Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2017 19:19 - Ройтерс: Дебилите по света са над 90%
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1373 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 10.11.2017 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера, 9-ти ноември, на АЕЦ "Палуел" във Франция се е случил сериозен инцидент. Единственото нещо, което агенция Ройтерс казва за случката е, че тя е класирана на 2-ро ниво по 7 степенната международна скала за ядрени събития. Нищо повече! Съобщението се състои от само ТРИ ИЗРЕЧЕНИЯ, без заглавието. И заради уникалния му дебелизъм ще ви го покажа цялото 1:1 (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

От първото изречение научаваме, че инцидента е бил свързан с БЕЗОПАСНОСТТА и е класиран на ВТОРО масто в 7 степенната скала за ядрени събития!!! От второто изречение научаваме, че щом инцидента не е класиран на 7-мо място то можем да спим спокойно. А от третото научаваме, че случката няма да доведе до проблеми с електроснабдяването. Като че ли на някой му пука за това?

Ройтерс НЕ КАЗВА:

- Къде се намира въпросната АЕЦ;
- Колко ядрено-енергийни блока има в нея;
- Каква е установената мощност на всеки един от блоковете, ако са повече от един;
- На кой блок се е случило събитието;
- Каква е възръстта на авариралия блок;
- В коя част на блока се е случило то, в ядрената или неядрената;
- Има ли изхвърляне на радиация в околната среда или не;
- Нищо за персонала.

На първият въпрос съм ви отговорил на снимката от Google Earth, но ще допълня само, че обекта се намира на 190 километра южно от Лондон и около 170 километра северно от Париж. Ще допълня още само, че авариралата мощност е по-голяма и по-стара от който и да е от двата работещи блока в АЕЦ "Козлодуй". Даже се досещам и, защо няма да има проблеми с електроснабдяването, но ако ви кажа всичко дебилът ще бъда аз. Не ли?

Операторът на всички френски АЕЦ, държавната ЕДФ и "журналята" от Ройтерс напълниха гушите с пачки, за да ни (дез)информират, а някой очаква аз да си изпея без стотинка насреща?

Вместо това ще ви покажа, какво казва Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) за изработенета от нея 7 степенна скала за ядрените събития:

Events without safety significance are rated as Below Scale/Level 0. Events that have no safety relevance with respect to radiation or nuclear safety are not rated on the scale.

"Събития, които нямат значение за безопасността, се класифицират на по-ниско ниво от 0. Събития, които нямат отношение към безопасността по отношение на радиацията или ядрената безопасност, не се оценяват по скалата."

Усетихте ли отношението на ЕДФ и Ройтерс към всички нас, в това число и всички европейци? Според тях май сме над 99%?

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881571
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930