Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2008 19:53 - Митът за холокоста - Юрген Граф - част 2
Автор: revisionist Категория: Политика   
Прочетен: 6432 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.08.2008 20:09


Митът за холокоста - Юрген Граф - продължение


д) живо изгаряне

Ели Визел, получил в 1986 г. Нобеловата награда за мир, е бил от пролетта на 1944 г. до януари 1945 г. интерниран в Освиенцим. В 1985 г. излезе книга с неговите лагерни разкази “La Nuit” (Нощ) и в нея няма нито една дума за ГК, въпреки, че по време на неговото заточение там трябва да са били унищожени 400 хиляди евреи. Но в немския превод на книгата ГК изплува като по вълшебство, дотолкова доколкото на френски пише “крематориум” , а преводачът пише “газова камера”. Унищожаването на евреите Визел описва по следния начин: “Недалече от мястото, където се намирахме, палеха огън в една яма. От нея се издигаха гигантски пламъци, изгаряха нещо. Към ямата се приближи закрит камион и изсипа в нея своя товар. Това бяха малки деца. Бебета! Да, аз видях това със собствените си очи… Деца – в огъня! (Никак не е чудно, че и досега сънят бяга от моите очи.) Нататък ни поведоха и нас. Малко по-надалече имаше яма с по-големи размери – за възрастни. “Татко, - казах аз – ако с нас стане същото, аз не искам да чакам. Аз ще се хвърля върху електрическите жици. Това е по-добре, отколкото безкрайните мъки в огъня”

За това, как с помощта на чудо Ели е успял да избегне “огъня” ще разкажем по-късно.

е) пара

През декември 1945 година на Нюрнбергския процес в протоколите беше записано: “Всички жертви (в Треблинка) бяха длъжни да свалят дрехите и обувките си, които веднага бяха отнасяни. След това жертвите, първо жените и децата, бяха подгонвани към камерата на смъртта... Пълната до отказ камера беше затваряна херметично и в нея пускаха гореща пара… съгласно появилите се съобщения, в Треблинка са били убити много стотици хиляди евреи.”

ж) задушаване чрез изсмукване на въздуха от камерата

За този метод, прилаган понякога в Треблинка, съобщава съветският евреин Василий Гросман.

з) негасена вар

Според показанията на Ян Карски, евреите в Бeлзец били унищожавани по следния начин: “Подът на вагоните беше посипан с дебел слой бял прах. Това беше негасена вар. Всеки знае какво става, когато в нея попадне вода. Попадайки върху тялото, негасената вар го разяжда бавно до кости… Вече се свечеряваше, когато 45 вагона (аз лично ги преброих) бяха препълнени. Влакът, пълен със страдаща човешка плът, се движеше и виеше диво, като прокълнат.”

и) човешка мелница

Съвсем различно е било унищожаването на евреите в Бeлзец съобщава докторът по философия Стефан Шенде:”Човешката мелница (Menschenmuhle) имаше примерно 7 километра в диаметър…Натъпканите до отказ влакове с евреи влизаха в тунела и попадаха в разположени под земята площадки за екзекуция… Съблечените до голо евреи биваха вкарвани в гигантски зали, в които на един път се събираха няколко хиляди човека. Залите имаха метален под, който можеше да се спуска. Той, заедно с хилядите евреи, се спущаше в разположени под него басейни, докато стоящите на металните скари не потънеха във водата. Когато всички евреи, стъпили на металните скари, бяха вече във водата, в нея се пущаше електрически ток. След няколко мига всички евреи, хиляди, бяха мъртви. Тогава металният под се издигаше нагоре. На него лежаха труповете на убитите. Включваха отново тока и металният под се превръщаше в крематориум, нажежаваше се до бяло, докато всички трупове се превърнат в пепел… Всеки влак превозваше от 3 до 5 хиляди, а понякога и повече евреи. Имаше дни, в които по железопътното разклонение за Белзец преминаваха по 20 и повече такива влакове. Съвременната техника при нацисткия режим достигна своя триумф. Проблемът, как да бъдат унищожени милиони хора, беше решен”.

к) удавяне

Според съобщението на израелския “експерт по холокоста” Иехуд Бауер, голяма част от намиращите се 144 хиляди румънски евреи в Одеса са били удавени.За този начин на убийство също така съобщава и нелегалната агенция по печата във Варшавското гето, позовавайки се на Бабий Яр; “В Киев не остана нито един жив евреин, след като немците удавиха цялото еврейско население в Днепър.”

л) хлорен газ, разстрелване на конвейер, вряла вода, киселина

Твърди се, че с помощта на тези средства са убивали в Треблинка.

За всички тези истории съвременните привърженици на “холокоста” не искат да знаят нищо, въпреки, че по своето време всички те са били потвърдени от “заслужаващи доверие свидетели”, за разлика от ГК, съмненията в които е забранено от закони в много страни на свободния западен демократичен свят.

Г. Къде са се намирали “газовите камери”?

След като камерите с гореща пара, мелниците, вагоните с негасена вар и т.н. били благополучно заменени с ГК, сред историците с десетилетия съществува разпра по въпроса къде са били разположени те.

а) първа фаза

Всеки, или почти всеки КЛ имал една или повече ГК – така се твърдеше през първите години след войната. На Нюрнбергския процес лагерният лекар на Дахау даде следното показание: “ГК бяха готови в 1944 година и д-р Рашер ми предложи да ги изпитам с първите няколко жертви. От 8-9 екземпляра, вкарани в камерата, трима показваха признаци на живот, а останалите бяха мъртви. Техните очи бяха червени, а лицата подути.”

Нагледно описание на ГК в Бухенвалд дава “заслужаващият доверие” свидетел Чарлз Хаутер: “Бързото изтребване изискваше специална техника. Няколко особено добре конструирани камери имаха колони от прозрачен материал, в които се образуваше газ и след това излизаше навън през стените. Другите бяха по-прости, но всички те изглеждаха великолепно. Можеше лесно да се разбере, че бяха строени с голямо удоволствие. Планирани отдавна те бяха изпълнени с всички технически достойнства. Това бяха частите на лагера, конструирани с особена любов.”

Лагерният лекар Пърси Трайт от Равенсбрук даде следните показания: “Аз си спомням, че много поляци бяха убити с изстрел в тила. Но, тъй като, тези разстрели преминаваха шумно и винаги съществуваше възможност в огъня да попаднат все още живи, аз се позамислих за някой по-приличен начин за убиване и това беше ГК.”

Нещо нечувано се е вършело в замъка Хартхайм под Линц (Австрия), където били отровени от 1 до 1,5 милиона човека. Ще цитираме самопризнанието на коменданта на Маутхаузен Франц Цирайс.: “Групенфюрерът от СС Глюк заповяда слабите затворници да бъдат обявени за душевноболни и да бъдат отровени с газ. Така бяха убити от 1 до 1,5 милиона човека. Това място се нарича Хартхайм, то е разположено на 10 км. От Линц.

б) август 1960 г.: на територията на стария райх газови камери не е имало

През август 1960 г. ръководителят на мюнхенския Институт по съвременна история Мартин Брошат пише: “Нито в Дахау, нито в Берген-Белзен, нито в Бухенвалд евреи и лагеристи от други народности не са били убивани с газ… Масовото унищожение на евреите с газ започна в 1941-42 г. и се извършваше изключително само в специално избрани за това и снабдени със съответните технически устройства места, на първо място на окупираните полски територии (но не в стария райх); в Освиенцим, Собибор, Треблинка и Белзец.”

Забележителното е, че в разказа на Брошат отсъства Майданек – снабден с ГК лагер. Казвайки “на първо място”, той, вероятно, е искал да остави въпроса открит – кой знае, може би в Маутхаузен (Австрия) и в Штуттхоф/Натцвайлер (Елзас) ГК може и да се окажат? Що се отнася за “стария райх” (в границите на 1937 г.) то там ,уверено заявява Брошат, убийства с помощта на газ не са извършвани.

в) 1983 г. завръщане на газовите камери на Запад

В колективния труд на Когон, Лангбайн и Рюкерл “НС убийства с помощта на отровен газ” ГК от 1983 г. празнуват своето завръщане в Равенсбрук, Заксенхаузен, Щтуттхоф и др. Наистина, масови отравяния сега вече там не са се извършвали – само неголеми експерименти с няколко хиляди жертви. Така беше постигнат компромис между позицията на Брошат и холокостниците-фундаменталисти. Авторите са се отказали единствено от ГК в Бухенвалд.

В резултат на тези невероятни противоречия възникват съмнения в безусловната истинност на всички тези изфабрикувани, блуждаещи и нещастни версии за “холокоста”, които винаги се опират на “заслужаващи доверие очевидци”. Този, който се съмнява и живее в демократична германия, в демократична Австрия, в демократична Франция, в демократична Швейцария, нека остави своите съмнения само за себе си, иначе може да бъде сигурен, че е с единия крак в затвора. За образ на днешната демокрация най-добре от всичко приляга действията на познатите ни три маймуни, първата от които не говори, втората не вижда, а третата не чува нищо.

VІ. Доказателствата за съществуването на “холокоста”

В края на юни и началото на юли 1993 година във вестник “Велт” се появи съобщението “Девет години в затвора без вина”.

“28 юни 1993 (Асош.прес). Осъденият отначало на смърт, а след това на доживотен затвор в американския щат Мериленд още тази неделя ще бъде пуснат на свобода. Тридесет и две годишният Кърк Блудуърс, лежал девет години в затвора, от които две в килия за смъртници, е бил обвинен в това, че през 1984 година е изнасилил и убил девет годишно момиченце. Проведената съдебно-медицинска експертиза (сперма и т.н.) показала, че Блудуърс не е извършил престъплението, обаче е бил осъден на смърт на основание показанията на петима свидетели, които потвърждават, че са го видели в момента на извършване на престъплението”.

Този случай убедително показва това, което е известно на всеки юрист, а именно - показанията на свидетелите е необходимо щателно да се проверят с помощта на експерти. Свидетелите могат да лъжат или да бъдат несъзнателно заблудени. Доказателството с помощта на свидетели се счита за най-слабото от всички видове доказателства.

Това, което е необходимо да се извърши при едно отделно обикновено убийство, трябва задължително да бъде извършено в случай, при който става дума за стотици хиляди или даже милиони човешки жертви. В тази насока, тези помещения, които бяха наречени “газови камери”, трябваше още след края на войната да бъдат подложени на щателна експертиза. След това специалистите бяха длъжни да изчислят, могли ли са крематориумите – ако такива е имало в лагерите – да преработват такова количество трупове в “лагерите на смъртта”. В “чистите лагери на смъртта” - Треблинка, Собибор, Хелмно труповете отначало са били заравяни в земята, след това са ги есхумирали и, накрая, ги изгаряли под открито небе. Ако е имало подобни масови погребения на много стотици и хиляди човека, то те могат да бъдат намерени даже и след много години с помощта на добре планирани разкопки и аероснимки, които много добре показват местата на масовите гробове. Със същите методи си служат и сега американците в Босна.

Но нищо подобно не е било извършено след края на Втората световна война и осъждането на Германия. Научни изследвания относно ГК, крематориумите и възможните масови погребения така и не са се състояли. Също така не е била извършена нито една аутопсия на загинал затворник в КЛ с цел търсене на следи от отровен газ. Привържениците на теорията за изтребването (така официално се наричат защитниците на официалната версия за холокоста) са представили, доколкото ни е известно, само две съдебно-медицински експертизи, чрез които са искали да потвърдят масовите убийства, но и двете са претърпели пълно фиаско. Ето ги:

Съгласно проведена в Краков в 1945 г. експертиза са били открити следи от цианид в косите на лагеристи от Освиенцим. Сега тази експертиза, първо не може да бъде възпроизведена – за разлика от експертизите на ревизионистите, които могат да бъдат възпроизведени във всеки момент – и, второ, даже и да е била вярна, то и тогава щеше да бъде лишена от каквато и да е доказателствена сила. Да допуснем, че в третия райх остриганите коси са били подлагани на промишлена обработка. Но в такъв случай те непременно е трябвало да бъдат обработени с циклон-Б, за да бъдат изчистени от инфекции. Да предположим още, че хората са били наистина тровени с газ, но, в такъв случай, не е ли безумие да се стрижат косите на жертвите след ГК, когато отровата е проникнала навсякъде и самата процедура на подстригване е опасна за живота на тези, които я извършват. В такъв случай, без съмнение, жертвите е трябвало да бъдат остригвани преди тяхното убийство.

Съгласно втората полска експертиза наблизо до Освиенцим в почвата е било открито голямо количество човешки останки. Няма никакви основания тази експертиза да се подложи на някакви съмнения, тъй като във втората половина на 1942 година в лагера е свирепствал петнист тиф и хилядите трупове на умрели лагеристи са били изгаряни. Единственият съществуващ там крематориум е можел да преработва не повече от 100 трупа на ден и ,освен това, много често е бездействал. Находката от човешки останки единствено доказва, че действително в Освиенцим са умрели много затворници. Масово и съзнателно изтребление на хора по този начин не може да се докаже.

Така ние се натъкваме на удивителен факт: обвинителите на Германия не са представили нито едно доказателство за “най-великото престъпление на всички времена”. Доказателства представят до сега само ревизионистите, но техните доказателства биват опровергавани от официалната версия за холокоста по всички основни пунктове.

VІІ. Документални доказателства за “холокоста”

А. Изходно положение

Ако по време на Втората световна война действително се целеше системното унищожаване на милиони евреи, то в такъв случай би трябвало да съществува специално изградена, с много клонове, организация, включваща в своя състав хиляди служащи. Операция от такъв мащаб е невъзможно да бъде осъществена без множество заповеди и инструкции. А в такава йерархическа държава, като третия райх, нищо не можеше да се направи без писмена заповед.

Затова, напълно естествено, е да се очаква намирането на цяло море от писмени доказателства за планомерното унищожение на евреите. Понякога защитниците на теорията за изтребването се държат така, като че ли наистина така стоят нещата. Така например, образцовата творба за “холокоста”, написана от Раул Хилберг, започва с такова въведение: “Материалите за своята книга Хилберг е събирал през целия си живот. Той се смята за най-добрия познавач на първоизточниците, повечето от които са всъщност и изпълнителите. Деянията на престъпниците се базират на всичко – доказателствата за своите убийства са скрепили стократно и хилядократно с печати и подписи.”

Б. Водещ “експерт по холокоста” изпитва крайна нужда от доказателства

Ако жадният за знания читател започне да чете гореспоменатата образцова творба, която се нарича “Унищожението на европейските евреи”, то на него ще му се наложи да почака до 927-ма страница, преди да се натъкне на главата “Центрове на унищожението”, след това, прелиствайки още 100 страници, той ще намери описание на “процедурите на унищожението”. По този начин на Хилберг изписва 1027 страници, преди да се докосне до темата, изнесена на титулната страница на своя опус и да посвети на нея малко повече от 20 страници! Но и те – с жалко качество.

Обещанието от въведението за “стократно и хилядократно” скрепени доказателства за престъпленията се оказва блъф. Всичко, на което се опира Хилберг – това са показанията и признанията на изпълнителите; а също така и на съдебните постановки, също основани на свидетелски показания.

Любими свидетели на Хилберг са Курт Херщайн и Филип Мюлер. В следващата глава ние специално ще говорим за “свидетелите”, но показанията на тези двама “коронни свидетели”, ще покажем тук.

Курт Херщайн, офицер от медицинската служба на СС, в 1945 г., видимо се е самоубил във френски затвор. Той се явява главен свидетел по Белзец. В неговите “самопризнания", както показва френският изследовател Анри Роже, има не по-малко от шест версии, които съществено се отличават една от друга. На едно място Херщайн заявява, че убитите с газ са били 20 или 25 милиона човека. В Белзец, според него, газовата камера е била с площ 25 м2. Тя е била натъпквана с 70800 човека, т.е. по 2832 човека на 1 м2 По-нататък Херщайн вижда планини от дрехи и обувки с височина 35-40 метра. Такива са показанията на Херщайн.

Хилберг на своите 20 страници не по-малко от 16 пъти цитира появилата се през 1979 г. книга на Филип Мюлер “Sonderbehandlung” (Особено обръщение). Той, на стр.207-208 от своята възмутителна халтура, която не е възможно да бъде четена без пристъпи на прилошаване, пише с епически размах, че през лятото на 1944 година в Освиенцим са били унищожавани много хиляди трупове на отровени с газ унгарски евреи. И това е извършвано ето така: труповете са били нареждани на слоеве в дълбоки ями и след това изгаряни до пепел с помощта на дърва. За допълнителен горивен материал служела мазнината изтичаща от труповете. Тя се стичала по време на горенето в изровени канавки, които водели до специален резервоар. Членовете на специалните команди (зондеркоманди) загребвали с дълги черпаци от горния слой на вече разтопената мазнина и поливали труповете, за да горят по-добре.

Всичко това, разбира се, е нечувано безобразие. Без достатъчен приток на кислород труповете в ямата въобще ни биха могли да горят, те могат само леко да се овъглят. Мазнината, доколкото я има, действително започва да изтича, но тя е първата, която изгаря и, ако, все пак, изтича в канавките, то първите искри се разпалват именно там. Въобще, даже и на най-развинтеното съзнание, не може да се привиди следното: дълбока яма, в нея горят дърва, на тях лежат трупове, подредени на слоеве, от които изтича мазнина, но тя не попада в огъня, а в особени канавки; наоколо бродят хора и с черпаци на дълги дръжки загребват от тази мазнина, поливат труповете и тогава те ярко избухват в пламъци.

На стр. 74 Мюлер ни ощастливява с още такива подобни дрънканици: “Понякога в крематориумите пристигаха есесовски лекари…Преди екзекуцията двамата лекари опипваха живите още мъже и жени, както при рогатия добитък. Опипваха бедрата и прасците, за да изберат за себе си “най-добрите парченца”. След разстрела избраните жертви бяха полагани на масите, лекарите изрязваха парчета от още топлата плът на бедрата и прасците и ги слагаха в предварително подготвените съдове. Мускулите на току-що застреляните още шаваха в конвулсии, свиваха се и потръпваха във ведрата, където ги поставяха, извършвайки кръгообразни движения.”

Ето такъв е “коронният свидетел” Филип Мюлер, когото Раул Хилберг цитира на 20 страници 16 пъти! За това, че няма никакви документи, говорещи за съществуване на план, целящ изтреблението на евреите, не може да премълчи дори и Хилберг. Но той дава дълбокомисленото си обяснение с думите: “Вождовете на нацизма вземат решение да изложат всичко необходимо в един акт!”

В. “Криминалните улики” на “специалиста по холокоста” Пресак

В 1993 година изпод перото на френския аптекар Ж. Клод Пресак излиза книгата “Крематориумите на Освиенцим”, която в свободната преса на свободния свят единодушно бе обявена за напълно опровергаваща ревизионистите. По-рано, в 1989 година, Пресак бе публикувал друг един опус – “Освиенцим. Техника и операции в газовите камери”, който беше едва забелязан от пресата.

Във въведението към втората книга Пресак апетитно обещава, че ще се опира не на разкази на свидетели, а на документи. Обаче, всеки път, когато става дума за ГК, Пресак се позовава на свидетели. Отсъствието на документи, доказващи поне един отровен с газ в Освиенцим, принуждава Пресак да търси косвени улики. Той ни представя документи, които се явяват за него “окончателни доказателства” за съществуването на ГК , а всъщност нямат никакво отношение към случая. Това е, например, представянето на една фирма по въпроса за поставянето на газоанализатори (по-подробно ние ще разгледаме този случай по-нататък).

На 80-та страница той представя заповед за техническо поставяне на херметическа врата и 14 душчета за крематориума в Биркенау. От това Пресак прави изводи, че вратата несъмнено е предназначена за ГК, а душчетата, които между другото били фалшиви, са имали за цел да заблуждават замаскираната ГК. Обаче вратата е можела да служи в крематориума с цел предпазване на работещите в него от силната температура или против изпълването на останалите помещения с неприятна миризма. Тази врата по никакъв начин не може да докаже съществуването на ГК. За това, че душчетата са били фалшиви, в документа не се споменава нито дума. А в самото съществуване на душове в крематориума няма нищо противоестествено, тъй като персоналът се е занимавал с изгаряне на умрели от тиф.

На стр.70-71 Пресак споменава за дървеното духало на ГК в крематориума на Биркенау. Ако духалото беше метално, разсъждава той, то щеше да се разяде от корозията или под действието на циклон-Б, който съдържа синилна киселина (циановодород). Обаче по-късно, продължава Пресак, там се появиха и метални духала: есесовците “подцениха опасността от корозия”.

А сега си представете следното: води се спор относно изтребването на милиони хора подобно на вредни насекоми и в качеството на доказателства за това позорно деяние “световно известният специалист по Освиенцим” ни предлага глупости от подобен род! Много ревизионистки изследователи, и особено Форисон и Матоньо, подлагат доводите на Пресак на унищожителен анализ. В 1996 година на немски език излезе сборник със статии на тази тема.

Г. “Немците са унищожили всички документи”

Ако попитате пазителите на ортодоксалната версия на “холокоста”, защо отсъстват документи, доказващи убийствата на евреи, то те ще ви отговорят, че немците са унищожили своевременно всички документи. Същото потвърждава и още един “основен свидетел”, бразилец по произход, есесовецът Пери Броуд, съчинил в британски затвор изчерпателни съобщения за масовите убийства в Освиенцим. На последната страница на неговите “Спомени” може да се прочете: “Във всяко служебно помещение на Освиенцим палеха огньове от папки с документи, а съоръженията, служещи за най-великите в историята на масовите убийства, бяха взривявани…”

Броуд беше освободен още в 1947 г., въпреки че британците имаха намерение да го обесят, или да го поставят до стената, тъй като всеки воюващ на страната на Германия, а особено есесовец, беше поставен извън закона. Съвсем очевидно е, че ранното му освобождаване от затвора беше отплата за “Спомените”, послужили за важен материал при внедряване на тогава още оформящия се образ на “окончателното решение”.

Обаче никакви “огньове от папки с документи” не е имало в Освиенцим, тъй като в “най-големия лагер на унищожението” се е съхранило огромно количество документи. В специалния архив в Москва се намират до 90 хиляди страници документи за строителното управление, т.е. на тази организация, който се е занимавала със строителството на крематориуми, а също така, както заявяват “експертите”, с ГК и разположението в крематориумите.

По време на дългите си пътувания в Москва през 1995 година, авторът, съвместно с изследователя Карл Матоньо проучи всичките 90 хиляди страници на тези документи. Една част от тях, 20 хиляди страници, представляват изготвени от немците копия на други документи, а 70 хиляди са оригинални. И в нито един от тях няма нито едно доказателство за убийства с помощта на газ. Това нас въобще не ни учуди, тъй като ако съществуваха подобни документи, то те щяха отдавна да бъдат представени триумфално на целия свят. В този архив работеха още и Пресак с евреина от Британия Джералд Флеминг, но и двамата не намериха нито едно доказателство за съществуването на ГК.

Възражението, че немците са подбирали изобличаващите ги документи и са унищожавали само тях, е наивно. Представете си следната ситуация: есента на 1944 г. В Освиенцим всеки момент ще нахълта Червената Армия и, изведнъж комендантът Рихард Бер издава заповед: “Сортирайте всички документи, изберете от тях тези, в които се споменава за убийствата на евреи с газ и ги унищожете! Останалите документи оставете, нека си лежат!” Можете ли да си представите нещо подобно?

Съвсем очевидно е, че немците просто за захвърлили всички документи там, където те са се намирали. Те даже на са си и помислили, че те с нещо могат да ги уличат!

И в музея Освиенцим, и по другите архиви се съхраняват документи от Освиенцим. Общият им брой достига някъде към 120-150 хиляди страници. И в нито един от тях не съдържа и дума за отравянето на поне един евреин с газ.

Д. Документи, противоречащи на версията за изтреблението

Делата на привържениците на “холокоста” се влошават още повече от съществуването на множество документи, които опровергават официалната версия за “холокоста”.

Е. Триковете на привържениците на теорията за изтреблението

Обикновено историк, който се занимава с един или друг период от историята, събира документи свързани с този период, оценява ги, а след това, опирайки се на тях, строи своите предположение. В случая за “холокоста” тези поборници постъпват по напълно обратен начин. Те изхождат от аксиомата, че нацистите са убили с помощта на газ 6 милиона евреи, а след това се стараят да нагодят към тази аксиома някакви документи. Много естествено се налага тези документи да бъдат внедрявани насила, тъй като в тях нищо не се говори нито за унищожаване на евреи, нито за ГК. Често, в стремежа си да помогнат на своята кауза, те създават фалшиви или полуфалшиви документи. Ще разгледаме редица примери.

Ж. Фалшиви документи и документи със съмнителна автентичност

Ванзейските протоколи

С десетилетия се твърди, че на берлинската Ванзейска конференция от 20 януари 1942 г. е било взето решение за унищожение на евреите. При прочитане на нейните протоколи може да се открие, че в тях не е казана нито дума за физическо унищожение, а още по-малко за ГК. Говорено е само за “евакуация” и за “изселване”. Ортодоксалните историци си помагат в заблуждението с мисълта, че в тези думи е шифрована думата “изтребление”. По този начин на протоколите се преписва смисъл, който те не притежават.

Даже и да имаше в тях подобен смисъл, то къде може да се намери поне едно доказателство, че той е бил приведен в действие и се е изпълнявал?

Същността на нещата се състои във факта, че даже съществуващи, тези протоколи са грубо фалшифицирани, както е доказано от Йоханес П.Ней. Фалшифицирането обслужва само тяхното съдържание. Например, в тях се споменава абсурден брой евреи, живели, като че ли, в Европа, а също така и редица формални несъответствия.

Впрочем, и самите привърженици на теорията за изтреблението отклоняват ванзейската “следа”. В “Канадски еврейски новини” (20 януари 1992 г.) Йехуд Бауер назовава този “документ”, който се споменава на всяка конференция по “холокоста”, “глупава история” (silly Story). Впрочем, целият техен клан от историци, подобно на папагали, непрекъснато повтаря такива “глупави истории”. Всички учебници са пълни с тях.

Документите от 28 юни 1943 г. за производителността на крематориумите в Освиенцим

За да докажат приказната производителност на Освиенцим, привържениците на теорията на изтреблението неуморно цитират написаното на 28 юни 1943 г. от ръководителя на строителното управление на Освиенцим Бишоф до своя шеф бригаденфюрерът от СС Камлер писмо, в което производителността на крематориумите в Освиенцим изглежда по следния начин:

- крематориум І; 340 персони,

- крематориум ІІ и ІІІ; по 1440 персони,

- крематориум ІV и V; по 768 персони

Колко е съдържателно това писмо! И какво точно означава думата “персони”?

Ако трябва да вярваме на данните цитирани в литературата за холокоста - например, в образцовата книга на Хилберг, - главният крематориум І в Освиенцим е имал 6 огнеупорни пещи, крематориумите ІІ и ІІІ в Биркенау – 15 пещи всеки, а крематориумите ІV и V (също в Биркенау) – по 8 пещи. Като сума се получава 52 огнеупорни пещи. В наши дни, в съвременните крематориуми, изгарянето на един труп в подобна пещ трае от 1 до 1,5 часа. Ако в 52 огнеупорни пещи се изгарят 4756 трупа на ден, то на всяка пещ ще се паднат точно по 91 трупа на ден. По този начин производителността на крематориумите в Освиенцим трябва да е била четири пъти по-голяма отколкото съвременните подобни съоръжения! А това означава, че, или в Освиенцим са били опровергани законите на топлотехниката, или цитираното писмо е фалшиво. Неопровержими доказателства за неавтентичността на това писмо дава Карло Матоньо.

Заповед за поставяне на газоанализатори

Окончателно доказателство за убийствата на евреите в ГК на Освиенцим Пресак намира в деловите писма на строителната фирма “Топф и синове” в главното строително управление на Освиенцим. В тези писма фирмата потвърждава получените заповеди за поставяне на 10 газоанализатора.

Даже и да не обърнем внимание на някои убедителни възражения по повод автентичността на писмата, то трябва поне да кажем, че една заповед за поставяне на газоанализатори е нещо напълно нормално. Приборите са служили за замерване концентрацията на циановодород в инсектицидите. В една инструкция от 1942 година за използване на инсектициди газоанализаторите се споменават не по-малко от шест пъти. По този начин писмата, даже и да не са фалшифицирани, нямат никаква доказателствена сила.

Документи за “окончателното решение на еврейския въпрос” и за “особеното обръщение”

В цяла поредица от немски документи от периода на войната изпъква понятието “окончателно решение на еврейския въпрос”. Така, Гьоринг на 31 юли 1941 година упълномощава Хейдрих да “съгласува всички необходими организационни материали за подготвяне на всеобщо решение за еврейския народ във всички региони, намиращи се в сферата на немско влияние.” След това на Хейдрих е заповядано да “представи общ ескиз от организационни, практически и материални предварителни условия, които да позволят осъществяването на окончателното решение на еврейския въпрос”

Привържениците на теорията за изтреблението до припадък цитират тези документи с единствената цел да покажат как в тях Гьоринг заповядва на Хейдрих да организира всичко необходимо за геноцида.

НС разбират под “окончателно решение на еврейския въпрос” нещо съвсем друго. Това е доказано в редица документи и означава: ако се наложи всички евреи да бъдат принудително изселени извън пределите на Европа. За първоначално място на евентуално преселване е избран остров Мадагаскар (виж записките в дневника на Гьобелс от 07.03.1942 година), обаче този план се е оказал практически неизпълним. След завоюването на големи източни територии, част от тях били избрани за временно преселване. Значително количество евреи са били принудително изселени в Белорусия и Прибалтика. Този факт е признат и от самите привърженици на теорията за изтребването. Смешно е подобна депортация да бъде наречена изтребване. Защо е било необходимо да се местят толкова много евреи до 6 работещи с пълна мощност “лагери на смъртта” на територията на Белорусия и Прибалтика, когато е взето решение за тяхното физическо унищожение?

В своята, написана много внимателно, книга “Второто вавилонско пленничество” Щефан Вернер е събрал редица косвени потвърждения за това, че действително голям брой евреи са били изселени в Белорусия и заселени там. Доказано е, че Освиенцим е служил като транзитен лагер за изселваните на изток и именно затова нерегистрирани евреи, които привържениците на теорията за изтребването обявяват за унищожени. Това прави испанският изследовател Енрике Айнат.

Съвършено еднозначният характер на немската политика в отношението им към евреите личи от меморандума, подписан от чиновника в Министерството на външните работи Мартин Лютер на 21 август 1942 година: “На основание изпълнение указанията на фюрера (относно изселването на евреите) е започната евакуация на евреите от Германия. Това се отнася и за всички еврейски граждани от другите европейски страни…Броят на изселените по такъв начин евреи на изток е недостатъчен за да удовлетвори чувствителните нужди от работна сила. Началникът на Управлението по държавна безопасност даде указания… Министерството на външните работи моли правителството на Словакия да предостави 20 хиляди млади и здрави словашки евреи за евакуация на изток.”

В качеството на доказателства за унищожението на евреите в литературата за холокоста често се цитират документи, в които се срещат думи с представки “sonder” (специален) – “специално мероприятие”, “специално обръщение” и т.н. Такива понятия могат, разбира се, да се отнасят и до изпълнението на екзекуции , но това трябва да се разглежда конкретно. Така, Пресак във своята втора книга пише, че понятието “особена акция” е било използвано в Освиенцим за политическо изследване на причините за стачка на работниците в лагера - и така, в лагерите на смъртта стачкували! По-нататък Пресак цитира заповед на СС относно “особени мероприятия” за подобряване на санитарното състояние в лагера Биркенау. Следователно “особените мероприятия” се явяват с повече жизнено удължаващ, отколкото с жизнено съкращаващ характер.

Писмо относно мазе за умъртвяване с помощта на газ

Във всяка творба за “холокоста” се цитира писмо, което ръководителят на строителното управление в Освиенцим Бишоф изпраща на 29 януари 1943 година до своя шеф в Берлин Камлер. В него пише следното: “Крематориум ІІ, за чийто строителство бяха хвърлени всички сили, без оглед на огромните трудности и студеното време, е готов… Железобетонното помещение за трупове засега не е довършено, но това е несъществено тъй като, за тази цел, може да се ползва мазето за фумигация”. (Думата “Vergasung” има редица значения: газофикация, газообразуване, карборация, фумигация, т.е. опушване в случаи с борба с насекоми. Последното значение на тази дума в речника е умъртвяване с газ).

Това, предвидено в строителния план, “мазе 1 за трупове” в крематориум ІІ, привържениците на теорията за изтреблението, считат само за ГК. “Мазе 2 за трупове”, в такъв случай, трябва да изпълнява функцията на помещение, в което обречените на смърт са се събличали.

Обясненията по повод на това писмо, които даваха ревизионистите, не бяха убедителни (например, че там се е съхранявал инсектицида циклон-Б). Да разреши този въпрос се удаде на автора, съвместно с Карло Матоньо през 1995 година в Москва. В крематориум ІІ се е планирало устройство за провеждане на дезинфекция. Тогава, в края на 1942 – началото на 1943 година в Освиенцим с особена сила свирепствал петнистият тиф и не достигало място за съхраняване на труповете. Много лесно е да се обясни, че в такъв случай се е наложило да се използват всички помещения с рудиментарна вентилация, а това са били мазетата за трупове в крематориума.

Ние предполагахме, че съществуват немалко документи относно камерите за дезинфекция в крематориум ІІ, но Съветите, още при първоначалния оглед, са прибрали всички папки с документи, които противоречат на официално приетата версия. Документите, които успяхме да открием в архива, вероятно са останали благодарение на недоглеждане от страна на цензорите. По-късно ние ще се върнем отново на този въпрос.

VІІІ. Свидетелите за “газовите камери” на Освиенцим

(Част 1)

А. Изходно положение

Този, който се вълнува от проблема “холокост”, може да бъде настоятелно посъветван да посети Освиенцим. Той веднага ще забележи множество нелепици от най-различен вид: зад стъклата на витрини ще види планини от женски коси, “принадлежащи на убити с газ”; всички те са с един основен цвят на пепел и силно напомнят лен или коноп. Планините от обувки трябва да докажат масовите убийства. Доказват единствено, че някой трябва да ги е събрал именно на това място. Особено впечатляват абсурдно малките помещения, в които са били убити или изгорени, по мнението на “историците” – според някой не по-малко от 9 милиона, а според други 470 хиляди човека.

Привържениците на теорията за масовото изтребление показват следващите няколко помещения, служещи за отравяне с газ:

- залата за трупове в крематориума на основния лагер;

- две преустроени в ГК селски къщи на 3 километра от основния лагер;

- така нареченото “мазе за трупове” в крематориумите ІІ и ІІІ;

- няколко помещения без наименование в крематориумите ІV и V.

В ГК на основния лагер (според Пресак) в началото на 1942 година са били унищожени около 10 000 човека. От пролетта на 1942 г. до пролетта на 1943 г. убийствата са се извършвали в селските къщи и бункерите 1 и 2. От пролетта на 1943 г. са убивали с газ в крематориумите на Биркенау, крематориум ІІ – главното място за убийства в третия райх.

Както вече споменахме, това не може да се потвърди – не съществува нито един документ, нито едно фактическо доказателство. Затова, като последно средство за привържениците на теорията за изтребването, остават свидетелите. В нашата книга “Освиенцим. Свидетелства на изпълнителите и очевидците на холокоста” ние разглеждаме 30 главни свидетелски показания. Още преди няколко десетилетия тази работа трябваше да бъде свършена от гилдията на официалните историци , но не - те оставиха тази работа да бъде свършена от ревизионистите.

Б. Няколко технически и естествено научни факти, правещи показанията на свидетелите невъзможни

Ако показанията на свидетелите бъдат разгледани под лупа, то веднага ще се открие, че в тях се съдържат неща, невъзможни от техническа гледна точка и природните закони. Ето няколко от множеството абсурди:

1) Синя мъгла над труповете. На процеса във Франфуркт (1963-65) по повод Освиенцим съдът представил в качеството на особено достоверен свидетел есесовския шофьор Рихард Бек. Той дал следното показание:”Много скоро след това (т.е. след отравянето) вратата, зад която се намираха убитите затворници, се отваряше и можеше да се види синкавата мъгла, висяща над огромната купчина от трупове.”

Бек никога не е могъл да види “синкава мъгла”, тъй като синилната киселина е съвършено безцветна. Нейното име произлиза от синята пигментация, която се образува в резултат на съединенията й с желязо.

2) Синя окраска на жертвите. Милтън Буки ,“преживял холокоста”, съобщава: ”Две минути след като отваряхме вратата, ни беше заповядано да приберем труповете и ние ги товарехме на колички. Труповете бяха голи и някои от тях бяха покрити със сини петна.

Синилната киселина блокира обезпечаването на клетките с кислород. Хемоглобинът в кръвта тогава не може да снабдява клетките с кислород и кръвта сама пренася кислорода, което води до почервеняване на кожата. Буки е бил член на специална команда в Освиенцим от декември 1942 година. Да предположим, че членовете на тази специална команда действително са изнасяли труповете от ГК. Тогава Буки би трябвало да има достатъчно време (до октомври 1944), за да забележи, че отровените с газ имат червеникав цвят; но не, той говори за син цвят. Това потвърждава и любимият свидетел Хилберг Филип Мюлер, прекарал в специалното отделение около три години. Несъмнено, нито Буки, нито Мюлер някога са виждали трупове на хора, умрели от отравяне със синилна киселина.

3) Прекалено големи количества на жертвите, разположени на 1 м2 от ГК. Съгласно показанията на основния свидетел Хес, в ГК на територията на крематориум ІІ с площ 210 м2 са били натъпквани по 2 000 жертви, съгласно основния свидетел Врба – по 3 000, съгласно основния свидетел Броуд – даже по 4 000. При това се е използвала специална тяга от пара, която е позволявала на нацистите да спестяват циклон-Б.

4) Пламъците изригвали от комините на крематориумите. Хенрик Таубер, любимият свидетел на Пресак, разказва такава история: “Обикновено ние изгаряхме по 4-5 трупа в една огнеупорна пещ, но често и по повече… Повече трупове ние изгаряхме без разрешението на началството в крематориума, по време на въздушни тревоги, за да могат огромните пламъци, изригващи тогава от комините да привлекат вниманието на пилотите.”

Валтер Люфтел, бивш председател на австрийската инженерна палата и съдебно-медицински експерт в множество процеси, отбелязва по този повод: “Коксът гори с нисък пламък, който много трудно може да се отдели от пространството на горене. Между пещта и комина се намира още и газоотвеждащ канал. Едва след това започва тръбата. Ако горящото с нисък пламък вещество се затлачи силно, то се нарушава температурният режим и горенето въобще не може да се осъществи.”

5) Невероятно голямо количество трупове, изгаряни в една пещ. Още по-голяма каша от Таубер забърква членът на специалната команда Шмул Файнцилберг: “Имаше три пещи, всяка с две вратички. През всяка вратичка можеше да се напъхат по 12 трупа”.

Огнеупорните пещи имат размери 200 х 70 х 80 см. Не е леко да се разположат в това пространство 12 трупа, даже да бъдат те и на лилипути. .

6) Изгаряне на труповете без горящо вещество. Тук ние отново ще предоставим думата на основния свидетел на Пресак, Таубер: Когато кремациите следваха една след друга, изгарянето в пещите се осъществяваше за сметка на самите трупове. Затова много често не ползвахме гориво, то просто не беше необходимо.”

Труповете се състоят едва ли не от 90 % вода и могат да горят сами само в разказите на “преживелите холокоста”.

7) Изгаряне на труповете в ями. Тази приказка се среща в показанията на много свидетели. Ето какво казва членът на зондеркоманда Шлам Драгон: “Зад сградата бяха изкопани четири ями с дължина от 30 метра, широчина 7 метра и дълбочина 3 метра…На дъното на ямите нареждаха по-пълните, след това по-слабите, наредени на кръст, а най-отгоре сухи клонки. След като всички трупове бяха преместени от сградата и наредени в ямите, поляха четирите краища на ямите с керосин и ги запалиха. Още тогава нахвърляха и парчета гума”.

Поради недостатъчен приток на кислород в ямата труповете в нея въобще няма да могат да горят. Трябва да отбележим още, че огньовете се подреждат по друг начин, не наопаки, както описва Драгон. Пламъците могат да се разгорят само ако клонките и по-дребните дърва лежат отдолу. Подреденото от Драгон никога няма да изгори, т.е. лежащите отгоре дърва ще пламнат първи и няма да позволят огънят да се разпространи надолу. От памтивека труповете са били изгаряни единствено на повърхността на земята.

8) Използване на мазнина, изтичаща от труповете, при тяхното собствено изгаряне. Този сюжет за роман на ужасите е даден най-отговорно от Филип Мюлер, а той го е изровил от много “преживели холокоста”, които видимо са преписали един от друг в свидетелските си показания. В 1995 година се появи книгата на израелския “учен” Гидеон Грайф за зондеркомандите. Необходимо е само тя да се разтвори , за да разберем слабоумието на автора, държащ реч за изтичаща мазнина от трупове.

9) Използване на метанол в качеството на горивно вещество. В краковския затвор комендантът на Освиенцим Хес пише: “Труповете бяха поливани в началото с нефтена утайка, след това с метанол”. И при “жертвата” Филип Мюлер и при “изпълнителя” Пери Броуди срещаме тази простичка история с метанола. Инженерът Валтер Люфтл веднъж опита с помощта на метанол да изгори едно мъртво врабче. Повярвайте ми, той никак не пестеше метанола, но така и не успя да изгори врабчето.

В. Четири главни невероятни неща в показанията на свидетелите

Всеки, който се запознае с тях, ще изгуби и последното си доверие.

а) невъзможно краткото време за кремиране

В крематориума на Базел изгарянето на един труп траело около час, във Фрайбург – 1,5 часа. Ако вярваме на нашите свидетели, то в Освиенцим – това съобщава Д. Пейсикович – 4 минути. Суперсвидетелят Миклош Ниезли, чийто бестселър се появи на четири езика и беше издаден четирикратно, съобщава, че в 46-ят муфелен крематориум в Биркенау ежедневно са били преработвани по 20 хиляди трупа. (Според същия този Ниезли, по 20 хиляди евреи на ден били убивани с газ, а още 5-6 хиляди са били разстрелвани или изгаряни живи.) В такъв случай на всеки муфел на ден се е падало по 435 трупа и процесът на горене би трябвало да е бил ускорен 18 пъти (!), отколкото в съвременните крематориуми. Скромни са показанията на Хес. При него се падат по 133 трупа на муфел, т.е 5 пъти повече, от това, което може да бъде в 1996 година.

Карло Матоньо пише по този повод: “Очевидците” искат да ни внушат, че крематориумите на Освиенцим-Биркенау са били независими от природните закони, някакви дяволски съоръжения, които не се подчиняват на известните химични, физични и топлообменни закони. Историците решиха да вярват сляпо на свидетелите и бяха жестоко излъгани.”

б) подаването на циклон през несъществуващи отвори

В КГ на крематориум ІІ на Биркенау ,като че ли, са били избити по-голямата част от евреите и за нея има особено много свидетелски показания. В тях се съдържат няколко версии за подаването на газ в камерите, разказани от “очевидци”, и всичките те са неправдоподобни.

Версия 1 циклон Б се е подавал през главичките на душовете. В духа на народните суеверия този вариант е изложен в книгата на Шпритцер. Вариантът е толкова глупав, че не го признава даже официалната историография. Твърди се, че гранулираното вещество се съхранявало в главичката на душа и при контакт с въздуха газът от него се освобождавал и излизал през дупчиците навън.

Версия 2 принадлежи на Косак: “разнасяше се пронизителен звук и мигновено през отверстията в пода започваше да нахлува газ.” От балкона, откъдето е можело да се наблюдава вратата, есесовците с наслада наблюдавали борбата със смъртта и ужасът изпитван от обречените. За тях, садистите, това било истински спектакъл, който никога не можел да им омръзне. Борбата със смъртта продължавала около 10-15 минути. …Персоналът бързо товарел труповете във вагонетките, другите чакали. И тогава се разбрало, че мъртвите оживели. Подадената доза газ била недостатъчна. Тя само ги оглушавала, но не и убивала. Случило се е даже някои във вагонетките да дойдат на себе си… Тях бързо ги замъквали до вратичките на пещта и заедно с останалите ги хвърляли в пламъците.”

Следва да се отбележи, че пещите са се намирали над ГК и затова не било възможно труповете да се “хвърлят” в пламъците. Второ, никакъв балкон, от който може да се наблюдава вътрешността на ГК там никога не е съществувал. Трето, мъртвите обикновено никога не оживяват. И, четвърто, в пода на мазето за трупове никога не имало и не може да има никакви отверстия, тъй като то е построено направо на земята, в което може да се убеди всеки посетител.

Версия 3. За нея сме благодарни на словашкия евреин Рудолф Врба: “Есесовецът, стоящ на покрива на крематориума, подаваше команда. Той повдигаше кръглия капак и изсипваше върху главите на жертвите балони”. По онова време, за което говори Врба, по тавана на мазето не е имало никакви отвори, нито закрити, нито открити. Като неопровержима се прие експертизата на Гермар Рудолф, относно съществуващите на тавана отвори. Доказано бе, че те са били направени съвсем халтурно едва след взривяването на крематориума от съветски или полски комунисти, с цел по-късно да правят хората на глупаци с разказите си как през тези отвори е бил пропускан циклон Б. Отворите имат изкривен профил и са с невероятно големи размери (през тях може да пролази по-слаб човек). Желязната обкантовка на дупките е била просто наставена отдолу. Отворите нямат никакви следи (одрасквания, вдлъбнатини) останали след произведения взрив.

Версия 4 принадлежи на Хенрих Таубер: “Таванът на ГК се крепеше на бетонни опори, разположени в средата на дългите стени. До всяка опора имаше още по две. Те излизаха през тавана навънка и бяха покрити с гъста мрежа. Под горната телена мрежа имаше още една, по-фина, а под нея още една. Във вътрешността преди най-тънката мрежа имаше кутийки, които с помощта на въжета можеха да се вдигат нагоре и тогава от тях се изсипваха балончета, а от тях изтичаше газ.”

Газът се отделя от гранулите повече от два часа. Как тогава, в такива случаи, се е предотвратявала опасността за персонала, прибиращ труповете? Нали някои останали балончета е можело да бъдат случайно спукани от самите членове на персонала и газът да се появи именно тогава? И отново заявяваме: никога не е имало в тавана какъвто и да е отвор.

В крематориум І на основния лагер, който е посещаван от значително повече туристи, отколкото развалините на крематориума в Биркенау, циклон Б също би трябвало да бъде пропущан през тавана, но, както признават сътрудниците на музея, преди в тавана не е имало никакви отверстия.

“Нито дупки, нито холокост” (Форисон)

в) вентилацията на “газовите камери” след отравянето

В Освиенцим за борба против въшките се е използвал инсектицидът циклон Б на гранули. Съгласно дадените от фирмата-производител указания, гранулите при стайна температура отделят газ в течение на два часа; при по-ниска температура - за още по-дълго време.Ако там е съществувала ефективна вентилация - а такава е имало само в камерата за дезинсекция, но не и в ГК – то отварянето на камерата е било възможно не по-рано от 2 часа след края на процедурата.

Само в едно свидетелско показание се споменава, че времето между подаването на газ и разтоварването на “камерата на смъртта” било “продължително”. Това е показанието на Хес, който твърди, че смъртта от газ настъпва мигновено; обаче никой друг, освен него, не потвърждава това. Цитираното свидетелство е опровергано от Карло Матоньо

Свидетелите изчисляват времето между момента на подаването на газ и смъртта на жертвите в границите от “мигновено” до 20 минути. Тъй като газът се отделя за около два часа, то даже и при наличието на безумно голямо количество гранули “мигновената” смърт е невъзможна; затова ние се спираме на 20 минути. Времето между началото на екзекуцията и разтоварването в показанията на свидетелите е най-много 50 минути.

Ще приведем още един особено ярък пример. Д-р Чарлз Бендел, румънско-френски лекар от Моисеево вероизповедание, на проведения от британците в 1946 година съдебен процес, довел до обесването на двама напълно невинни човека, казва: “Примерно към 12 часа пристигна новият транспорт с 800-1000 човека. …Отвори се вратата на крематориума (крематориум ІV) и хората бяха натикани в ГК. Нейният таван беше много нисък и на мен ми се струваше, че той лежи направо върху техните глави… Дочуха се викове и стонове, отразяващи се от стените. Това продължи две минути, а след това се възцари тишина. След пет минути вратата се отвори, но в течение на двадесет минути в камерата не трябваше да се влиза. Чак тогава специалната команда пристъпи към работа. Когато вратата се отваряше част от труповете изпаднаха навън, толкова плътно беше набита камерата. Труповете бяха така пресовани един в друг, че беше почти невъзможно да бъдат разделени… Който, поне един път, успее да види ГК с височина 1,5 метра, натъпкана с трупове, никога няма да я забрави. Хората от специалната команда трябваше буквално да изриват все още топлите и кървящи трупове. Но преди да ги хвърлят в общия гроб, пристигаха бръснар и зъболекар, които подстригваха труповете и им изваждаха зъбите… Аз не можех да позная хората, които преди това носеха човешки облик. Това бяха дяволи! Адвокат от Салоник, електроинженер от Будапеща – те повече не можеха да се наричат хора. По време на своята работа (в ГК) те обсипваха всеки с удари на дървени и гумени палки… След половин час работа всичко завършваше и новият транспорт постъпваше в крематориум ІV."

Със своя болен мозък Бендел потвърждава следното:

- едва след седем минути, след като гранулите започват да отделят газ, вратата на камерата се отваря и газът, естествено, потегля към коридора, където се намират чакащите края на процедурата и издръжливите на отравяне с газ есесовци;

- след 20 минути момчетата от специалната команда се втурват без противогази – нали, ако бяха си ги сложили, нямаше да може да се види техният “дяволски облик”? – в ГК и започват да витаят сред продължаващата да се сгъстява (в течение на още половин час) газова атмосфера;

- след като евреите в натъпканата камера умират,“пресовани един в друг”, то те падали така, че в камерата с височина 1,5 метра се образува купчина от трупове;

- 800-1000 трупове се обработват от един бръснар и един зъболекар. Цялата работа продължава 1,5 часа, а това означава, че за 5400 секунди зъболекарят изважда (ако се счита, че на всеки средно липсват по четири зъба) 22400 зъба – т.е. по 4 зъба за секунда!

И този Бендел се счита като най-значителният свидетел за ГК.

г) работа без противогаз в изпаренията на синилна киселина

Освен Бендел и други свидетели описват работа в ГК без противогаз. Филип Мюлер описва своето първо стъпване в ГК по следния начин: “Моят поглед попадна на полуотворена чанта, в която съзрях продукти, вероятно дадени за из път. И тогава се престорих, че с едната ръка обръщам трупа, а с другата бръкнах в чантата. Грабнах парченце сирене и пирог с месо. Наблюдавайки вратата и страхувайки се да не ме забележат, аз започнах с изцапаните си от кръв ръце да разчупвам пирога и жадно, като звяр, да го тъпча в устата си.”

Ако Мюлер беше с противогаз, едва ли би могъл, “като звяр”, да сложи нещо в устата си.

Някои свидетели, между другото, съобщават, че жертвите са били събличани преди отравянето, за да не би останалия газ по дрехите да отрови членовете на зондеркомандите. Следователно нормално е да се помисли и за членовете на специалните команди, тъй като, по време на работа, те би трябвало да се потят повече, а тогава контаминацията (заразяването) през кожата силно се ускорява. Обаче за подобни мерки при специалните команди ник



Тагове:   МИТЪТ,   Юрген,


Гласувай:
1



1. анонимен - Пак за превода
18.08.2010 14:54
За малко да забравя, солунските двама братя специално за нас, българите, са измислили буквата Щ, така че ние " без зазрения совести", както казват руснаците, си пишем Щутхоф, а не Штуттхоф като тях.
цитирай
2. анонимен - знакомства киров ру
01.12.2011 08:15
<a href=http://www.ctyeh.aptekaon.in/ctg-5-3.html>Склад адидас вакансии</a>
<a href=http://www.mlox.aptekaon.in/seks-znakomstva-na-sahaline.html>Секс знакомства на сахалине</a>
<a href=http://www.gorodo.teapotcosy.com/loveplanet-ru-znakomstva-moya-stranitsa.html>Loveplanet ru знакомства моя страница</a>
<a href=http://www.volnjansk.webtesto.info/kazahstanskie-sayti-seks-znakomstv.html>Казахстанские сайты секс знакомств</a>
<a href=http://www.velikij.addmyads.com/rbrides-com-znakomstvo-s-inostrantsami.html>Rbrides com знакомство с иностранцами</a>
<a href=http://www.gerca.amania.web.id/seks-znakomstvo-g-buzuluk.html>Секс знакомство г бузулук</a>
<a href=http://www.pkqf.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-mordovii.html>Секс знакомства в мордовии</a>
<a href=http://www.dhae.aptekaon.in/chat-znakomstv-po-veb-kamere.html>Чат знакомств по веб камере</a>
<a href=http://www.ksybv.aptekaon.in/poliklinika-5-vakansii.html>Поликлиника 5 вакансии</a>
<a href=http://www.vofaw.aptekaon.in/rabota-psihologa-v-jenskoy-konsultacii.html>Работа психолога в женской консультации</a>
<a href=http://www.zaporozhe.kedija.com/intim-znakomstva-poltava.html>Интим знакомства полтава</a>
<a href=http://www.genichesk.amania.web.id/samoe-neobichnoe-znakomstvo.html>Самое необычное знакомство</a>
<a href=http://www.axg.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-chite-besplatno.html>Секс знакомства в чите бесплатно</a>
<a href=http://www.nnh.aptekaon.in/sayt-znakomstv-dlya-podrostkov-moskva.html>Сайт знакомств для подростков москва</a>
<a href=http://www.omg.aptekaon.in/klub-znakomstv-kostroma.html>Клуб знакомств кострома</a>
<a href=http://www.nlflg.aptekaon.in/vakansii-24-ru.html>Вакансии 24 ру</a>
<a href=http://www.cskut.aptekaon.in/ctg-5-1.html>Работа и зарплата уборщица москва</a>
<a href=http://www.mrivv.aptekaon.in/grafik-raboti-mreo-tver.html>График работы мрэо тверь</a>
<a href=http://www.gsbpd.aptekaon.in/investicionnie-kompanii-moskvi-vakansii.html>Инвестиционные компании москвы вакансии</a>
<a href=http://www.cdgpl.aptekaon.in/ctg-3-2.html>Гаи перерва ювао часы работы</a>
<a href=http://www.galich.amania.web.id/seks-znakomstva-agriz.html>Секс знакомства агрыз</a>
<a href=http://www.qlb.aptekaon.in/istorii-znakomstva-i-lybvi.html>Истории знакомства и любви</a>
<a href=http://www.dokuchaevsk.vivawebhost.net/znakomstva-v-gorode-ryazani.html>Знакомства в городе рязани</a>
<a href=http://www.imrl.aptekaon.in/onlayn-znakomstva-kaliningrad.html>Онлайн знакомства калининград</a>
<a href=http://www.ojk.aptekaon.in/galaktika-znakomstv-povishenie-avtoriteta-besplatno.html>Галактика знакомств повышение авторитета бесплатно</a>
<a href=http://www.dxf.aptekaon.in/doska-obyavleniy-gey-znakomstva-peterburg.html>Доска объявлений гей знакомства петербург</a>
<a href=http://www.obb.aptekaon.in/besplatno-povisitsya-v-galaktike-znakomstv.html>Бесплатно повыситься в галактике знакомств</a>
<a href=http://www.lfle.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-g-ivanove.html>Секс знакомства в г иванове</a>
<a href=http://www.luwph.aptekaon.in/ctg-6-2.html>Работа в астрахани вакансии газпром</a>
<a href=http://www.gorlovka.nxfree.com/map4.html>Знакомство с факерами картинки</a>
<a href=http://www.belopole.hipacia.info/besplatniy-sayt-znakomstv-v-novosibirske.html>Бесплатный сайт знакомств в новосибирске</a>
<a href=http://www.grqu.aptekaon.in/znakomstvo-suhoy-log-sverdlovskaya-oblast.html>Знакомство сухой лог свердловская область</a>
<a href=http://www.suivasimi.masterinstant.info/klub-intimnih-znakomstv.html>Клуб интимных знакомств</a>
<a href=http://www.nycx.aptekaon.in/onlayn-v-bare-znakomstv.html>Онлайн в баре знакомств</a>
<a href=http://www.hvmpk.aptekaon.in/vakansii-vtb-krasnoyarsk.html>Вакансии втб красноярск</a>
<a href=http://www.oopc.aptekaon.in/mejdunarodnie-brachnie-znakomstva.html>Международные брачные знакомства</a>
<a href=http://www.minxk.aptekaon.in/ctg-2-5.html>Вакансии работа г армавир</a>
<a href=http://www.hnqf.aptekaon.in/ctg-7-1.html>Мамба ру секс знакомства</a>
<a href=http://www.wjgl.aptekaon.in/znakomstva-s-nomerami-sotovih-telefonov.html>Знакомства с номерами сотовых телефонов</a>
<a href=http://www.edsb.aptekaon.in/intim-znakomstva-bez-registracii-krasnodar.html>Интим знакомства без регистрации краснодар</a>
<a href=http://www.belajacerkov.byshare.net/mezhdunarodniy-sayt-znakomstv-bez-registratsii.html>Международный сайт знакомств без регистрации</a>
<a href=http://www.gmyh.aptekaon.in/znakomstvo-invalidov-novie-sayti.html>Знакомство инвалидов новые сайты</a>
<a href=http://www.cdh.aptekaon.in/mayl-poisk-znakomstva.html>Майл поиск знакомства</a>
<a href=http://www.zhidachov.c0t.biz/map8.html>Знакомство иркутск мамба</a>
<a href=http://www.ykg.aptekaon.in/samiy-znamenitiy-sayt-znakomstv.html>Самый знаменитый сайт знакомств</a>
<a href=http://www.und.aptekaon.in/besplatnie-flirt-znakomstva.html>Бесплатные флирт знакомства</a>
<a href=http://www.mlox.aptekaon.in/klub-znakomstv-irkutsk.html>Клуб знакомств иркутск</a>
<a href=http://www.qscg.aptekaon.in/seks-znakomstva-ona-ishet-ego.html>Секс знакомства она ищет его</a>
<a href=http://www.vasilevka.eudisofthosting.com/intim-znakomstva-chita.html>Интим знакомства чита</a>
<a href=http://www.zgvl.aptekaon.in/krivoy-rog-obyavleniya-znakomstva.html>Кривой рог объявления знакомства</a>
<a href=http://www.volnjansk.webtesto.info/hristianskie-znakomstva-protestanti.html>Христианские знакомства протестанты</a>
<a href=http://www.jdtm.aptekaon.in/ctg-4-3.html>Знакомства бийск рф</a>
<a href=http://www.dobropole.d-rocket.us/znakomstva-24-open-bez-registratsii.html>Знакомства 24 open без регистрации</a>
<a href=http://www.glinjany.amania.web.id/onona-ua-znakomstva.html>Онона уа знакомства</a>
<a href=http://www.dolina.vivawebhost.net/znakomstvo-vslepuyu-skachat-besplatno.html>Знакомство вслепую скачать бесплатно</a>
<a href=http://www.uriddiviark.hipacia.info/magnitogorsk-znakomstva-porno.html>Магнитогорск знакомства порно</a>
<a href=http://www.esb.aptekaon.in/sayt-znakomstv-10-11-let.html>Сайт знакомств 10 11 лет</a>
<a href=http://www.uriddiviark.hipacia.info/kontakt-znakomstvo-bez-sms.html>Контакт знакомство без смс</a>
<a href=http://www.zhashkov.c0t.biz/irbit-znakomstva-ruruto.html>Ирбит знакомства ruruto</a>
<a href=http://www.wmup.aptekaon.in/intim-foto-znakomstva-besplatno.html>Интим фото знакомства бесплатно</a>
<a href=http://www.zkxmp.aptekaon.in/rabota-v-spb-vakansii-gruzchik.html>Работа в спб вакансии грузчик</a>
<a href=http://www.dsj.aptekaon.in/ctg-7-6.html>Секс знакомства волгодонск без регистрации</a>
<a href=http://www.glbwg.aptekaon.in/ctg-2-3.html>Авиакомпания полет вакансии</a>
<a href=http://www.ydzh.aptekaon.in/znakomstvo-s-okrujayshim-mirom-chistyakova.html>Знакомство с окружающим миром чистякова</a>
<a href=http://www.wnc.aptekaon.in/scenariy-znakomstva-roditeley.html>Сценарий знакомства родителей</a>
<a href=http://www.bjlie.aptekaon.in/vakansii-gazprom-barnaul.html>Вакансии газпром барнаул</a>
<a href=http://www.rmoco.aptekaon.in/vakansii-rabota-chelyabinsk-voditel.html>Вакансии работа челябинск водитель</a>
<a href=http://www.derazhnja.d-rocket.us/kemerovskie-seks-znakomstva.html>Кемеровские секс знакомства</a>
<a href=http://www.iiawg.aptekaon.in/letual-voronej-vakansii.html>Летуаль воронеж вакансии</a>
<a href=http://www.brovary.goclickhost.com/sayt-znakomstv-g-samara.html>Сайт знакомств г самара</a>
<a href=http://www.gwxq.aptekaon.in/gorod-cherepovec-znakomstva.html>Город череповец знакомства</a>
<a href=http://www.zorab.aptekaon.in/mreo-7-chasi-raboti.html>Мрэо 7 часы работы</a>
<a href=http://www.zgvl.aptekaon.in/znakomstva-v-mihaylovke-ruruto-com.html>Знакомства в михайловке ruruto com</a>
<a href=http://www.bershad.gettingstart.com/znakomstva-dlya-podrostkov-12-15.html>Знакомства для подростков 12 15</a>
<a href=http://www.rqcq.aptekaon.in/seks-znakomstva-adler.html>Секс знакомства адлер</a>
<a href=http://www.joireebeind.webtesto.info/seks-znakomstva-v-minske-besplatno.html>Секс знакомства в минске бесплатно</a>
<a href=http://www.cdgpl.aptekaon.in/chasi-raboti-organizma.html>Часы работы организма</a>
<a href=http://www.okhz.aptekaon.in/znakomstvo-so-spartancami-2008.html>Знакомство со спартанцами 2008</a>
<a href=http://www.obb.aptekaon.in/znakomstva-v-ust-cilme.html>Знакомства в усть цильме</a>
<a href=http://www.belogorsk.byshare.net/besplatnie-znakomstva-v-habarovske.html>Бесплатные знакомства в хабаровске</a>
<a href=http://www.bvhex.aptekaon.in/vakansii-injenera-pto-vedushego-injenera-pto.html>Вакансии инженера пто ведущего инженера пто</a>
<a href=http://www.yuk.aptekaon.in/russkie-znakomstva-skript.html>Русские знакомства скрипт</a>
<a href=http://www.cqk.aptekaon.in/sayt-znakomstv-svadebnaya-mechta.html>Сайт знакомств свадебная мечта</a>
<a href=http://www.kjjc.aptekaon.in/znakomstva-v-ust-kamenogorske-besplatno.html>Знакомства в усть каменогорске бесплатно</a>
<a href=http://www.cdgpl.aptekaon.in/konsultant-plys-vakansii-moskva.html>Консультант плюс вакансии москва</a>
<a href=http://www.exjb.aptekaon.in/gorod-volgograd-znakomstva.html>Город волгоград знакомства</a>
<a href=http://www.xeddj.aptekaon.in/rabota-voditelya-v-hanti-mansiyske.html>Работа водителя в ханты мансийске</a>
<a href=http://www.zrzd.aptekaon.in/seks-znakomstva-voskresensk.html>Секс знакомства воскресенск</a>
<a href=http://www.ufvqz.aptekaon.in/agronom-voronej-vakansii.html>Агроном воронеж вакансии</a>
<a href=http://www.qorf.aptekaon.in/znakomstva-cherez-pochtu.html>Знакомства через почту</a>
<a href=http://www.gadjach.webtesto.info/znakomstva-dlya-seksa-v-michurinske.html>Знакомства для секса в мичуринске</a>
<a href=http://www.ncyh.aptekaon.in/znakomstvo-s-invalidami-anjero-sudjensk.html>Знакомство с инвалидами анжеро судженск</a>
<a href=http://www.bvhex.aptekaon.in/pyaterochka-ryazan-vakansii.html>Пятерочка рязань вакансии</a>
<a href=http://www.zhashkov.c0t.biz/sayt-znakomstv-g-tula.html>Сайт знакомств г тула</a>
<a href=http://www.cdh.aptekaon.in/gorod-tver-znakomstva.html>Город тверь знакомства</a>
<a href=http://www.bucha.kuncihost.net/besplatnie-znakomstva-dlya-virtualnogo-seksa.html>Бесплатные знакомства для виртуального секса</a>
<a href=http://www.urtgv.aptekaon.in/ctg-4-2.html>Ваш шанс ищу работу</a>
<a href=http://www.bucha.kuncihost.net/znakomstva-v-lipetske-porno.html>Знакомства в липецке порно</a>
<a href=http://www.eixt.aptekaon.in/videochat-znakomstva-onlayn-besplatno.html>Видеочат знакомства онлайн бесплатно</a>
<a href=http://www.boxbroala.eudisofthosting.com/virtualniy-mir-znakomstv.html>Виртуальный мир знакомств</a>
цитирай
3. анонимен - &#1042; &#1084;&#1077;&#1078;&#1076;&#1091;&#1085;&#1072;&#1088;&#1086;&#1076;&#1085;&#1072;&#1090;&
15.02.2012 16:23
System X- Registar &#174; &#1075;&#1083;&#1072;&#1074;&#1077;&#1085; &#1093;&#1091;&#1084;&#1072;&#1085;&#1080;&#1090;&#1072;&#1088;&#1077;&#1085; &#1087;&#1088;&#1086;&#1077;&#1082;&#1090; , &#1089;&#1098;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1085;&#1072; &#1083;&#1077;&#1082;&#1072;&#1088;&#1080; &#1080; &#1089;&#1087;&#1077;&#1094;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1090;&#1080; &#1074; &#1086;&#1073;&#1083;&#1072;&#1089;&#1090;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1048;&#1058; . &#1062;&#1077;&#1083;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1087;&#1088;&#1086;&#1077;&#1082;&#1090;&#1072; - &#1087;&#1088;&#1077;&#1074;&#1077;&#1085;&#1094;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1073;&#1086;&#1083;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1077;, &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1072;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080; &#1087;&#1086; &#1087;&#1086;&#1083;&#1086;&#1074; &#1087;&#1098;&#1090; . <a href=http://x-registar.ru>анализ на вич сроки</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: revisionist
Категория: Политика
Прочетен: 361077
Постинги: 25
Коментари: 153
Гласове: 128
Архив