Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2015 09:36 - Загадката Ехнатон и удължените черепи
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 12298 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 12.02.2016 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Египетският фараон Аменхотеп IV е живял през XIV век преди Христа и е владетел през периода от 1353 - 1336 пр.н.е. Името му манипулативно се използва за възникването на някои легенди сред розенкройцерите. Като тази, че Аменхотеп IV влиза в ордена1 още от много малък и променя името си на Ехнатон (Слава на Атон). Промяната на името му е исторически факт, но за останалото може да се поспори. Този фараон е предводител на един вид религиозна революция. Премахва политеизма, налагайки вяра в един бог от вече съществуващите 2000 божества, премества столицата и посвещава живота си на пропагандирането на мистичните идеи на ордена, по негово време също се забелязва възход на науката и изкуството.

Преди години съдейки по изображенията на фараона Ехнатон учените считали, че е страдал от някакви генетически изменения и уродства и е бил болен от някаква болест.
Въпреки че животът на Аменхотеп IV с въвеждането на монотеизма буди по-особен интерес към този фараон, то тялото му още повече удивява както учени, така и най-обикновени хора.

Твърди се, че останките му са открити през 1907 година, но са силно повредени и поради тази причина не е съвсем сигурно, че са негови.
Според патоанатомите в миналото считали, че Ехнатон е имал генетични заболявания и с това може да се обясни ненормалната форма на черепа му. Във външният му вид те твъдрят, че се наблюдават и други мутации – синдром на Марфан, който причинява удължаване на крайниците, синдром на Клайнфертел, който кара организма да произвежда огромни количества от женския хормон естроген и води до натрупване на мазнини в седалищната и гръдната част на тялото.

image

Статуя на Ехнатон

image

Чертите на лицето на Ехнатон не отговарят на нито една съществуваща раса на земята

На една среща на „Забранената египтология“ през ноември 1997 г. ставало дума за находка в Калабша, намиращ се в близост до язовира Насер. По информация на изследователя и научнопопулярнeн журналист Манфред Димде един египетски археолог открил двоен гроб на "фараона-еретик" Аменофис IV и жена му Нефертити.

През 2010 г. учените откриват тялото му и е направен ДНК анализ, който показва, че фараонът е бил напълно здрав. Удължената му глава със странна продълговата форма, която е един път и половина по-голяма отколкото при хората, както и краката му стават повод за хипотеза, че той е от смесен произход с извънземни (както и смятали египтяните, че е наследник на "боговете"). 

Освен въвеждането на новата вяра само в един единствен Бог фараонът Ехн-Атон въвежда и нова визия, която заимства от старите архивни записки. Още в детска възраст деформирали главите на всички от царската фамилия и ги подготвяли за новите религиозни представи. За целта поставяли детските глави в специално направени менгемета, за да може черепът да бъде контролирано деформиран по време на растежа. Единствената причина за това мъчение било желанието човекът да онагледи своя непосредствен божествен произход. - Тоест както изглеждали боговете???

 - Какво толкова тайно имаше обаче в наскоро открития гроб на Ехнатон? - След като някакъв археолог, да го наречем Абдул Хасан, седмици наред търсил в руините подходящи експонати, на мястото, където били спрели товарните животни, той забелязал 60-сантиметров издялан каменен къс. След по-внимателен оглед се установило, че ставало дума за проход, чиито стъпала отвеждали до подземна гробница. След продължилите четири години разкопки била намерена шахта, дълга 21 метра, която водела до древноегипетска гробница. От надписите на двойния гроб станало ясно, че става дума за Ехн-Атон и Нефертити! За Абдул Хасан Манфред Димде казва:

  „Мъжът беше разколебан, защото след Тутанкамон това можеше да се окаже втората по важност находка в Египет. Но по политически причини му бе отказано да бъде вторият Хауард Картър.“

  На 27 март 1997 г. археологически екип от международни експерти отвори гроба и веднага след това го запечата. Това категорично показа, че очакваната от Хасан слава засега се отлага. Тези хора обаче, въпреки всичко се постарали да оставят някакво съвременно доказателство за присъствието им, поради което неопровержимо да се окаже, че: „Ние вече сме били там“. След голямото си учудване относно възникналата тайнственост от страна на египетските власти, отговарящи за античното наследство, нещастният египтолог също оставил нещо след себе си. Той се решил да постави под вече отворения капак на саркофага на Ехн-Атон едно шише от „кока-кола“, което без съмнение ще трябва да докаже, че археолозите вече веднъж са отваряли саркофага. Освен това имало подхвърлени и други улики, за които обаче археологът не иска да говори.
 - Защо обаче гробът официално отново беше затворен?

Според историята Ехнатон е бил притежател на огромен харем, имал е две официални жени и над 10 деца. Само от Нефертити той е имал 6 дъщери.

image

Статуя на Нефертити

image

Бюст на Нефертити

image

Изображение на една от дъщерите на Ехнатон, която също има удължен череп

image

Кварцово изображение на Меритатон - дъщеря на Ехнатон и Нефертити

В различни части на света от Сибир до Централна и Южна Америка се откриват подобни черепи. При някои са ползвани средства за да бъдат деформирани черепите от малки деца, при други не - те са си естествени. Наскоро бяха направени изследвания на черепите от Паракас (Перу). През 1928 г. Джулио Туло открива близо 300 черепа датирани на от преди около 3 000 г., които се отличават от останалите черепи, поради което са наречени "черепите от Паракас". Черепите са 25% по-големи и 60% по-тежки от човешките. Според изследователите би трябвало да съдържат над литър, литър и двеста грама повече мозък от обикновенните хора. Те са с червена коса и са съвсем различни от местните жители. Анализът на митохондриалната ДНК показва, че нямат никаква родствена връзка с останалите хора на земята и нито едно същество на земята.   
 

image 

 Удължени черепи от Мексико

image

Черепи от Паракас


=======================

1 Действително в Египет, а и на други места е имало посвещенчески школи. Така например в Египетската история според Мането има четири периода. Първият е периодът на боговете (каквото и да означава това), които живеели хиляди години, следва този на полубоговете и т.н. По време на първият или вторият период е създаден Орденът на Озирис, в който влизат жреците, които пазят знанията от предишната високоразвита цивилизация. Начело на този орден и главен жрец на Египет в продължение на няколко хиляди години стоял Хермес Трисмегист (който бил наречен бог) и умеел неща повече от обикновените хора. Ритуалът по време на посвещенията в Орденът на Озирис ставал по следния начин. Кандидатът бил поставян в каменен ковчег и затварян с тежка плоча. След едно денонощие се решавало дали да го приемат и да отворят ковчега. Върховете на пирамидите в Гиза били покрити от сплав от олово, мед и злато. А както е добре известно на върха на голямата пирамида в Гиза имало огромен кристал наричан МерКаБа, за който се твърдяло, че дошъл от небето. Кристалът бил свален от Хермес и скрит и пазен от жреците от Ордена на Озирис. Никой от фараоните не е имал достъп до кристала, за който се твърдяло, че можел да даде "власт над света". Според някои твърдения, верни или не кристалът МерКаБа бил не само източник на енергия, но и с негова помощ можело да се преминава в различните измерения. Първият човек, който се опитал да стигне до този кристал бил Ехнатон. Около това време е създаден друг орден наречен Велико бяло братство (споменат от древногръцките автори Платон и др.) вероятно стараещ се да стигне до споменатия кристал и има твърдения, че Ехнатон е бил член на това братство. Той сменя столицата и променя религията и жреците от Ордена на Озирис стават извън закона. Той е убит от жреците от Ордена на Озирис и нещата се връщат в старото положение. Розенкройцерите твърдят, че произлизат от ордена на Великото бяло братство, който не се знае дали е просъществувал повече от времето на опита на Ехнатон да стигне до кристала МерКаБа. В Индия съществува друг орден с името Велико бяло братство, който не трябва да се бърка с вече споменатият в Египет. Така че, ако въобще трябва да се приемат розенкройцерите на сериозно с тази тяхна теория за произходът им от "Великото бяло братство" - те се месят в неща, които не би трябвало да са тяхна работа! Но пък благодарение на тях, ако може да се вярва е достигнала една от книгите на атлантите - Изумрудените скрижали (за момента търся последните две глави-скрижали от книгата). Държа да отбележа, че тайните общества в наше време са лошо и зло нещо.
Според легендите и някои древни текстове споменатият кристален камък се пази в Залата на свидетелството или нещо подобно, намираща се някъде в тайните подземни тунели под пирамидите в Гиза. Действително през XX век са открити споменатите подземни тунели, за чието наличие в началото на века някои учени са се присмивали и не са вярвали, но се оказват истина. Изследванията показват наличието на някакво енергийно поле и са пускани роботи (направени от немска фирма специално за целта). През 1924 г. археологът Джон Кинеман открива под хеопсовата пирамида тайна камера с механизъм, който нарекъл антигравитационна камера. Часовниците спирали, хората губели ориентация за пространство и време. Може още да се спомене, че през пролетта на 1945 г. наследникът на египетския владетел, принц Фарук докато се разхождал в околностите на Гиза направо пропаднал и потънал в един тунел и там открили съкровищница на древни текстове и образци на високоразвита технология, за чието съществуване дълги години египетските власти отричали. В едно от подземните помещения е открит и така нареченият жезъл на Тот, който дълго време считали за измислица, но е описан в древни текстове. Той отново се намирал в някакво светлинно силово поле. С помощта на жезъла на Тот можели да се вършат различни неща считани за "магия" от примитивите, като психотронно контролиране на тълпата. Но на жезъла липсвал камъкът на върха, който е прибран някъде още в миналото. На самия жезъл се съдържат символите МерКаБа.
Древните книги в храма в Карнак, в които пише за небесния камък, който се намирал на върха на голямата пирамида в Гиза се казват Ипетсолт. Според книгите дошлият камък от небето някога стоял на върха на голямата пирамида и сега (преди 3500 г.) се пазел от Ордена на Озирис. Веднъж в годината се правела церемония на адептите на Ордена на Озирис, които още се наричат "Пазители на камъка на атлантите". 
Тук мога още да спомена за съществуването на друг подобен кристален камък със свръхестествени качества в Тибет, който се нарича шантамани донесен от космоса от нещо наричано "крилат кон" Лунг-та и се пази от древния тибетския орден на шабероните. Шантамани се намира в областта на мистичната планина Кайлаз, където се случват всевъзможни аномалии.
Според Едгар Кейси в областта на Бермудския триъгълник от времето на атлантите се намира пирамида на дъното на океана и на върха й се намира огромен кристал, който предизвиква пространствено-времеви аномалии в тази зона. Половин век по-късно е засечена на дъното на океана огромна пирамида, три пъти по-голяма от хеопсовата.
 

image

image

Eгипетски барелеф с изображение на голямата пирамида, над която е застанало НЛО - летяща чиния.












Гласувай:
5



1. estirbg - Писала съм коментари по тези артефакти, но и тук ще уточня мнението си, коректно с Библията
28.08.2015 14:44
Не знам дали си чел "Кукулкан слиза от небето" от Богомил Герасимов.
Там той описва как маите са притискали черепите на децата си в дървени преси и стегнати превръзки, за да получат тези характерни удължени черепи, които били "белег за превъзходство, висш сан и богоподобност".
Интересното е, че това древните маи са го правили несамоволно, а под наставленията на пристигналите от океана (!!?) Бог с неговата свита. Бил изключително красив, висок, рус, със сини очи и за награда, за това дето научил туземците на много благинки в бита, стопанството, земеделието и астрологията, той „имал скромно желание – да бъде оприличаван на утринната звезда, Зорницата”. (Този цитат го прочетох в последното издание на „Куклкан слиза от небето”, стр.46, допълнено и преиздадено от Богомил Герасимов.)
Сещаш ли се ,приятелю, кой в Библията носи това име?
Луцифер!!!
Т.е. Падналият ангел е бил при маите и е дал тези наставления на наивните туземци!
Защо? Каква му е била коварната идея?
За да може хората в днешно време, посяти с отровното семе за "извънземните" още повече да затънат в тази измама и да се посочат тези артефакти, открити в днешно време като доказателство за присъствието им, както в миналото, така и предстоящата им изява в близкото бъдеще.
На Луцифер са му необходими тези внушения, за да се представи като Исус, който ще спаси човечеството и от "лошите" извънземни - това ще подсили имиджа му и като спасител на човечеството от непосредствена заплаха - не напразно днес ни внушават такава опасност и ни тласкат от заблуда в заблуда.
Що се отнася до "Анализът на митохондриалната ДНК показва, че нямат никаква родствена връзка с останалите хора на земята и нито едно същество на земята." за част от черепите, може да предположим че надареният, но Покварен ангел е направил някаква генетична манипулация и е заличил " хомосапиенските" следи - щом ние, днес, човеците може генно да модифицираме, какво може да очакваме от един начетен, небесен гений, така жалко провалили се и "изритан" от чистите, непокварени от греха небеса.
цитирай
2. ernest - Казаното е християнска трактовка
29.08.2015 15:08
Не съм чел книгата. Има малко запазени писмени неща от маите и не знам дали написаното е достоверно или доизмисляни работи или легендаризирани. Не е задължително да е Луцифер. Но това е една от версиите.
цитирай
3. estirbg - Не е версия, а самата истина -
29.08.2015 15:37
сам Луцифер се е разхождал като бог не само в тези земи /на маите/.
Неговите следи /не само в митове и легенди/ са навсякъде по цялата земя.
Но до един момент, когато Бог е ограничил неговото лично присъствие и контакт с хората по земята. Кой е този момент? - най-вероятно до разпъването на Исус на кръста, когато се казва в Библията, че след кръстната смърт на Исус му се дава " всяка власт на небето и на земята." Матей 28:18 и " има ключовете на смъртта и на ада" Откровение 1:18.
Оттогава най-вероятно Луцифер живее под земята /има много факти за подземни тунелни селища, най-вече на територията на САЩ с описани триметрови "хора" населяващи ги/, триметрови хуманоидни същества са описани в Байкалското езеро с излитащи НЛО от повърхността му, както и на различни места в океана.
Луната също е база на падналите ангели и плацдарм за НЛО-тата им.
Съвсем близо е денят, когато сам Луцифер ще представи като Божия син и ще пожелае поклонение от човечеството - това той не можа да постигне в небесата - остана "скромната" му мечта да се осъществи тук, на земята, сред потомците на Адам и Ева...

цитирай
4. ernest - Изказванията ти са много тенденциозни
29.08.2015 23:01
Но не звучат сериозно. Аз нямам точно мнение, за да не сгреша и да не кажа нещо, което не е така. Да има тунели под цялата земя направени по високи технологии. Ако говорим за духовно същество - на такива не им трябват тунели, да си въобразаваш, че Луцифер и неговите ангели са ги пробили е пълна глупост. На Земята в миналото е имало развита цивилизация.

А ето и една от версиите, легенда - това че извъзнемни търсят логоса. Логосът е древен кристал с изключителна сила и мощ и е скрит някъде и уж имало посветени от древността, които го пазели. Но на мен и това ми изглежда фантасмагория. Ако някоя цивилизация е високоразвита тя ще може да си направи такъв кристал, не да го търси.

Аз имам три постинга в блога, които са на теми свързани с въпроса за предишните цивилизации и дали има извънземни.
цитирай
5. estirbg - А моят бъдещ постинг, с който бих ти доказала, че съм права
30.08.2015 01:41
е толкова обширен и необхватен, колкото е човешката история.
Невъзможно ми е да разкрия какво е правил Луцифер за шест хиляди години в един постинг, нито да опиша плановете му, най-вече защото нямам толкова свободно време и ще трябва да си взема платения и неплатен годишен отпуск, за да осъществя идеята си /не знам дали и те ще ми стигнат.../. Лошото е, че съкратиха мои колеги покрай кризата в Украйна и Русия и сега трябва да работя за трима, но най-неприятното е, че трудно пускат в отпуск повече от пет дни...но това са подробности.
Истина е, че колкото повече се заравям в древната история, толкова повече се притеснявам, че темата и материала, който открих са твърде мащабни, огромни и непосилни за систематизиране и отразяване...но водейки се от насърчението, дадено в Словото - Псалми 55:22
"Възложи на Господа това, което ти е възложил и Той ще те подпре" - се надявам поне да открехна вратата към истината за прикрития враг...
цитирай
6. ernest - Не знам какво ще напишеш
30.08.2015 06:16
но двата коментара са пълни с глупости. Да си въобразяваш, че Кецалкоатл (който сигурно имаш предвид) е отишъл в древно Мексико на кораби и ги е научил на разни неща и после пак така си тръгнал е пълна лудост. Духовните същества могат да приемат форма, но чак с такива неща не се занимават. Онзи там е бил човек и дори е застанал против човешките жертвоприношения на примитивните и умопобъркани и демонизирани жреци на мезоамериканските народи. Това може и да не го пише в книгата. Не ме карай да я прочета за 2 дни и да видя какво пише.
Ще дам един пример, който сигурно не знаеш.
Древната Римска империя и сеченето на парите и изображение на тях води началото си от един човек, който пристигнал от морето. Той бил приет от тогавашният крал и научил хората да пишат на таблички. Започнал да сече монети, върху които бил неговият лик, а от другата страна изображение на кораб. Той държал кралската хазна. Кралят дори разделил с него от благодарност кралството си. По негово име се нарекли селища, а и страната понякога била наричана така. Когато умрял простите хора го направили бог и му издигнали храм. В храма разбира се се държала римската хазна до момента на обявяването на християнската религия за единствена официална религия в империята в края на 4 век. Човекът се казвал... ами разбира се Сатурн. Да не би и той според теб да е Луцифер? Не! Той най-вероятно е бил финикиец и ги е научил на знанията, с които е разполагал.

Умишлено съм постнал и втория клип. Там човека си говори за Черепите от Паракас и Библейските неща, ама не като луд, а съвсем нормално.

Да има вероятност и то много голяма да има живот и на други планети и в Библията не е задължително да пише това.
Разбирам ви хората, които ходите на работа, нямате възможност много да четете и да имате много знания, но се стараете.
На мен не ми е разрешено от Господа да се занимавам с ходене на работа (ако трябваше да работя щях да си имам собствен бизнес), но имам изиксване и ми е определено да се занимавам с други неща и нося отговорност пред Бог. Съществуват много различни почтенни начини на придобиване на пари и на забогатяване (с ходене на работа не се забогатява). Имам различен начин на живот. Aз съм писател и за мен е от значение и важно, колко книги съм продал и на колко езика съм си превел книгите.
цитирай
7. estirbg - :))
31.08.2015 12:30
Глупости?
Приятелю, колко пъти си се молил досега на Всевишния да ти даде Неговата мъдрост, за да не радсъждаваш с твоите си собствени мънички човешки мисли по големите събития, които предстоят, както и да узнаеш измамите на архаичния враг?
Извинявай, но като чета "подлютените" ти коментари няма как да не се усмихна :), защото твърде наивно разсъждаваш. Трябва ли да ти цитирам пасажа от Библията за вълците в овчи кожи? А да си чувал приказката за "доброто" и "лошото" ченге?
И за да ме разбереш ще те попитам - според теб папа Франциск какъв е - от светлите люде на този свят или от тъмните, защото на пръв поглед по привидните му действия е страстен човеколюбец и смирен боголюбец, нали? И 99% от населението е на това мнение. Да, ама не! Виж колко души са умрели с неговата дума в Аржентинската революция и колко още ще умрат в близкото бъдеще само затова, дето няма да признаят "Неделния закон"...
Така че коварните хора пред теб могат да са добри, смирени, дълбоко човечни, а всъщност зловещите им действия да ги свършат другите, "лошите ченгета".
Да не мислиш, че Луцифер е толкова глупав, че ще покаже директно истинския си лик - както в миналото (спомни си как хитро подхлъзна Ева и Адам!), така и в бъдещето той винаги ще се явява пред нас като "светъл ангел". Така е било при маите, древните народи, така ще бъде и в близкото непосредствено бъдеще, когато се яви като Божия син - ще цитира Библията, ще полага ръце върху болни и ще ги лекува, а гласът му ще ромоли с мъдрост като напоителен дъжд.
Кой ще предположи, че това е Луцифер, кой няма да бъде измамен - само тези, които много добре знаят и разбират Библията, както и държат отправените предупреждения в Нея.
Така, че, приятелю, независимо, че Луцифер е дал много благинки и дори е бил "против" жертвоприношенията, той е намерил по друг начин да им ги внуши, защото открай време е бил "човекомразец и човекоубиец", както ни предупреждават апостолите.
Може да ти даде много, но в замяна ще ти отнеме живота и мястото в небесата.
цитирай
8. estirbg - Кецалкоатл наистина е обещал да се върне след приключване на календара на маите през 2012
31.08.2015 12:56
но Бог е този, който държи всичко под контрол и Той е този, който ще определи кога точно Луцифер ще се представи като "спасителя" - всъщност, сатана ще бъде катализаторът на последното разделяне и утвърждаване на истинските християни от псевдохристияните и невярващите. Двата фронта ще са ясно очертани и средно компромисно състояние и позиция няма да има.
И още нещо - не оставай в заблудата, че "Духовните същества могат да приемат форма, но чак с такива неща не се занимават."
Спомняш ли как Тома-неверни докосна ребрата на Исус след възкресението?
Исус не е възкръснал дух, а нов вид безсмъртна материя с "физически" показатели и измерения.
Луцифер е със същата материя - триметрово същество, както и другите ангели от бандата му - НЕЗАБРАВЯЙ ТОВА!
Зелените човечета и НЛО -тата, дето ни ги навират непрекъснато с медията са творения на Луцифер, те ще бъдат "лошото" ченге в бъдещите събития.
Луцифер ще дойде и ще ни "спаси" от тях.
- чудесен спетакъл, но малцина ще разберат коварството на предстоящите сцени - и всичко това, за да се затвърди "хуманния" му образ с една единствена цел - ПОКЛОНЕНИЕ.
Прочети сега в Откровение каква люта закана отправя Творецът- Бог към тези, които му се поклонят ....
Пък що се отнася до моята и твоята работа, трябва ли да ти припомням, че Исус е имал занаят и е бил дърводелец, който все пак практикувал (макар да е Господ и Господар на небесата)...е, и аз също трябва да се трудя и да следвам стъпките на Исус, независимо всички трудности и житейски несгоди. Всяка една от тях ме прави по-съвършена и шлифован безценен диамант в короната на нашия Небесен Благодетел.....
цитирай
9. ernest - Твоето мнение си е твое
31.08.2015 20:50
За папата от къде пак на там тръгна. Аз за него съм писал постинг още като стана папа какъв е - йезуит (йезуитите са организация създадена с цел да унищожи другите християнски вероизповедания и да ги подчини на папата) и мисля, че това е достатъчно.

По време на Втората световна война на островите Папуа, Нова Гвинея правели свои бази. На един обитаван от първобитно племе остров дошли американски войници със самолети и си направили временна база. Туземците, които не били виждали други хора ги мислели за богове. Дошлите не ходили на лов и не ловели риба и винаги имали храна. Летели с огромни птици в небето. Когато сега преди известно време някой посетил острова открили, че примитивните туземци са направили от слама доста точно копие на самолетите, а под тях олтар и принасяли жертвоприношения. Палели огньове, гледали към небето и чакали да се върнат. Учените нарекли този нов култ каргаизъм. Сега да те питам: Американските войски да не би да са били според теб материализиран Луцифер?
Надявам се успя най-после да ми хванеш мисълта? Кецалкоатл не е необходимо да е Луцифер, за да има подобно нещо. Луцифер е духовно същество и не е необходимо да се материализира, за да си направи кораби, да отиде някъде и после пак да си тръгне с тях. Материалните хора правят кораби и пътуват насам натам. Разбираш ли найпосле, че това, което си написала, като коментари са глупости?
цитирай
10. ernest - Относно НЛО
19.09.2015 10:36
Въобще не може да става въпрос дали има или не извънземни, но правилният въпрос е: Какви са тези извънземни? Добри или лоши? Контролират ли ни? И т.н. Аз дълго време не съм имал позиция и мнение по въпроса, но нещата са доста по-сериозни, отколкото им изглежда на някои християни, като теб.

Включвам линк към мой постинг:

http://ernest.blog/history/2015/01/15/istoricheski-hroniki-za-nlo.1330613

Със заглавие: Исторически хроники за НЛО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665415
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031