Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2014 21:10 - Зоната на мълчанието
Автор: ufonlo Категория: Новини   
Прочетен: 3002 Коментари: 0 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Там няма радио и телевизия, стрелката на компаса побеснява image
Така изглежда „зоната на мълчанието”. Зорница Веселинова   19.08.2011  
image Светлото петно е мистериозният район, където електроуредите не работят. В началото на септември започва най-мащабното изследване на „зоната на мълчанието” ­ тайнствен район на границата на мексиканските щати Дуранго, Чиуауа и Коауила, разположен на 644 км южно от американския град Ел Пасо.„Зоната на мълчанието” е плоска, унила равнина, осеяна с хилави храстчета и кактуси. По показателя „загадъчност” тя мери мегдан с Бермудския триъгълник, египетските пирамиди и будистките манастири в Хималаите, с които впрочем се намира на почти една и съща географска ширина.На нейна територия не работи нито един електроуред, електронните часовници „стачкуват”, а стрелката на компаса се върти като бясна.За странните явления в този район се знае още в средата на XIX в. ­ тогава местните фермери често наблюдават как от ясното небе падат „горещи камъни” (части от метеорити, загрети при фученето в земната атмосфера).През 1937 г. по време на полет над мистериозното място радиостанцията на летеца Коауила Сарабиа изведнъж млъква. Той разказва случката на началника си и става първият мексиканец, официално признат за потърпевш от странните особености на „зоната на мълчанието”.В средата на 1964-а инж. Хари де ла Пеня ръководи геофизични изследвания в тайнствения район и съвсем случайно става жертва на „мълчанието”: радиостанцията му внезапно отказва. Той се връща в базата си, за да я ремонтира, но установява, че е цяла и невредима. При следващото посещение на аномалната зона историята се повтаря. От този момент откритията в нея се случват със скоростта на геометрична прогресия.Логично е да се предположи, че под това място има секретна военна база, чиято мощна апаратура обръща с краката нагоре целия радиоефир. Но по онова време нито американците, нито руснаците, нито който и да било разполага с толкова съвършена техника.Властите и обществеността в САЩ фокусират вниманието си върху „шегите” на странния район през 70-те години на миналия век, когато американската експериментална балистична ракета „Атина”, изстреляна от полигона Уайт Сандс, внезапно се отклонява от курса си и устремявайки се към „зоната на мълчанието”, рухва на земята. След няколко години над същото място се взривява една от степените на ракетата „Сатурн”. Тази експлозия е капчицата, препълнила чашата на търпението: Пентагонът изпраща спецгрупа, чиято задача е да изследва загадъчните особености на злополучния район. Но учените остават с пръст в уста – „зоната на мълчанието” е костелив орех и не им се дава.От 1980-а досега тя е посещавана и проучвана от 16 експедиции. Резултати – никакви. Пришълците идват „отгоре”
image Зелени човечета често шетат из някои мексикански щати. Първите снимки на НЛО, „върлуващ” в мистериозната зона, са направени през 1976 г. Фотографът заснема и двама високи дългокоси мъже, придружавани от красива стройна жена, които говорят безупречен и прекалено мелодичен испански и влизат във ферма, за да напълнят странните си „шишета” с вода. Домакините се интересуват откъде идват, а пришълците отговарят: „Отгоре”.Един час след като ги е увековечил, майсторът проявява филма и не може да повярва на очите си: там се виждат само хаотични точици. Помагат и веднага се „изпаряват”
image Някои пришълци са досущ като земляните. На 3.10.1975 г. съпрузите Жозефина и Ернесто Диас, археолози любители, влизат в „зоната на мълчанието” с форда си, за да попълнят своята колекция от необикновени камъни. В даден момент се извива буря и селският път, по който се движат, се превръща в блато. Всички усилия на Жозефина и Ернесто да избутат колата от калта са безуспешни. Изведнъж в далечината изникват два силуета – хората вървят към форда и приветливо махат с ръце. Те са млади мъже, които приканват с жестове съпрузите да влязат в кабината на автомобила и застават зад него. Преди мъжът и жената да осъзнаят какво се случва, фордът буквално излита от тинята. Онемелият Ернесто изскача навън, за да благодари на непознатите, но те са се „изпарили” за броени секунди. Бляскави кълба кръстосват равнината
image Летящи чинии инспектират загадъчното място. Хора, посещаващи често „зоната на мълчанието”, разказват за странни огньове, горящи в нея, за блестящи кълба, препускащи нощем из района. Известно време те висят неподвижно във въздуха, боядисвайки се ту в червено, ту в синьо, ту в зелено, ту във виолетово, изведнъж правят лупинг и изчезват мълниеносно.Фермери от Ел Пасо описват в местен вестник невероятните си преживявания. Връщайки се от вечеринка, те зърват НЛО с огромни размери, който се спуска от небето. От него излизат хуманоиди, чиито тела фосфоресцират в розово. Уплашените до смърт купонджии побягват, но след 10-ина секунди ги спира невидима сила. „Краката ни не помръдваха, не чувствахме ръцете си, езиците ни бяха залепени за небцето и не можехме дума да продумаме”, обяснява впоследствие един от фермерите.

http://www.politika.bg/article?id=23519




Гласувай:
41



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ufonlo
Категория: Новини
Прочетен: 824773
Постинги: 153
Коментари: 248
Гласове: 4120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930