Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2009 01:20 - ПРЕЗ СЪЛЗИ!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4279 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 24.01.2009 00:52


Помня, как пустите и порутени, днес, селски дворове, бяха пълни с деца; как във всяко наше планинско селце имаше десетки, истински райски градини, с поляни, дръвчета, поточета, вирове и воденици, и кошари  с агнета.  Но в дива джунгла се превърнаха "райските градини"!
..............................................

ПРЕЗ  СЪЛЗИ!

Младостта ми мина по комунистическите затвори.  13 години прекарах в затвирите, само защото исках да се махна от диктата на лъжата и насилието; да видя свят и да бъда свободен. Но в затвора видях и чух неща, които нямаше къде другаде да видя и чуя.  Разбрах много и реших за себе си, че ще се боря, както и доколкото мога, та всички да сме свободни, в наша свободна България, и на никого да не се налага да рискува живота си и да бяга – от бащиния си дом и от своята родина ! 
А след затвора, имаше и борба за човешки права и изселване в Добруджа.  Заговори се от горе, за преустройство, какво точно, никой не казваше.  Но нека е и преустройство, само нещо да тръгне да се променя, си казвахме ние!
И дойде един ден (отнякъде) демокрацията...
И пак не се разбра за какво преустройство, всъщнос ставаше дума?  И чак сега, когато завършиха пеустройството си, или "прехода" както започнаха да го наричат след 10-ти ноември, разбираме, какво точно са имали пред вид.  – Имали са предвид, такова "преустройство", след което те станаха още по-големи господари, - несравнимо по-богати, и властни, от преди, а всички ние, сме техни, реално, безправни  ратаи.  
И всичко това не би било кой знае каква изненада (понеже знаем нрава на комунистите), ако не бе се случило по указанията и под покровителството на уж "нашия" демократичен запад!?  
Ето това е изненадата, и ето как съм го описал, накратко, в моята мемоарна книга "Срещу течението":

"Но това което преобърна предвижданята и попари моите, и на мнозинството българи, очакваня и надежди, бе напълно неочакваното и на първ поглед, нелогично съюзяване на демократичния запад, с най-висшите кадри на БКП и ДС, – кадрите, които с решаващата помощ от запад, превърнаха страната ни в мафиотски вертеп!" 

... "всичко което се случи, и по времето на комунизма, и след това, – съвсем не е някакъв низ от случайни стечения на лоши обстоятелства, а е отдавна планиран и методично изпълняван заговор за подчиняване и заробване на света. И един от многото "инструменти" в този заговор, е комунизмът! Той е измислен и използван в стратегиите на мощна "нечестива сила", за дестабилизиране, тероризиране, подчиняване или елиминиране на непокорни държави и нации!"

"Властелините на парите; – "великите майстори" на рекета, на силовото застраховане и "осигуряване", и на всички банкерски мошеничества, – са диригентите, и на всички кървави революции, и на всички "световни войни", в които, невинните жертви на терористичните им вакханалии, са неизброими! И именно те, сега правят всичко, та да не излизат на яве престъпленията на комунизма, – в това число, – и убийството на Кенеди, и покушението срещу Папата, и безброй други! Защото разобличи ли се комунизмът, ще бъдат разобличени и неговите истински господари и наставници!" 

 И още едно заключение от тази книга:

"Никога не съм съжалявал за прекараните в затворите години, защото съм убеден, че въпреки всичко, не е било напразно, но ще цитирам моя политически приятел, Цачев, който, дълги години след 10-ти ноември, тежко болен и без подкрепа от никъде, – често въздишаше: — "Ееех, братле...  защо толкова години се мъчихме по затворите?. 
  
Когато и аз, като мнозинството българи, – искрено се радвах и безрезервно подкрепях "демократичните промени", –  и през ума неможеше да ми мине, какво бъдеще ни е подготвила комунустическата мафия! Виждах и знаех, че демокрацията ще оглавят всякакви кариеристи и нагаждачи, както винаги се е случвало, – и като добронамерен човек, приемах това за "нормално". Но въобще не очаквах този бандитски грабеж и това духовно падение, което ни натрапиха!

Не че съм черноглед и невиждам положителното, – опазил ме Бог!  Та нали само за една от свободите, които все пак, днес имаме, бях готов да се жертвам, като безброй други, – и жертвах не малко!  Но такава "свобода", която лъже, развращава, мачка и убива; и такава "демокрация", при която на пиедестала са, необузданото грабителство и тоталният разврат, – са от "лукавия"!  Затова немога да съм безучастен, когато ни залъгват, че злините, които ни натрапиха и ни натрапват комунистите, и техните световни господари, – били "грешки на прехода към демокрация", – защото, за никакви "грешки" не става дума, а за дяволска измама и гигантски грабеж!"...

..........................................................................

Сега живея на село, в Трънско, почти сам. Около мен народът, кажи-речи, измря, махалите и селцата запустяха, а градовете,  под диктата и законите на "Големия рогат брат", се опорочиха до безпаметност, и всички пороци "разцъфтяха с кичести цветове", – точно както и пише в "откровението" на Дълес!

– А помня, как пустите и порутени, днес, селски дворове, бяха пълни с деца; как във всяко наше планинско селце имаше обособени десетки, истински райски градини, с плодни дръвчета, поточета, вирове и воденици, и кошари пълни с агнета. И това наистина  бяха райски градини, поддържани и опазвани от хилядолетия.

Независимите, и истински свободни, селски стопани, осигуряваха сами своя поминък.  Селяните бяха и ‘винаги готови’ войници, и сигурен тил за държавата, при всякакви бедствия и войни.

И беше живот, беше радост, беше вяра в Бога, в доброто, в земята и в синовете юначни!  И бедност беше, но надежда имаше, и за днес и за утре, и за много лета напред!  

Но после...  после бързо се промениха нещата!

..........................................

Беше отдавна, и не много отдавна.  И хубаво беше, и радостно, и бедно беше, но всичко имаше смисъл!  

Но...   Но се надвеси тъмна сянка, сянката на Сатана, и като се надвеси, видя че е хубаво и е добро.  Видя, и завидя, и затрака със зъби, от злоба и завист, и рече:

– Всичко това, или ще е мое, или заедно с мене, нека се срине във ада бездънен!  

Възправи се и се отърси.  Придаде си ‘ангелски’ вид и излезе сред хората, с лице на ‘спасител’, но с адски кроежи в душата.  Говореше за правда и равенство; за освобождение от собственост и от съвест; за отказ от стария морал; за прогрес и ново, модерно социално устройство, за което раздаваше и готови безплатни рецепти - листовки!  Но често, незнайно защо, просъскваше злобно през зъби: – смърт, смърт, смърт, – и хищни, червени искрици проблясваха в лукавите очи!

И минаха много, и не така много лета.  И ето, от селцата останаха само имена, а за имената на хората живели до скоро по тези земи, не ще и да има кой да си спомня. 

А сянката адова, нова история пише и прославя своите “велики дела”.  А нас и нашите деди, обрече на поругаване и забвение!

И глашатаи гласовити рапраща и плаща им с чужди пари, да повтарят от високи трибуни, лукави рефрени:

– “Не гледайте лошото!  Мислете позитивно!” И нещо за някакъв ‘чип’?   
Прославят глашатаите наемни, делата лукави на своя лукав господар, и поругават безсрамно, и себе си, и нас, и нашия род, и рода човешки!  

И пустош първобитна – дивашка, превзема китните ни, до скоро, поля и чукари.  А от закътаните фамилни райски градини, с отбрани плодни дръвчета, поточета, вирове и воденици, само тук там се подават по неколко престарели и по чудо, още плододаващи дръвчета, обгърнати и задушени от настъпващата нова, дива джунгла от търни храсти и гъсти саморасли борове!

Дивата джунгла превзема и безбройните нивички, и старателно косените, до не отдавна, гладки ливади, –  външно подобни на днешните безплодни "голф игрища", на слугите адови...
..............................................

А казват, че други народи били направили от пустинята, - рай, а ние, от рая - пустиня!?

Но не ние!  Не ние!
Началникът адов и княз на света, превръща в пустиня България!  

Но има Бог!  
Богът на истината, правдата и любовта

–  Благослови ни, спаси и помилуй нас, многогрешните, Боже - Человеколюбче, с твоята благодат и с животворния твой дух!                      Амин.

............................................................

–  За тези съдбовни, порочни обществени процеси, отдавна исках да разкажа, кратко и ясно, защото не всеки знае, и не всеки вижда и чувства, какво в действителност се случва, и на къде в същност ни тласкат!  – Макар и да знам, че който не е видял това до сега - сам, – едва ли и сега ще го види.  Но до когото трябва да стигне посланието, – ще стигне! 
А който не разбира от една дума, няма да разбере и от сто!
..............................................................

  



Тагове:   сълзи,


Гласувай:
0



1. eltimir - През сълзи
23.01.2009 14:21
Пуснах текста тук:
http://eltimir.ucoz.ru/publ/
С коректно цитиране името на Автора, разбира се. Добрите неща трябва да ги има на повече места. Да не се загубят.
Гриша, вярвам, че нямаш нищо против, въпреки, че не те попитах предварително.
цитирай
2. grigorsimov - Не е нужно да ме питаш
23.01.2009 15:13
Хареса ли ти, копирай.
цитирай
3. eltimir - Ти също!
23.01.2009 15:26
Ти същото можеш да правиш от блога и от сайта ми. Нека хубавите неща ги има навсякъде. Единственото условие да остава името на автора.
Пуснах и "Веда Словена".
цитирай
4. анонимен - Адаптация
26.01.2009 18:40
Човек, докато се бори за идеи и свободи, живее пълноценно. Дори да го докара до кръста (бесилото). Дори да е бил сам срещу множеството. После, в следващите времена, ако остане без значително занимание, може би ще се почувства безполезен. Защото, в този случай, просто ей така, да живее само и единствено за собственото щастие, може да му се стори елементарно, дори егоистично. Човек, който е познал щастието да се жертва за другите, трудно живее без голяма кауза. Но, вие сте силни и умни момчета - приспособете се! И макар и без кауза, не падайте духом! Бъдете за пример на другите. Живота се променя, следвайте го и вие. Те, другите, и сега чакат пример от вас, макар и да не го признават. Преди умеехте да гледате напред, опитайте пак! За противниците ви, в този смисъл, е голям успех да ви видят изгубили посока, вторачени само назад...
цитирай
5. grigorsimov - Адаптация
26.01.2009 20:08
Балагодаря ви за добронамереното отношение и за съвета, но мисля че не съвсем правилно сте схванал-а публикациите, което несъмнено е и моя вина. Което значи, че или не достатъчно ясни са посланята ми или вие нямате достатъчен опит или познаня по темата. но и в двата случая вината е моя, защото уж се стремя да пиша разбираемо и ясно.
Но в част от оценката ви има истина, понеже точно така се почувствах, непосредствено след 10-ти ноември: - малко изненадан и много не подготвен за новите 'демократични' условия. Разбира се, изненадан, в напълно положителен смисъл!
А сега става въпрос за нещо съвсем сериозно, имащо само косвена връзка с моето или нашето лично положение, само дотолково, доколкото към оценката ми за състоянието и тенденциите в обществото, имам за ориентир и за пример, непосредствения си личнен опит и положение. И както се казва, "Нищо лично"!
Отделям много време за публикациите в интернет, съвсем не за да се оплаквам и хленча, и още по-малко, за да търсене популярност, защото ми е прекалено ясно, че това което публикувам е много далече от знанията, разбиранята, интересите и проблемите на мнозинството от хората, предвид средата в която живеем. Целта ми е да предупреждавам интересуващите се и вълнуващите се от реалното състояние на обществото и света, и тенденциите за близкото бъдеще, че светът съвсем не е това за което ни 'се представя' (ни го представят!).
И спецално за вас, само един пример - цитат, от Протоколите, писани 19-ти век: (цитирам по памет) "За да не се усетят хората, какво става, в близко време ще започнем да публикуваме във вестниците, всякакви игри, състезания и конкусрси..." Но тогава е имало само вестници, а днес телевизиите им са препълнени с 'шоута', игри на (не)щастието, спорт и унизително примитивна чалга!
А ако вие не сте чел-а 'Протоколите на Ционските мъдреци', - прочетете ги, помислете, сравнете ги с реалността, и едва тогава си кажете мнението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313336
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031