Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
05.09.2018 19:31 - Руснаците са неспособни да доставят американски астронавти на МКС
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 9900 Коментари: 25 Гласове:
2

Последна промяна: 05.09.2018 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17 На борда на МКС е имало изтичане на въздух

Проблемът е бил отстранен и вече няма опасност за живота на космонавтите

1image

Изтичане на въздух е било регистрирано през нощта и след това на сутринта на борда на Международната космическа станция (МКС), но проблемът вече е решен, заяви пред журналисти генералният директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

Вижте Международната космическа станция от вътре и от вън

"През нощта и на сутринта имаше извънредна ситуация на МКС - падане на налягането и изтичане на въздух от станцията. Бяха взети мерки, за да се установи откъде точно идва течът", каза Рогозин.

Той уточни, че американският екипаж е преминал в руския отсек.

След това са били затваряни сегмент по сегмент, за да се открие мястото на теча. В крайна сметка проблемът е бил локализиран.

Рогозин изтъкна, че неизправността е възникнала на бордовия отсек в руския кораб "Союз МС" номер 739, който се отправи към МКС през месец юни тази година.

"Беше открита микропукнатина, резултат на външна повреда. Конструкторите са на мнение, че тя е била причинена от микрометеорит", заяви още Рогозин.







Тагове:   МКС,   Русия,   космонавти,   пробойна,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. radostinalassa - Няма никаква връзка..
05.09.2018 19:45
между заглавието и текста. Това е антиизкуство.
цитирай
2. veshter - Разбира се връзка има. Но за да направите връзката трябва да можете да виждате и проумявате фактите.
05.09.2018 20:00
Хора, които допускат елементарни и вече очеизвадни грешки в строежа на космически апарати вече не са способни да изпълняват сложни задачи в Космоса. Това е известно на всички. На стари лаври не се лежи, нужно е високотехнологично производство, а не набързо събрана некачествена продукция.
цитирай
3. radostinalassa - Виждам, че заглавието е апостроф на моя постинг
05.09.2018 20:18
Може би е чиста случайност.
цитирай
4. veshter - Вашите заглавия слабо ме интересуват.
05.09.2018 20:23
поглеждал съм и съдържанието под заглавията ви, вероятно на публиката тук се харесва, но не и на мен. И не по чиста случайност.
цитирай
5. radostinalassa - Благодаря
05.09.2018 20:44
Но най - прости са анонимните. Защото не знаем даже дали са хора или човекоподобни такива. Като не сте ми чели постинга имате много здраве от мене. Или болести.
цитирай
6. germantiger - ...
05.09.2018 22:37
руснаците са неспособни в много още

това е известна тяхна неспособност не от днес

руските българи комуняги са още по-неспособни
цитирай
7. nagodi62 - Американците не са способни да се ...
06.09.2018 07:02
Американците не са способни да се качат на МКС.
цитирай
8. radostinalassa - 8. nagodi62
06.09.2018 07:30
След като не могат да правят камери за изпитване на ракетни двигатели, по естествен път умират и ракетните двигатели на янките. Това го казват специалистите. Дебелината на ракетната стена трябва да е доста голяма, не може да има пукнатини в нея. Това е фарс. А какво са направили с огромните пари , отпуснати от бюджета за това само евреите си знаят.Тяхната лакомия е безкрайна. Това не са духовни хора и затова нямат развитие , а регрес.
цитирай
9. veshter - Това не е вярно - случаят е от преди седмица.
06.09.2018 10:07
анонимен написа:
Публикуваш стари статии...'пукнатината" е пробита дупка с дрелка от вътрешността на станицията точно в секцията на двамата руско космонавти, намерена е и бургията с дрелката чрез която е извършрн саботажа.

Това което си написал са само началните опити на Роскосмос да замаже ситуацията, но саботажа е умишлен и е поръчан от Кремъл.

а с русначето radostinalassa не се опитвай да спориш, то е изключително просто.

russofil

Освен това причината се оказа в служител, който погрешка е пробил дупката още на земята с помощта на обикновена бормашина, и осъзнал грешката си - набързо залепил дупката. Впоследствие лепилоо е изсъхнало и дупката е започнала да изпуска въздуха навън. Това е поредният пример за абсолютната и пословична безотговорност на руснаците, която винаги им е пречела да строят високотехнологични космически модули. И не само космически.
цитирай
10. veshter - От обърканите и некомпетентните ви слова става ясно, че по-добре е да замълчите. Не се излагайте, моля - хората ще ви се смеят.
06.09.2018 10:09
radostinalassa написа:
След като не могат да правят камери за изпитване на ракетни двигатели, по естествен път умират и ракетните двигатели на янките. Това го казват специалистите. Дебелината на ракетната стена трябва да е доста голяма, не може да има пукнатини в нея. Това е фарс. А какво са направили с огромните пари , отпуснати от бюджета за това само евреите си знаят.Тяхната лакомия е безкрайна. Това не са духовни хора и затова нямат развитие , а регрес.

цитирай
11. starforlife - ~ 11. veshter
06.09.2018 11:16
Преди немного време, Тинчето с ласото такива глупости беше наплодила именно в тази насоката за липсата на възможности за изпитване при амерковците, че се смях от сърце. И когато й опонирах с фактология - тя естествено недопусна коментарите ми, защото правеха на пух и прах проруските й шитни.
Сега набързо ще се включа с коментар по твоя постинг и там съвсем повърхностно този път ще проличи и глупостта на Тинчето, за която споменах по-горе, а и дано прозре връзката на заглавието на постинга ти със съдържанието му.
Ето само една от многото подсказки, Тинче: Инцидентът да кажем от април 2015-та, който ще спомена в коментара си <-> Пукнатината, за която се говори тук <-> Неспособност поради опасност за живота на ХОРА, Тинче!
цитирай
12. starforlife - Извънредно бързо включване от "Източен" ха ха ха
06.09.2018 11:25
- Знаете ли, че за използването на "Байконур", Русия плаща наем на Казахстан 116 млн. евро годишно?
- Знаете ли, че за да се освободи от тази зависимост, Русия (Путин естествено) взе решение за изграждането на "Източен" още в края на 2007-ма, а започна самото изграждане чак в началото на 2011-та?
- Знаете ли, че досега за времето на строежа са отклонени (т.е. откраднати) средства и построен частен МОЛ (не си спомням сумата, но МОЛ не се строи с хиляди), а имаше гладна стачка на стоителите за неизплатени 226 хил. евро?
(Не е ли смешно при такъв стратегически обект да се срещат затруднения с изплащането на заплати на стойност колкото 2 тристайни апартамента в София и чак Путин да трябва да се намесва в скандала?)
- Знаете ли, че годината (2018-та) почти вече привършва, "Източен" е далеч от фазата си на завършване и се говори, че това ще се случи към 2020-та - тоест, 10 години Русия не може да построи един обект?
- Знаете ли, че същевременно през април 2015-та "високотехнологична" Русия така и не успя да осъществи връзка с "Прогрес М-27М", който трябваше да извърши доставка (на руски кафеварки според мнението на Градския - ха ха ха) до МКС и той изгоря над Тихия океан?
- Знаете ли, че само месец по-късно същото се случи с друга руска мисия, извеждаща мексикански спътник и този път зарята беше над Сибир?
- Знаете ли, че това продължи през годините и се стигна до там, че поради невъзможност да се работи с почиващи на стари лаври дегенерати, "Lockheed Martin" (американска корпорация, която представете си работи с рашите, защото те имат крещяща нужда от инженерингова и технологична помощ, за да развиват въобще този сектор) се оттегли и на нейно място се включи (докога ли?) "Боинг"?

Мога да продължа, но няма смисъл, защото моето мнение е доста... "депресиращо".
А то е, че в момента космоса не носи почти никаква икономическа и/или военна полза и докато това не се промени, че да започне реално съревнование м/у САЩ и Русия както беше по времето на студената война, там нещата няма да са сериозно прогресиращи и пробивите ще са сред компании като тази на Мъск.
(Арабските емирства се замислят в/у стратегия към 2021-ва да са фактор в областта, а все пак колкото и грубо да звучи - всяко нещо става с пари, а там пари бол. Тоест, биха могли да купуват специалисти и технологии и да издухат за нула време проекти като "Куру" в Гвиана и "Наро" в Южна Корея, а след това да гонят Големите.)
цитирай
13. veshter - Привет, starforlife - точно това имам предвид, като казвам, че руснаците не са способни вече да изпълняват пълноценни мисии в Космоса.
06.09.2018 11:41
Но закостенелите, зомбирани и бетонирани червени мозъци не желаят да го проумеят и това е.
цитирай
14. veshter - Зная, че сте боклуци, моля не ми го повтаряй:)
06.09.2018 11:50
balgariq1878rysiq написа:
АЗ СЪМ ПЕДАЛ ЕБЯЩ МАЙКА СИ ПО ДЖЕНДАРО=U$€ски АБЕ АЗ И ШИБАНЯЦИТЕ-РУСОФИЛИ ЩЕ СИ ЕБЕМ МАЙКАТА ОКОНЧАТЕЛНО.

цитирай
15. ok3223 - ЛЕКЕ ГАДНО И ... "СПОСОБНО"
06.09.2018 13:29
veshter написа:
поглеждал съм и съдържанието под заглавията ви, вероятно на публиката тук се харесва, но не и на мен. И не по чиста случайност.


зНАЧИ, РУСНАЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИЗ ВОЗЯТ КОСМОНАВТИТЕ ДО СТАНЦИЯТА ПОНЕЖЕ БИЛИ "НЕСПОСОБНИ" ... А НЕЩО ЕЛЕМЕНТАРНО НЕ ТИ ЛИ ИДВА В ПРАЗНАТА ТИКВИЦА, ЧЕ СЛЕД ТАЗИ АВАРИЯ Я СЧИТАТ ЗА НЕНАДЕЖДНА И РИСКОВА, ОСТАРЯЛА И ПРЕСТАРЯЛА ТИКВЕНИКО. И ТОВА Е НАЧИН ДА ПРЕКРАТЯТ ТАЗИ РИСКОВА И СКЪПА, А И ИЗЧЕРПАЛА СЕ И СТАНАЛА НЕНУЖНА ВЕЧЕ ЗА ТЯХ ДЕЙНОСТ В КОСМОСА.
цитирай
16. veshter - Недраги ми другарю, винаги съм знаел, че комунистите сте пълни простаци - ти си поредното доказателсто.
06.09.2018 13:34
ok3223 написа:
veshter написа:
поглеждал съм и съдържанието под заглавията ви, вероятно на публиката тук се харесва, но не и на мен. И не по чиста случайност.


зНАЧИ, РУСНАЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИЗ ВОЗЯТ КОСМОНАВТИТЕ ДО СТАНЦИЯТА ПОНЕЖЕ БИЛИ "НЕСПОСОБНИ" ... А НЕЩО ЕЛЕМЕНТАРНО НЕ ТИ ЛИ ИДВА В ПРАЗНАТА ТИКВИЦА, ЧЕ СЛЕД ТАЗИ АВАРИЯ Я СЧИТАТ ЗА НЕНАДЕЖДНА И РИСКОВА, ОСТАРЯЛА И ПРЕСТАРЯЛА ТИКВЕНИКО. И ТОВА Е НАЧИН ДА ПРЕКРАТЯТ ТАЗИ РИСКОВА И СКЪПА, А И ИЗЧЕРПАЛА СЕ И СТАНАЛА НЕНУЖНА ВЕЧЕ ЗА ТЯХ ДЕЙНОСТ В КОСМОСА.


Да обиждам мога и аз, при това доста по-добре от теб. Но бетонната ти тиква неикога не може да разбере, че днешна Русия е тотален аутсайдер - и в космоса, и в икономиката, и в науката, и в изкуството, и в автомобилостроенето и във всяко едно отношение. Твоите приятели, начело с Путин тотално съсипаха Русия - тя е велика единствено в очите на низшите комунистически примати, които нямат грам мозък в празните си тикви. Имат единствено ръждясали сърпове и чукове.
цитирай
17. ok3223 - starforlife ...
06.09.2018 14:18
Абе... ти "мелиш" трици, като празна воденица на празни обороти ... Добре ти плащат янките, а защо не и фондацииките, за да ни досаждаш с много кухи думи и претенции на специалист по всичко ... УМНИЯТ, С МАЛКО ДУМИ КАЗВА МНОГО НЕЩА. ПРИ ТЕБ МАЙ Е ОБРАТНОТО ... С ЛОГОРЕЯТА НЕ БИВА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА, ЗАЩОТО ЧЕСТАТА И УПОТРЕБА НОСИ САМО МИНУСИ НА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИЯ С НЕЯ.
цитирай
18. kolevn38 - Мърльо червен, защо се не скриеш в черната дупка от която си изпълзял!?
06.09.2018 14:34
ok3223 написа:
Абе... ти "мелиш" трици, като празна воденица на празни обороти ... Добре ти плащат янките, а защо не и фондацииките, за да ни досаждаш с много кухи думи и претенции на специалист по всичко ... УМНИЯТ, С МАЛКО ДУМИ КАЗВА МНОГО НЕЩА. ПРИ ТЕБ МАЙ Е ОБРАТНОТО ... С ЛОГОРЕЯТА НЕ БИВА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА, ЗАЩОТО ЧЕСТАТА И УПОТРЕБА НОСИ САМО МИНУСИ НА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИЯ С НЕЯ.


Примати като теб освен да лижат чепиците на Путкин за друго ги не бива. Разкарай се от компанията на нормалните хора, ходи да лееш помиите си някъде другаде. Плащали му американците, фондации някакви... това от своите съветофили ли го научи - да ви плащат за да бъдете безродници и да словолеете мед и масло по Империята на Злото!? Долен и мръсен комунист, гнусен безродник!
цитирай
19. ok3223 - Теези ръждясяли сърпаве е чукове са само в празната ти главичка...
06.09.2018 14:47
veshter написа:
ok3223 написа:
veshter написа:
поглеждал съм и съдържанието под заглавията ви, вероятно на публиката тук се харесва, но не и на мен. И не по чиста случайност.


зНАЧИ, РУСНАЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИЗ ВОЗЯТ КОСМОНАВТИТЕ ДО СТАНЦИЯТА ПОНЕЖЕ БИЛИ "НЕСПОСОБНИ" ... А НЕЩО ЕЛЕМЕНТАРНО НЕ ТИ ЛИ ИДВА В ПРАЗНАТА ТИКВИЦА, ЧЕ СЛЕД ТАЗИ АВАРИЯ Я СЧИТАТ ЗА НЕНАДЕЖДНА И РИСКОВА, ОСТАРЯЛА И ПРЕСТАРЯЛА ТИКВЕНИКО. И ТОВА Е НАЧИН ДА ПРЕКРАТЯТ ТАЗИ РИСКОВА И СКЪПА, А И ИЗЧЕРПАЛА СЕ И СТАНАЛА НЕНУЖНА ВЕЧЕ ЗА ТЯХ ДЕЙНОСТ В КОСМОСА.


Да обиждам мога и аз, при това доста по-добре от теб. Но бетонната ти тиква неикога не може да разбере, че днешна Русия е тотален аутсайдер - и в космоса, и в икономиката, и в науката, и в изкуството, и в автомобилостроенето и във всяко едно отношение. Твоите приятели, начело с Путин тотално съсипаха Русия - тя е велика единствено в очите на низшите комунистически примати, които нямат грам мозък в празните си тикви. Имат единствено ръждясали сърпове и чукове.


НАЙ БЪРЗИЯТ КОМПЮТЪР В СВЕТА Е РУСКА НАПРАВА ... РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО И ДНЕС...
ТОВА ДА ТИ ГОВОРИ ЗА НЕЩО ... САМО ТОЗИ ФАКТ НА УМНИЯТ, ГОВОРИ ЗА МНОГО НЕЩА ... ДРУГОТО СА ДЕТАЙЛИ В КАРТИНКАТА.
цитирай
20. ok3223 - ГЛЕЕЙ ГО ТИ ЧУКУНДУРА, КЪДЕ СЕ НАВИРА ...
06.09.2018 15:04
kolevn38 написа:
ok3223 написа:
Абе... ти "мелиш" трици, като празна воденица на празни обороти ... Добре ти плащат янките, а защо не и фондацииките, за да ни досаждаш с много кухи думи и претенции на специалист по всичко ... УМНИЯТ, С МАЛКО ДУМИ КАЗВА МНОГО НЕЩА. ПРИ ТЕБ МАЙ Е ОБРАТНОТО ... С ЛОГОРЕЯТА НЕ БИВА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА, ЗАЩОТО ЧЕСТАТА И УПОТРЕБА НОСИ САМО МИНУСИ НА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИЯ С НЕЯ.


Примати като теб освен да лижат чепиците на Путкин за друго ги не бива. Разкарай се от компанията на нормалните хора, ходи да лееш помиите си някъде другаде. Плащали му американците, фондации някакви... това от своите съветофили ли го научи - да ви плащат за да бъдете безродници и да словолеете мед и масло по Империята на Злото!? Долен и мръсен комунист, гнусен безродник!


С ГОЛОТО СИ МРЪСНО И НЕМИТО ДУПЕ ...КОГАТО АТОВЕТЕ СИ ГИ МЕРЯТ, МАГАРЕТАТА НЕКАНЕНИ НЯМАТ ДУМАТА. ЗАЩОТО МООЖЕ ДА ГО ОТНЕСАТ ЧИФТОСАН, А ТОВА ЩЕ ГИ НАПРАВИ ЗА СМЯХ И НА КОКОШКИТЕ, ПА И НА ГАРГИТЕ.
цитирай
21. kolevn38 - Човекът ти го каза - простаци на квадрат, такива сте вие, червените свине. И ти си поредното доказателство.
06.09.2018 15:25
ok3223 написа:
kolevn38 написа:
ok3223 написа:
Абе... ти "мелиш" трици, като празна воденица на празни обороти ... Добре ти плащат янките, а защо не и фондацииките, за да ни досаждаш с много кухи думи и претенции на специалист по всичко ... УМНИЯТ, С МАЛКО ДУМИ КАЗВА МНОГО НЕЩА. ПРИ ТЕБ МАЙ Е ОБРАТНОТО ... С ЛОГОРЕЯТА НЕ БИВА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА, ЗАЩОТО ЧЕСТАТА И УПОТРЕБА НОСИ САМО МИНУСИ НА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИЯ С НЕЯ.


Примати като теб освен да лижат чепиците на Путкин за друго ги не бива. Разкарай се от компанията на нормалните хора, ходи да лееш помиите си някъде другаде. Плащали му американците, фондации някакви... това от своите съветофили ли го научи - да ви плащат за да бъдете безродници и да словолеете мед и масло по Империята на Злото!? Долен и мръсен комунист, гнусен безродник!


С ГОЛОТО СИ МРЪСНО И НЕМИТО ДУПЕ ...КОГАТО АТОВЕТЕ СИ ГИ МЕРЯТ, МАГАРЕТАТА НЕКАНЕНИ НЯМАТ ДУМАТА. ЗАЩОТО МООЖЕ ДА ГО ОТНЕСАТ ЧИФТОСАН, А ТОВА ЩЕ ГИ НАПРАВИ ЗА СМЯХ И НА КОКОШКИТЕ, ПА И НА ГАРГИТЕ.


само се погледни, само си прочети помиите - гнусен червен примат. Единственото, на което сте способни е да лижете руските кирзови ботуши. Жалки безродници...
цитирай
22. blackpredator - нема проблем бе Полигоре
06.09.2018 16:17
като си издишат кислорода, реднеците ще ги приютят на тяхната МКС
космокемпер, не руска космлянка
Колю и Гочу ще ги превозят с тесЛата..

апропо, не трябва да се спекулира с руските двигатели за ракети на реднеците
те са само за част от серията Атлас и се броят на пръсти
ни пиндосите, ни руснаците ще далдисат от липсата на подобна сделка
виж горивото за сащисаните АЕЦ е друга бира
100% "Източен" ха ха ха..
цитирай
23. starforlife - За идиотите в дра такта:
06.09.2018 16:44
~ Моя милост говори с факти, а вие - с лализми.
~ На моя милост не му плащат само хамериканци, но и така да е - проблем е, че плащат отлично, или че на (такива като) мен, а не на (такива като) вас?
цитирай
24. starforlife - Апропо: Кофичк0вото изказване естествено е пак като на епилиран ташак.
06.09.2018 16:48
цитирай
25. blackpredator - апропо,
06.09.2018 17:02
Решетко с фактите говори като счетоводител на МОЛ-а с отКратнатите рубли
изказването му естествено е пак като на мъдото-кьосе на Спиро Киров
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491653
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив