Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2019 07:07 - Сбъдна ли се библейското пророчество за 2018-та година?
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1013 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 19.10.2019 21:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Инуитите имали над 100 думи за сняг.
Ние имаме само няколко думи за Бога.
Снегът по-сложен ли е от Бога, или нашите придстави за Него са бедни?

Не зная откога и защо 
има мнение, че 150-те библейски псалми съдържат пророчества за "последните" години - от 1901 да 2050-та. А Исак Нютон изчислява през 1704г., че "краят на света", каквото и да значи това, ще настъпи през 2060г. Само 10 години разлика...

Интересни са например СБЪДВАНИЯТА в псалми 17 и 45 - Октомврийската революция и краят на ВСВ.

Псалом 17:
(28) защото Ти спасяваш угнетените люде, а надменните очи унижаваш. (38) Гоня враговете си и ги настигам, и се не връщам, докле ги не изтребя. (40) защото Ти ме препаса със сила за война и повали под нозете ми ония които възстанаха против мене: (42) те викат, ала няма кой да ги спаси: към Господа викат, - ала Той ги не слуша: (44) Ти ме избави от народния бунт, постави ме глава над другородци: народ, който не познавах, ми служи: ...

Псалом 45:
(7) Разфучаха се народите; дигнаха се царствата: (Всевишният) даде своя глас, и земята се разтопи. (9) Елате и вижте делата на Господа, - какви опустошения направи Той по земята : прекратявайки войните до край-земя, строши лък и причупи копие, колесници с огън изгори...

Трябва ли да коментирам, че по онова време никой не е виждал да се разтапя земята като в Хирошима, нито е имало световни войни, за да бъдат прекратени...

Много преди 2018-та година ми направи впечатление, че псалом 118 е най-дълъг, 176 стиха, и най-особен с "повторенията" на "едно и също". Едно и също ли? Като снега за нас, И реших да разбера различията в "еднаквото", както инуитите ги виждат в снеговете.

Отдавна направих Парето-аналиэ. Подредих по брой различните "актове" на Бога: Заповеди 40, слово 38, закон 24, откровения 22, съдби 14 и т.н. Но имаше в някои стихове СЪЩЕСТВЕНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ към актовете и ОТНОШЕНИЯ (сега "релации") между тях. Например:
Стих 160 - "Истината е основа на Твоето слово и вечен е всеки съд на Твоята правда".
Стих 163 - "Мразя лъжата и се гнуся от нея, а Твоя закон обичам."

И от тия оределения и релации следваше изводът, че ИСТИНАТА е на върха в йерархията на Божиите "актове". Но прословутият въпрос на Пилат Понтийски "Що е истина" ИМА ОСНОВАНИЯ. Добре, истината е вярно твърдение. Но има йерархия на твърденията. Едно е "добро утро", друго е коя е най-важната истина за хората. Трябва да избираме:

БОГА или МАМОНА? С други думи, духовното и моралното, или материалното и развратното. Глобал-либерастите предлагат ВТОРОТО - МАТЕРИАЛНОТО и РАЗВРАТНОТО - джендърство, гей-паради и господство на световните банкстери. Има ли основания да се допусне, че именно през 2018-та хората разбраха и избраха? Будните разбраха. За избора - ще видим.

Толкова сложен и съдбовен въпрос, може да бъде разискван в десетки томове, или да бъде поставен в афористична форма. Принудени сме да изберем второто. Защото пред очите ни се развиват събития зашеметяващо нечакани и мащабни. Няма време за десетки томове.

Вселената е опасно място, и Земята в нея. Има катастрофи, от които не можем да се спасим. Ако приемам, че сме творение на висш разум, то на НИКОГО не можем да се надяваме повече, отколкото на Него. А мнозина ЯСНОВИДЦИ, и Исус между тях, сочат, че нашият създател има враг - сатана, дявол. Кого Исус нарича "синове на дявала"? Евреите изобщо? Не. Те го посрещат масово и триумфално в Йерусалим. С кого той спори ожесточено в Храма? С тия, които е изгонил с бич и ги е лишил от печалбите в дните, които им хранят годината - сарафите и търговците, които НЕ МОЖЕ да не са били подотчетни на ГЛАВНИЯ СВЕЩЕНИК, който се явява и ГЛАВЕН БАНКЕР на Соломоновия храм-банка.

Да, според Макавейските книги в Библията, Соломоновият храм е и банка. И това изглежда естествено, защото няма по-зъщитено място и по-висока репутация. А репутацията е между главните нематериални активи на банките. Без репутация няма банка!

"Дребен" детайл. Не Пилат Понтийски, а СТРАЖАТА НА ГЛАВНИЯ СВЕЩЕНИК НА СОЛОМОНОВИЯ ХРАМ арестува Исус в Гетсиманската градина. И не "евреите" изобщо, а хората от двора на Главния свещеник, които са прекарали нощта край огъня с арестувания Исус, тия хора го водят при Пилат и крещят "разпни го". Как не, той ги изгони с бич и им прекъсна търговията по време на Пасха, която им храни годината!

Кой в наше време има парите и влиянието, нужни за колосалните събития - цветни революции, арабски пролети, КЛАНЕТАТА на И Д И Л, преселения на милиони "бежанци", ПРОПАГАНДА на Б Е З П Л О Д Н И "ПОЛОВЕ" даже между децата?... Мисля, че вече знаем кой. 

През 2018-та МИЛИОНИ ХОРА УЗНАХА ГЛАВНАТА ИСТИНА.
 



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Библейското пророчество за 2019 г. гласи:
16.10.2019 07:27
На 27.10. Бойко пак ще го натутурузи на комунягите. Ще им го нафърфорчи целио. Барабар с макарите. Та гол да го барат и сополив да го целуват.
цитирай
2. krumbelosvet - Благодаря на Апостолоффф
16.10.2019 08:15
Той, апостолоффф, ДЕМОНСТРИРА и така РАЗОБЛИЧАВА едно от гнусните лица на РОБИТЕ на МАМОНА (Мамон е асирийско божество на богатството, и Исус задава дилемата - или с Бога, или с Мамона.).
Простете, драги наши "десни". В кавички ви слагам, защото ИСТИНСКИ ДЕСНИ са благодетелите на българската наука - Борис Априлов, Евлоги и Христо Георгиеви и плеяда ПИОНЕРИ НА ПРОМИШЛЕНОСТТА, живели скромно и всеотдайно за делото си.
И ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, преподавала в училища и университети, строила ЖП линии и мостове, театри и жилища. И прекрасните ни артисти - актьори, певци, художници, скулптори (да не забравя някои). ДА, и ОФИЦЕРИТЕ, водили народа в славни битки, летци и моряци в т.ч, и талантливите ни лекари...
А "десни" са бесните политикани, от Стамболов, през кървавия професор Цанков, другия професор, влюбения в Хитлер - Богдан Филов, и УТАЙКАТА на "царското" офицерство, ИЗПЪЛНИТЕЛИ на хиляди гнусни убийства, и убийства на деца в т.ч., и потопяването на шлепове с арестанти в Дунава, и рязането на партизански глави...
цитирай
3. radostinalassa - И арабите в лицето на Асад...
20.10.2019 12:35
се усетиха, че янките ще ги продадат при първи удобен случай. Това изпита на гърба си и Ердоган. Някои хора не притежават съвест.
цитирай
4. lastinline - ...
12.11.2019 13:22
Апостолов го мислех по-възпитан човек,ама явно страничните ефекти от живота са натежали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952953
Постинги: 1158
Коментари: 3378
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031