Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 13:03 - ЛЪЖИТЕ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ I ЧАСТ
Автор: ivonti10 Категория: История   
Прочетен: 6330 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.05.2016 21:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЛЪЖИТЕ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ

ОТНОСНО

ЗАПАДНИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ“

 

Увод:

Бях провокиран от някакви псевдо историци и уж разбирачи по българска история.

  1. Как без Русия рано или късно запада щял да ни освободи от Османско робство.

  2. Как Русия унищожила българщината.

  3. Как Русия е виновна че българите били бедни.

  4. Как Русия е виновна ......... за много други неща на България!

 

  1. Кючук-Кайнарджийский мирен договор(1774 г.):

     

    - Мирен договор(подписан в с. Кайнарджа дн. България) между Османската империя и Русия които приключва войната между тези две държави от 1766 -1774 г.

     

    Една от клаузите на този договор е, че на Русия се признава правото да защитава  християнското населения на Балканския полуостров и най вече в християнските княжествата(Дунавски княжества) васални на Османската империя.

Исторически това позволява на голяма диаспора от българи напуснали родните си места в посока около Одескаия район(дн. Румъния, Молдова и Украйна) Тогава в границите на Влашкото и Молдовското княжество да не бъдат преследвани от турските войски. По късно тази диаспора ще изиграе решаващо значение за освобождението на България. За разлика от българите които са избягали в Австро-Унгария и които са преследвани от тамошните власти при всеки опит за организации на каквито и комитети срещу Османската държава.

  1. Парижкия мирен договор(1856 г.)

    - Сключен след кримската война(1853 -1856 г.). Този договор подписан от победителите Османска империя, ПРУСИЯ(ГЕРМАНИЯ), ФРАНЦИЯ и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и победената Русия отменя правото на защита на християнското население в Балканите от Русия по Кючук-Кайнарджийский мирен договор.

     

  2. Априлскаото въстание(1876 г.):

    - По времето на боевете на редовната османска армия и башибозуците с българските въстаници, британският посланик Х. Елиът предлага на турския султан Абдул Азис, Великобритания да  изпрати войски в помощ за „справяне на ситуацията“ имайки предвид потушаването на въстанията в Босна(1875-1876 г.) и България(1876 г.) вероятно уплашен султана отказва военна помощ но приема да закупи ново въоръжение за армията си. Благодарение на помощта от Великобритания и лоялната подкрепа от Австро-Унгария и двете въстания са кърваво потушени. Наглостта на англичаните и техния посланик достига до такава степен, че Х. Елиът събира няколко продажни българи в лицето на Ст. Чомаков, М. Чомакова и Р. Чомакова да събират благодарствени честитки в подкрепа на политиката на  Османската империя.

     

  3. Цариградската Конференция(1876г.):

    - Опит на Западните държави да укрепят разпадащата се Османска империя след въстанията в Босна и Херцеговина и България. Умишлено разделят Българските поселища на две автономни области но без да има българско участия в самоуправлението.

     

  4. Сан-Стефанския мирен договор:

    Подписан между Османската империя и Русия като в него има клауза за независима България в която влизат всички български поселища(зами). Този договор се отхвърля от ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, АВСТРО-УНГАРИЯ и ГЕРМАНИЯ.

    Малко преди края на освободителната войната(1877-1878 г.) Великобритания по заповед на менистър председател Бенджамин Дизраели изпраща войскив помощ на Османската държава. Тези войски които само преди година според Дизраели са били малко и твърде далеч да се включат в съвместна война на Русия и ВБ срещу Турция се оказват на Босфора и то доста многобройна. Проличава се че Великобритания само привидно е подкрепяла Русия но в действителност е подкрепяла Османската империя това се проявява само няколко 3 месеца по късно.
    image

     

  5. Берлинския конгрес:

    - ГЕРМАНИЯ, АВСТРО-УНГАРИЯ, ФРАНЦИЯ и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ орязват землищата на България до територията от Стара планина до р. Дунав. Единствено Русия се противопоставя.
    image

     

  6. Съединението на България(1885 г.):

    - На 06.09.1885 г. България и Източна Румелия се съединяват. Великобритания и Австрио-Унгария подкрепят това Русия привидно не подкрепя. Княз на България които подписва декрета за съединение е „поставения“ от Русия Александър I Батенберг. През 1890 г. Коста Паница предлага на Батенберг да оглави въстание в Македония което е подкрепяно от Русия но не и от Австро-Унгария. Батенберг отказва по късно и Русия отказва да участва в такава авантюра за да не повтори грешката от 1878 г.

     

  7. Независимостта на България(1908 г.):

    - На 22. 09. 1908 г. Княз Фердинант I Сакскобургготски прокламира независимостта на България от Османската империя. Великобритания бурно и открито протестира. На 23.09.1908 г. ПЪРВАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ПРИЗНАЛА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ Е РУСКАТА ИМПЕРИЯ.

     

  8. Букурещкият договор (1913 г.):

    - Договор за прекратяването на Междусъюзническата война от 1913 г.

    При подписването на този договор Австро-Унгария и Русия застават на страната на България докато Великобритания и Германия на страната на съюзниците. И докато Австро-Унгария и Русия обвиняват съюзниците, че са нарушили Лондонското мирно споразумения(1913 г.) и Цариградския договор(1913 г.) то ВБ и Германия подкрепят исканията от съюзниците.
    image

     

  9. Ньойският договор (1919 г.)

    - След Първата Световна Война по искане на Сърбия, Румъния, Гърция, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, САЩ, ИТАЛИЯ и други държави от Атантата. От България са взети големи части от областите Македония и Тракия.
    image

     

  10. Крайовската спогодба(1940 г.)

    - Е договор по които на България и се връща Южна Добруджа от Румъния.

    Това е договор които под натиска на Нацистка Германия, Фашистка Италия и Съветска Русия(СССР), Румъния е принудена да върне част от Добруджа на България загубена по Букорещкият договор от 1913 г. ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и ФРАНЦИЯ не одобряват подобен договор.
    image

     

  11. Парижките мирни договори:

    - Договори на победенте държави от Тристранния Пакт в Европа.

    По този договор България запазва територията си от преди войната въпреки че Гърция, Югославия имат териториални претенции а Румъния анулиране на Крайовската спогодба. Под натиска на СССР исканията на тези държави са отхвърлени ввупреки, че ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и САЩ подкрепят исканията на тези държави особено на ГЪРЦИЯ. За да накажат СССР те отказват да приемат исканите $ 600 мил.  Репарации искани на България от СССР и постановляват само $ 100 мил. Които част от тези пари по късно са опростени от СССР.

    България е единствената държава която по този мирен договор не губи територии всички останали съюзници на Германия губят значителни териториални владения.

Послепис:

Колкото и да се плюва от разни платени псевдо историци и какви ли не платени! Историята е такава каквато е и каквото и да се казва КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И ЦАРЕТЕ МЪЛЧАТ.

Относно това дали запада щял да ни освободи само да припомня какво става в съседна Турция и проблема с кюрдите. Вероятно и ние до сега подобно на кюрдите щяхме да се борим за независимост от Турция или вече да сме били нахлупили чалмата да сме приели исляма и да се наричаме ТУРЦИ. Вероятно колко запада освободи Кюрдистан толкова щешеда освободи и България.

       * За повече карти: http://istoria.bg/maps




Гласувай:
4



1. germantiger - Пропуснатото от теб, другарю
09.08.2015 19:31
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!

и да допълня

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ

- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.
цитирай
2. ivonti10 - Пропуснато от вас господине!
09.08.2015 22:13
Не става въпрос в статията за ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ а за ДУНАВСКА БЪЛГАРИЯ.
Пропуснали сте да кажете как Франкският крал Дагоберт I през 631 г. избива около 10 000 семейства(не човека). Забравили сте и че именно французи, англичани и други западни държави избиват над 100 000 българи през ПСВ. Не забравяй хилядите загинали от бомбандировките на САЩ над София, Враца и други градове през ВСВ. Мога да ти разказвам и за онези 50 000 убити Българи от Германо-хърватските войски през X век. Явно не знаеш но в кръвта на този Иван Грозно тече и българска кръв. А Бисмарк е бил един от организаторите на Берлинския конгрес и явен критик на Санстефанският договор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivonti10
Категория: История
Прочетен: 234816
Постинги: 27
Коментари: 67
Гласове: 269
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031