Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2015 16:21 - Кога Прокуратурата ще погне и наркодилъра Владимир Качаклиев?
Автор: nikyniky Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5926 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прокуратурата погна четирима пандизчии Осъден за убийство върти бизнес с дрога от затвора Дама куриер „зареждала” лишените от свобода във Враца и Пазарджик image
Красимир Димитрашков (в средата) заедно с останалите подсъдими за убийството. МАЯ ГЕОРГИЕВА 25.09.2012
image Монитор 20-годишният Десислав Панчев почина след 4 дни изтезания. image Наркокомуната в Белмекен, където през 2003 г. беше извършено жестокото убийство. Осъденият за убийството в наркокомуната в Белмекен Красимир Димитрашков е въртял бизнес с дрога от затвора. Срещу него и още трима пандизчии са били повдигнати обвинения за разпространение на амфетамин и марихуана, научи „Монитор”.

 

Димитрашков беше пратен зад решетките заради зверското убийство на плевенчанина Десислав Панчев.  През 2003 година след 4 дни изтезания и жесток побой младежът почина. За смъртта му присъди получиха отговорникът Красимир Димитрашков, помощниците му Дикран Мардикян и Деян Иванов, както и комунарите Георги Станчев и Георги Димитров. Върховният касационен съд ги наказа с общо 57 г. решетки 7 години след убийството. Собственикът на комуната Владимир Качаклиев така и

 

не се сдоби с обвинения

 

въпреки че осъдените момчета твърдяха, че побоите в Белмекен не са били рядкост и са ставали с негово знание. Фондацията му „Право на свободен избор” обаче бе осъдена да плати 160 000 лв. обезщетение на родителите на 20-годишния убит плевенчанин Десислав.

 

Основателят на комуната Качаклиев и съпругата му Росица бяха сочени и от родителите на Панчев, и от близките на петимата осъдени като основни виновници за липсата на контрол в комуната.Две години след като получи окончателна присъда, Красимир Димитрашков отново е даден на съд, този път за разпространение на дрога. Според обвинението заедно с Нейчо Караиванов, Радослав Радев-Албанеца, Михаил Тренов-Татуса и Галя Фотева са разпространявали наркотици в затворите във Враца и Пазарджик. Мъжете са пандизчии, а единствената дама в групата е доставяла пратките. Тя не е изправена пред Темида, тъй като е

 

сключила споразумение с прокуратурата

 

На първото заседание по делото в Специализирания наказателен съд такава идея обсъждаха и останалите трима спипани. Радослав обаче трябва да излезе от пандиза на 9 октомври и още една присъда би осуетила това. Димитрашков пък е излежал повече от 1/3 от присъдата си и може да поиска предсрочно освобождаване. На следващото заседание затворниците трябва да заявят дали „са си стиснали ръцете” с прокуратурата.

 

Намерените у подсъдимите наркотици са около 14 грама марихуана и амфетамини на стойност близо 200 лв. По делото са призовани към 30 свидетели, а 4 от тях са анонимни. Голяма част от призованите са затворници, които вероятно на драго сърце биха свидетелствали срещу „съквартирантите си”, за да бъдат пуснати на свобода предсрочно. Ако не сключат споразумение с прокуратурата, изправените пред съда пандизчии не могат да се надяват на снизхождение, защото нямат чисто съдебно минало, а личностните им характеристики са „силно негативни”.   Продавал телефони на съкилийниците си Димитрашков вероятно е вкарвал и мобилни телефони, докато е зад решетките. 33-годишният мъж е минал през занданите във Враца и Пазарджик, а в момента лежи в Белене. За няколко месеца през 2011 г. общо 34-има надзиратели изгоряха заради далавери с пандизчии. Един от тях бил служител от Пазарджик, който снабдявал Димитрашков с мобилни телефони. Затворникът пък въртял търговия с апаратите и дрога сред съкилийниците си.   Разследвали го и за поръчков разстрел Бившият отговорник на комуната в Белмекен Красимир Димитрашков е разследван и за поръчковото убийство на врачанския бизнесмен Петър Тифов през 2000 г. Зърненият бос изчезва от дома си през лятото. Година по-късно останките му са намерени край монтанското с. Липен. Обвинени са наркоманът Димитрашков, който е родом от Лом, но живее във Враца, и бившият състезател по хвърляне на диск Светлин Лидански.

 

Разплитането на истината започва на  8 май 2001 г. Тогава във Враца избухва бомба под джип на Иво Илиев-Бръснаря. За взрива е задържан Димитрашков. При ареста той издава съучастника си Светлин Лидански и дори признава и за убийството на Тифов. Димитрашков показва на полицаите къде е трупът на Тифов. Заявява обаче, че Лидански натиснал спусъка и заровил бизнесмена. После двамата започват да се обвиняват един друг. Оправдани са обаче поради липса на доказателства.



Гласувай:
13



1. psixiatyr - Тъжната наша действителност.
04.04.2015 23:15
Кога ли ще се оправи съдебната ни система?
цитирай
2. planinitenabulgaria - Аз съм кокаиново зависим.
17.08.2015 21:36
Преди да подемна по планините на България изпрасквам по една яка доза и след това тръгвам. Бихте ли ме свълзали с наркодилъра Владимир Качаклиев, да се договоря с него, ако продава кокаина по-изгодно. Сега е пазарно време, пазарът всичко регулира.
Бихте ли бел така добър да ме дръжете с дилъра, който явно има връзки н покуратурата, щом никой го не погва? Така ми се е приискало кокаин, че ми се плаче...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikyniky
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 62500
Постинги: 15
Коментари: 56
Гласове: 136
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031