беше съгрешила срещу Бога; тя можеше да преодолява изкушението, но сега беше съгрешила като послуша Сатана. Без съмнение ден след ден тя беше идвала до забраненото дърво. Сигурен съм, че понякога тя е изпитвала угризение поради гузната си съвест, когато преднамерено си е играла с непокорството; но дяволът й казвал: “Ева, не се тревожи, ти няма да правиш друго освен да гледаш.”

Битие 3:6: “И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше ПРИЯТНО ЗА ОЧИТЕ...” Спомнете си, че Бог каза: “Да не ядете от това дърво”. Все пак, когато Ева погледна, плодът беше по-хубав от всички останали, които беше виждала. То беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

1 Йоана 2:16: “Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите и тщеславието на живота - не е от Отца, но е от света”. Не забравяйте: “пожеланието на очите”. Очите са описани като прозорци на душата; удивително е как дяволът може да владее хората като влиза чрез очите право в душата!

Очите ви подбират голяма част от храната, която искате да ядете. В магазина очите избират това, което изглежда добре. Чрез очите се създава апетит към храната. Очите могат да бъдат използвани по един чудесен начин, но също така са използвани да разрушават. Прекрасна червена ябълка... очите я виждат, пожелават, но пропускат да забележат малката дупчица, чрез която се вкарва отровата. Точно както очите могат да различат отровната за стомаха храна, също могат да подберат нещо, което е смъртоносно за душата - когато очите са изцяло осветени от Бога и сърцето е неопетнено и чисто. Дяволът плени Ева чрез очите. “Ева, погледни този прекрасен плод; това няма да навреди. Погледни, виж колко е очарователен!”

Когато Ева описала плода на съпруга си, той слушал. Някога слушали ли сте някого, който ви казва нещо неправилно и използва измама? Сигурен съм, че Адам не очаквал да бъде измамен от Ева; никога преди не му се беше случвало подобно нещо. Той трябвало да може да се защитава срещу змията, но нямал защита срещу Ева.

Вероятно Адам е бил объркан от това, че Ева не се подчинила на Бога и все още физически е била жива, но тази първа хапка е означавала духовна смърт. Дяволът е избрал да използва едно от най-прекрасните създания в рая. Той не би избрал да бъде отхапано нещо отблъскващо; той избира това, което е приятно за очите. През вековете Сатана е победил множество Божии могъщи войни, хора, които е било невъзможно да се изложат.

Днес дяволът все още впримчва със същите примки, които винаги е използвал. Хапката винаги е примамлива и прикрита, за да изглежда желана. Сатана копае капана, покрива го докато замаскира грозотата. Лъсва само приятното, безвредното и съблазнителното. “Няма да навреди, ако се погледне; това е напълно безвредно - успокоява той. - Няма да навреди, ако само се докосне.” Това са семената на заблудата. Ако само на едно семе му се позволи да попадне в сърцето, то може да ви унищожи, когато му дойде времето и вие ще бъдете оставени, когато дойде Исус.

“Колко ужасно!” - си мислим ние, когато четем случката с Ева; и все пак същия вид непокорство се повтаря всеки ден милиони пъти на планетата земя. Вие, като Божие дете, позволявате ли на дявола да привлече вниманието ви или фокусирате погледа си върху Бога?

 

Били ли сте ограбвани?

 

В Йоан 10:10, Исус сравнява Сатана с крадец, който идва, за да открадне, да заколи и да погуби... Дяволът е дошъл, за да ви ограби, убие и отнеме всичките ви благословения, да унищожи тялото и умът ви и накрая - душата ви. Той единствено иска пълното ви погубване. Някои от вас позволяват на Сатана да ви унищожи чрез други хора; някои позволяват на децата си да разрушат вървежа им с Бога. Поради действията им дяволът открадва Божията радост и мир от вас. Или вероятно дяволът ви краде чрез вашия съпруг или съпруга, които не живеят за Бога, и вие позволявате това да влияе на взаимоотношенията ви с Господа. Но Исус дава голямата надежда: “Аз дойдох, за да имат живот и да го имат изобилно” (Йоан 10:10).

Мнозина от вас, като Божии деца чувствате, че Бог не ви благославя така, както благославя останалите. Той ви благославя, но ви крадат. Веднага след като Бог освободи любовта си към вас - или дори преди да се протегнете, за да я получите - дяволът я е отнел. Тогава той ви заблуждава, убеждавайки ви, че Божиите обещания и благословения не са действителни или че те са действителни за останалите, а не за вас.

Сатана продължава да ограбва, като ви въздейства да бъдете съвсем малко непокорни на Бога. Той може да насочи вниманието ви към забранения плод - само един поглед - една усмивка на неправилното време, на неправилното нещо може да причини загубата на част от Божието помазание.

В този последен час трябва да знаете: Вие не можете да си играете със забранения плод; не можете да бъдете заедно с дявола по какъвто и да било начин, образ или форма. Не позволявайте на дявола при каквито и да било обстоятелства да контролира ума или духа ви. Когато той ви контролира по някакъв начин, част от помазанието ви се отнема и вие сте ограбени от част от Божията сила.

Има хора, които постят и се молят, но след това губят част от помазанието, като вършат малки неща срещу плана на Бога за живота им. Колко е нещастен онзи, който е постил, молил се е и е растял близо до Господа и след това е позволил на дявола да открадне онова, което е най-скъпоценно от всичко друго на земята! “Няма да участвам” - мислите си вие; но гледате и гледате. В духа си ласкаете онова, върху което са се спрели очите. Като правите това духът ви е заразен. Знаете, че не трябва да поглеждате към забранения плод, това е неправилно; но не се грижите да защитавате скъпоценното помазание на Бога в живота си.

Адам и Ева бяха наясно, че плодът беше забранен. Защо го търсеха? Защо се въртите около нещо, което ви е забранено? Защо някой ще търси компанията на друг? Защо започваме взаимоотношение (искам само да бъдем приятели) с някого, който Бог ви е забранил да посещавате?

 

Погубени от една

допълнителна усмивка

 

“Не правя нищо лошо” - твърди онзи, който гледа забранения плод. И все пак една усмивка на неправилното време може да унищожи една личност и да съсипе сигурността на някого, като го направи слаб. Тя насърчава личността да “засили надеждите”, кара ума да навлиза в канала на забранения плод.

“Не бях планирал да направя нещо лошо” - извинявате себе си. Въпросът не е дали сте го планирали, а че е станало едно разрушение, и че ВЪРШИТЕ нещо неправилно. И наистина, какво извинение има християнинът за това, че е гледал?

В това последно време едно истинско Божие дете няма да си играе, да намига и флиртува. Едно истинско Божие дете ще сложи край на всичко това. Не може да има дразнения. Ненаситното его ще изчезне, разпънато от Святия Дух.

Някои мислят, че е забавно да се протягат към греха, без да стигат докрай - може би един поглед, който казва: “Аз наистина те харесвам”, или една допълнителна усмивка, когато не е обичайно. Ако сте от тези хора вие унищожавате другите; дяволът ви използва като свое оръжие. Мнозина са били погубени от една усмивка. Тя ги отправила в неправилния път, отделяйки ги от Божия Дух - онази единствена усмивка, онова “невинно” потупване. Толкова малко нещо... то води до обричането на една душа. Колко е ужасно да бъдем инструмент в ръцете на дявола!

Горката Ева, горкия Адам - загубиха всичко. Нещата можеха да бъдат различни, ако Ева не беше стояла около забранения плод. Ако се интересувате от някой, когото нямате право да докосвате, милвате, да му се усмихвате или намигате, по добре се отделете и стойте надалеч - това е забранен плод. Дяволът ви заблуждава и ще изгубите душата си. И не само това, но вие му помагате да унищожи някой друг. Вероятно този човек не е мислил да извърши нещо неправилно, докато не се появявате вие. Вероятно той невинно е стъпил на пътя, който води към погибел, но вие сте отговорни, ако душата му отиде в ада.

Забраненият плод е извън границите на Божието дете. Като гледате, вие застрашавате цялото си преживяване с Бога, самия си живот; и ако някой друг е включен, вие също излагате на опасност и неговия живот.

О, Боже, помогни ни в този час да не мислим само за себе си, но също и за останалите и да живеем по такъв начин, по който няма да спънем никого! Ако онези, с които живеете, отидат в ада, това може да не е заради вас, нито пък за това, че сте ги отправили по пътя или сте им помогнали да намерят унищожение. Бог трябва да знае, че вие нямате нищо общо с падението на някой друг. Той трябва да знае, че вие сте излели Божието благоухание, Божията любов и радост в Господа и че не сте използвали измама, че действията ви са били чисти в очите на Всемогъщия Бог.

Има хора, които просто си играят наоколо; те виждат някой, който ги привлича и използват този човек, за да накарат съпругите или съпрузите да ревнуват, като си пофлиртуват малко. Това е неприемливо за Бога.

Дошло е време, когато е необходима голяма дисциплина и Бог няма да търпи онези християни, които си играят със забранения плод, които си позволяват волности с Божието слово, правят неща срещу Словото и продължават да твърдят, че са новородени християни. Сега е време на богохулство срещу Святия Дух, време на ярост между две свръх сили: Господ Бог Всемогъщи и Сатана. Когато бушува битката, вие сте по средата. Святият Дух се бори да ви подготви да бъдете взети при Второто идване на Исус, сражавайки се да ви вземе оттук.

Човекът, който флиртува със забранения плод е като малкото момче, чийто баща многократно го предупреждавал да внимава с алигатора във водата. Отново и отново бащата е повтарял: “Сине, не се приближавай! Алигаторът ще те хване!” Малкото момче било силно заинтересувано и се промъкнало дебнешком през тръстиките на брега, за да погледне алигатора. Отначало то стояло назад; но всеки ден ставало все по-смело и храбро. Не е имало намерение да стъпва във водата, а само се е приближавало по-близо. Това, което не е знаело, е, че алигаторът може да излезе от водата и да стигне до брега, където се намирало. Един ден бащата чул ужасните писъци на своя син, но било твърде късно. Алигаторът бил получил дневната си дажба. Грехът е като алигаторът: Когато флиртувате с него прекалено дълго, той ще ви унищожи.

Предали ли сте се изцяло на Бога като Негово оръдие или има моменти, когато се предавате на плътта? Позволявате ли на дявола да ви използва по всяко време? Приличате ли на онези, които нямат право да флиртуват и все пак го правят? Ако е така, дяволът ви е заблудил. Вашето его се подхранва от интимните погледи; очаквате комплименти, които ще ви накарат да се чувствате специален и изключителен.

Не можете да си позволите да имате каквото и да е безопасно обвързване с мнението, което даден човек има за вас, а само това, което Бог мисли за вас. Вашият единствен източник на снабдяване трябва да идва от Бога, от това, че знаете, че сте Негов слуга и че Той е удовлетворен от вас. Реалността на продължителната радост не се намира в къщи и земя, но в добротата на Бога, в Духа и благодатта Му. Тази реалност няма никога да бъде ваша, ако дори и съвсем малко осквернявате благодатта Му.

Святият Дух непрестанно се бори с някои хора, поради нещата, които вършат. Дяволът ги кара да мислят, че няма нищо лошо в действията им, но е удивително това, което Бог разкрива, че е скрито в духа на хората. Често си мислят, че не знам, тъй като не отминавам нищо, което Бог ми казва. Има една малка частица на заблуда. Може да заблуждавате себе си, но не и Бога. Дяволът иска вие да подхранвате онова “малко нещо” в живота си, за да не можете никога да го превъзмогнете. Той иска това зрънце, мъничко петънце, което петни, ще ви попречи да бъдете променени в един момент, в миг на око.

В това време на греховен хаос, в това врящо гърне, когато “става всичко”, малко неща се считат за грях от повечето хора - това е лъжа на дявола. Всичко, което е срещу това, което Бог е казал “да не правиш”, е грешно в очите на Бога. То е неправилно.

 



Тагове:   Бог,   дявол,   Луцифер,   заблуда,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozasaronova888
Категория: Други
Прочетен: 1706584
Постинги: 3915
Коментари: 97
Гласове: 1005
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930