Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2013 23:27 - За звездата Сириус, символ на владетелската титла у българите и извеждането на титлата канасубиги
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 16803 Коментари: 31 Гласове:
8

Последна промяна: 18.03.2013 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Старобългарски, византийски, арабски и др., източници позволяват да се обрисува картината на българската религия, вида на българските богове и техните названия. Кинамон византийски пленник в двора на Омуртаг, е описал своите религиозни спорове с българския владетел: "...А тези разни богове, които вие почитате, аз смятам за истински демони. И ако ми изтъквате Слънцето и Месеца и ме карате да се възхищавам от великолепието им, то знайте, че аз им се дивя и ги смятам за творения – слуги, подвластни не само на Бога, но и на нас, хората...".Омуртаг отвръща: "...Не унижавай боговете ни. Тяхната сила е голяма и доказателство за това е, че ние, които им се кланяме, покорихме цялата ромейска земя..."
 

Българските богове небесни светила намират отражение и място в народните песни и митологоята българина. От горното и от други става ясно, че за древните българи главните богове са Слънцето, Месеца -най-ярките небесни светила, със Слънцето върховен бог, и другите небесни тела. Древнобългарската владеелска символика се родее със звездите,и звездата е символ на върховна власт дадена от небето. Така ако седемте планети са българските богове и главни Слънцето и Месеца ,звезда е символ на владетеля.Знака звезда като символ на владетеля не е български патент и се среща и при други народи.Така при шумерите ликът на владетеля е придружен от две шестлъчеви звезди,откриваме я и в асиро-вавилонски и древноперсийски материали, но при тях се среща само по една звезда.

Символизирането със звезда на владеля при българите се потвърждава и доказва от наличитео на звезда на лабарума на Иван Асен II от неговата медна скифата,наличието на звезда на печата на Тервел.Виж приложените снимки.
 

И днес като видиме падаща звезда,казваме,че душата на някой се качва на небето,,или че някой е роден под щастлива звезда.Което означава, че всеки си има звезда, за всеки човек има звезда.
 

И от целия небесен небосклон коя звезда подхожда най-добре за символ на върховната власт на владетеля. Това е най-ярката звезда на небосклона Сириус,така както Слънцето най-яркото светило е върховен бог.Видяхме и наличието и в печата на Тервел и монетата на Иван Асен II.
Сириус не е останал и незабелязан и от Рим. С нейното изгряване са свързани започването на летните горещини, "кучешки горещини" и затова тя е наричана така, Canis, lat.-куче.
 

До нас са достигнали доста директни сведения за наричането на Сириус-Canis, кучешка звезда .И какъв по добър пример и източник от Вергилий,който нарича Сириус "Кучешка звезда" в неговите Georgics ,поема за селскостопанския живот,
"uere fabis satio; tum te quoque, medica, putres 215
accipiunt sulci et milio uenit annua cura,
candidus auratis aperit cum cornibus annum
Taurus et auerso cedens Canis occidit astro.218
at si triticeam in messem robustaque farra
exercebis humum solisque instabis aristis"220

"..et averso cedens Canis occidit astro"
изпепеляващата Кучешка звезда напуква нивята .

Асоциирането на Сириус, като небесно куче има своео постоянно присъствие в класическия свят, където дори в отдалечен Китай се индетифицира като небесния вълк.В древна Халдея(днешен Ирак) звездата е известна като "звездата куче която води",или е наречена "звездата на кучето". В Асирия тя се нарича "Куче на Слънцето",в Аккадия е наименована "Звездата куче на Слънцето".В древните Веди е известен като Chieftain"s ,звезда на вожда ,лидера на групата.Древните египтяни наричат Сириус ,звезда на Изида,звезда на Нил и също кучешка звезда .,Манилус(1 век римски поет асроном,автор на "Астрономика") я нарича "кучето с изпепеляващо лице".Така е постъпено и от предшественийа му Лукрециус в ,"За природата на нещата" той също нарича Сириус" кучешка звезда".Името на звездата на арабски,Ал-Ши"ра ,на гръцки- Σείριος,от гръцкото Σείριος,изгарящ,опожаряващегипетски наподобява това и това предполага общ произход от санскритски където името Суря,(на български сур елен,сурва година)бог на слънцето просто означава блестящ,ярък,сияен .
Наричането на Сириус в Асирия "Куче на Слънцето"в Аккадия е"Звездата куче на Слънцето" и при др.също директно кореспондира с българската религия където слънцето е върховен бог и владетеля е неговото "куче",представител на земята.Подобно асоцииране намираме и в християнството където власта на владетеля също произтияча и той е поставен от бог.
В Рим кучешката звезда е също символ на власт,воля,постоянство в преследването на целта.Известно е също,че римляните са извършвали жертвоприношения на кучета на тази звезда.
И като имаме безспорните примери Вергилийи др.,наричането на звездата директно Canis ,илюстрира как е и наименована титлата на владетеля на българите.
Римляните знаейки,че ЗВЕЗДА е символа на върховния владетел у българите,и като се ръководят от това за да подчертаят връзката на ПЪРВЕНЕЦА сред българите го свързват и го наричат с ПЪРВЕНЕЦА сред звездите,
с първата измежду тях ,НАЙ_ЯРКАТА,Сириус,символ на власт, или CANIS SVBIGO е владетелската титла и това подчертава първенството на този човек и характеризира титлата му и позицията му.
И така след като знаеме изписването на титлата от различни надписи CANE SUBHGI , KAHACVBHΓI,CANASVВHГY - KANAΣYBIΓI , TO титлата е била ,символа за първенеца сред българите,в римската предтава първата най-ярката звезда Сириус,изведено по отношение на човека-владетел от CANIS ,така както е самата звезда +Покорител(Завоевател)SVBIGO ,където : извеждането на CVBHГН лат. subigo -завладявам,покорявам,побеждавам
,или CANIS SVBIGO е владетелската титла .
 

Така изведената върховна титла CANIS SVBIGO , обяснена символно и етимологично се потвърждава и от наличността и съставна част на известните ни българските подтитли канабоилаколобъра,канартикин, канабагатур, канатаркан.
Canis-лат. куче,в съвр. италиански наследник на лат.е cane,"Кана","куче"владетелския символ от върховната титла CANIS SVBIGO тук Canis-владетел,тук подвладетел,("кучето" на Слънцето на земята е владетеля,на небето символа е Сириус) или кана(подвладетел)багатур,(подвладетел)таркан и т.н.
Съществуването на надписа този на Крум от хамбарли където имаме ,Крум като архонт_увиги,или архонт покорител, завоевател показва и втората сомостоятелна част от върховната титла CANIS SVBIGO , CANE SUBHGI .
 

От дадения преди пример с включено "CANIS" титли виждаме, че "CANЕ" не се използва например за означаване на ординарец на някакви нищожна третостепенна титла,да речем маготин,т.е. слуга на слугите,а
"CANЕ" неслучайно се използва отново при образуването на върховите подтитли при основните "прослойки"-боили,багаини,багатури,таркани.Канартикин-ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК,кана боила колобър-ГЛАВЕН ЖРЕЦ, канабагатур-ВОДАЧ,ГЛАВЕН НА БАГАТУРИТЕ, и това като още едно доказателство и потвърждение на думата символа "CANIS" ,е изведена и представлява и е директно олицетворение и продължение на върховния бог Слънцето ,тук на земята ,изразяваща се във владетеля и неговата върховна власт,потвърждаващо символиката и етимологичното значение на "топ дог"дадено от Рим върховната титла CANIS SVBIGO , CANE SUBHG

Владетелят на българите,чийто символ е Сириус, те са го нарекли така знаейки отлично ,че това е неговия символ,и е влязло и е влезло в обща употреба, това е припознато от българите,от дълги години федерати и имащи бизнес с империята напълно спазват максимата в Рим се дръж като римлянин. Така както ние днес сме припознали президент.
 

И така след като знаеме изписването на титлата от различни надписи CANE SUBHGI , KAHACVBHΓI,CANASVВHГY - KANAΣYBIΓI , TO титлата е била ,звездатаСириусCANIS +Покорител(Завоевател)SVBIGO ,където : извеждането на CVBHГН лат. subigo -завладявам,покорявам,побеждавам
,или CANIS SVBIGO е владетелската титла и поради сливането на звука с в средата се чува слято(например Явор Рилов) CANESVBIGI, и това е титлата изведена,обяснена и съвпадаща напълно от латински,чрез латински.

 

Знаейки отлично,че това е неговия символ,това е и много вероятно, влагането и на презрителен оттенък Така презрително бе наричан и Калоян,СкилосЙоан, от източните ромеи-гърци,σκύλος,от гр.куче.
Което не го прави император на кучета.

Наистина под път и над път е използването на звездите от древността до наши дни ,от прочутото четиристишие на Ботев,:....настане вечер,месец изгрее,звезди обсипят свода небесен..." до плаща на Малкия принц на Екзюпери.
Тук става дума за звездата като символ на върховната власт на владетеля .
Нека дори да погледнем името на приетия за основател на България,чието име напълно се извежда от лат. vesper : вечерна звeзда .Наречен (v)Еспер Рих или (v)Аспар Рих.
 

Проблемът се състои в това,че аксиоматично се предполага връзката на българския с тюркските или иранските езици,като напълно се пренебрегват близоста и дългото доказано историческо съжителство с Рим и с латинския,което не може да се докаже за ирански или тюркски.Извежданията на тилата са правени,като се изхожда от презумцията,че титлата на българския владетел е тюркска или иранска(възприетото название) и се следват сложни езикови конструкции без историческа обоснованост.Дори Бешевлиев заявява ,че кана не е турско.

"Нека дори да погледнем името на приетия за основател на България,чието име напълно се извежда от лат. vesper : вечерна звeзда .Наречен (v)Еспер Рих или (v)Аспар Рих."
 

Нищо повече от това не казвам ,а че името напълно се извежда от лат. vesper : вечерна звeзда,което си е така .Никакви заключения,никакви изводи.Нищо за произхода.
 


И всичко това не променя казаното от мен досега ,и с нищо не се опровергава доказаното,че звезда се използва за владетелски символ у други народи. Използва се и от българите.
 

Съществото на тезата е , А.че звезда е символ на владетелска власт звездата на Давид до присъсъствието и на пагон и флагове на днешни държави и Б.че титлата канасувиги напълно стопроцентово се извежда и обосновава езиково и исторически от съжителството с Рим и латинския език.Наличието на звезда на печата на Тервел и монетата на Иван Асен Втори само потвърждава това.И без тяхното наличие извеждането на титлата от латински и историческото и обяснение е напълно валидно.
 

И така след като знаеме изписването на титлата от различни надписи CANE SUBHGI , KAHACVBHΓI,CANASVВHГY - KANAΣYBIΓI ,
TO титлата е била ,CANIS SVBIGO ,звездата Сириус(Canis, lat.-куче) CANIS +Покорител(Завоевател)SVBIGO ,където : извеждането на CVBHГН лат. subigo -завладявам,покорявам,побеждавам
,или CANIS SVBIGO е владетелската титла и поради сливането на звука с в средата се чува слято(например Явор Рилов) CANESVBIGI, и това е титлата изведена,обяснена и съвпадаща напълно от латински,чрез латински.
 

Евентуално като владетелска звезда символ може да се приеме и един от символите, оставени върху надгробната плоча на внука на ар Самуил, княз Пресиан ІІ, син на цар Иван Владислав. Плочата е намерена през 1951 г. в манастира при село Михаловце, Словакия [Пламен Павлов. Пресиан – български канартикин... Studia Protobulgarica, В. Търново, 1993]. Надписът върху нея е на старобългарски език, написан със кирилица, но съдържа множество неясни знаци - идеограми.Превод СЪДЕ ЛЖНТЪ / КЪНАЗЬ /ПРЕСИЯНЪ/(роден) В ЛЯТО 997/(починал) В ЛЯТО 1061
Пред СЪДЕ ЛЖНТЪ има нарисувана корона,а след КЪНАЗЬ,символ на звезда(недовършена?),не е корона,короната я посочих, не е слънце .За година на раждане е нарисувано слънце,за починал кръст.

"Символизирането със звезда на владеля при българите се потвърждава и доказва от наличитео на звезда на лабарума на Иван Асен II от неговата медна скифата,наличието на звезда на печата на Тервел.Виж приложените снимки."
Точно,потвърждава се и се доказва от наличитео на звезда,защото те съществуват,има ги.Но дори и да ги няма това не променя тезата,тя се доказва и без тях.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ :

1."А дали българският владетел не се е наричал "кана" от добре съд за вино. А защо не и "буре"??"
Българският владетел не се е наричал "кана" от добре съд за вино, защото имаме добре известното ни сведение за изкореняването на лозите от Крум,и политиката му св/на срещу всичко асоциирано с виното.
 

2".И изобщо, Натан, постовете ти плачат не за алтернативна история, ами не знам и аз за къде. " Всеки мой пост е придружен и обоснован със източник.И аз давам едно рационално обяснение подкрепено от факти и исторически сведения материални(каменни надписи,миниатюри,хроники,монети и т.н.) и нематериални(народни песни,приказки,легенди,предаия и т.н.)без да излизам от установената историческа рамка.Аз не вярвам в летящи,като орли хора в средновековието,или в говорящи змии по-рано.Не подменям и изеням съществуващото и например да казвам,че ако Крум бе превзел Цариград,турците нямаше да стъпят в Европа и сега щеше да има само една държава и един език българския.
 

3."Откъде е видно, че изобразените звезди са именно сириус? "
Съществото на тезата е ,

А.че звезда е символ на владетелска власт.И е повече от доказано.
Дори в самата християнска религия звезда е символа на идването на Царя на Царете,затова и византийците не изпозват титлата РЕКС ,тя е запазена за Царя на Царете.
Източна легенда
"И това старо предвещание разправяше, че ще дойдат нови времена, когато на запад, в юдейската земя, ще се роди един цар. И знак за неговото раждане ще бъде една нова, сияйна звезда, която ще изгрее на запад, тъкмо над мястото, дето се е родил новият цар."
"А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил? Защото видяхме ЗВЕЗДАТА МУ на изток, и дойдохме да му се поклоним."
Евангелие от Матей, 2 глава, 1-2 стихове
"А и какво са узнали мъдреците по Неговата звезда? Че Той бил цар юдейски ли? Но Той бил цар не на земно царство, както Сам бил казал на Пилат: "Моето царство не е от този свят" (Йоан 18:36)"
Йоан ЗлатоустЗа древните българи главните богове са Слънцето, Месеца -най-ярките небесни светила, със Слънцето върховен бог, и другите небесни тела.Древнобългарската владеелска символика се родее със звездите,и звездата е символ на върховна власт дадена от небето.Така ако седемте планети са българските богове и главни Слънцето и Месеца ,звезда е символ на владетеля.Знака звезда като символ на владетеля не е български патент и се среща и при други народи.
От запазените писмени сведения за религията на българите ,а виждаме и че от наличните български монети ЗВЕЗДА е използвана за символ на владетеля.Българското монетосечене се придържа към правилата не само на византийското,но също и на това на Венеция за пример ,и по скоро може да се каже ,че същността на българските средновековни монети е подчинена на християнската религия и тя използва подобни сюжети и символи ,но пречупени през техния политически мироглед.Това са малки метални парчета на които е написана нашата история и които за щастие не могат да бъдат унищожени.И именно в тях не случайно,се вижда и използването на звезда за символ на владетеля .Звезда се използва и вместо символа цар когато той се появява.
Дали това е най-ярката на небосклона(Сириус) олицетворяваща владетеля,така както най-яркото светило Слънце е върховен бог,( от целия небесен небосклон коя звезда подхожда най-добре за символ на върховната власт на владетеля. Това е най-ярката звезда на небосклона Сириус,така както Слънцето най-яркото светило е върховен бог) или е друга звезда,(Алкор или Мицар ит.н.)или всеки български владетел си има отделна звезда(Вега,Бетелгейзе и др.) също не важно за доказване на тезата,защото повтарям това е отношението което Рим вменява,те правят това наименоване.
 

Б.че титлата канасувиги напълно стопроцентово се извежда и обосновава езиково и исторически от съжителството с Рим,техните обичаи и латинския език
Римляните знаейки,че ЗВЕЗДА е символа на върховния владетел у българите,и като се ръководят от това за да подчертаят връзката на ПЪРВЕНЕЦА сред българите го свързват и го наричат с ПЪРВЕНЕЦА сред звездите,
с първата измежду тях ,НАЙ_ЯРКАТА,Сириус.Сириус или α (α CMa, Alpha Canis Majoris) от съзвездието Голямо куче е най-ярката звезда на небосклона. Нейната звездна величина е -1,46, почти два пъти по-ярка от Канопус, следващата по яркост звезда, което я прави петият по яркост обект след Слънцето, Луната, Венера и Марс (когато планетата е в противостояние е в списъка с обектите, по-ярки от Сириус)."
И те го обозначават като първенец с първата най-ярката звезда,така се подчертава тази връзка.
 

И не името на звездата Сириус дава името съзвездието Голямо куче(Canis Majoris),а името на Сириус е изведено от името на съзвездието Голямо куче.Така става и с владетеля на българите ,за да не се получава тафтология (латинския е не случайно най-точния език ) и на същия принцип титлата е изведена подчертавайки,че това не е физическата звезда от небето,първата,а човек ,първенец,и изведена и е наречен или CANIS SVBIGO е владетелската титла и това подчертава първенството на този човек и характеризира титлата му и позицията му.
 

На въпроса чие е българското име на звездата Сириус ,бих отговорил ,че каквото и да е било то няма отношение към тезата, тъй като тя разлежда и твърди ,че названието на титлата е наречена така от Рим,т.е. то отразява тяхното отношение.
Oпираме до Рим и тяхното наричане. А как става това. От запазените писмени сведения за религията на българите ,а виждаме и че от наличните български монети звезда е използвана за символ на владетеля.Дали това е най-ярката на небосклона олицетворяваща владетеля,така както най-яркото светило Слънце е върховен бог, или е друга звезда,или всеки български владетел си има отделна звезда също не важно за доказване на тезата,защото повтарям това е отношението което Рим вменява,те правят това наименоване ,даването на този "прякор" отразяващ техния мироглед и техния ред.Как се наименова едно съществуващо нещо,как се дава един "прякор"-това ново наименование отразява същноста и дава основна характеристика и представа за наименования,която напълно го характеризира в дадения момент и оразява отношението на другите към него.За пример може да ни послужажат наричането на Калигула от войницие на баща му,най-обичания римски генерал , а също наричането от Стамболов на Каравелов "Свирчо".Римляните знаейки,че звезда е символа на върховния владетел у българите,и като се ръководят от това за да подчертаят връзката на ПЪРВЕНЕЦА сред българите го свързват и го наричат с ПЪРВЕНЕЦА сред звездите,с първата измежду тях ,НАЙ_ЯРКАТА,Сириус.И те го обозначават като първенец с първата най-ярката звезда,така се подчертава тази връзка и това е дадената титла от тях ,тяхното наричане CANIS SUBIGO.
Аз споменах за римската максима и не случайно я нарекох така,известна и днес,но като потоворка,"В рим се дръж като римлянин",а именно защото това е максима,римски закон,и всеки е бил длъжен да играе по-правилата на Рим,да се облича,храни и т.н. спазва всичко римско.Затова и това наименование и спазването и възприемането му от българите.
 

За звездата Сириус, символ на владетелската титла у българите и извеждането на титлата канасубиги

Започната от

natan, май 06 2009 08:21:43
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=6695&view=findpost&p=55360&hl=%F1%E8%F0%E8%F3%F1&fromsearch=1

П П

тук

нищо не се извежда и не се доказва на никого за да преценява навярно кво значело и на кво му приличало

 


цитирани са автенчини сведения и означенията им дали ще си бърка

те в носа илиу в други дупки като фците серафимки е проблем на менталността

в добавка на изложеното в статията записах и на
последващите маймуни не се постарали да чотаят а започбнали да дрискат кво им се връзвало потвърждаващи назанието титлата доказателство не спомеанвани досега в основната статия а сега само мимоходом


 

-записано е че аварския каган е наричан КУЧЕ и че е наричан като ТИТЛА

-записано е че ТАТАРСКИЯПТ ИМПЕРАРТОР е наричан КУЧЕ
и това му е титлата

Rex Tartaromm qui et magnus canis dicitur. — Chron. Nangii, ann. 1299 [Geniw, Recrtat, Philolog. ii. 255].

So It. cane, a dog, also in the Tartarian tongue an Emperor or absolute monarke (Florio). The word Can signifieth Emperor. — Pur- chas



ТЕЗИ неща са записани и на българските каменни стели

записах също че " е лесно да се досетим че това има пра страи общи скитоевразийски корени"

така
наприемр както и служебното название БАГАТУР

у монголците налично и при самоедите като богатир и записано също на автенчтичните бг стели а не на факсимилетата които другия боцкан фен невменяемия двзшер като теб не признавал за доказ защото противоречели на теб сра дива и на психопата боцко открил Правилоният Принцип

 

в статията е псоочено и
кане е записа му на "италиански" от 7 век т нар вулгаризиран латински наличен и в записа на муртагон

Към често задаваните въпроси трябва да включа и други

във форума на съмнително мургавите братои имаше една овца плашило която не знаеше че полярната звезда е повече от една звезда и която дрискаше за доказ че сириус не било куче и не било наричано куче

При нападението на Никифор над Крум ( в навечерието му ) е записано от Теофан че е станало при изгрева на звездата на Кучето т е сириус е наречен Куче от Ромите

тамън баш у периодо

нещата тук са защитени и доказани обосновано с пъти по добре от баняджийксите научени заящити на академици доказали "сере ми се точка артиса ми артия точка къде ми е бидето точка пиша го на каменна стела до юртата точка "






Гласувай:
8



1. havel - Havel- Не се връзват нещата!....
17.03.2013 08:45
От една страна побеждаваме Рим и Византия за да направим държава.... от друга страна ,те определят как да се титулуваме!...А това името на Аспарух да се извежда от латинското име на вечерна звезда е върха!....
цитирай
2. marknatan - кане, канис е водач, предводител и ...
17.03.2013 12:20
кане, канис е водач, предводител и куче, означава вожд, предводителя, владетеля така както топ дога във вряговете на джек лондон дърпа шейната или пък съвременния израз алфа дог
Точно така по-късно е наречен и Чингис хан с тази титла и е лесно да се досетим че това има пра страи общи скитоевразийски корени
Като друго доказателство потвърждаващо наричането на владетеля кане или Куче , двусмислено означава и кане и куче , е наричането на владетеля на аварите , тези прочутите които обсаждат Константинопол със славяните с "еднодръвките" Аварския каган е наричан Куче, Кучето и то по начин по-който личи че това е титлата му За сведение там другия варварин не е наричан Куче. И на други места каганите са наричани двусмислено Куче и враварите са представяни водени от Куче коетъо е кане, канис Така е и в италианския
изведената етимология тък на кане субиги е правилната и означава Владетеля Покорител
цитирай
3. marknatan - От една страна побеждаваме Рим и ...
17.03.2013 12:31
havel написа:
От една страна побеждаваме Рим и Византия за да направим държава.... от друга страна ,те определят как да се титулуваме!...А това името на Аспарух да се извежда от латинското име на вечерна звезда е върха!....


и предвид пощснението което дадох, "те римляните определят доколкото наричаат недвусмислено владетеля с двусмилсеното Кане което е и куче и водач, така както са нарекли така известните днес Пикти пикти или нарисуваните нашарените, картинките и това им е вменено ите са питкти
Вторта част от титлата обаче СУБИГИ си е възприета директно от т нар българи и е от лат ПОКОРЯВАМ така към тяхното скитско КАНЕ (водач) са добавили СУБИГИ и са го ЗАПИСАЛИ като част от титулатурата си така както е формулата на ВСИЧКИ владетелсни титли без изключение
Българите не са една хомогенна еднородна маса в културно и етносно отношение и това че ВЛАДЕТЕЛЯТ им е КАКАН, КАНЕ, канис Жупан и т нат не ограничава нещата само в езичество или конвенционалното гръцко римско християнство Съществувала е налице е като факт религиозна толерантност подобна на тази у други скитски владетели визиирам теодорик велики и това в бг обществото изчезва едва при Петър
За точното означение на титлата Каган е следващата част от трилогията довела до утвърденото по-късно КНЯЗ, което означава ВЛАДЕТЕЛ Кагат Също означава владетел, както и КАНЕ
цитирай
4. marknatan - за аспарух изрично съм подчертал ...
17.03.2013 12:43

за аспарух изрично съм подчертал само като факт че може да се изведе от латински с по- перфектен линго алабализъм от квото и да е друго от смшените филологии представянои за история на най-виско ниво довели до развуждането на фци серафимки и другите боцкани психопати ! без да пиша и твърдя че това е историческото му съдържание за чието мнение писах че това е персийки астабид и аспарух е титлата астабид Е реши ли някой да включва пропагандна машина и да си го повтаря мин то има повече "логика" от турско тракийските тъпни защото този Рих Рик Еспер си е доста на мсято паднал си е на хея с всичките дриги рикове , например роденият на о-в Певки Ала рик споменатия теодорик
А че Рик Рих е Рекс или цар е безмсилено да се спори Та напсиах вътре че Христос е Рекс цар и титлата му е по съяата формула Цар на Царете каквато е и на скитите
Ето тука вече 'издадох тайната" какво означава титлата Каган Царна Царете, Владетел на Владетелите
цитирай
5. syrmaepon - За кучето по принцип съм съгласна, ...
18.03.2013 07:35
За кучето по принцип съм съгласна,но не разбирам защо трябва единствено от римски език да се извежда,то навярно и Канишка значи същото.И като се има предвид,че князът има дружина и тя се оприличава на глутница.Но за субиги и всички останали производни титули,някои от които може въобще да са само изрази имам съмнения.
цитирай
6. marknatan - нищо не се извежда и не ти се доказва ...
18.03.2013 21:48
нищо не се извежда и не ти се доказва за да преценяваш навярно кво значело и на кво ти приличало
цитирани са ти автенчини сведения и означенията им дали ти ще си бъркаш в носа и нема да ти се връзва е проблем на менталността ти

в добавка на изложеното в статията записах и на предишния преди теб потвърждаващи назанието титлата доказателство не спомеанвани досега в основната статия а сега само мимоходм заради боцкани фенове като тебе

записах че аварския каган е наричан КУЧЕ и че е наричан като ТИТЛА

записах че ТАТАРСКИЯПТ ИМПЕРАРТОР е наричан КУЧЕ
и това му е титлата

Rex Tartaromm qui et magnus canis dicitur. — Chron. Nangii, ann. 1299 [Geniw, Recrtat, Philolog. ii. 255].

So It. cane, a dog, also in the Tartarian tongue an Emperor or absolute monarke (Florio). The word Can signifieth Emperor. — Pur- chas



ТЕЗИ неща са записани и на българските каменни стели

записах също че " е лесно да се досетим че това има пра страи общи скитоевразийски корени"

така както и служебното название БАГАТУР у монголците налично и при самоедите като богатир и записдано също на автенчтичните бг стели а не на факсимилетата които другия боцкан фен невменяемия двзшер като теб не признавал за доказ защото противоречели на теб сра дива и на психопата боцко открил Правилоният Принцип


кане е записа му на "италиански" от 7 век т нар вулгаризиран латински наличен и в записа на муртагон



цитирай
7. marknatan - Rex Tartaromm qui et magnus canis ...
18.03.2013 21:50
Rex Tartaromm qui et magnus canis dicitur. — Chron. Nangii, ann. 1299 [Geniw, Recrtat, Philolog. ii. 255].

So It. cane, a dog, also in the Tartarian tongue an Emperor or absolute monarke (Florio). The word Can signifieth Emperor. — Pur- chas


цитирай
8. marknatan - Към често задаваните въпроси тр...
18.03.2013 21:57
Към често задаваните въпроси трябва да включа и други
във форума на съмнително мургавите братои имаше една овца плашило която не знаеше че полярната звезда е повече от една звезда и която дрискаше за доказ че сириус не било куче и не било наричано куче
При нападението на Никифор над Крум ( в навечерието му ) е записано от Теофан че е станало при изгрева на звездата на Кучето т е сириус е наречен Куче от Ромите
тамън баш у периодо
цитирай
9. marknatan - нещата тук са защитени и доказани ...
18.03.2013 22:08
нещата тук са защитени и доказани обосновано с пъти по добре от баняджийксите научени заящити на академици доказали "сере ми се точка артиса ми артия точка къде ми е бидето точка пиша го на каменна стела до юртата точка "


Значи върхушката българите са тураки защото използват бидета
цитирай
10. rizar - В БГ Наука се направиха на
20.03.2013 08:54
леки лелки и си завъртяха елегантно д-то, когато им я
представи тезата. Местните знатоци археолози, за които по сталински тип щом нямало монети, ерго нямало и хора, въобще не ти отговориха по същество. Горното може да се види у книгата на К. Станев "Тракия през Ранното средновековие".

Аз имам няколко въпроса -
1.Разлика между Сириус и Венера ? Или по-точно как са ги различавали древните, в смисъл по яркост.
2. Не знаех, че субиго излиза от латински заво'вам
При всичкото ми уважение бих предложил и още един превод на субиги от "zibithudes"- oт гетски сияен, благороден, светъл . Дорийския суфикс -ес е просто гръцка добавка, която не е налична в оригинала.
При това титлата канес или княже субиги добива форматая - "светла . сияйна звезда
Което също би подхождало етимологически.

Поздрави за поста . С уважение.
цитирай
11. rizar - Да допълня и
20.03.2013 09:05
ЧЕ казаното от Т. Чобанов изявяващ се като зам.кмет на София, бивш зам. на културата и епитомист на баба Мавродина и чичо Бойко -

"Ще ти обясня за моя хубав ник и аватар като ми покажеш човешка култура, в която звездите отсъстват като символика в някой неин аспект.. " -http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=6695&hl=%F1%E8%F0%E8%F3%F1&page=2
по същество не променя конструкцията на формирането на царските инвеститури и много тъп пример за ТЪПА ФОРМАЛНА ЛОГИКА , защото е едно да кажеш за символиката на зевздите в общ аспект и съвсем друго е когато имаш репрезентативни примери от най-високо акламиращо ниво - царски монети, надписи, МК и т.нат.
цитирай
12. marknatan - леки лелки и си завъртяха елегантно ...
20.03.2013 22:38
rizar написа:
леки лелки и си завъртяха елегантно д-то, когато им я
представи тезата. Местните знатоци археолози, за които по сталински тип щом нямало монети, ерго нямало и хора, въобще не ти отговориха по същество. Горното може да се види у книгата на К. Станев "Тракия през Ранното средновековие".

Аз имам няколко въпроса -
1.Разлика между Сириус и Венера ? Или по-точно как са ги различавали древните, в смисъл по яркост.
2. Не знаех, че субиго излиза от латински заво'вам
При всичкото ми уважение бих предложил и още един превод на субиги от "zibithudes"- oт гетски сияен, благороден, светъл . Дорийския суфикс -ес е просто гръцка добавка, която не е налична в оригинала.
При това титлата канес или княже субиги добива форматая - "светла . сияйна звезда
Което също би подхождало етимологически.

Поздрави за поста . С уважение.


Гръцкото ""zibithudes"" е гетското " себ/в/астос " к/о на лат е АВГУСТ - СИЯЕН
да виждаш написано на лат август или себастос че да бъдело "гетското"?
учудващо или като правило за лизач на лизачи езика ти е слабост
какво виждаш записано не е ли СУБИГО записано и то на латински може ло да бъде себастос !? можело и киро и мето да са Апостоли на Славпните ти баби по лелинска линия

на чист латински е написано на монетите на василевса муртагон субиго - по титулатура за четене не в бактрия и содиана а тук в юизт европа м/у тиса и днепър м/у балт и бяло море

кане субиго е титлата и кане както се вижда и в китай е водач и куче и затова беше показан и сириус която е водача на слънцето който е и кучето на слънцето за лиза на лзиачи би трябвало от езикова гл т да е ясно че куче и водач са синоними така както са синоними на всички класически езици вкл авестийски и китайски и там обяснението е че вадача на слунцето кучето на слънцето го води него слънцето и кане е Вожд водач В различнта му транскрипция навсякъде е кане и канишка е кане самоче за бактрия

как е записа на цезар ? caesar как се изписва нан гр ?

caesar как се изписва на греческил по точно пет различни записа така както и тук канесубиги е дадено различно в рчзличните надписи но го имамеш и перфектно на латински и то в монетата на муртагон издадена по случай отитуляването му с върхованта титла е бг ист проституция зане че няма вазилевс дори и усурпатор за два дни да не е издавал пропагандно монети
тук бг проституцията за да доказе че муртагон не е такъв вазилевс ги е обявила за "медали" значи няма монети и муратгон не е вазилевса муртагон Бг ист проституция дори не подозира че медалионите са най-високата деноминация римски монети и е нарека тези монети защото това са монети но порчади невъзможността да бъдат обявени за ПИЧАТИ бг проститицията гие е нарекла медали само от размера им и грамажа им се доказва че това са монети Но дори да са наречеми медали според съвременното значение на медали бг проституцията си вкарва автогхол защото както казах медалионите са монети най-висшата форма на монети
за тази ювелирната израборка на тази монета бг проституцията се очакваше да каже че е изработена от гръцки майстори но са осрали и тези си свои дежурни докази защото знаят че насреща си имат маймуняци и черковнославянски простаци
тирлата кане е засвидетекствувцана и от анонимна хроника която ни съобщава за КЕАН ВЕЛИКИ който е владял земите м.у тиса и дон Та как се четеше цезар и как се чете кане
този кеан велики или кхан или хан или кан и др под рендеровки са едно и тожее и означават ВОЖД, Владетел и този ВОЖД е СУБИГО и така си е записано и то на латински за да го чета не в содгдиана а в българската империя и ромеите и титулатурата му му пълната титулатура доказано и от записите с гръцки букви на същото предадено на лат е точно Кане Субиго, Владетел Покорител

цитирай
13. marknatan - за монетите-както казах нямало ...
20.03.2013 22:51
за монетите-както казах нямало монети щото за педалите монетите на муртагон били медали !?
проституцията за да доказе че муртагон не е такъв вазилевс ги е обявила за "медали" значи няма монети и муратгон не е вазилевса защото ВСИЧКИ ЗНАЯТ че пропагандно се секат монети
Симеон и той не биул вазилевс защото не сякал монети а само ПИЧАТИ на които пишело че бил вазилевс
МУРТАГОН той е отсякъл но бг проституцияпта ги е обявила за "МЕДАЛИ" т,е пак нямало МОНЕТИ
ТЕРВЕЛ е описан да хвърля своите златни и сребърни монети при анагурациятч му
МАЙ Е ФЪРЛЯЛ БИЗАНТИЙКСИ МОНЕТИ ЩОТО ТАКА Е НАПИСАНО ЧЕ Е ФЪРЛЯЛ БИЗАНТИЙСИ МОНЕТИ ЛИ ?
НАМЕРЕН Е ПИЧАТА МУ КАТО ЦЕЗАР?
Е НЕМА ЦЕЗАР ДА НЕ Е ИЗДАВАЛ МОНЕТИ - ма те не ги били намерили

е на Муртагон като с аги намерили монертите та кво ОСРАЛИ СА ГИ не били монети ми кво сач МЕДАЛИ ха ха ха И с тази превъзходна изработка как не са направени от гърците
НА КАЛОЯН И НА НЕГО ЕН ГИ НАМЕРИЛИ МА ПИШЕЛО ЧЕ ПАПАТ МУ КАЗАЛ ДА СИ ГИ ОТСЕЧЕ
малоумници живеят на тази територия


на ония проститути там им писах и специално на проф математика с неговите тъпанарски ромунешки статистически модели че в БИТИНИЯ това е областта точно на юг от НЕПРЕВЗИМАЕМИЯ ГРАД за същия този период в който в бг са намерени само хиляда монети там не е намерено ниьо ХИЧ начи БИТИНИЯ не била ВИЗАНТИЙСКА

С МАЙМУНИ ВЪЗПРИЕЛИ МЕТОДС НА ОСИРАНЕТО НЕ СЕ ДИСКУТИРА ИЛИ АРГУМЕНТИРА

КВО мога да ти доказа на тебе като ти като маймун си се изрепчил как не пишело субиго ами себастос на геткси ми на психопата боцко лапни го пише лизач на лизачи



Би ли дал цитат от тази книга където пишеш "Горното може да се види у книгата на К. Станев "Тракия през Ранното средновековие".

?

цитирай
14. rizar - Ами , Станев на всяка крачка
21.03.2013 00:17
в дебютната си книга пише, че щом нямало монети в Берое, Сердика, Филипопол и так далее, то ерго нямало и хора по това време, сиреч VII (след примерно 625-6 ) - до 783 г. Въобще в цяла Тракия, Мизия , само за Македония още не се е произнесъл; смята, че били обезлюдени.

Но много интересно е, че и Вагалински , и Г. Атанасов намират византийски монети ,съответно в Царевец(Търново) и Силистра със смазващата датировка от 680-1г. , при която съответните църкви са си действали съвсем нормално.
Мога да потърся специално за тези данни и да ти пратя инфо.
цитирай
15. rizar - За subigo
21.03.2013 00:58
прав си нямах право да вкарвам гетска дума в латинско изречение.

Значи... Ешко Бешков таралежков, ибан уйчев и цялата кохорта лингвисти, които тотално са омазали Българската история да ходятъ да се гръмнат.
При условие , че сме имали добри латинисти, а са се мъчели да се правят на тюркисти, средноазисти и прочие просто нямам думи/
Като сегашните гейове , които продадоха българската държавност за една паница леща, тези тотални неграмотници, наречени "професионални" историци просто са сдали българската история за лудо.

субиго - sub- igo , има и форма - sub-egi ( с ударение върху е-то) . То 3-то склонение на латинците дава най-много отклонения. Първата форма има значение на карам, подкарвам
Синоним на думата е SUBDOMO - подчинявам

Твърде много се изкушавам да произнеса, че ИГО - СИ Е IGO , защото една от формите има значение също на поставям под робство.
Но за това разбира се трябва повече доказателства.
Поздрави.
цитирай
16. marknatan - Изветсно е че Българските царе п...
21.03.2013 15:46
Изветсно е че Българските царе пишат с червено мастило . В заръчаната от цар Александър Манасиева хроника "неизвестна" българска ръка е добавила с червено мастило неизвестни сведения от историята на българите, а днес известни ветеринарни психопатични дебелаци ги осират с помощтта на преподаватели от бг университети
Слабоумният ветеринат пасков с помощта на изветсните слабоумни фцата серафимоф некви полудебилни тетки зоотехнички под надзора на "светилата " им чилингиров, неделчев, сидеров си пзоволяват да осират написаното от българските царе а такива като тебе дотам са изперкали че да се мислят за Христос и да защитават психопати и престъпници гетски лизачи и боцкани дебили
та ти не си Христос че да си мислиш че правиш нещо като рекламираш едни престъпници и психопати гетски лизачи и боцкани дебили ветеринарни олигофрени или май се мислиш за Христос че си тръгнал да прокламираш и легитимираш психопати и криминални престъпни маймуни

Разбира се, че не е учудващо при тази ситуация че и Муртагон и Симеон и Тервел са осрани така безапелационно в миналото в облсужване на небългарски и ненаучни политически интереси и са осирани и сега . И тук е трагедията и парадокса обясним само с наличието на една психопатска маймуняшка сган в тази отредена от русняшко православните скотове и техните падружки западняшките педали т нар велики сили територия за народ от нова порода да служи служила служи и ще служи слугинаж на слугинажа в целенасоченото безкомпромисно заличаване на каквито и да е следи и останки от истинска не само история на региона но и на Българщина без дори да е необходимо да се изискав какавато и да е научност тъй като както и преди така и сега и още повече сега поставенияна пиедестала върховен принцип за целесъобразност е водещия и в "науката" но дори и така явните антибългарски тежнения са налични и във най-профанските и елементарни чалгаджийско улични патриотични "тези" в които полуграмотно психично болни не осъзнават нелепостта в която доказват какво били Българите като осират абсолютно всички български сведения написани от българи за българи така както направиха и го правят и академичните институти на България като доказателство за подмененият със сурогата новата източна порода маймуняци на които се прави история в академични иснтитити и оттам разляла се и сред сред останалите непрофесионално свързани любители маймунчовци на докази основани на психопатично следстевната връзка възприета за норма сред населяващите тази територия
Каквото правителството такава и опозицията
цитирай
17. marknatan - Ето това е надписът на крум от Хам...
22.03.2013 00:46
Ето това е надписът на крум от Хамбарли в к/о е записано архонтът Сюбиги във в/ка записаното
" Съществуването на надписа този на Крум от хамбарли където имаме ,Крум като архонт_увиги,или архонт покорител, завоевател показва и втората сомостоятелна част от върховната титла CANIS SVBIGO , CANE SUBHGI "

„Крум, архонтът сюбиги
излезе с войската си
срещу Адрианопол и
брат му не го забра-
ви, но излезе и той. "
Хамбарлийски надпис
Надпис 2
……..[a]-
rcon S BHNHO.
ZLHXNHSLHNOPA
..NR ....L. TS autou
[k]e o adelfos au-
[t]ou ouk elhqar-
[g]hsen auton ke exhl-
[q]en ke edoke[n]
auton o Qeo-
s ke top[ou]s k[e]
kasastra er-
hmosen [t]ade
<SE> thn Serdh-
khn, thn[n] Debelton, thn Konsta-
nthan, thn (Bers)hni-
kian, Adrhan[ou]-
polhn. Touta
etuma[n]ta
kastra [e]labe-
n. ta de lupa k[as-]
tra edoken o Qe[o]s
fobon ke efigan k-
e o ka[t]ou topos (ouk) l-
hqarghsen ton to-
pon touton, <t>opoue[x]h-
lqe(n me) ton olon laon ke
ek(a)y(en ta) corha hmo<n>a[u-]
to(s) o geron o basileu[s]
o foraklos [k]e ephren
ola ke tous orkous e-
lhsmonhsen ke ex-
[h]lqen eph (auton o arcon) <o a>
o Kro[u]mos pros [t]o pol(emhse)
...HLE .. E....... VOOAGES
ONE ...ke aphlqen hna
.......S erhm(o)sa thn
.......................................

http://www.promacedonia.org/vb/vb_galerija.html#35
http://ziezi.net/omurtag.html
http://ald-bg.narod.ru/biblioteka/sredn_nadpisi/hambarliyski_nadpis/hambarliyski-nadpis.htm
цитирай
18. kalabak - Изразът "архонт сюбиги е измислен от Бешевлиев
22.03.2013 17:15
Изразът "архонт сюбиги" не съществува в запазената част на Хамбарлийския надпис, а както и при "разчитания" и на други прабългарски надписи от Бешевлиев е измислен от него и вече няколко десетилетия се използва като научно даказателство, което превръща доста "научни" статии в изсмукана от пръстите измислица.
цитирай
19. rizar - Какво да кажа ?
22.03.2013 21:40
Пасков доказа, че може да е лидер само на безсловесни животинки и маймунчовци.
Отговора е : комплексарщина.
Някои маймунчовци си мислят, че след като са се осрали в едно поприще, могат да не се опикат в друго . Ама -не./

Ако един Дуйчев не беше се предал и продал , сгушил като мишка, можеше да стане велик българин, подобно на Арнаудов, на много други , които системата е мачкала и те са си мислели, че могат да се приспособят към нея и да живеят в нея. За това са станали мекотели и нямат значимата и тежката дума в историята. Плъзнали са се по периферията и са се предали за временни нещица, няма ги вече Ботев , Раковски и Левски , които не са готови ни на една йота да променят веруюто си по отношение на своя безграничен патриотизъм. А нашата порода е пето-шесто поколение на обърканата задунайска порода татарски шимпанзета.
Бойко лъже, но моите дядовци са наистина пример за българския политически дуализъм.
Докато единия трепе прави српски шумкари в "стара Сърбия" -демек Българска моравия , другия когото изпратих преди два дни по пътя му към вечния живот, на 18г. с пълно съзнание отива доброволец и стига до Грац с болшевиките. Единия псуваше комунистите където ги види, а другия с бодри стъпки строеше социализма. Май наистиан платката ни е объркана, както казваше оня западняшки измекяр СКГ, който за паница леща продаде първородната монархическа българска идея.
цитирай
20. marknatan - Изразът "архонт сюбиги&q...
23.03.2013 12:57
kalabak написа:
Изразът "архонт сюбиги" не съществува в запазената част на Хамбарлийския надпис, а както и при "разчитания" и на други прабългарски надписи от Бешевлиев е измислен от него и вече няколко десетилетия се използва като научно даказателство, което превръща доста "научни" статии в изсмукана от пръстите измислица.


Да те ба в нещастната фца серафимка

Маймуняк нееволюирал

нали заради такива педали като тебе надписът от Филипи е разчупен на две за да отговаря на изискването на бг научените работници и боцканите маймуни прочутото правило Веднъж ебан не е ебан

нещастник

има ли я там мингянската титулатура кана боила колобър ? педал нещастен

деба майка бви скапана и лизачите лингвисти и филолози билио боцканите близачи

ти педал нещяастен не виждаш ли че е в скоби бе маймуна дрислива

"
цитирай
21. marknatan - от титлата кана боила колобър боила ...
23.03.2013 13:00
от титлата кана боила колобър боила ли не ви е известно или колобър бе фци дрисливи

майка ви деба нещастна фръц пръц кана било буре доказахме
цитирай
22. kalabak - С псувни и ругатни не се доказва и...
23.03.2013 21:06
С псувни и ругатни не се доказва истината, а само невъзможността да се обори истината. Ето какво се чете на запазената част от Хамбарлийския надпис, който не научно-популярно четива, а е предназначен за научно ползване:
http://mandara.narod.ru/nadpisi.htm

Хамбарлийски надпис

Надпис 2



……..[a]-

rcon S BHNHO.

ZLHXNHSLHNOPA

..NR ....L. TS autou

[k]e o adelfos au-

[t]ou ouk elhqar-

[g]hsen auton ke exhl-

[q]en ke edoke[n]

auton o Qeo-

s ke top[ou]s k[e]

kasastra er-

hmosen [t]ade

<SE> thn Serdh-

khn, thn[n] Debelton, thn Konsta-

nthan, thn (Bers)hni-

kian, Adrhan[ou]-

polhn. Touta

etuma[n]ta

kastra [e]labe-

n. ta de lupa k[as-]

tra edoken o Qe[o]s

fobon ke efigan k-

e o ka[t]ou topos (ouk) l-

hqarghsen ton to-

pon touton, <t>opoue[x]h-

lqe(n me) ton olon laon ke

ek(a)y(en ta) corha hmo<n>a[u-]

to(s) o geron o basileu[s]

o foraklos [k]e ephren

ola ke tous orkous e-

lhsmonhsen ke ex-

[h]lqen eph (auton o arcon) <o a>

o Kro[u]mos pros [t]o pol(emhse)

...HLE .. E....... VOOAGES

ONE ...ke aphlqen hna

.......S erhm(o)sa thn

.......................................

.

Превод



.... и брат му не го забрави и излезе и бог му даде и той опустоши следните места и крепости: Сердика, Дебелт, Константия, Версиникия, Адрианопол. Тези силни крепости той превзе. А на останалите крепости бог даде страх и те ги напуснаха и те избягаха в долната страна, той не забрави тази страна, откъдето беше излязъл с цялата си войска и беше изгорил нашите земи сам старикът император, плешивият, и завзел беше всичкое и беше забравил клетвите, и навлезе срещу него владетелят Крум, за да воюва ... и отиде за да. ... опустоших...

цитирай
23. demograph - Много добре си го написал и аргументирал
23.03.2013 21:33
"С МАЙМУНИ ВЪЗПРИЕЛИ МЕТОДС НА ОСИРАНЕТО НЕ СЕ ДИСКУТИРА ИЛИ АРГУМЕНТИРА"..Ако не възразяваш бих го постнал и аз. А изобщо - кефя се. Посерковците на БГ историята са я осрали хептен. Даже неочаквано и за мен са я наакали...
цитирай
24. marknatan - Абе ти си болен глупак бе Ква Ис...
23.03.2013 22:20


Абе ти си болен глупак бе Ква Истина те гони па тебе

тъкмо обяснявах на рицарчето в репилата си преди издрискването ти че лайнометите са си лайномети и пишат за такива маймуни като тебе и им дреме кво пишат щото дрискат по целесъобразност и ти като нечеловекоподобна маймуна се изтъпанчи от клона

абе маймуно и това дето го цитираш и дето са го публикували от кой и кога е публикувано и как е публикуванео бе слабоумен педал ?
в коя година и от КОЙ
И КАК са го предали в научна публиказия нав;язла в научен обмен върху кояпто са стъпили и си доказват ИСТОРИЯ
записали ли са архонт СУБИГИ или не ?
Да Записали са че е архонт СУБИГИ
ОБАЧЕ ТЕ НЕ МУ ПРИЗНАВАЛИ ЧЕ БИЛО СУБИГИ защото било ТУРСКОТО сюбашиги !?
нещастен глупак
ТЕ НЕ МУ ПРИЗНАЛИ ЗАЩОТО ТЕ КАЗВАЛИ КАКВО Е ФАКТА
та тчоно в това верем имаш налични и други "латински" титли у т нар българи бе глупак

Ако някой иска да се прави на родолюбец и патриуот по целесъобарзност няма да осира автентичен археологически материал който го постравя безапелационно сред най-ранните и най-стария културен народ в европа като осере за доказ че не било така а точно обратното ще го изтъкне в положителанта ну светлина кояпто е еталона на лайнометсвото за кутура по нормативите на европските духачи ХРИСТИЯНСТВОТО
Защото всички лайномети доказали че БЪЛГРАИУТЕ не БИЛИ християни защото имали ТИТЛАТА КАН
ЮРУШ на доказите или срам от БОГА че българите имали КАН
мама ви деба тъпа

От всичките тези надписи (за които дадох и връзка а и съм посочил изписванията им ) дори не е необходимо да се споменава този надпис за доказателтво че СУБИГИ е налично и че е отделно като част от ТИТУЛАТУРАТА

Дори да не се прави съпоставката с надписа от ФИЛИПИ където перфектно безпределно япсно и чисто четливо извън каквото и да е съмнение имаме наниза КАНАБОИЛАКОЛОБРА
Ето как е наниза при филипи:
КАNABOIЛАКОЛОВР
Сравни го с другия наниз от купищата муртагонови CANE SUBHGI , KAHACVBH&#915;I,CANASVВHГY - KANA&#931;YBI&#915;I и т н

педераст малоумен да си представяш боцкането за доказ щото на тебе ти харесвало

където БОИЛА е добре известан и докчзна титулатура и на камък и в литераурата и това се отнася и за КОЛОБЪР ако щеш и математично си го преобразувай и сравнявай с другите текствои нанизи тези с КАНАСУБИГО
Ако щеш математически си ги представи тези нанизи
само педераст и малоумен чикиджия нестигнал в имстевното си развитие и 5 г человеческо дете не ще си изведе КАНА и ще го отделиу от титулатирата и като съпостави с куп други надписи ще си доказе НАУЧНО по всички лингвифилоложки правила и дазже не му е необходимо да знае чужди езици за да възстанови из начението на тои древен и непознат език

това кана педал тъп се съдържа и в други титли и както писах на психопата серафимоффф не е само в началото а е налично и в края на сложнос ъстравни титли ( гфцата серафимка и тя беше започнала да дриска кво значело

А съм писал и обяснявал че САМО ОТ ЗЛАТНАТА МОНЕТА НА МУРТАГОН ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЗЛАТАН МОНЕТА С ПЕРФЕКТНА ЗИРАБОТКА И ОЩЕ ПО ПЕРФЕКТНЕ НАДПИС е видна титлата и тя е КАН

педераст тъп
КАКВО ПИШЕ В ТОЗИ ПРЕДМЕТ ИЗРАБОТЕН ВЪВ ВИСОКОКОНСТАНТИНОПОЛСКИ СТИЛ КЪДЕТО МУРТАГОЕ ИЗОБРАЗЕН С ИМПЕРСКИ ХРИСТИЯНСКИ РЕГАЛИИ ?
ТОВА Е ПРЕДМЕТ НАМЕРЕН В РЕДОВНИ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РАЗКОПКИ ИЗРАБОТЕН ОТ ЗЛАТРО Т Е ТОВА ТИ Е ЕТАЛОНА

но точно бг лайнометиет са го осрали по вдини причини по които и днеска фци серафимки като тене и анонимуси маймунякуси даже университетски преподаватели да да же и там са боцканита сган разбрала правилният принцип на психопата боцко идват и дрискат срещу този предмет ЩОТО ЕТ НЕ МУ ПРИЗНАВАЛИ !? на ТЪПИЯ КАГАН изобразил се като ХРИСТИЯНИН щото ИМИТИРАЛ че бил хритиянин но се надписал като КАН СУБИГО

майка ви деба тъпа
там май не е разделено от Кръста това КАН и е надпсиано на латиница така както са и на латиница всички византийски монети до 12 век вкл
Имитирал Християни ПА и имитирал и надпуса на ЛАТИНИЦА
майка ви деба тъпа но НА ПИСАЛ КАН СУБИГО
НО лайнометиет не му го признавали ха ха ха сега и боцканиъе психопатаи и фците серафимки и те научно доакзват къф тъпанар бил муртагона

Ако някой иска да се прави на родолюбец и патриуот по целесъобарзност няма да осира автентичен археологически материал който го постравя безапелационно сред най-ранните и най-стария културен народ в европа като осере за доказ че не било така а точно обратното ще го изтъкне в положителанта ну светлина кояпто е еталона на лайнометсвото за кутура по нормативите на европските духачи ХРИСТИЯНСТВОТО

ИЛИ когати имаш тази ХРИСТИЯНСКА СИМВОЛИКА И ТО НА ЗЛАТЕН ИМПЕРСКИ ВЛАДЕТЕЛСКИ ПРЕДМЕТ ТИ НЕ Я ОСИРАШ ЗАЩОТО СА НА ЛИЦЕТО СИ СЕРЕШ БЕ МАЙМУНО
ТРЪГНАЛИ СТЕ ЗА ХСИТОРИ ДА ГОВОРИТЕ И ДА АРСЗСЪЖДАВАТЕ А СЕТ ПСИХОПАТАИ

ТА тези предмети потвърждават записаното в автентичната литератрира за МУРТАГОН
Побеждава императора Тома Славянина
Наречен е вазилевс на българите
е педали смотани след като намиорасте и енговите котонационни моенти като вазилевс напълно в традицията на основополежния камък н а западната историпграфиуя че всеки вазилевс издава монети кво дрискат и се репчите и на кого ? МАЙМУНИ
САМО ТОЗИ ПРЕДМТ ДОКАЗВА ТИТЛАТА
И дори следва да се счита за ВОДЕЩИЯ
ОТ НЕГО СА ТРЪГНАЛИ ИЗКЧЕЛЕФАРЧЕНИТЕ РАЗЛИЧНИ ИЗПИСВАНИЯ НА ГРЕЧЕСКИ
ТОЗИ ПРЕДМДЕТ Е ОРИГИНАЛА И ЗАПДСИА МУ Е ОРИГИНАЛА
и така кактпо оригиналното ЦЕЗАР от латински предавано различно КАЙСАР ,КЕСАР, ЦЯСАР и т н то и тук с титлата КАН наблчдаваме същото различно предаване !
От това също различно предаване ако се ограничиме и приемене че златната монета не е известна пак само по себе си се вижда и доказва че титулатурата е КАН СУБИГИ (дадох необхоидмите разлиочни записи доказващи това
трето Ако я съпоставиме с други автенчтични записио като този от ФИЛИПИ оъново се доказва титулатирата катос е съпостави със изветсните записи на канесубиго и канаболиаколобър
малоумни психопатирали нечеловекоподни


цитирай
25. marknatan - слушай бе отрепко, фцата серафи...
23.03.2013 22:36
слушай бе отрепко,

фцата серафимофф тъкмо осра манисевата хроника като фанариотска измислица защото неизвестна ръка написало с червено да му разваля 'доказите' и една друга демогарфирала фца се разплюнчи за доказ на Истината с подлеца конски доктор и слабоумен малодушен старозагоркси нередовник да цитираш който педал щел да съди учени писали против Историята на Българите и като ветеринарния дебил правешл "АТАКА"

ша вика другата овца дето била националист да ги пази как серат в хисторио на България

мама ви деба и овцете нероедовни Важното е една офца от техните да го е "казала"



цитирай
26. demograph - И този ти постинг го разбирам и харесвам,заедно с псувните. Какъв е проблема?
24.03.2013 02:32
[quote=marknatan]

Абе ти си болен глупак бе Ква Истина те гони па тебе

тъкмо обяснявах на рицарчето в репилата си преди издрискването ти че лайнометите са си лайномети и пишат за такива маймуни като тебе и им дреме кво пишат щото дрискат по целесъобразност и ти като нечеловекоподобна маймуна се изтъпанчи от клона

абе маймуно и това дето го цитираш и дето са го публикували от кой и кога е публикувано и как е публикуванео бе слабоумен педал ?
в коя година и от КОЙ
И КАК са го предали в научна публиказия нав;язла в научен обмен върху кояпто са стъпили и си доказват ИСТОРИЯ
записали ли са архонт СУБИГИ или не ?
Да Записали са че е архонт СУБИГИ
ОБАЧЕ ТЕ НЕ МУ ПРИЗНАВАЛИ ЧЕ БИЛО СУБИГИ защото било ТУРСКОТО сюбашиги !?
нещастен глупак
ТЕ НЕ МУ ПРИЗНАЛИ ЗАЩОТО ТЕ КАЗВАЛИ КАКВО Е ФАКТА
та тчоно в това верем имаш налични и други "латински" титли у т нар българи бе глупак

Ако някой иска да се прави на родолюбец и патриуот по целесъобарзност няма да осира автентичен археологически материал който го постравя безапелационно сред най-ранните и най-стария културен народ в европа като осере за доказ че не било така а точно обратното ще го изтъкне в положителанта ну светлина кояпто е еталона на лайнометсвото за кутура по нормативите на европските духачи ХРИСТИЯНСТВОТО
Защото всички лайномети доказали че БЪЛГРАИУТЕ не БИЛИ християни защото имали ТИТЛАТА КАН
ЮРУШ на доказите или срам от БОГА че българите имали КАН
мама ви деба тъпа

От всичките тези надписи (за които дадох и връзка а и съм посочил изписванията им ) дори не е необходимо да се споменава този надпис за доказателтво че СУБИГИ е налично и че е отделно като част от ТИТУЛАТУРАТА

Дори да не се прави съпоставката с надписа от ФИЛИПИ където перфектно безпределно япсно и чисто четливо извън каквото и да е съмнение имаме наниза КАНАБОИЛАКОЛОБРА
Ето как е наниза при филипи:
КАNABOIЛАКОЛОВР
Сравни го с другия наниз от купищата муртагонови CANE SUBHGI , KAHACVBH&#915;I,CANASVВHГY - KANA&#931;YBI&#915;I и т
цитирай
27. demograph - Доктора си е друга тема. Серафимов трета
24.03.2013 02:39
Ти си си друго. При теб намирам липсващи звена у другите. Не са псувните.
И си сглобявам моята представа. Освен това ти си имаш нещо за ритане аз си имам друго. Но, ти ревеш срещу усирането на историята - аз също. Ти забелязваш едно аз друго. Ти смяташ, че си върха - аз не се смятам за толкова висока клонка.Ако взема да те псувам, по-добре ли ще ти стане?
Айде лека.
цитирай
28. marknatan - Ти си си друго. При теб намирам ли...
26.03.2013 16:31
demograph написа:
Ти си си друго. При теб намирам липсващи звена у другите. Не са псувните.
И си сглобявам моята представа. Освен това ти си имаш нещо за ритане аз си имам друго. Но, ти ревеш срещу усирането на историята - аз също. Ти забелязваш едно аз друго. Ти смяташ, че си върха - аз не се смятам за толкова висока клонка.Ако взема да те псувам, по-добре ли ще ти стане?
Айде лека.


как психясала олигофренична фца проститутка ще разбере какво е намерила ?
Абе психопата та нали ако не е казано от друга маймуна от ваште преработено з аумстно увредената ви менталностъ вие нямате сензоро да го установите ка ти психопата ще намериш НЕЩО тук което да се ВПИСВА В ПРЕДТСВАТА ТИ БЕ МАЙМУН НЕЯАСТЕН ще го рабереш и то щело да доказва ПРЕДСТАВАТА ТИ ЗА ХИОСТОРИ'ИДИОТ ми нали ако си го разбрала тва дето си го намерила нямаше да има следвбащата част как си щела да го занесеш да ти сглобява ПРЕДСТАВАТ ЗА ХИСТОРИ БЕ МАЙМУНА
ИСТОРИЧЕСКИЯ АНАРХИЗЪМ Е ИСТОРИЯТА КВАТО Е БЕ МАЙМУНО

КАК ЩЕ ВЗЕМЕШ НЕЩО ОТ ХИСТОРИТО ОТ ВЗАИМОВРЪЗКАТА МУ ( БИЛИ ЛИПСВАЩИ ЗВЕНА) И ЩЕ СИ ГО ЗАБИЕШ В ЗАДНИАК КАТО СГЛОБИШ ПРЕДСТАВАТА ЗА ХИСТОРИ БЕ ПСИХОПАТА ПРЕДСТАВАТА ТИ НА ФЦА ЗА ХИСТОРИ ДЕТО ТУРАКИТЕ КОИТО БИЛИ ТУРАКИ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЩТ ТОВА СА БЪЛГАЕРИТЕ ЗАЩОТО ДЕДО БОЖЕ НЕМАЛО ДА ОСТАВИ ТАЯ РАБОТА ТАКА АМИ ГЛЕДАЛ ДА Я СВЪРШИ ЗА ПО НАПРЕКО В ПОЛЗУ РОДУ
ТИ КОЛКОТО МАЙМУНИ СТЕ ТОЛКОВА ПРЕРДСТАВИ ЗА ХИОСТОРИ ИМАТЕ БЕ НЕРЕДОВНИК

И АКТО ФЦИ СЕРАФИМКИ И БОЦКЛНИ ПСИАХОПАТА ВЗИМАТЕ ЧУЖДА АРГУМЕНТАЦИ ЩОЗТО СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ ТЯ ВИ ДОКАЗВАЛА НЕЩО В УВРЕДЕНАТА ВИ ПРЕ№ДСТАВ НАРИЧНА ХИСТОРИ
БЪЛГАРИ + СТРАЖАРИ И ПСИХПАТИТЕ НАМИРАТ ДОКАЗИ ОТ ИСТ АНРХ В ИЗПОЛЗВАНТА МУ АРГУМЕНАТЗИ ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ИСТОРИЯТА ТАКАВА КАВАТОЕ !
НО НЕ психопата намерил нещо тук което го занел и сглобил представата си и таяКОЛКО ХИСТОРИАТ ИМА БЕ МАЙМУН
А ДА КОЛКОТО Е КАЗАЛ ЕДНА МАЙМН АИ ГРУПАТА ОКОЛО НЕЯ

Проститутката е "намерила" нещо, което се вписва в ПРЕДСТАВАТА И която ПРЕДСТАВА психично болните си ПРЕДСТАВЯТ за ХИСТОРИ и НАРИЧАТ ХИСТОРИ
знае ли олигофрена какво е намерил ?
Инж алхимика намери докази в ист анарх за фомирането на тураките в крим и от двете страни на дунава защото после дошли да освобождават поробените тураки
психопата боцман в момента за пореден показва използвани аргументи от ист анарх които били доказвали казната за пръв път от психопата теза на керамопулос защото това било преразказано от дебила по начин вписващ с в ПРЕДСТАВТА НА МАЙМУНИТЕ ЗА ИСТОРИ ПО ЕДИНСТЕВНИЯ АНЧИН ПО КОЙТО ОЛИГОФРЕН ВЪЗЯПРИЕМНАТ НЕЯАТА ПО ОЛИГИОФРЕНСКИ
Представата която психопатите боцкани и невменяемите фцо серафимки наричат ИСТОРИЯ
КАКВО ОБЩО ИМА УМСТЕВНО УВРЕДЕНАТА ИМ ПРЕДСТАВА, ОЛИГОФРЕНИЯТА, КОЯТО НАРИЧАТ ХИСТОРИ, С ХИСТОРИТО ОСВЕН ЧЕ ТЕ ПСИХЯСАЛИТЕ МАЙМУНИ ИДНА ДРУГА СИ Я ПРЕДСТАВЯТ ЗА ХИСТОРИ
МИ НИЩО В СВЕТА НА ХОРАТА , НА НОРМАЛНОСТТА

КАКВО ОБЩО С НОРМАЛНОСТ ИМАТ УМСТЕВНО УРДЕНИЕТ ВИ МЕНТАЛНИ ПРЕДСТАВИ
В момента в който един психопат ти довери че Българите, писали своите сведения на български за българи, но ги осираш , се легитимира за психопат по добре от Анонимния маймунякус който разбрал че Везд Ист Анархизъм писал същото като ПСИХОПАТА БОЦМАН, като олигофрен не осъзнаващ че скача в казана с геткиярабрал ромската теза на психопата боцко че българите са бургариите която била ПРЕДСТАВАТА МУ ЗА ХИСТОРИ

Ти като проститут престъпник врякаш из нета като маймунпцуте за психопата боцман за фцата серафимов как била написала "Тракийската теза" на Цани Гинчев
Проститутката фца представя слабоумните си болни Въображаеми бълнувания, за История
И то не дори с художетвено творчески умения
сплотени психопатски секти наричат нщмащата реални доводи ( нещо което психопата не може да схване по дифолт на психопата и бърка и смесва илюзия с деиствителнотс, желани и удовлоствия с реалност )опаганди на секти от психопатаи
Ромите изгонили некви т. нар. Тураките, които представляват, са Представата на психопатите за това което требав да бъдело, виреело по тези ширини и представлявало Представата им За ТУРАКИ, които БИЛИ БЪЛГАРИТЕ но тогава прогонени като ТУРАКИ отвъд Дунава да се завърнели да си освобождават заробвените останали тураки, които БИЛИ БЪЛГАРИТЕ защото ТУРАКИ БИЛО СЛАВЯНИ !
ТУРАКИ=СЛАВЯНИ, като БЪЛГАРИ=СТРАЖАРИ
"ПРЕДСТАВАТА" НА ОЛИГОФРЕНИТЕ НАРЕЧЕНА ХИСТОРИ ЗАЩОТО : МНОГО СМЕ СИЛНИ СМЕ НИЕ ВЕРВАМЕ ДЕДО БОЖЕ ГЛЕДА ВСИЧКИ ЗНАЕМЕ ТОВА


Не били ПРАБОЛГАРЦИЙ а вместо ТЕХ се изпозлва служебното названи ТУРАКИ' И всичко дето мърдало или се движело в хисторито било ТУРАКИТЕ
това и е представата на фцата за хисторито Че трябвалао да е написано от една от техните овце по Представата им
НО не Цани Гинчев ами олигофрена Серафомофф им ГО пуказал
Претсъпника психопата е тая овца демографирла като сички престъпни психопата проиема само фцата съдружничка за ИНВЕНТОР по дифолт на ПРИНЦИПИТЕ на психопата боцман
Даже ткива звезди като зиези с аосрани и не струват и пръдня в очите на смотаняшката олигофренска пасмина от боцкани маниаци
важното да го е казал една от техните проститутки за ПРЪВ ПЪТ
Психопататъ боцко казал з апРЪВ ПЪТ кво БИЛ КАЗАЛ КЕРАМОПУЛС И ЗАПРОСТИТУРИТЕ ПСИХОПАТА Е ПРОРОКА ма те са маймуни Психопата им го записал на маймунски език защото запсиано че българите са стражари защото така звучало и на бълхарски и това било доказателсъвото е маймункса МИСЛА независимо от факта ФАКТА че анонимиси маймунякуси са се намърдали ив бг университети
Там вече фците серафимки имат лоби от сто години с цани Гинчевизнма и генчо цававищинбата
Не Керамопулос ми дебилния плагиатор психопата боцман им доказал че Бългхарите =стражари БУРГАРИИ така както не ЗИЕЗИ наското или други лунатици не са изброщвали ментални представи за ТРАКИЙСКОТО хистори

Какво общо има писаното от мне с Представата на психясалата фца ,извратена Представа фцата нарича Историята ?
Психяслата фца, тя си сглобявала представата как си го вккарва в гъзягата и по дифолт това и харесва и доставя удоволствие тове Е представата и
Съззирате ли кво намирала претъпната психясала фца между нехните биволи с мадури и нашата ромска теза на психопата боцман
ТЕ БИЛИ ТУРАКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА ТУРАКИ В ПРЕДСТАВАТА ИМ КОЯТО УМСТВЕНО УВРЕДЕНАТА МЕНТАЛНА КАРТИНА СЕ НАРИЧА ХИСТОРИ
И доказателстава са че други умствено увредени споделяли вкарването на дявола в пъкъла за ПРЕДСТАВАТА

"При теб намирам липсващи звена у другите. Не са псувните.
И си сглобявам моята представа"
представат не психопата прерстъпник гетски лзиач рабрал че бургариите на психопата боцко не били на керамопулос ми българите защото са стражари с мадури от м род в кизречението извлечени от множеството им число
цитирай
29. argilos - Canna при българите е латинското ...
05.04.2013 16:18
Canna при българите е латинското canna за филигранна тръбичка от тръстика, използвана като калем за писане, сходно на гръцкото кана, кане, от къде произлиза и мярка, установен ред, канон.

Nsw, цар на египетски (фараон е гръцкото му название) е този на тръстиките, на нормите, закона.
Единството на държавата е това на сплетените тръстики, китка трева; царският наследник е с плитка.
Никъде няма отразени при българите вълци и кучета! Има звезда, но тя е кучешка само за римляни и гърци,не и за египтяни, които никога не са отъждествявали Изис със куче.

Пише го и Плутарх, че Сопдет/Sirius,
която е превъплъщението на Изис (съзиданието. имаме и песни за зазидани невести) е при хелените куче, сиреч съзвездието куче и главната му звезда.
Никога египтяните не са представяли Изида като куче, нито пък Сопдет/Sirius е при тях куче. Сопдет/Sirius е триъгълника на боговете и се изобразява като триъгълник, както е и при българските монети и при огледалните триъгълници на канатицата.
цитирай
30. marknatan - еби се в гзъа бе маймун психясал ...
06.04.2013 03:18
еби се в гзъа бе маймун психясал

какво е CAN у т нар БЗлГАРИ е видно от купияата автенчтини предмети цитирани и посочени по горе и с врзъки

майк ви деба нещастна дошла и тая маймуна да се обяснява
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851129
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031