Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2009 10:17 - Петиция - морална подкрепа за окупираните палестинци
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6963 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2009 12:34


    Автор: mkaragyozov Днес е денят, в който си спомняме за Левски.  Запитан, какво ще прави след освобождението, Левски отвръща, че ще помага на други народи в  борбата им за свобода.
Днес един народ - палестниският - има нужда от помощ в порива му към независим и достоен живот.
Един от специалните пратеници на ООН за човешките права в окупираните палестниски територии - Джон Дугард - е южноафриканец. Той, подбоно на много други политици и общественици от ЮАР, заяви, че това, което е видял на Западния бряг и Газа като резултат от израелската политика, е по-лошо от апартейда.
В тази връзка искам да поднеса на вниманието ви искането към ЕС да прекрати Споразумението за асоцииране ЕС - Израел, докато Израел не започне да зачита човешките права и международното публично право.

Израел внася най-много стоки от ЕС, като същевременно ЕС е и вторият по обем клиент на израелския износ. През 2006 г. общата сума на търговията между Израел и Ес е 23.5 млрд. евро.
Споразумението за асоцииране ЕС - Израел оформя правната база на тези отношения, давайки на Израел преференциални търговски условия със страните-членки на ЕС.
Член 2 от Споразумението настоява, че отношенията ще бъдат базирани върху уважението на човешките права и демократичните принципи във вътрешната и външната политика.
По тази причина Ес е задължен да замрази споразумението, докато Израел е в нарушение на човешките права.
Членове на организацията Peace Cycle са пътували до окупираните територии и могат да свидетелстват от първа ръка, че израелските власти допускат многобройни нарушения на човешките права, включващи:
* Възпрепятства свободата на движение на палестинците чрез разполагане на контролни постове и земни насипи на стратегичски позиции навсякъде из Окупираните територии, често правейки движението между селищата и градовете невъзможно, забранявайки търговското и професионално движение през териториите.
* Пътищата, само за израелски граждани, удължават ненужно пътуванията на палестинците, ако не ги правят изобщо невъзможни.
* Разрушаването на домовете на палестинци от изралеските власти води до тежки материални загуби, както и унищожава тяхното чувство за сигурност.
* Кражбите на палестинска земя за строежа на стената, която е обявена за незаконна от Международния съд, тъй като нарушава свободата на придвижване и, унищожавайки търговията, предизвиква висока безработица и нарастване на крайна бедност.
* Бежанските лагери, в които семейства чакат по 60 години да се завърнат или да получат компенсации за заграбените от израелците, техни домове.
* Изкореняването на милиони маслинени дръвчета, симвоът на палестинския живот, за продължаващото строителство на израелски селища върху земи, откраднати от палестинците, въпреки че селищата са незаконни и последната мирна инициатива в Анаполис ясно дефинира задължението на Израел да спре действията по заселването.
* Неизброимите и ежедневни израелски нападения над палестинци, които всеки път са извършвани под претекста на сигурността.
Тези нарушения, за които Peace Cycle свидетелства, илюстрират нарушенията на човешките права, в продължение на години осъждани като незаконни от международни съдилища навсякъде по света. Все още Ес не е направил нищо забележително да поиска сметка на Израел. Докато тези нарушения на човешките права продължават, Споразумението за асоцииране ЕС - Израел позволява търговията с Израел да процъфтява, като в добавка Планът за действие ЕС - Израел за 2005 - 2008 г.позволява това партньорство да се развива и да ства все по-близко.
Настояваме за незабавно прекратяване на Споразумението за асоцииране ЕС - Израел и на всяка последваща търговия между държавите-членки на ЕС и Израел в знак на протест срещу продължаването на нарушенията на човешките права на пелстинците.
Тези мерки на протест трябва да продължат, докато Израел не спре незаконната окупация на палестинските територии и обсадата на Газа, и не приеме изцяло международното хуманитарно право, и правата на човека.

Петицията ще бъде връчена в Европейския парламент в Брюксел от организацията "THE PEACE CYCLE" на 31 март 2009 г., четвъртък.
http://www.thepeacecycle.com/
http://www.thepetitionsite.com/1/Suspend-EU-Israel-Trade-Agreement

Анализ за Споразумението за асоцииране ЕС - Израел от Стюарт Литълуд, публикуван от Центъра за близкоизточни изследвания, можете да видите в блога на:  mkaragyozov 


Григор Симов Божилов
***
"СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО"

С П О М Е Н И


от затворническите годинии "Независимото дружество за защите правата на човека
* * *
и кратки извадки от протоколите на "великитемайстори" на злото – 
"Ционските мъдреци"



Тагове:   окупация,


Гласувай:
0



1. mahatma - Окупацията е
20.02.2009 12:07
заемане на територия, принадлежаща на една държава, от друга държава.
При това положение, твърдението, че Израел е „окупирал” територии на „палестинската” държава са неверни и манипулативни.
1.Палестинска държава никога не е съществувала , още повече – арабска.
2.Такава „палестинска” арабска държава продължава да не съществува.
3.Израел никога не е воювал с „палестинска” арабска държава.
4.От което следва, че Израел не може да е „окупирал” територии на тази „палестинска” арабска държава, поради простия факт, че така държава продължава да не съществува.
5.Въпросът има обратна валидна стойност – върху какви територии се иска да бъде основана все още несъществуващата „палестинска” арабска държава?
цитирай
2. eltimir - Документи
20.02.2009 14:18
Малко снимки за израелските зверства:
http://vazrajdane.ucoz.ru/photo/8
Вижте ги и после не питайте защо има тероризъм. Вижте ги и после не питайте защо някои в арабски страни се твърди, че Израел няма право на същестуване. Аз също съм на мнение, че държава, извършваща подобни зверства няма право на съществуване. Ако някой реши да ми възрази, нека прегледа снимките преди това:
http://vazrajdane.ucoz.ru/photo/8
цитирай
3. eltimir - Петицията
20.02.2009 14:23
Пуснах я и в моя сайт:
http://eltimir.ucoz.ru/news/2009-02-20-49
цитирай
4. grigorsimov - Да, палестинска държава не е имало.
20.02.2009 16:20
Имало е местно арабско население, в три арабски държави: Египет, Йордания и Сирия, и фактически, техни са териториите и населението, което Израел окупира. И за да не се говори за връщане на заграбените територии, се измисли народността Палестинци!
Но независимо как ще ги наричат световните властелини, палестинските араби са третирани по зле от всеки друг окупиран народ, без никаква реална перспектива за каквото и да е положително разрешение!
Докато световната практика е, приоритетно да се осигурява възможност за завръщане на бежанците от конфликта, то в палестина категорично е забранено бежанците или прогонените палестинци, да се завърщат по родните си места. А само този факт ясно показва, че целта е - етническо прочистване, с фактическото съгласие на 'световната общност'!
цитирай
5. mahatma - Батьо eltimir-е,
20.02.2009 17:18
редно беше ПЪРВО да оплачеш палестинските зверства на бандюгите на Арафат над ливанските християни през 1973-76, когато бяха изклани 100 000 християни маронити, а 100 000 християнки - изнасилени, като на 60 000 от тях им беше забранено да абортират и родиха палестински копелета...Или да разбирам, че си приел мохамеданската вяра и поради това оплакваш свойте си.
цитирай
6. grigorsimov - Арафат и Ал Фатах
20.02.2009 19:38
Палестинците на Арафат бяха съветски - комунистически възпитаници, и каква е била ползата за палестинските араби, от цялата им безсмислена терористична 'съпротива', от дистанцията на времето се вижда добре. И сами преценете, в чий интерес са били посочените по-горе, 'геройства' - престъпления! И в чий интерес са изстрелваните, епизодично, палестински тенекиени ракети!?
цитирай
7. mahatma - Ама, нали и аз това казвам!
20.02.2009 21:58
Като навирате в медииното пространство
"палестинската" кауза, всъщност прокарвате Московската политика - политика на войнстващия атеизъм от средата на миналия век. И какво излиза - eltimir и ти - grigorsimov, жертви на комунизма, върли защитници на каузата му в Близкия Изток. И това, ако не е гавра...?!
цитирай
8. eltimir - Каузи
21.02.2009 07:58
Едно е да подкрепиш политиката на палестинските лидери, съвсем друго е да протестираш срещу излаелскиге жертви. В крайна сметка палестниците също имат право на живот и съществуване. А то им се отказва от Израел. В конкретния случай палестинския въпрос е особено важен, защото съществуват еврейски планове за заселване на българските земи и последващо изтребление на българите. Впрочем изтреблението си върви и сега. Геноцид над българите и ускорено развъждане на цигани. Ако има гавра, това е най-голямата гавра. Да използват циганите за нашето унищожение, а после върху освободената от българи земя да се заселят евреи. Комунизмът умря, ама ционизмът си е още жив и хапе.
цитирай
9. grigorsimov - на mahatma
21.02.2009 10:33
Комунизмът съвсем не е някакво случайно явление, а е лукава тактика за тероризиране и поробване на народите, измислена и осъществявана, изключително от световната свърх-мафия на юдеите сатанисти. 'Комунистическият манифест' е написан от евреите сатанисти Маркс и Енгелс, и е осъществен в Русия, изключително от евреи (Виж списъците на съветските ръководители, където всички са евреи, и само неколко полу-евреи)! Комунистическите и пост-комунистическите държави фактически са прикрити юдейски царства, а централните им ръководни институти и институции са а САЩ и Англия, но и навсякъде по света! А ти, ако не искаш да знаеш, поне не ни заснимавай с коментарите си!
цитирай
10. eltimir - Геноцидът
21.02.2009 10:52
Геноцидът не е само срещу палестинци. Преди малко пуснах галерия с отвратителни снимки за "позитивния" според Соломон Паси черен расизъм над бели южноафрикански фермери:
http://genocid.ucoz.ru/photo/7
Сега търся една папка за Асирийците, унищожени почти до крак в началото на самия 20 век от евреи и турци. Като съпоставим фактите ще видим кой, как и защо поражда тероризъм на тоя свят. А не после да пищим и да се оплакваме, че някъде гърмят бомби. Впрочем чие производство са в повечето случаи бомбите?
цитирай
11. mahatma - Братлета,
21.02.2009 17:51
кога влезете в кръчмата, и се натряскате, и после ви боли глава, за това пак ще са ви виновни еврейте. Кога децата ви се дрогират - пак еврейте се ви виновни. За това, че изнасилват и продават жените и дъщерите ви за секс-робини - пак еврейте. Вие нямате никаква вина, вие само наблюдавате живота, вие само папкате живота, какъвто ви го направят, и не мърдате ни клетка от мозъка си, ни пръстта си за да го промените. Само мрънкате, плачете и обвинявате, че другите не ви правят живота, какъвто го искате. Е, ми излезте от бърлогите си, лалугери такива, и си уредете живота, който искате. Хората имат живота, който са си отвоювали.
цитирай
12. eltimir - Да, бе, да!
21.02.2009 17:57
Никой за нищо не ни е виновен. Точно пък на нас с Гришата ще го казваш. Това е един от последните удари:
http://eltimir.ucoz.ru/photo/12
И после пак нямаше виновни, разбира се. Да, ние сме си виновни. Виновни сме, че сме толерантни с мръсната сган, която само гледа как да ни затрие. Виновни сме, че навремето, когато сме имали възможност не сме ги изтребили до крак, та сега наистина да си устройваме живота без те да ни пречат. Ама то не се знае утре каква възможност ще ни се открие.
цитирай
13. grigorsimov - А бе mahatma -
21.02.2009 20:20
Прочети 'тайните протоколи', и ще видиш, че всичко което споменаваш в последния си коментар, е упоменато, т.е. планирано преди векове, и е разкрито през 19-ти век. Протоколите са 24, записани от лекции пред юдейски представители от целия свят. И не само в протоколите на т.н. 'ционски мъдреци', но и на безброй още места, от преди векове, та до днес.
А съвета ти, да си уреждаме живота, в контекста на това което дискутираме, е съвсем неуместен. И всичко това ти 'потретвам' съвсем добронамерено! И ти желая всичко добро!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311677
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031