Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2008 00:19 - Още за 'протоколите'
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.12.2008 18:51


Изказване на Хенри Форд, в интервю, публикувано в New York World, 17,02,1921г. "Единственото, което мога да кажа за Протоколите е, че те съвпадат с това, което се случва. Вече 16 години всичко, което е написано в тях съвпада със ситуацията в света. В сегашното време те също съвпадат."

.......................................


“Ние засегнахме юрисдикцията, изборния ред, печата, свободата на личността и най-вече образованието и възпитанието, (които бяха) като крайъгълни камъни на свободното битие.”


“Ние упоихме, измамихме и развратихме “гоевската” младеж чрез възпитанието с лъжливи, но от нас внушени принципи и теории.”


Протокол № 12  
(За вестниците, – еиднствената медия през 19-ти век, когато за последно са били редактирани тези тайни протоколи, преди, по случайни стечения на обстоятелствата, да бъдат разкрити и публикувани)

.............................................

"Думата свобода може да се тълкува разнообразно и ние я определяме така:


“Свободата е правото да се върши това, което позволява законът.” Подобно тълкуване на тази дума ще ни послужи, за това всяка свобода да се окаже в нашите ръце, защото законите ще разрушават или съзиждат само желаното от нас, по гореизложената програма.


Моля да обърнете внимание на това, че сред нападащите ни (вестници) ще има и учредени от нас, но те ще ни критикуват само по пунктове, които (вече) сме решили да изменяме.


Сред обществото няма да прониква нито едно съобщение без наш контрол. Това и сега се постига от нас, тъй като всички новини се получават от няколко агенции, които се централизират за всички части на света. Тогава тези агенции ще бъдат изцяло наши учреждения и ще съобщават онова, което им предпишем.


Ако сега ние сме съумели да овладеем умовете на гоевските общества до такава степен, че почти всички гледат на световните събития през цветните стъкла на очилата, които им поставяме, ако сега за нас в нито една държава не съществуват забрани, които да спират достъпа ни до т.нар. от гоевската глупост, държавни тайни, то какво ще бъде тогава, когато бъдем признати за господари на света в лицето на нашия световен цар?


Всички т.нар. либерали са анархисти, ако не на дело, то в мислите си. Всеки от тях бяга след призрака на свободата, изпадайки само в своеволия т.е. в анархията на протеста заради самия протест.


Да се върнем към пресата. Както всички издания, и нея ще обложим с гербови марки според листите и залозите, а книгите с по-малко от 30 стр. в двоен размер, тях ще ги смятаме за брошури, за да съкратим броя на списанията, които са най-лошата печатна отрова, а от друга страна тази мярка ще принуди писателите да пишат такива дълги произведения, че малко хора ще ги четат, особено при скъпотията им. Това което ще издаваме сами в набелязаното от нас насоки на ума, ще е евтино и ще се чете до пълно изкупуване. Данъкът ще укроти празното литературно влечение, а наказуемостта ще постави литераторите в зависимост от нас... Ако се намерят желаещи да пишат против нас, то няма да се намерят хора, които да издават и да печатат произведенията им. Преди да приеме за печат нещо, издателят или печатарят ще е длъжен да иска разрешение от властите. По този начин, ние най-първи ще знаем за готвещите се срещу нас интриги и ще ги разбиваме, изпреварвайки ги с разяснения по конкретната тема.


Литературата и журналистиката са двете най-важни възпитателни сили и поради това нашето правителство ще стане собственик на повечето вестници и списания (тогава не е имало други медии!). С това ще бъде неутрализирано вредното влияние на частния печат и така ще придобием огромно влияние над умовете. Ако разрешим 10 списания, то самите ние ще учредим 30 и така ще продължим нататък.


Но това въобще не бива да се подозира от публиката и затова всички издавани от нас списания, наглед ще бъдат напълно противоположни, по насоченост и (по изнасяните) мнения, което ще предизвиква доверие към тях и ще привлече, нищо не подозиращите ни противници, които така ще попаднат в капана ни и ще бъдат обезвредени.


На първо място ще се поставят официалните (печатни) органи. Те винаги ще пазят нашите интереси и затова влиянието им ще е сравнително нищожно.


На второ място ще стоят полуофициалните, чиято роля ще се състои в привличането на равнодушните и хладните.


На трето място ще поставим нашата привидна опозиция, която поне в един от органите, ще се представя за наш антипод. Истинските ни противници ще приемат тази симулирана опозиция като тяхна собствена и ще ни разкриват картите си.


Всички наши вестници ще имат всевъзможни направления - аристократическо, републиканско, революционно, даже анархистично. Разбира се, докато съществува конституцията. Подобно на индийският идол Вишну, те ще имат 100 ръце с които ще усещат пулса на всяко от обществените мнения. Когато пулсът се ускори, тези ръце ще поведат мнението към нашите цели, защото развълнуваният субект губи разсъдителността си и лесно се поддава на внушения. Онези глупаци, които ще си мислят, че повтарят мнението на вестниците от своя лагер, в същност ще повтарят нашето мнение или това което ние желаем. Въобразявайки си, че следват органа на своята партия, те ще тръгнат под този флаг, който им издигнем.


За да можем да насочваме в този дух нашите вестникарски контрольори, ние трябва добре да организираме тази работа. Под името на „Централен отдел по печата“ ще създадем литературни кръгове, в които наши агенти незабелязано ще дават паролите и сигналите (насоките и слуховете). Винаги обсъждайки и противоречейки на начинанията ни, но повърхностно, без да засягат същността им, нашите органи ще водят безсмислена престрелка с официалните вестници, единствено за да ни дадат повод да се изкажем по-подробно, отколкото бихме могли да го направим в първоначалните си официални изявления. Разбира се това ще става, когато на нас ни е изгодно.


Тези нападки срещу нас ще изиграят и тази роля, че поданиците ще бъдат уверени в пълната свобода на словото, а на нашите (тайни) агенти ще даде повод да твърдят, че пишещите срещу нас органи говорят празни приказки, не можещи да намерят истински поводи за опровержение на разпорежданията ни, по същество.


Такива незабележими за общественото внимание, но точни мероприятия, най-успешно ще обърнат общественото внимание и доверие на страната на нашето правителство. Благодарение на тези методи ще можем според нуждата да възбуждаме и успокояваме умовете по политическите въпроси, да убеждаваме или объркваме, печатайки ту истината ту лъжата; данни или техни опровержения, в зависимост от това, добре или зле се приемат, винаги ще опипваме внимателно почвата преди да стъпим на нея. Безпогрешно ще побеждаваме противниците си... Даже няма да е нужно да опровергаваме твърденията им.

В случай на нужда, хвърлените от нас пробни камъни в третата част на печата, ще опровергаваме енергично в официозите.


Още сега макар и под формата на френска журналистика, съществува масонска солидарност според паролата: всички органи на печата са свързани помежду си с професионална тайна, също както древните авгури в миналото, нито един неин член няма да издаде своите тайни сведения, ако не му е наредено да ги оповести. Нито един журналист няма да се реши да издаде тази тайна, защото никой от тях не е допуснат в литературата без да има някаква срамна рана в миналото му. Тези рани биха били разкрити веднага. Докато тези рани са тайна известна на малко хора, ореолът на журналиста привлича мнението на мнозинството и то върви след него.


... През времето на преходния (комунистически?) режим не бива да допускаме в печата разобличения за общественото безчестие: хората трябва да си мислят, че новият режим е задоволил всички, дотолкова, че даже престъпността е престанала… Случаите на престъпни прояви трябва да остават известни само на техните жертви и на случайните свидетели, и на никой друг. 

(Явно, става дума за замисленя още тогава, "преходен" комунистически режим!  – Ционистко царство, под формата на "диктатура на пролетариата"!)Тагове:   още,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 13457335
Постинги: 3705
Коментари: 6658
Гласове: 7578
Архив
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031