Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2008 11:11 - Инструкции на КГБ , от 1947 г., до поделението им в Полша (най-вероятно, и до всички други окупирани страни)
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2505 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.11.2008 09:41


Да се ускори ликвидацията на местното население, свързано с организации, които са възникнали не по наша инициатива. Всички политически противници да бъдат задържани, и които имат авторитет сред местното население... да бъдат ликвидирани...


Указания на централата на КГБ, писани през 1947г.  Публикувани са на 2.9.1989 г. в САЩ , и в 1990 г.  в България. Тези “указания” са дело на създателите и господарите на комунизма.  Тези указания важат с пълна сила и днес, но са още по-всеобхватни и унищожителни!   
И резултатите са на лице!
(Четох ги и аз, но тогава мислехме че комунизмът вече е минало !). 

копирано от:  
libertybell     
(
 http://dnevnik.bg/show/?storyid=548055 )


Инструкциите са всеобхватни и цинични:

- Да се ускори ликвидацията на местното население, свързано с ... организации, които са възникнали не по наша инициатива. За тази цел да се използва въоръжената опозиция.

 

- Всички политически противници да бъдат задържани..., и които имат авторитет сред местното население, – при т.нар. случайни инциденти да бъдат ликвидирани...

 

- Да се ускори обединяването на всички партии в една организация, като всички ключови позиции бъдат заемани от хора, утвърдени от нашите специални служби.

 

- Да се обединят всички младежки организации в една и ръководните постове ....да бъдат заемани от хора, утвърдени от нашите специални служби. Преди обединяването да бъдат ликвидирани известните ръководители на скаутското движение.

 

- Да се осигури на държавните служители (освен ДС и миннодобивната промишленост) малка заплата. Това се отнася преди всичко за здравеопазването, правосъдието, образованието...

 

- Във всички държавни органи и в повечето заводи да се поставят хора сътрудници на нашите специални служби (без знанието на местните власти).

 

- Да се упражнява натиск върху местните органи, при раздаването на земя, парцели или терени, да не се дават документ за притежание, а само за тяхното ползване.

 

 - ...мерки за "осигуряване" на нерентабилност на частното земеделие, .. и лошо качество на стоките на частните предприятия и занаятчии...

 

- ...да не се допуска задоволяване на вътрешния пазар...

 

- Всички укази и наредби, било те правни, икономически или организационни, да не бъдат формулирани точно.

 

- Да се подменят преките ръководители с необучени и неквалифицирани работници.

 

- Местните хора с партийни, държавнически или стопански функции да са в условия за работа, които ги компрометират в очите на подчинените им, и да направят невъзможно връщането им в средата, от която са произлезли.

 

- ... строг контрол на мунициите..


- Обществените прояви на местното ръководство (не) могат да съдържат народностни и исторически акценти...

 

- Да се следи внимателно във въстановените или новопостроени градове и жилищни комплекси, водопроводната мрежа да бъде свързана с централния водопровод. Старите водоизточници и улични кладенци систематически да бъдат ликвидирани.

 

- При реконструкция и строеж на промишлени обекти да се следи промишлените отпадъци да бъдат отвеждани в реките, които биха могли да служат като резервоари за питейна вода.

 

- Апартаментите в реконструираните градове и новите жилищни комплекси не бива да имат пространства, в които да се отглеждат домашни животни или да се складират хранителни запаси за по-дълго време, или в по-големи количества.

 

- Да се създадат нарушения в точността на транспорта...

 

- Да се създаде максимално разширена канцеларска администрация...

 

- ...да се отстранят учителите, които имат авторитет и популярност... да бъде прекъсната връзката между отделните предмети...в средните училища да отпадне изучаването на гръцки, латински, обща философия, логика и генетика.... По история...да се набляга на тиранията на кралете и на борбата на подтиснатия народ...

 

- Във висшите учебни заведения да се осигури превес на лица от най-нисшите социални слоеве, които нямат интерес да повишават квалификацията си, а само да имат диплома.

 

- Да се полагат грижи за строеж на мостове, улици, пътни съоръжения, за да може в случай на неотложна военна интервенция да се осигури бърз и ефективен достъп...

 



Тагове:   най,   страни,   окупирани,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28356324
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930