Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2008 23:40 - Темплиери, Масони, Илюминати, Комунизъм, Нов световен ред – Глобален Вавилон!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 18856 Коментари: 16 Гласове:
2

Последна промяна: 20.11.2008 15:52


На 1 май 1776 г. масони с най-висока степен, създават ултрасекретното общество “Илюминати”.  По-късно тази дата е натрапена за празник и на “трудещите се”.  Цел на ордена е да отстрани християнството и всяка  цивилна власт.  А на 4 юли 1776 г., масони-окултисти основават Съединените щати.

 

Глобалната империя Вавилон
(от сайт –  http://watchtowerman.blog.bg/)

 

Всички древни мистерии се основават на окултно жречество, което управлява или споделя властта с владетеля. За да се влезе в това жреческо съсловие, трябва да се премине през редица тайни окултни ритуали и посвещения. На онзи, който стига до най-високото ниво на жречеството, му се разкрива “тайното учение”. То винаги е включвало култ към Луцифер (Сатана), наричан в някои от мистериите богът от Хадес или богът на подземния свят, обикновено изобразяван символично като змия или дракон. 

      Нагледен пример за това ни дава видният окултист Блаватска. В книгата й  Тайното учение”, четем за Сатана следното: ”По-добре е да управлявам в ада, отколкото да слугувам в рая” и “По-добре бъди човек, венец на земното творение и цар над нейния opus operatum ( върховно създание), отколкото да се изгубиш сред безволевото войнство в рая”.

И продължава: ”този най-велик идеал, този вечно жив символ – нещо повече – апотеоз на саможертвата на интелектуалната независимост на човечеството... Той е онзи ангел, който бил достатъчно горд, за да смята, че е Бог, ...достатъчно силен, за да управлява в тъмнината... господарят на анархията, комуто служи цяла йерархия от чисти духове”.

Блаватска е наясно, че има Бог, но определено избира бунта срещу Него, като взима страната на Луцифер. Нейната позиция се потвърждава и с това, че издава списание, озаглавено “Луцифер”.

Друг окултист е Алис Бейли, основала “Луцифер прес”. В Интернет има сайт “lucistrust” (”Сатанинско упование”), в който са широко застъпени и нейните произведения.

Списъкът би бил непълен, ако не спомена и Анна Безант -  последователка на Блаватска, с определен принос в окултното организационно и литературно творчество,  един от лидерите и учредителите на Теософското Общество, известна с тоталния си, съвместен и с Обществото, провал  с  Джиду Кришнамурти -  момче родено в Индия, в което инвестират много пари, нарочено да бъде Световния, Мирови Учител (Майтрея Буда, превъплъщението на Буда). Ала през 1929 г.  Кришнамурти  отказва да припознае ролята си, предпочита да е свободен чрез Истината, а не богат и лидер чрез Лъжата:

Някога ръководех световна организация, основана през 1911 г., която имаше хиляди членове в много страни. Самият аз я разпуснах през 1929 година. Тогава заявих, че няма път към истината и че никоя организация или организирано вярване във вид на религия не може да доведе човека до истината или до неговото спасение. Заявих, че в така наречените духовни въпроси няма авторитет, водач или гуру, и че цялото това последователство развращава последователите. Вие трябва да си бъдете собствените духовни учители и собствените последователи.“

               Макар че окултното и теософско движение търпи провал през 1929 г., за сътворителите и финансистите на тези явления не е проблем да ги реанимират, като извадят от касите си нови пари. С тях Истината не могат да купят, но затова пък могат  да си напазаруват човешки души, които ще им помогнат да подменят тази Истина. Тук се корени причината за наситеността на книжния пазар днес с произведения на провалилите се преди десетилетия лидери на окултизма и теософията, а ведно с тях - и на произведения на прописали ново-“напазарувани”. Това респектиращо финансиране не е свързано директно с печалба. Но печалбата идва, когато тези проповядвани идеи се превърнат в културата на обществото...

В масонството до края на 19 век съществува забрана да включват в редиците си жени. Но с въвеждането в употреба на Блаватска, Безант и Бейли масонството прави опит  да приобщи “женската” част от обществото. Същото е характерно и за “дъновизма” – “просветителска” дейност сред женски среди – през 1917 г. Дънов начева беседи сред аудитория  само от  омъжени жени”. Докато мъжът е навън от дома за да „блъска” за препитанието на семейството, други се възползват от отсъствието му, вмъкват се в дома му и с „благи” приказки омайват наивни и добронамерени жени. Похват известен още от Сътворяването на Адам и Ева, когато Сатана използва отсъствието на мъжа и атакува словесно Ева, с което нанесе тежък удар върху семействения съюз на първите човешки същества. Но върху това по-късно.

Друг окултист, масон от този кръг, е Рудолф Щайнер. Първоначално работи съвместно с Анна Безант, но по-късно решава да е самостоятелен лидер, като за целта основава “Мистерия мистика етерна” - нетрадиционната масонска ложа.

Известни членове на масонството не крият, че организацията им не е нищо друго освен международно тайно братство, основано на благотоворителността, и че то е продължител на древните тайни религии в наши дни.

Историята на масонството е и история на тайните общества, а  историята на тайните общества е история на организирания окултизъм” -  пише Алберт Пайк, лидер на масонството от 1859-1891 г., в книгата си “Морал и догма”. И продължава:“Запазването на това знание и другите тайни... е онова, което днес ние наричаме масонство... Под каквото и име да е било известно масонството в различните страни, то е съществувало, както съществува и сега – същото по дух и същност, както още преди първите колонии да се преселят в Южна Индия и Египет, още от люлката на човешката раса (древен Вавилон)” (Гари Ка, По пътя към глобалната окупация, С.,1995,Veritas et Pneuma Publishers, стр. 89-90).

Запомнете това откровение – между масонство, тайни общества и окулизъм съществува  неразривна връзка.

               Особена заслуга за разрастването на окултизма в християнската цивилизация има военно-религиозният орден на  рицарите-тамплиери, основан през 1118 г. в Йерусалим. Мисията им по време на кръстоностните походи е да защитават поклониците по пътя   към свещената земя на Израел. Kaто крал на Йерусалимското царство на кръстоносците, Балдуин II построява двореца си до храма на Соломон. Така рицарите-кръстоносци  получават ново наименование: рицари, пазители на храма – тамплиери, от френската дума “temple” – храм.

               Докато са в Палестина, тамплиерите осъществяват връзки с “асасините” - арабски военен орден, в който се практикува фалосизмът – култ към безразборния секс, и обожествяването на “Ваал” – древен езически идол, олицетворение на Сатана. Някои от рицарите възприемат практиките и учението на “асасините” и така стават последователи и проводници на практиките и учението на сатанизма. “Содомията” или хомосексуализмът се превръща в ритуал, с който се извършва посвещаването им в ордена.

В рамките на около век тамплиерите успяват да поемат контрола над земите на Латинската империя.  Занимават се с всичко, което носи някаква печалба - охраняват поклонници, дават заеми, преговарят с мюсюлманите, първи въвеждат така нареченото днес  чеково” разплащане. Създават флот, след като се сдобиват с монопол върху плаванията между Европа и Близкия Изток. В края на 13 век доходите им надвишават неколкократно доходите на кралската хазна на Франция, където по онова време се намира главната квартира на Ордена.  Закупуват земи, къщи, замъци, голямо движимо и недвижимо имущество. Не е проблем да извадят от касите си  100 000 византиони-  немислима за времето си сума, с която през 1192 г. закупуват от английския крал Ричард I остров Кипър.

 

       В края на 13 век Орденът вече се превръща във военно-религиозен олигархичен съюз и представлява банкерството в Европа. Оттук нататък им остава да завземат и Властта – в държавите, в Европа и в света. Основна  пречка при осъществяване на тази цел се явява папата, неговата институция и католическата църква, които са разпространили своята власт  из почти цяла Европа. Затова  отслабването, разбиването и унищожаването на папската институция става  първостепенна тяхна задача. Православието, което дотогава се идентифицира с Византия, е разгромено с превземането на Константинопол през 1204 г. от рицарите на IV  кръстоносен поход.

Тамплиерите изработват идеологическа концепция, която обосновава претенциите им за Властта - Христос умира разпънат на кръста, но от съвместния му живот с Мария им се ражда син, който се преселва да живее в Западна Европа. Така, тамплиерите изземват прерогативите на папата и  Католическата Църква като наследници  на Христа на Земята, и ги приписват и присвояват за себе си. С течение на времето тази концепция се обогатява и разклонява с въвеждането на нови идеологеми, които водят до тотално отхвърляне на Божествеността на Христа - приписват Му философия и практики, изповядвани и прилагани в окултизма.

В тази пропагандна насока напоследък работят посланията от книгата и филма “Шифърът на Леонардо”.  Макар да е роман, не всичко в него е художествена измислица. Съществуващите няколко верни исторически факти са  примесени с чиста проба измамни твърдения. Така цялото произведение претендира за историческа достоверност. В това се състои коварството на подобен род писания. Скоростта, с която е преведена на 44 езици, при продадени от  2003 г.  36 милиона екземпляри, и екранизирана - сами разбирате, че става въпрос за мощно финансиране на пропагандна разработка. За онези, които искат да научат повече по темата, препоръчвам “Шифърът на Леонардо: в търсене на отговори” от Джош Макдауъл, изд. “Нов човек”.

Тепърва ще набират медийна сила две техни нови пропагандни вълни: първата се нарича  Евангелие на Юда”; втората е книга и филм за “намерените” погребани тленни останки на семейството на “Исус”, ведно със самия “Него” и “жена” му  „Мариам”:

1.     Христос не е възкръснал – значи  е обикновен човек. Следователно, не е Божият  Син.

2.     Тогава Божият Син  е някой друг – не е ли нашият бог на Светлината – Луцифер?

3.     А щом жена му е погребана с него,  не сме ли прави, че са имали син?

 Този “син” е така необходим за масоните, както “недостигащото звено” – за еволюционистите в мерака им да “докажат  научността на произхода на човека  от маймуната... Впрочем, между масони и еволюционисти няма разлика...

               През 1187 г. мюсюлмански войски начело със Саладин печелят битката за Йерусалим.  Рицарите-тамплиери започват да губят контрол над земите в Близкия изток, през 1291 г. изоставят последната си крепост в този район – Акра, и се изтеглят на о-в Кипър. Останал  без царство (държава), Орденът на тамплиерите започва да крои планове да го създаде на друго място. Изглежда най-удачно да е в центъра на западната цивилизация, там където е и  главната им щаб-квартира – Франция, а и тук са съсредоточени по-голямата част от богатствата им.  Във Франция по това време на власт е крал Филип IV – известен, че рядко говори, ала много наблюдава...

Идва неизбежният сблъсък и развръзка – 13 октомври 1307 г., когато е арестуван Великият Магистър на ордена -  Жак дьо Моле, заедно с още 140 рицари. ( Внимание, 13 октомври е петък; тук се крие произходът на фразата: “петък – 13-ти, черен или/и фатален”. Умело “фаталната” за масоните дата се внушава и до днес да е “фатална” и за обществото.) Тамплиерите са обвинени в “содомия” (хомосексуализъм), ерес, човекоядство и множество други (над 150) престъпления.

 

Поставям под съмнение твърденията, че и папа Климент V има интерес от ликвидирането на Ордена и затова действа в сьюз с френския крал. Напротив, папата отказва да приеме за верни  сведенията за признанията на тамплиерите. Орденът е изцяло под папската юрисдикция и арестът на тамлиери е удар върху интересите на католическата църква. Папата изпраща писмо до крал Филип IV, в което изразява своето възмущения от действията на френския крал и настоява за освобождаването на арестуваните тамплиери. Папа Климент V е убеден, че признанията са изтръгнати вследствие на мъчения, поради което настоява да проведе собствено разследване.
       Затова изисква да разпита в Рим 72 френски рицари - Великият майстор на тамплиерите – Жак дьо Молай и други френски високопоставени тамплиери. Без изтезания, в присъствието на трима кардинали, четирима нотариуси, и множество свидетели, заклели се да казват  пълната и чиста истина”, признанията на рицарите-тамплиери и сега са аналогични на онези, дадени във Франция. Това принуждава папа Климент
V да оттегли благословията си над Ордена на тамплиерите и да го закрие през 1312 г.

Междувременно във Франция  започва процес, който завършва с присъда, изпълнена на 12 май 1310 г. - в Париж, когато 54 френски тамплиери са изгорени на клада.

               На 18 март 1314 г. Великият майстор на ордена – Жак дьо Молай, заедно с трима най-висши офицери, също отиват на кладата.

За седем години тамплиерите изчезват от историческата сцена на Франция. Но изчезват и огромните им богатства, които тепърва ще реализират потенциалната си енергия... Твърденията, че Филип IV пристъпва към ликвидиране на Ордена, за да изземе богатствата му, според мен също са манипулативни, защото целят оневиняване    на тамплиерите за претенциите им към Властта. Има сведения, че в нощта срещу 13 октомври 1307 г. няколко корабинапускат Франция и отплават в неизвестна посока. Още тогава се говори, че корабите са били натоварени със златото и скъпоценностите на Ордена. Сериозен довод, че ръководството му скоро ще посегне към властта на Франция, и поради естествени  опасения от неуспех,  крие богатствата си, за да послужат по-късно на оцелели тамплиери да продължат съществуванието на Ордена.

 

               След разгрома на Ордена във Франция останалите живи тамплиери емигрират – основно в Шотландия. И  след години успяват да осъществят плановете на Организацията си, като поставят началото на съвременното масонство.

Монархизмът нанася тежък удар по домогванията на тамплиерите към Властта. Това принуждава последователите на Ордена да реализират плановете си по пътя на дълбока конспирация.

В “Морал и догмаПайк пише: ”Тамплиерите, както и всички останали тайни ордени и дружества, имат две доктрини – едната скрита и пазена за майсторите..., а другата публична. Така те са заблуждавали враговтете си, които са искали да измамят...

               Рицарите тамплиери или основават орден, или се сливат със съществуваща тайна група, по-късно спомената като “Ордена на резенкройцерите”(“rosenkreuz” – розов кръст).

               В традицията на тамлиерите е да приемат външно образа на благотворителна организация, за да извършват в нея и чрез нея окултните си практики и традиции. Те се сливат с гилдиите на строителите зидари, поглъщат ги, като запазват много от техните символи от строителния занаят.”( Гари Ка, стр.99).

Тамплиерите започват да се наричат “масони  -  от френската дума “macon” – “зидар”, когато се  внедряват в организацията на строителите-зидари на Европа, за да маскират дейността си пред властите, като в крайна сметка поглъщат изцяло организацията. Така, строителните пергел и линеал стават едни от най-важните техни символи (ще ги видите щамповани върху корицата на тяхната библия вместо Христовия Кръст). Още повече, че от векове те приемат себе си и като велики строители, поради неимоверните си богатства строят крепости, замъци -  показност за благополучието им.

На 1 май 1776 г. от членове с най-висока степен в масонския орден се създава ултрасекретното общество на “Илюминатите” с ръководител Адам Вайсхаупт, чийто псевдоним е “Спартак”. Изследователят на “Илюминатите”, историкът Джон Робинсън, пише в книгата си “Доказателства за конспирацията”, че “изричната цел на ордена е да отстрани християнството и всяка  цивилна власт”. Робинсън цитира думите на самия Вайсхаупт, който казва, че по пътя си към установяване на нов световен ред ще се върви “по никакъв друг начин, освен чрез тайни дружества, които постепенно и мълчаливо ще завладеят управлението на държавите и ще го използват за тази цел”.

Илюминати” се превежда на български като “светлите”, “великите”, “просветлените”.      Илюминати” е синоним на “lucid  със значение на  светъл”, “просветление”. “Lucid” е свързана с “Lucifer” -  последното, както вече споменах, е астрологично и астрономично наименование на планетата Венера, известна още и като Зорница, Деница. Орденът “Илюминати” избира името си така, че да показва връзка с Луцифер – сатанизма.

Отново обърнете внимание най-напред  на датата – 1 май, когато е създаден новият орден; тя по-късно се превръща в символ и ритуален празник и на “трудещите се”. Второ, на псевдонима на Вайсхаупт – първите руски революционери наричат себе си “спартаковци”, преди да станат  болшевики”, после – “комунисти”.

На конгреса на масоните, проведен във Вилхелмсбад на 16.VII.1782 г. “илюминатите  имат доминиращо представителство, и отсега нататък масонството в Европа се заема с приоритетно  осъществяване на “просветлените” им планове. Не мислете, че в масонството няма борба на идейно-философски течения. Във  Вилхелмсбад надделява атеистичният възглед над философията на окултизма. С тази си победа масоните-атеисти тепърва ще подпечатват влиянието си върху развитието на историята в Европа. На този конгрес е взето решение за свалянето на всички монархии, като се започне с Франция.

В същото време Америка се завладява от “религиозните” масони, които пък ще подпечатват с влиянието си историята в Новия свят. Тези две крила в масонството ще си съперничат, но и ще си сътрудничат, всичко в рамките на единството на организацията им. Първите се доказват чрез “Френска революция” от 1789-93 г., която обезглавява монархията, избива 600 000 католици, а с декрет на френското Народно събрание забранява Библията, християнските обреди, почивния ден – неделята, визираща възкресението на Христа, като в замяна всеки десети ден е  освещаван” с гуляй и разврат.

Илюминатите”- атеисти създават ордена си на 1 май 1776 г.; масони-окултисти основават САЩ, на 4 юли 1776 г..

 



Тагове:   нов,   Вавилон,   масони,


Гласувай:
2



1. maranatha - Конспиративните теории са гъвкави и разтегливи като Татко Барба.
25.09.2009 23:02
При конспиративните теории винаги имаме две категории хора - ние, добрите, и те - лошите, които заговорничат и съзаклятничат и кроят пъклени козни за унищожението на...... тук следва съответната теория в зависимост от възгледите на автора. Те, лошите, искат да унищожат нашата държава или нашия град, или нашия език, или нашата религия, или нашата обществена прослойка, или екологията, или икономиката, или световния мир. Според конспиративните теории разните масонски ложи съществуват от времето на цар Соломон, но все още няма обяснение защо след като са толкова могъщи и добре организирани вече 3000 години не успяват да постигнат целта си - световното господство и новия световен ред.
цитирай
2. grigorsimov - Прочетете цитатите от Талмуда - главната еврейска религиозна книга
03.10.2009 21:00
Надявам се че няма да обвините някого че е измислил еврейската религия, само за да обвинява или компроментира евреите!
Прочетете и тогава пак си напишете мнението!
цитирай
3. анонимен - ОТГОВОР НА MARANATHA
14.09.2010 13:35
maranatha написа:
При конспиративните теории винаги имаме две категории хора - ние, добрите, и те - лошите, които заговорничат и съзаклятничат и кроят пъклени козни за унищожението на...... тук следва съответната теория в зависимост от възгледите на автора. Те, лошите, искат да унищожат нашата държава или нашия град, или нашия език, или нашата религия, или нашата обществена прослойка, или екологията, или икономиката, или световния мир.
Според конспиративните теории разните масонски ложи съществуват от времето на цар Соломон, но все още няма обяснение защо след като са толкова могъщи и добре организирани вече 3000 години не успяват да постигнат целта си - световното господство и новия световен ред.



ЗАЩОТО НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ВЛАСТ ИЛИ ПАРИ... ИМАТ ГИ И ДВЕТЕ... БОРБАТА Е ЗА ДУШИТЕ НА ХОРАТА, ЗАЩОТО ЧОВЕК НЕ Е ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО С ДУША А ДУША ОБВИТА ВЪВ ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО. КОГАТО РАЗБЕРЕТЕ СМИСЪЛА НА ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ, ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА УСПЕЛИ. КОЛКОТО И ДА НЕ ТИ СЕ ВЯРВА ТИ ТЕЗИ БОЖИ ПАРЧЕНЦА (ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ) СТРУВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИТЕ ИМ ПАРИ И ВЛАСТ, НО ТЯХ НЕ МОГАТ ДА ГИ ВЗЕМАТ НА СИЛА. УЛОВКАТА Е В ТОВА ДОБРОВОЛНО И БЕЗУСЛОВНО ДА ГИ ПОЛУЧАТ ОТ ТЕХНИТЕ ПРИТЕЖАТЕЛИ, КОЕТО НЕ Е ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРОЦЕС. ЗАТОВА СЕ СЪЗДАВА ЦЯЛАТА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ, ЗА ДА МОЖЕМ ВСИЧКИ НИЕ ДА ПОВЯРВАМ В НЕЙНАТА ИСТИННОСТ. :)
цитирай
4. анонимен - ..."няма нищо по-опасно от човек, който няма какво да загуби"...опасно за кого?
27.10.2010 00:49
и ТЕ ги събират и си правят компот от тях....;) нима някой човек има такава власт...ето това е илюзията ...страх...и защо Ватикана не отвори вратите на библиотеката си където стоят тонове откраднато "неудобно" знание ? ...контрол над масите...
цитирай
5. анонимен - за славното минало на прадедите
27.10.2010 01:12
grigorsimov написа:
Надявам се че няма да обвините някого че е измислил еврейската религия, само за да обвинява или компроментира евреите!
Прочетете и тогава пак си напишете мнението!

...всеки народ се мисли за избран...глупостта човешка...
цитирай
6. grigorsimov - Не сте чели и не желаете да четете, а раздавате оценки
27.10.2010 08:30
Защото съвсем не става дума само за избраността, макар че и самата тя говори достатъчно. А става дума за истински сатанизъм или "абсолютно зло".
Ако не сте разбрали от "Стария Завет", истинската същност на избрания народ, ще го разберете от Талмуда им, но само ако желаете. В противен случай - не поучавайте и не обвинявайте всички!
цитирай
7. анонимен - трябва да се появи на сцената нов ХИТЛЕР!
21.02.2011 21:28
Народе,крайно време е да се осъзнаем и да намерим нов начин за борба с цялата тази измет наречена"е л и т"! Омръзна ми да слушам некадърни политици и още по некадърните журналисти!Крайно време е да кажем СТИГА!
цитирай
8. grigorsimov - Световното им господство е абсолютно, но все още не е афиширано официално
23.02.2011 12:18
Предстоят ни още неколко все още не осъществени крачки от грандиозния им сатанински план: "...ние ще изпровокираме гигантско (световно) социално сътресение..."

Писмо на Албърт Пайк – "Великият командир" на Върховния съвет на масоните в Америка (а по-късно и на световното масонство), преди смъртта си – 1891 г., написал писмо до италианския революционер Джузепе Мазини, с инструкции как да се прилагат масонските планове в Италия: "Всички посветени във висшите степени на масонската религия, трябва да я отстояват, следвайки неопетнената доктрина на Луцифер (дявола)... За пълното тържество на масонството ще са нужни три световни войни, като в третата от тях ще бъде унищожен мюсулманският свят, след което ние ще изпровокираме гигантско социално сътресение, ужасите от което ще покажат на всички гибелността от безверието. Революционното малцинство ще бъде унищожено, а разочаровалото се от християнството мнозинство ще получи от нас истинската светлина от учението на Луцифер"! Този цитат, за първи път се е появил в книга на Лео Таксил, през 1897 г. след смъртта на Пайк - 1891 г.

А след "гигантското социално сътресение", на оцелелите ще бъдат имплантирани специални универсални чипове, със знака на антихрист - 666, с които чипове хората ще бъдат всестранно контролирани, вкл. и дистанционно умъртвяване.
Явно не сте чели "Откровение на Йоана", където пише и това: (по памет):
...И той ще направи тъй, че на всички, бедни и богати, свободни и роби, да се сложи знак на челото или ръката, без който знак никой не ще може нито да купува, нито да продава..." "...а знакът му е 666..."
Това е знакът на дявола, който, според думите на Христос, е "княз на света"!
цитирай
9. maranatha - Точно защото познавам книгата Откровение, знам, че това не е така
23.02.2011 19:00
Хората се вглеждат в дребния детайл - чиповете, а забравят, че те са само средството за налагане на белега на звяра. Белегът на звяра и числото 666 са свързани с една определена политико-религиозна система и с Божия закон и нямат нищо общо с никакви масони, илюминати и т.н.
http://www.truth.sdabg.net/america/article.php?nom=14
цитирай
10. grigorsimov - Проблема тогава си е твой
23.02.2011 22:43
щом не признаваш Християнството, и не знаеш или не приемаш, че масони и илюминати са изпълнители на еврейската вяра и еврейския план, да завладеят и поробят света, и да наложат свой месия за световен цар - тиранин - антихрист.
цитирай
11. maranatha - Антихристът отдавна е дошъл
24.02.2011 19:36
Точно защото съм християнин и познавам Библията, знам, че тези теории за някакъв бъдещ антихрист само отклоняват вниманието на вярващите от истинския антихрист. В Библията са дадени всички негови характеристики - променя Божия закон , има пълно господство в продължение на 1260 години

Даниил 7:25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.

Достатъчно е да отворим Божия закон, за да видим кои заповеди са били променени от този антихрист:

1. Десетте Божии заповеди
Тогава Бог изговори всички тези думи:
2. Аз съм Йехова, твоят Бог, Който те изведох от Египетската земя, от дома на робството.
3. Да нямаш други богове освен Мене.
4. Не си прави кумир или каквото и да е изображение на нещо, което е на небето горе, на земята долу или във водата под земята;
5. да не им се кланяш, нито да им служиш, защото Аз, Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху децата до третото и четвъртото поколение на онези, които Ме мразят,
6. а показвам милости към хиляда поколения на онези, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.
7. Не изговаряй напразно Името на Господа, твоя Бог; защото Господ няма да смята за безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
8. Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10. а на седмия ден, който е събота на Господа, твоя Бог, да не вършиш никаква работа, нито ти, нито синът ти, нито дъщеря ти, нито слугата ти, нито слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е в дома ти;
11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко, което е в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
12. Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ, твоят Бог.
13. Не убивай.
14. Не прелюбодействай
15. Не кради.
16. Не свидетелствай лъжливо против ближния си.
цитирай
12. grigorsimov - А знаеш ли какво точно е значението на думата - "ближен", на еврейски?
25.02.2011 00:23
Аз не зная еврейски, но хора на които вярвам, твърдят, че "ближен", всъщност в еврейския оригинал е - "еднорасов съплеменник". Което показва в съвсем друга светлина еврейската вяра. Прочети само следния цитат от публикацията ми: http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/02/16/neka-ne-si-zatvariame-ochite-zashtoto-istinata-shte-ni-sydi.494808 :
Главната религиозна книга, която изучават всички евреи, е Талмуд. Много хора са знаели и занят еврейския език, на който са написани свещенните им книги, и много хора са ги превеждали – включително и евреи. Тук привеждам само един случай:

Превод на съдебния експерт – учен, евреист д-р К. Екер, за съдебния процес в Германия 1883 г. – описан в книгата му „Еврейското огледало в светлината на истината“ – от 1884 г.

Този съдебен процес бил предизвикан от евреите, срещу техния съплеменник Юстус Бриман, който преминал в християнството и публикувал античовешките закони от главната еврейска религиозна книга – Талмуд. Но съдът оправдал Бриман, понеже намерил, че преводът съответства на оригиналния текст!

Цитати от Талмуда:

Тези, които любопитстват да разберат еврейската религия, да получат смъртно наказание. Евреите се наричат хора, християните не са хора. Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно. Изгнание за този евреин, който продаде земя на християнин. Забранено е да учите християнин на търговия. Всяка християнска собственост принадлежи на този евреин, който пръв предяви претенции. Позволено е да измамиш християнин. Евреите винаги трябва да се опитват да измамят християните. Не спасявайте християни, когато са в смъртна опастност. Покръстените евреи трябва да получат смъртно наказание. Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат. Или ги отвърнете от тяхната вяра или ги убийте. Изтреблението на християните е необходима жертва. Да пролееш кръвта на неблагочестив е жертвоприношение на Бога. (продължава в следващия)
цитирай
13. grigorsimov - Високопоставеното място в Рая е отредено за тези, които убиват идолопоклонници.
25.02.2011 00:39
Най-добрият от гоите трябва да бъде убит. Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях. Закон е да убиеш този, който отрича Тората! Християните принадлежат към тези, които отричат Тората (Стария завет)! Позволено ти е да убиеш неевреин еретик, със собствените си ръце! Всеки евреин, който пролива кръвта на безбожните гои, все едно прави жертвоприношение на Бога!  
Препоръчително за евреите е да мамят гоите! Евреите не са длъжни да плащат на гоите заплати за работата им! Евреите имат висш легален статус! Евреите могат да крадат и убиват гоите!
Когато евреин убие гой, няма да има смъртно наказание! Ако евреин намери предмет загубен от гой, няма нужда да го връща! Това, което евреин открадне от гой, може да задържи! Евреите могат да използват лъжи, за да измамят гоите! Гоите са извън защитата на закона и Бог е определил парите им за собственост на Израел!
Евреите трябва да унищожат книгите на християните!
Адам е правил секс със всички животни в райската градина!
Евреин може да прави секс с момиченце стига то да е по-малко от 9 години. Не е нищо особено ако мъж прави секс с малки момиченца! Всичките неизбити гойски момиченца трябва да се оставят за сексуално задоволяване на равините. Всички гойски деца са животни!
Който не се подчини на равините заслужава смърт и ще бъде сварен в горещи изпражнения, в ада!
Майката на Исус Христос е била курва! Еевреите се радват заради ранната смърт на Исус!
Исус е магьосник и е бил екзекутиран, защото е практикувал магии!
Исус в момента се вари във врящи изпражнения!
Исус е заслужил екзекуцията си! Който чете Новия завет, няма място в бъдещия свят!
Тероризирайте всички народи; убивайте другородците, защото те може да поискат вашата власт. Пламъкът на вашата ярост трябва да ги изгаря. Разбивайте главите на принцовете им, понеже са наши врагове, поначало! Преследвай неевреите в ярост и ги изтреби от поднебесието! Един равин спорил с Бога, оборил го, и Бог си признал, че е загубил спора с равина! ...
цитирай
14. grigorsimov - А дето пишеш че...
25.02.2011 01:03
Белегът на звяра и числото 666 ... нямали нищо общо с никакви масони, илюминати и т.н. - е голяма глупост, или манипулация, защото иманно те са изпълнителите на волята на антихриста.

Следното е част от мой коментар в друг постинг:
...Илюминати са едно от звената на юдомасонството, и не могат да имат свои отделни цели, но изпълняват програмата на евреите за завладяване на света. Които твърдят обратното, са манипулатори или глупаци, защото всичко, което е записано в тайните протоколи на евреите, и в целите на илюмината, и в комунистичесйкия манифест е едно и също. Това е юдейската религия, от стария завет и най вече - от главната им религиозна книга - Талмуда. А същността на еврейската религия е: че всички неевреи са животни - гадове или гои, които трябва да бъдат мамени, заробвани и избивани с най-голяма жестокост.
Няма друга подобна религия, която да проповядва и да има такива човеконенавистнически цели, и която да използва такива дяволски средства, като: лъжа, измама, хитрост, лукавство, лицемерие, подлост и коварство. Тези силни думи не са моя измислица, а са цитати от тайните протоколи и от множество други техни документи, които по една или друга случайност, а всъщност -по Божия промисъл, са станали достояние на всички интересуващисе за съдбата на народа ни и на света.
Целта е "избраният народ" да може да завладее целия свят и да го пороби.
И никой друг народ или група хора, няма нито верски нити идейни основания да преследва сатанинските цели, с такава наистина дяволска последователност, настойчивост, злоба и жестокост. Просто няма друга такава вяра и друг подобен народ.
Доказателствата срещу евреите са безброй: Словото на равина Райхорн, от 1859 г.; Тайните протоколи; Прогнозата на Дълес; Речта на равина Рабинович; и много други. Вижте и книгата на Хенри Форд "Интернационалните евреи", който с помощта на специализиран екип от експерти е събрал всички данни за евреите и ги е публикувал в своя вестник в поредица от статии, които след това издава в книга
цитирай
15. maranatha - Антихристиянска теория
06.06.2011 22:08
Библията ясно посочва характеристиките на антихриста. Освен това апостол Йоан, че по негово време вече са се появили антихристи измежду вярващите, т.е. те са от средите на християнската църква. Антихристът има пълна власт 1260 години. Антихристът произлиза от Римската империя. Антихристът замисля да промени времена и закона, а евреите няма как да отговарят на тази характеристика. Всеки, който проповядва, че антихристът е свързан с еврейте, всъщност проповядва антихристиянски теории, които са в услуга точно на антихриста.
цитирай
16. grigorsimov - Ще ви отговоря с думите на Христос към юдейските първенци:
08.06.2011 01:49
"Горко вам книжници и фарисеи, лицемери, вие прекосявате морета и суша за да намерите един последовател, и като намерите, правите го син на ада, дваж по-достоен от вас".
"Ваш баща е дяволът, и вие неговите похоти искате да изпълнявате..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311930
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031