Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2008 16:37 - Платили вота на циганите в Петрич с двадесетолевки-менте
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1481 Коментари: 0 Гласове:
0



Платили вота на циганите в Петрич с двадесетолевки-менте
В сряда разпитват координатора на АТАКА Огнян Тетимов за побоя над него

От четири-пет дни в Петрич са засечени фалшиви двадесетолевки, с които е било платено на циганите да гласуват на частичните избори за общински съвет на 11 октомври. Това съобщи областният координатор на АТАКА в града Огнян Тетимов. Според националиста парите били съвършено направени и на пръв поглед нямало никаква разлика с оригиналите. Ментето се разпознавало едва под лампа, където не излиза цвят, както при банкнотите, печатани в БНБ. Парите могат да се срещнат навсякъде - в банки, по търговски обекти и на пазара. Но най-често и най-големи количества банкнотите-менте били засичани в магазинчетата в циганската махала, твърди Тетимов.
Ромите лично показали на националиста ментетата и кълняли мошениците, които са ги подвели. Така хората в община Петрич са два пъти излъгани - един път да продадат гласа си, като гласуват за фалшиви хора, а след това им е платено и с фалшиви пари, обяснява Тетимов. Според потърпевши парите идвали от Първомай. Вярвам, че прокуратурата ще се самосезира за нарушението, каза Тетимов.
В понеделник е делото в Благоевград за касиране на изборите от 11 октомври, припомни националистът. За поредните нарушения на вота сигнализираха АТАКА, ДСБ и БЗНС, като основният им мотив е купуването на гласове, кражбата на 32 печата от избирателните комисии, прекъсването на тока по време на броене на бюлетините. Припомняме, че ако съдът приеме нередовността на октомврийския вот в Петрич, това ще бъде второто касиране на изборите за общински съветници в този град, след като миналата есен и редовните общински избори бяха касирани.
В сряда Огнян Тетимов ще бъде разпитан във връзка с побоя, който му беше нанесен два дни след изборите. В съда националистът ще представи екпертизата, в която са отбелязани хематоми, три счупвания на носа и комоцио. Поръчителят на побоя - ексмитничарят Марио Минев, официално е под домашен арест, но никой не знае къде се изпълнява решението на съда, отбеляза Тетимов.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=54916&format=html



Тагове:   Петрич,   менте,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4452107
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031