Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2017 17:31 - Ужасът наречен Ротшилд
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2173 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Ужасът наречен Ротшилд Публикувано на 02.10.2015  в Любопитно

 Историята на една от най-богатите фамилии в света, която чрез подлости и измами успява да превърне целия свят в една игра на „Монополи”, в която ние сме само статисти.

1710: Ражда се Амшел Мойсей Бауер. Занимавал се е с лихварство и с търговия на коприна в еврейското гето „Алея на евреите“ (Frankfurt Judengasse), съществувало в германския град Франкфурт на Майн от 1462 г. до 1796 г. Историята за това гето и първоначалното му създаване е от още по-рано, през 1241 г.

Бащата на Амшел е бил Мойсей Калман Бауер, а единственото известно нещо за него е, че е умрял през 19 Октомври 1735 г., и че предците му идват от земите на Хазарския хаганат – голяма средновековна номадска държава, създадена в средата на 7 век на територията на днешен Дагестан върху останките на Западнотюркския (Тюркютския) хаганат в съседство с Кубратова Велика България. Хазарите-юдеи са родоначалници на част от източноевропейските евреи – ашкенази, каквито са били Мойсей и синът му Амшел.

imageХАЗАРСКИ ХАГАНАТ 650 Г. — 969 Г.

Велика България била в упадък след смъртта на хан Кубрат. Синът на Кубрат – Баян (Батбаян) признал върховенството на хазарския хаган (управител) и от тогава част от прабългарите започнали да ги наричат „черни“ или „вътрешни“ българи. Останалите прабългари, които са били с Аспарух се насочили към Долни Дунав като често е трябвало да се бранят и воюват с хазарите.

През 861 г. Кирил и Методий (Хазарска мисия, 860-861 г.) участват в хазарската столица в диспут между представители на основните монотеистични религии, организиран от хазарския хаган (бей, управител), който тогава е бил привърженик на пратюркския монотеизъм, но не успяват да го убедят в предимствата на християнството. В неговото обкръжение се е изповядвал юдаизмът и ислямът. Около 861-865 г. хазарите окончателно възприемат юдаизма..

През 965 г. киевският княз Светослав I успява да разгроми хазарите и да превземе най-важните им крепости и столицата Итил. Експанзията на Хорезъм, киевския княз Владимир I (980-1015) и узите нанасят последен удар на Хаганата.

Амшел се жени за Шунсе Лехних и има с нея официално 8 деца. Шунсе умира през 1756 г. Амшел Бауер поставя червен знак над входната врата на своята счетоводна къща, този знак представлявал хексаграма (което геометрично и числено се превежда като номера 666, или шестоъгълна звезда), която в едно далечно бъдеще ще стане символ на Израел и на световния ционизъм. Амшел умира в епидемия от едра шарка през 1755 г.

imageАЛЕЯ НА ЕВРЕИТЕ ПРЕЗ 1868 Г. imageМАЙЕР АМШЕЛ БАУЕР

1743: РАЖДА СЕ ЧЕТВЪРТОТО ДЕТЕ НА АМШЕЛ И ГО КРЪЩАВАТ МАЙЕР АМШЕЛ БАУЕР, РОДЕН ВЪВ ФРАНКФУРТ, ГЕРМАНИЯ.

imageГУТЛЕ ШНАПА

1753: Гутле Шнапа (Gutle Schnapper), също еврейка и бъдеща съпруга на Майер Амшел Бауер е дъщеря на уважавания търговец Волф Соломон Шнапа (Wolf Salomon Schnapper).

1760: През това десетилетие Майер Амшел Бауер работи в банка, чийто собственици са фамилията Опенхаймер в Хановер, Германия. Майер прави много успешна кариера и става младши съдружник в банката. Докато работи в банката се запознава с Генерал вон Есторф.

След като баща му Амшел умира, Майер се завръща във Франкфурт, за да оглави бащиния бизнес. Той знае значението на червения хексаграм и сменя фамилията си от Бауер на Ротшилд (“Rot,” на немски е “червен” “Schild” е ”щит/знак”). Майер Амшел Ротшилд открива, че Генерал вон Есторф е свързан с кралския двор на Принц Уилям IX на ХесеХанау, един от най-богатите царедворци в Европа, който забогатява като дава под наем хесенските войници на чужди държави срещу огромни облаги. Поради тази причина Майер подновява близките си отношения с Генерал вон Есторф с предтекст, че ще му продаде ценни монети и бижута на силно занижени цени. Както го и планува, Ротшилд е представен на Принц Уилям, като човек, който дава евтини цени за редки и трудно намираеми неща, като директно предлага като бонус за всеки бизнес, който Принца му повери. Ротшилд впоследствие се сближава и с принц Уилям и накрая започва да прави бизнес с него и други членове на двореца. Той скоро открива вариант, при който да дава заеми на правителството и кралското семейство на много по преференциални условия, отколкото индивидуално, като там лихвите са и по-големи и са подсигурени от държавните такси.

1769: На Майер Ротшилд му е дадено разрешение от принц Уилям да постави знак на първата страница от бизнес договорите си, на който пише „М. А. Ротшилд, служещ като пълномощник на Негово Величество, Принц Уилямна Ханау“.

imageМАЙЕР АМШЕЛ РОТШИЛД

1770: МАЙЕР АМШЕЛ РОТШИЛД РЕШАВА ДА СЪЗДАДЕ КРЪГЪТ „ИЛЮМИНАТИ“, КАТО ГО ПОВЕРЯВА НА ЕВРЕИНА , КОЙТО ВСЪЩНОСТ Е ТАЕН ЕВРЕИН (МАРАН) ПРИЛИЧАЩ НА РИМСКИ КАТОЛИК. ВЪЗПИТАВАН ОТ ЙЕЗУИТИТЕ. СТИГНАЛ Е ДА БЪДЕ ДОРИ СВЕЩЕНИК. НЕГОВАТА ЦЕЛ Е ДА ОРГАНИЗИРА И РАЗВИВА ИЛЮМИНАТИ. ИЛЮМИНАТИТЕ СЕ БАЗИРАТ НА УЧЕНИЕТО НА ТАЛМУД (СБОРНИК СЪС ЗАКОНИ И ПРЕДПИСАНИЯ НА ЕВРЕИТЕ). КАЗВАТ СЕ ИЛЮМИНАТИ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЧАСТ ОТ ЛУЦИФЕРИАНСКАТА ТЕРМИНОЛОГИЯ, КОЯТО ЗНАЧИ „ПАЗИТЕЛИ НА СВЕТЛИНАТА“. МАЙЕР АМШЕЛ РОТШИЛД СЕ ЖЕНИ ЗА ГУТЛЕ ШНАПА.

1773: Амшел Майер Ротшилд се ражда. Той е първия от синовете на Майер. И той като всичките си братя ще влезе в семейния бизнес още на 12 годишна възраст.

imageСОЛОМОН МАЙЕР ФОН РОТШИЛД

1774: РОДЕН Е СОЛОМОН МАЙЕР РОТШИЛД.

1776: Йохан Адам Вайсхаупт официално приключва с организацията на Илюминатите на първи май. Целта е Илюминатите да пазят от не евреите-политиката, икономиката, обществото и нещата свързани с религията. Тяхна цел е да им вмени на всички не евреи – борбата между тях; унищожаване на националните правителства; унищожаване на религиозни институции, и в крайна сметка да се достигне до взаимно унищожаване.

Адам Вайсхаупт скоро прониква в Континенталния орден на масоните и с тяхната доктрина „Илюминати“ установява ложи на Гранд Ориент, която да бъде тяхна дирекция. Това всичко се извършвало под формата на поръчки и финансиране на Майер Амшел Ротшилд и концепцията се е разпространила и е получена в масонски Ложи по света до наши дни. Вайсхаупт вкарва 2000 платени последователи – включващи интелигенцията на държавата – писатели, хора на изкуството, образованието, науката, финансите и индустрията. Те са инструктирани да следват методите в реда за контролиране на хората.

А те са:

1) Да се използва парично и сексуално подкупите, за да получиш контрол над мъжете от по „високите етажи“ и различни нива на правителствата и други полета за вмешателство. Веднъж хора, които са попаднали в лъжи, измами и изкушения на Илюминати, са превърнати в роби от прилагането на политически и други форми на изнудване, заплахи за финансова разруха, за експозиция на населението, и фискална вреда, дори смърт за себе си и обичани членовете на техните семейства.

2) Факултетите на колежите и университите култивират студенти , притежаващи изключителни умствени способности, принадлежащи към добре отгледани семейства учещи в чужди университети и препоръчвани от тях за специално обучение в интернационализъм, или по-точно във възгледи единствено за единно световно правителство, и слагайки края на войни и конфликти. Подобни обучения да бъдат правени при условия, че се гарантират стипендии дадени им от Илюминати.

3) Всички влиятелни хора попаднали под контрола на Илюминати, включително и студентите, които са специално обучени и подготвени, да се използват като агенти и позиционирани зад всички правителства като експерти и специалисти. И да им се съобщава на бизнес лидерите да приемат политика, която в дългосрочен план да служи за тайни планове на Илюминатите в един свят заговор, и да доведе до унищожаването на правителства и религии, на които са избрани или назначени да служат.

4) Да овладеят абсолютен контрол над пресата и в същото време над всички големи медии, които доставят информация на хората, както и всички тези новини и информации да клонят в посока да се иска от масите единно световно правителство. Това да бъде решението на техните проблеми.

imageАДАМ ВАЙСХАУПТ imageНЕЙТЪН МАЙЕР РОТШИЛД

1777:  НЕЙТЪН МАЙЕР РОТШИЛД Е РОДЕН.

1784: Адам Вайсхаупт публикува свой вариант на Френската революция, която е започната отМаксимилиан Робеспиер в книжен вариант. Тази книга е написана от приближения на Вайсхаупт, Ксавиер Цуак, който я праща по куриер от Франкфурт до Париж. Докато пътува на там обаче куриерът е ударен от гръмотевица и книгата попада в полицията, която я предава на Баварските власти. В последствие, Баварските правителствени власти правят внезапна полицейска проверка на масонската ложа на Вайсхаупт „Гранд Ориент“ и домовете на повечето от влиятелните масони. Баварските власти са били убедени, че тази книга ще разкрие много ясно заплахата от тази частна група на влиятелни хора, които използват войни и революции, за да постигнат техния политически завършек.

imageМАКСИМИЛИАН ДЬО РОБЕСПИЕР

1785: Баварското правителство обявява за незаконни Илюминати и закрива всички техни ложи на Гранд Ориент. Майер Амшел Ротшилд мести семейството си в пет етажна къща, която дели със семейството на Шиф (Schiff).

imageКЪЩАТА НА РОТШИЛД, ДО НЕЯ В ЛЯВО Е СИНАГОГАТА.

1786: Баварското правителство публикува детайли от Илюминати, въведението на документа е озаглавен „Оригинални писания на Реда и Сектата на Илюминатите“. Те изпращат документите до всички глави на църкви и държави навсякъде из Европа, но за съжаление на техните предупреждения не се обръща внимание.

imageКОПИЕТО НА ОРИГИНАЛА НИКОГА НЕ Е БИЛО ПРЕВЕДЕНО ИЗЦЯЛО НА АНГЛИЙСКИ.

1788: Калман (Карл) Майер Ротшилд  е роден.

imageКАЛМАН (КАРЛ) МАЙЕР РОТШИЛД

1789: Докато Европа демонстрира непукизъм към предупрежденията отправени от Баварското правителство, планът на Илюминатите за Френската революция успяват. Той е осъществен през 1793 г. Тази революция е банкерската мечта с установяването на нова конституция и заобикалянето на закони за събиране на данъци от Католическата църква и премахване на данъците към нея.

1790: Майер Амшел Ротшилд казва „Оставете ме да печатам и контролирам парите на някоя държава и няма да ме интересува кой пише законите й“

1791: Ротшилд успява да „завземе” централната банка на САЩ чрез Александър Хамилтън (техен агент в кабинета на Джордж Вашингтон) . Това е установено с 20 годишен договор.

imageДЖЕЙКЪБ (ДЖЕЙМС) МАЙЕР РОТШИЛД

1792: ДЖЕЙКЪБ (ДЖЕЙМС) МАЙЕР РОТШИЛД Е РОДЕН.

1796: Амшел Майер Ротшилд се жени за Ева Ханау.

1798: Джон Робинсън публикува книга озаглавена „Доказателства за конспирация срещу всички религии и правителства от Европа поднесени на тайни срещи на масони, Илюминати и начетеното общество“. В тази книга професор Робинсън от университета в Единбург, един от водещите учени по това време, който през 1783 е избран за генерален секретар на Кралската общност в Единбург, дава детайли за целия заговор на Ротшилдовите Илюминати.

imageСЪВРЕМЕНЕН ПОРТРЕТ НА ДЖОН РОБИСЪН

Той обяснява как е станал с висока масонска степен в Шотландският обред на масонството, и как е бил поканен от Адам Вайсхаупт в Европа, където да му дадат подобрено копие на заговора от АдамВайсхаупт. Робинсън не приема идеите на Илюминатите и затова публикува тази гореспомената книга. Книгата включва детайли от разследването на Баварските власти срещу Илюминатите и Френската революция.

През същата година на 19 юли Дейвид Папен, президент на университета Харвард чете лекция през завършващия випуск с въздействащо осветляване на алчните американски политици и религията.

Нейтън Майер Ротшилд, става на 21 години и напуска Франкфурт, отива в Англия, където с голяма сума пари дадена от баща му открива банкерска къща в Лондон.

1800: Соломон Майер Ротшилд се жени за Каролайн Стейн.

imageУИЛЯМ IX ФОН ХЕСЕН-ХАНАУ

1806: Наполеон казва, че е негова задача да премахне династията на Хес-Касел от управлението и да ги зачеркне от списъка на управляващите. Като чува това, принц Уилям IX фон Хесен-Ханау, бяга от Германия и отива в Дания, и поверява щастието си на стойност 3 милиона щатски долара (по това време) на Майер Амшел Ротшилд за съхранение.

Нейтън Майер Ротшилд се жени за Хана Барент Коен, дъщеря на богат лондонски търговец от еврейски произход.

imageЛАЕНЪЛ НЕЙТЪН ДЕ РОТШИЛД

1808: На Нейтън Майер Ротшилд му се ражда първи син и го кръщава Лаенъл Нейтън де Ротшилд.

1810: Сър Франсис Баринг и Абрахам Голдсмит умират. Те оставят Нейтън Майер Ротшилд да стане най-големия банкер в Англия.

Соломон Майер Ротшилд отива във Виена и прави банката „M. von Rothschild und Sцhne“.

1811: Договорът за банката Ротшилд в САЩ изтича и Конгресът гласува против подновяването. Това никак не се харесва на Нейтън Майер Ротшилд и той казва „Или молбата за подновяване на договора (хартата) ще бъде удовлетворена, или САЩ ще се окаже въвлечена в най-ужасяващата война“.

Обаче САЩ остават непоклатими за преподписването, което поражда друга заплаха от него: „Ще им дам урок на тези дръзки американци. Ще ги направя отново колония.“

1812: Подкрепена с пари и поръчки от Нейтън Майер Ротшилд, Британия обявява война на Съединените щати. Планът на Ротшилдови е да накара САЩ да изпаднат в дългове, заради тази война и това да ги подчини, като преподпишат договорът за печатането на пари и отново поеме контролна надПървата банка на Съединените щати.

Майер Амшел Ротшилд умира. В завещанието си той излага специални закони, които Камарата на Ротшилд е трябвало да следва:

Всички ключови позиции във семейния бизнес, трябва да се държат от фамилни членове. Само мъже от фамилията могат да вземат решения в семейния бизнес, включвайки припознатия му шести поред, но извънбрачен син (Важно е да се отбележи, че Майер Амшел Ротшилд също има пет дъщери. Така и днес разпространението на ционистката династия Ротшилд без име Ротшилд е надлъж и нашир, тъй като евреите вярват, че смесените потомци на еврейска майка са евреи); фамилията, която е свързана чрез брак с първи или втори братовчеди си запазват фамилното име (от 18-те брака, които идват от фамилията на Майер Амшел Ротшилд той има 16 внуци които са между първи братовчеди – практика известна днес като близкородствена връзка. Най-големият син на най-големият син се превръща в глава на семейството (това условие може да се преобърне, когато по-голямата част от семейството не е договаряла друго).

Това автоматично прави Нейтън Майер Ротшилд глава на фамилията, след като баща му умира. Джейкъб (Джеймс) Майер Ротшилд заминава в Париж и прави банка Братя Ротшилд.

imageНАТАНИЕЛ РОТШИЛД

Натаниел Ротшилд, зет на Джейкъб (Джеймс) Майер Ротшилд е роден.

1814: За поверените $3,000,000, които принц Уилям IX фон Хесен-Ханау дава на Майер Амшел Ротшилд за сигурно съхранение свидетелство намираме и в Еврейската енциклопедия том 10 страница 494, която гласи:

„Според легендата тези пари били скрити в лозаро-винарски бъчви, за да не бъдат открити от войниците на Наполеон, когато са влезли във Франкфурт. Фактите са малко романтични, отколкото делови. “

Тези пари никога не се връщат при принца. Енциклопедията продължава историята как „Нейтън Майер Ротшилд инвестира тези 3 милиона $ в злато от източно индийска компания въпреки, че знае, колко са нужни за военния поход на Иберийския полуостров на херцога на Уелингън“

С откраднатите пари Нейтън прави следните облаги:

  • продава на Уелингтън хартия, която той е купил изгодно и печели доста от това
  • продава му златото, което купува от индийската компания
  • печели от транспортирането му до Португалия

1815: Петима братя Ротшилд работят по запасите със злато на цялата Уелингтънска армия (чрез Нейтън в Англия) и Наполеонската армия (чрез Джейкъб във Франция) и започват тяхната политика да финансират и двете страни във войната. Ротшилд обичат войните, защото те са най-големите генератори на рисков безлихвен кредит, тъй като те са гарантирани от правителствата на държавата и затова напрежението пада над населението на тази държава и не ги интересува коя държава ще загуби войната, защото заемите са дадени и гарантирани. Победителят от войната ще връчи дълговете на победените.

image

Докато Ротшилд финансират и двете страни в тази война, те използват банките, за да развиват системата си из цяла Европа, която им дава възможност да построят ненадмината пощенска мрежа с тайни пътища и бързи куриери. Тези куриери са натоварени да отговарят за кореспонденцията и тяхната информация се предава на Ротшилдови, по този начин те са с една крачка напред винаги. Още повече, тези куриери са единствените търговци, на които им се разрешава да преминават през английските и френските блокади. И затова тези куриери, държат постоянно фамилията с най-пресните новини как се движи войната, и какво се чува из интелигенцията.

Един от тези куриери е мъж на име Ротуърд. Когато разбира изхода от битката при Ватерло, която е спечелена от англичаните, тръгва през Ла Манша и доставя тези новини на Нейтън Майер Ротшилд цели 24 часа преди Уелингтънският куриер.

По това време британските облигации (наречени консули бел. ав.) са били търгувани на пода на фондовата борса. Нейтън Майер Ротшилд инструктира всички негови работници и служители да започне да продава консули. Това се прави с цел всички по техния пример да започнат да продават като обезумели, защото мислят, че Британия е загубила войната. Когато консулите спаднат рязко, заради голямото предлагане Нейтън Майер Ротшилд дискретно инструктира работниците си да купуват всички консули на пазара и дефакто това слага цялата английска икономика в ръцете му. Когато идват новините, че Британия всъщност печели войната, консулите се качват на нива по-високи от преди войната, оставяйки Нейтън Майер Ротшилд да върне инвестицията си в съотношение 20:1.

С контрол над цялата английска икономика Ротшилд става световен финансов фактор и с разгрома над Наполеон Нейтън натиска Англия да направи държавна банка в Англия, която да бъде контролирана от него.

Интересното е че 100 години по-късно „Ню Йорк Таймс“ (в ден днешен са управлявани медии от Илюминати) ще напише статия насочена към внука на Нейтън Майер Ротшилд, който повдига съдебен процес и се опитва да спре публикуването на книга, която описва търговията им с информация през това време. Фамилията Ротшилд предявява иск, че книгата е с невярно съдържание и клеветническа, но съдът отказва иска им и фамилията плаща всички разходи по делото.

Да се върнем в 1815 година, когато Нейтън Майер Ротшилд прави прочутото си изказване:

„Аз не се интересувам от това коя кукла се поставя на престола на Англия да управлява империята, на която слънцето никога не залязва. Човекът, който контролира британските пари, той контролира и Британската империя.“

Той ще се похвали, че 17-те години от както е в Англия е увеличил богатството си от 20 000 паунда, дадени от баща му до 2500 пъти повече – 50 милиона паунда.

Ротшилдите също поемат под таен контрол Централната банка на Англия и заменят метода на купуване на злато от страна до страна, и създават система от хартиени дебити и кредити, което представлява банковата система днес.

В края на 18-ти век периодът се означава и като „Ерата на Ротшилд“, като фамилията контролира половината от богатствата в света.

image

Все пак нещо, което не вървяло добре за тях е „Конгресът на Виена“, който е започнал през септември 1814 г. и приключва през юни 1815 г. Причината за „Конгресът на Виена“, е че Ротшилдови се опитват да направят форма на световно правителство, което да им даде пълен политически контрол над цивилизования свят.

Много от политическите правителства са изпаднали в дълг към фамилията Ротшилд, и тъй като присъстват на „Конгресът“ са използвани да бъдат внедрени да подкопаят инициативата. Все пак руския цар Александър Първи, който не се поддава на натиска на Ротшилдовата централна банка и не бил протеже на Ротшилд осуетил плана за световното правителство на Ротшилд.

imageЦАР АЛЕКСАНДЪР ПЪРВИ

Вбесен от това, Нейтън Майер Ротшилд се заклева някой ден той или наследниците му да унищожи цар Александър Първи, цялата му фамилия и потомството му. За съжаление това става така 102 години по-късно след като Ротшилд фамилията финансира болшевиките, които изпълняват това обещание.

Интересно е, че фанатикът на световното правителство и евреин Хенри Кисинджър, защитава докторантура пред „Конгреса на Виена“.

1816: Американския конгрес подновява договора на Ротшилд за нов двадесет годишен период за контрол над Банката на САЩ. Войната е прекратена поради тази причина. Загиват хиляди войници от двете страни, но Ротшилдите взимат техните банки.

image

1818: След като осигурява на французите огромни заеми през 1817 г., за да могат да се възстановят след тежкото поражение при Ватерло. Агентите на Ротшилд купуват голямо количество френски правителствени облигации, като по този начин увеличава стойността им. На 5 ноември налагат дъмпинг на свободния пазар, което обезценява френската валута и Франция изпада във финансова паника. Така Ротшилдите стъпват и на френския пазар и поемат контрола над френска парична система. Същата година Ротшилдите дават на заем 5 милиона паунда на Пруското правителство.

1821: Калман (Карл) Майер Ротшилд е изпратен в Неапол, Италия. Неговата цел е да започне голям търговски проект с Ватикана и Папа Григорий 16-ти, след това е удостоен с орден Свети Георги.

1822: Императора на Австрия прави петте Ротшилдови братя барони. Нейтън Майер Ротшилд избира да не приеме титлата.

1823: Ротшилд поемат контрола на финансовите операции на католическата църква над целия свят.

image

1827: Сър Уолтър Скот публикува неговия девет тома труд „Животът на Наполеон“ и във втория том се описва Френската революция, която е планирана от Илюминати и е финансирана от парите на Европа (пряко на Ротшилд).

1832: Президентът Андрю Джаксън (7-ми президент на САЩ от 1829 до 1837) подема кампания за негов втори мандат под девиза „Джаксън срещу банките“. Това е по повод неговия план да върне паричната система в полза на американците, не за незаконното забогатяване на Ротшилд.

imageАНДРЮ ДЖАКСЪН

1833: ПРЕЗИДЕНТЪТ АНДРЮ ДЖАКСЪН ЗАПОЧВА ДА ПРЕМАХВА ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ДЕПОЗИТИ В КОНТРОЛИРАНАТА ОТ РОТШИЛД БАНКА НА САЩ И ВМЕСТО ДЕПОЗИТИТЕ ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В БАНКИ, ТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ДЕМОКРАТИЧНИ БАНКЕРИ.

Това кара Ротшилд да се паникьосат и действат така, както могат най-добре – намаляват паричния поток и причиняват депресия. Президентът Андрю Джаксън знае, че те са истинските виновници за породилата се криза и заявява: „Вие сте разбойническа банда змии, и аз възнамерявам да ви разкрия и се кълна в Бог, аз ще ви разгромя.

imageДЖУЗЕПЕ МАЦИНИ

1834: ИТАЛИАНСКИЯ РЕВОЛЮЦИОНЕН ЛИДЕР ДЖУЗЕПЕ МАЦИНИ Е ИЗБРАН ОТ ИЛЮМИНАТИ ДА УПРАВЛЯВА ТЯХНАТА РЕВОЛЮЦИОННА ПРОГРАМА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И ЩЕ СЛУЖИ НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ДО СМЪРТТА МУ ПРЕЗ 1872 ГОДИНА.

1835: На 30 януари наемен убиец се опитва да убие президента Андрю Джаксън, но по чудо пистолетите на наемника засичат. Президентът ще обяви, че знае, че Ротшилд са отговорни за този опит за покушение. Наемният убиец Ричард Лаурънс е обявен за невинен поради причината, че е луд.

image

Ротшилдите вземат правата за добиване на живак в Алмаден, Испания. Това е най-голямата концесия давана някога. Живакът е с най-голяма роля при пречистването на злато или сребро, като дава реален монопол над света.

1836: През тези години на битки срещу Ротшилд и тяхната централна банка в Америка президентът Андрю Джаксън най-накрая побеждава. Той изхвърля Ротшилдовите банки от Америка, като не подновява договора за контролиране на паричната система. Това остава така до 1913 година, когато Ротшилд ще бъде в състояние да създадат третата си централна банка в Америка нареченаФедерален резерв. За да си гарантира, че няма да се получат грешки, този път той ще постави човек от собствената си кръвна линия, Яков Шиф, който ще е отговарящ за проекта. Нейтън Майер Ротшилд умира и контролът над банката му „N. M. Rothschild & Sons“ е поета от по-малкия му брат Джеймс Майер Ротшилд.

imageФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ

1837: Ротшилд изпращат един от своите хора Аугъст Белмонт, също евреин, в Америка да спасява техните банкови интереси унищожени от президентът Андрю Джаксън.

1840: Ротшилдите започват посредничество чрез своята Банка на Англия за изкупуване на кюлчета злато. Те правят клонове в Калифорния и Австралия.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749188
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031