Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2009 19:20 - Откровение на Иисуса Христа, що му даде Бог...
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3484 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2009 19:29


Откровение на Иисуса Христа, що Му даде Бог, за да покаже на рабите Си, онова, което трябва да стане скоро.  И Той го яви, като го изпрати чрез Ангела Си, на Своя раб Йоана,

който възвести словото Божие и свидетелството Иисус Христово, и всичко, що е видял. 

(Извадки, имащи отношение към публикуваните пророчества за Русия и света)

.....................

И даде ми се тръст, подобна на жезъл, и ми се каза: стани и измери Божия храм и жертвеника и ония, които са в него;

.....................

И ще дам на двамата мои свидетели 
(Енох и Илия? - б.изд.), и те, облечени във вретище, ще пророкуват хилядо двеста и шеесет дена.

.....................

И когато завършат свидетелствуването си, звярът, който излиза из бездната, ще встъпи в бой с тях, ще ги победи и ще ги убие,

а труповете им ще остави по стъгдите на големия град, който духовно се нарича Содом и Египет, дето и Господ наш биде разпнат.

Мнозина от народите и колената, от езиците и племената ще гледат труповете им три дена и половина и не ще оставят да бъдат положени труповете им в гробове.

Жителите на земята ще се зарадват за тях и ще се развеселят; и ще си пратят дарове един другиму, понеже тия два пророка мъчиха живеещите на земята.

Но след трите и половина дни у тях ще влезе дух на живот от Бога и те ще се изправят на нозете си, и голям страх ще обземе ония, които ги гледат.

Тогава ще чуят висок глас от небето да им казва; възлезте тука.  И ще възлязат на небето в облак, и враговете им ще ги видят. 

В оня час ще стане голям трус, и десетата част от града ще падне; а от труса ще загинат седем хиляди имена човешки; останалите пък ще се изплашат и ще въздадат слава на Небесния Бог.

Второто “горко” мина; ето, скоро иде трето “горко”.

Затърби и седмият ангел, и се разнесоха по небето силни гласове, които викаха:  царството на света стана царство на Господа нашего и на Неговия Христос, и Той ще царува во веки веков.

......................

И разлютиха се народите, и дойде гневът Ти, и времето да бъдат съдени мъртвите, и да дадеш отплата на Твоите раби – на пророците, на светиите и на ония, които се боят от името Ти, малки и големи, и да погубиш губителите на земята.

Тогава на небето се отвори храмът на Бога, и се яви ковчегът на завета Му в Неговия храм; след това се явиха светкавици и гласове, гърмотевици и трус и голяма градушка.

 

ГЛАВА 12

 

И яви се на небето голяма поличба – жена, облечена в слънце; под нозете и – месечината, а на главата и – венец от дванайсет звезди;

тя беше непразна и викаше от родилни болки, и се мъчеше да роди.

След това се яви друга поличба на небето: ето, голям червен змей със седем глави и десет рога, а на главите му – седем корони;

опашката му повлече третината от небесните звезди и ги свали на земята.  Змеят застана пред жената, която щеше да ражда, та, кога роди, да изяде детето и.

И тя роди мъжко дете, което ще управлява всички народи с железен жезъл; и детето и бе грабнато и занесено при Бога и престола Му.

А жената побягна в пустинята, дето тя имаше приготвено място от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шеесет дена.

И стана война на небето:  Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях,

но не устояха, и за тях не се намери вече място на небето.

И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена – свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му.

И чух на небето висок глас да говори:  сега настана сапасението и силата и царството на нашия Бог и властта на неговия престол, понеже е свален клеветникът на братята ни, който ги клеветеше пред нашия Бог денем и нощем. 

Те го победиха с кръвта на Агнеца и със словото на своето свидетелство, и не милееха за душата си дори до смърт.

Затова веселете се небеса, и вие, които обитавате в тях!  Горко вам, които населявате земята и морето, защото дяволът е слязъл при вас с голям гняв, като знае, ч му остава малко време.

А когатя змеят видя, че е свален на земята, подгони жената, която бе родила мъжкото дете.

...................

И разлюти се змеят против жената и отиде да води война с останалите от семето й, които пазят Божиите заповеди и имат свидетелството на Иисуса Христа.

 

ГЛАВА 13

 

След това застанах на морския пясък и видях да излиза от морето звяр със седем глави и десет рога; на роговете му имаше десет корони, а на главите му – богохулни имена.

Звярът, който видях, приличаше на леопард; нозете му бяха като на мечка, а устата му – като уста на лъв; и даде му змеят силата си, и престола си, и голяма власт.

И видях, че една от главите му, като да бе смъртно ранена, но тая му смъртна рана заздравя.  Тогава се почуди цялата земя и тръгна подир звяра; и се поклониха на змея, който бе дал власт на звяра,

поклониха се и на звяра, казвайки:  кой прилича на тоя звяр, и кой може да воюва с него?

Нему се дадоха уста, които говореха големи думи и богохулства; даде му се и власт да воюва четирийсет и два месеца.

Тогава отвори уста за хула против Бога, за да похули името Му, жилището Му и ония, които живеят на небето.

И даде му се да воюва против светиите и да ги победи; даде му се власт над всяко коляно, език и народ.

И му се поклониха всички жители земни, чиито имена не са написани в книгата на живото при Агнеца, заклан от създание-мира. 

Който има ухо, нека чуе.

Който откарва в плен, сам ще отиде в плен; който с меч убие, той трябва с меч да бъде убит.  Тук е търпението и вярата на светиите.

И видях друг звяр да излиза от земята; той имаше два рога като на агне и говореше като змей.

И с всичката власт на първия звяр той действуваше пред него и караше цялата земя и жителите и да се поклонят на първия звяр, чиято смъртна рана бе заздравяла;

и вършеше големи личби, та дори и огън сваляше от небето на земята пред човеците.

И лъстеше жителите земни с личбите, що му бяха дадени да върши пред звяра, като думаше на жителите земни да направят един образ на звяра, който има рана от меч и остана жив.

И даде му се да вложи дух в зверовия образ, та зверовият образ дори да проговори и подействува тъй, че да бъдат убити ония, които не биха се поклонили на зверовия образ.

И той ще направи, щото на всички – малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби – да се даде белег на дясната им ръка или на челата им,

та никой да не може, нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.

Тук е мъдростта.  който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.



Тагове:   Бог,   МУ,   откровение,   даде,


Гласувай:
0



1. eltimir - Апокрифи
13.02.2009 21:59
Тук:
http://probibliy.narod.ru/DrugoeEwangMariy.html
Има голямо количество древни апокрифи. Преведени са на руски език. В тях могат да се окрият неизвестни, тоест добре забравени знания.
цитирай
2. eltimir - Апокрифи - 2
13.02.2009 22:01
Апокрифните текстове явно са пречели някому, та дори в Русия сайтът бил закрит. Но нали ръкописите не горят. Тема с линкове към пълния архив на апокрифите:
http://forum.gnostik.ru/viewtopic.php?pid=1802
цитирай
3. grigorsimov - Наистина, не съм чел апокрифите, и ще ги прочета, но...
14.02.2009 00:02
Апокрифните евангелия и другите подобни текстове, следва да се четат с много голяма резервираност, защото: светивната сатанинска свърх-сила на юдомасонството, още от времето на Христа се е зарекла да унищожи християнството! Затова днес е много трудно и може би невъзможно да се прецени, доколко, като цяло или отчасти, тези текстове не са целенасочено манипулирани!? Защото апокрифите не са утвърдени още в първите християнски векове, както са утвърдени и записани каноничните евангелия и свети писания! И днес трябва да приемаме апокрифните текстове, на "доверие" от ръцете на сатанистите!!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313925
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031