Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2008 12:50 - Институцията на доверените лица !
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2862 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.09.2008 13:00


В служение на златния телец

или, как стана трансформацията на олигархията

(Извадка от "Втора книга на летописите", на Тошо Пййков)

.............................................
Голямото изнасяне на капитали, тяхното влагане в смесени дружества и западни банки, беше дирижирано от партийната администрация на Горбачов, съобщиха преди време "Интернешънъл Хералд трибюн" и Пари Мач".

Горбачов и шефът на КГБ, Крючков, стават особено активни в своята дейност по обезпечаване на олигархията, след 13 февруари 1990 г. , когато е отменен чл. 6-ти от съветската конституция, регламентиращ ръководната роля на КПСС. Приблизително по същото време падна и чл. 1-ви от живковата конституция. Събитията в София и Москва се дирижираха синхронно. Какво се случи?

Заместник председателят на КГБ Филип Бобков (същият е и шеф на Пето управление на КГБ – Идеология и дисиденти, – аналог на българското 6-то управление) съставя по поръчение на Горбачов, план "За ефективно използване на партийната собственоет". Планът гласи:

1) Явните парични фондове на КПСС и на казионните организации, трябва да бъдат инвестирани открито, само в обществени , социални или благотворителни фондове. Така ще стане невъзможна бъдещата им конфискация.

Примери: Спомнете си как (по сигнал от Москав), напук на закона за конфискация на имуществата на БКП и казионните организации, с помощта на министър от СДС, беше трансформирано в акционерното дружество "Софис" имуществото на казионните български професионални съюзи (наследени от КНСБ), – как общественият фонд ТНТМ се възроди след ограбването му в така наречената фондация "Еврика". Как Мултигруп и Първа частна банка създадоха синдикалната каса "Подкрепа". – Как подчиненият на генерал Бобков, офицер от Шесто управление на ДС, Димитър Иванов, стана вицепрезидент на Мултигруп и основа осигурителен фонд. Как същият, вече открито, посрещна в България началника си по КГБ, Бобков, и написа предговор към книгата му с многозначително заглавие "КГБ и властта". Как контролираната синдикална върхушка от "Подкрепа" и КНСБ, работи неуморно "за ефективното използване на поверената ъ партийна собственост" в Бистрица (след наемането ъ от Максуел) и в небостъргача на БПС на Солни пазар. Как международният аферист Робърт Максуел регистрира на ул "Ангел Кънчев" в София (седалището на Мултигруп) сдружението "Интербизнес 91". Спомнете си твърденията на руски автори, че по поръчение на КГБ Максуве е закупувал на запад валута, трупал е милиардни дългове и е ограбвал контролираните от него социални и пенсионни фондове, в полза на съветските си партньори...

2) Скритата печалба да се използва за създаване на концерни, предприятия, акционерни дружества, застрахователни компании и банки, за закупуване на анонимни акции "на приносител", с цел осигуряване на бъдещ доход за стратегическите цели на администрацията на КПСС (БКП), при спазване на строга конфиденциалност и скритост на партийното участие. Капиталът може да се прехвърля в други сфери, но контролът върху него трябва да се запазва! ...

... Владимир Владимиров – отговорен счетоводител и офицер от ДС (УБО), разнасял по време на предишния режим куфарчето с валутата по домовете на членовете на ЦК на БКП, наречен от колегите си "куриерът на партията". През 1989 г. Владимиров беше издигнат за шеф на надзора на БНБ, а малко по-късно (по времето на Софиянски) стана шеф на важната Пощенска банка. Виденов го изгони от там, но олигархията го постави да пази тайните на фалиралата вече БЗК. Служебният премиер Софиянски го помаза отново и го постави (макар и споменат като служител на ДС в списъка на Бонев) пак начело на Пощенска банка. Фактът че все още е там, е доказателство за безспорната връзка между Луканов, Максуел, Тилев, Владимиров, Софиянски, КГБ и ДС.

3) Да се сформира на територията на СССР и на други страни Институцията на особено доверените лица на Партията и Група на засекретени членове, осигуряващи дейността в извънредния период.

Примери: Висшите апаратчици на ЦК на КПСС и техните слуги от БКП съставиха списък на бъдещите коллониални администратори – акционери, а в наши и чужди банки откриха сметки със съответните парични суми на всеки отделен акционер. Ако Атанас Тилев, Красимир Стойчев, Ангел Първанов, Илия Павлов, Валери Найденов. Емил Кюлев или някой друг се опиташе да присвои за себе си от дела на Партията, то тя го задържаше в подчинение чрез чрез познатите си методи. Какви бяха те? Висши партийни финансисти съставиха и размножиха в хиляден тираж на няколко езика, следния важен документ:

Лично задължение пред КПСС (БКП)

Аз, ... (примерно, Димитър Христов Иванов), член на ... (БКП), партиен билет №..., с подписа си потвърждавам съзнателното си и доброволно решение да стана Доверено лице на Партията и да изпълнявам възложените ми от Нея задачи, където Тя ме изпрати и във всяка обстановка, като не разкривам своята принадлежност към Институцията на доверените лица.

Задължавам се да пазя и внимателно да използвам в интерес на Партията, поверените ми финансови и материални средства, възстановяването на които гарантирам още при първото поискване. Всички спечелени от мен, в резултат на икономическата дейност на Партията, парични средства признавам за нейна собственост и гарантирам предаването им по всяко време и на всяко място.

Задължавам се да спазвам строга секретност на поверените ми сведения и да изпълнявам поръченията на Партията, които ще ми бъдат предадени от упълномощени за случая лица.

Дата..... Подпис на члена на КПСС (БКП): ..... Подпис на длъжностното лице: ....

С нарушаване на задълженията по горния договор, може да си обясним повечето от убийствата на известни "бизнесмени"! .............................................


Генезисът на контрабандните канали

Статия на Едвин Сугарев и Недко Петров, 
– от в. "ПРО & АНТИ"

През 1967 г. в Москва се провежда среща на шефовете на службите за сигурност от страните на Варшавския договор. Основна тема са мерките за дестабилизиране на запада. Изготвен е генерален план за "използване и засилване на вътрешната корупция на западното общество, с контрабанда на оръжие и наркотици". В съответствие с него Държавна сигурност (ДС) разработва тригодишен план за "дестабилизация на запада" под кодовата директива М-120000050. За целта е създадена "Кантора за инженерно-технически експорт" или "Кинтекс", със щат от около 500 души, по-голямата част от които, офицери от I Главно управление на ДС. Кантората е специализирана в операции с оръжие, наркотици, алкохол, цигари и други контрабандни стоки. Най активният период на нейната дейност е времето от 1970 до 1985 г.

... Оперативен контрол е упражняван от II Главно управление на ДС, чийто икономически отделел, до 1984 г. е оглавяван от полк. Славил Тодоров, като най-дейно участие в разработването на "операциите" са вземали полк. Стефан Лилов и подп. Георги Терзиев. Макрорамката на сделките се е наблюдавала директно от ЦК и Политбюро на БКП; пак там е ставало разпределението на тлъстите комисионни. Основна контролираща фигура, като наблюдаващ ВПК е бил Огнян Дойнов, министър Белчо Белчев пък е регулирал валутните постъпления от контрабандната търговия.

... Дейността на "Кинтекс" е била регламентирана на държавно равнище, – чрез правителствено решение № 148 от 31.07.1978г., в което контрабандата ефимистично е наречена "скрита транзитна търговия". За какво става дума, личи от определението в т.1, в което дословно се казва: — "Скритата транзитна търговия обхваща търговията, извършвана по суша, море и въздух със стоки, поставени под особен международен търговски режим, операции с парични ефективи и ценни книжа, както и стоки с особени качества и високи стойности, за които клиентите доставчици нямат официално разрешително за транзит през съседни на България страни и вносно разрешително за страната получател." Този документ е уникален, – той конституира НРБ като страна, в която контрабандата е официална държавна политика.

— Стоките "поставени под особен международен търговски режим, са ембаргови стоки;

— "Стоки с особени качества и високи стойности", са наркотиците;

— Зад "операции с парични ефективи и ценни книжа",се крие прането на мръсни пари.

Прерогатив за всички тези криминални дейности има само и единствено "Кинтекс", който освен това "има правото да създава представителства на чуждестранни фирми за прикриване и обслужване на транзита". Това право е от изключително важно значение, тъй като в т. 3 се казва: "Транзитът да се извършва по такъв начин, че имуществената отговорност да се носи от чуждестранни фирми и лица".

Чуждестранните компании са всъщност български неявни фирми, създадени от I Главно с парите на държавата. Били са около 350 и чрез тях са изтекли голяма част от парите, които днес представляват българския външен дълг. "Чуждестранните фирми и лица" обаче имат особено значение за създаването на контрабандните канали и тяхната последвала приватизация от криминалния контингент.

Питомците на "Кинтекс" са най-често добре познати наркотрафиканти и търговци на оръжие, пряко свързани с терористични режими и групировки. Такива са: Шабан Шабан и неговият син Шабан Тюркмен, Абдул Хамид ел Шамаа, Метин Тургут, Набил Рамадан и още много други. Всички те имат дейно участие в генезиса на българската мафия след 1989 г. – особено в контрабандата, хазарта и банковите афери. Ползвали са се с изключителни привилегии, осигурени им от ДС и българската държава.

Например иракчанинът Шабан Шабан е имал многоброен щаб от български и чуждестранни сътрудници, собствена охрана и възможности, за които дори комунистическата номенклатура е можела само да мечтае. Намирал се е под личното покровителство на дясната ръка на Тодор Живков, – Милко Балев и шефовете на "Кинтекс"... Въпреки че е включен в списъците на издирваните от Интерпол, международни контрабандисти, Шабан става недосегаем под крилото на българските тайни служби. По време на банковата криза, създадените от него фирми са сред най-големите кредитни милионери, като раздадените кредити за милиарди левове, довеждат пряко до фалита на Петричка банка. Именно при Шабан, е започнал кариерата си, Иван Тодоров – Доктора, който наследява и доразвива неговите контрабандни канали. Хората които са осигурявали тяхната протекция по линия на ДС, гарантират и днес неговата недосегаемост.... 

(От книгата "Срещу течението")




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312257
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031