Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2009 23:18 - Банкерските потайности. Истината освобождава!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1413 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2009 09:59


Има финансови, има и набедени капиталисти, които винаги вземат заеми от истинските капиталисти - банкерите, които се занимават с главното производство - производството на парите.

Истината освобождава!

Псевдонауката - политикономия, се занимава с въпроса: по какъв начин се добива и умножава богатството. Естествено, не народното, а Тяхното богатство, – на тези, които полит-икономическата професура прикрива. Трите най-известни книги по политикономия, се отнасят именно за този въпрос. Това са: "Богатството на наците" на Адам Смит (но "Кои нации"?); "Капиталът на Карл Маркс" (но "Чий Капитал"?); и "Принципите на политическата инономия и данъците", на Давид Рикардо (но трябва да питаме: "Чия политикономия и чие облагане с данъци?") 
А тези въпроси не са неуместни, защото това, нито е очевидно, нито се разбира от самосебе си.

Със своя труд "Капиталът", Маркс е внесъл основния принос, в премълчаването на две основни неща: че освен производството на вещи и стоки, съществува и особен вид производство – производството на пари и сурогати на пари, т.н. ценни книжа, които също изпълняват функцията на пари. Затова, освен производствения капитал, добиван от труда на работниците, съществува и по-ефективен капитал – финансовият, спекулативен капитал, добиван от въздуха, посредством производството на книжните пари и ценни книжа.

От това следва, че има различни видове капиталисти. Има финансови – първични капиталисти, или главни капиталисти, и има набедени капиталисти, които винаги вземат заеми от истинските капиталисти – банкерите, които, във всяка страна се занимават с главното производство – производството на парите.

Да, равина Маркс е скрил, че най-главното приизводство във всяка страна, е производството на пари и ценни книжа.

Маркс, не току така, е премълчал това, а защото е премълчал и друго, че производството на пари се контролира от евреи, и затова, целият капитал, всъщност е еврейски.

Другият евреин Адам Смит, в "Богатството на народите", провъзгласил основната премъдрост, че свободата на търговията, т.е. на движението на капитала, уж било изгодно за всички, а не на първо място, на търговците и банкерите, т.е. на евреите.

А третият класик на политикономията Давид Рикардо, в книгата си "Принципи на политическата икономия и данъкооблагането", реабилитирал лихвата, наричайки я – рента,. И че ретата, т.е. лихвата, била "научна", и следователно – законна.

А трябва да се знае и помни, че по време на християнството, лихвата или лихварството, е било тежко престъпление, и до "научното" реабилитиране на лихвата, от евреина Давид Рикардо, хорате се отнасяли към вземането на лихва, като към наказуемо престъпление.

Но след Давид Рикардо, еврейските спекуланти успяли, без всякакви скруполи, да наложат лижви на всичко, до което са можали да се докопат.

Ето я цялата същност на класическата, а по дух, еврейска, политикономия: – еврейският капитал се създава от обикновеното печатане на инфлационни книжни пари и други псевдоценни книжа, и от начисляване на лихва върху всичко; – еврейският капитал свободно прониква през всички граници, и в същото време е невидим, все едно, че не съществува. Това е както при парния локомотив: виждаме че локомотивът се движи, но как и какво прави вътре машината, ние не вижаме, а виждаме само отработената пара и пушека.

Мислите ли, че печатането на парите във всяка една страна, е много проста работа? Сигурно си мислите, че министерството на финансите печата пари, за да даде заплати на хората, и тези пари за заплати, са паричният оборот, плюс, известно количество напечатани пари, отразяващи стойността на произведените стоки и услуги? ...

А в действителност, вече във всички страни на света, паричният оборот се базира на заеми и фиктивни, да не кажем, фалшиви, пари. Как става оборота? Кой осъществява печатането на парите? – Печатането на парите се осъществява от частни банки. Всяка банка има лиценз за самостоятелно пускане на банкноти. Да, това си е печатане на фалшиви пари, но е напълно легално. Банките произвеждат пари, върху заемите на гражданите. Хората взимат заеми, и тези заети пари са капиталът на банката. И според капитала си, банката може да напечата свои пари – банкноти. Но де да беше само според капитала. Банките нямат интерес да се ограничават с реалния си капитал. Трикът е в това, че даже според самите банкови правила, те могат да напечатат банкноти, на сума, превишаваща 10 пъти, сумата на заемите. Банкнотите, от всякъде погладнато, са фалшиви пари. Тоест, банките са официално съществуващи учереждения за печатане на фалшиви пари – или, те са законни фалшификатори на пари.

Плюс това, източник на "капитала" им са и лихвите, които те одират, за дадените в заем, техни фалшиви пари.

...................

Сега никои министерства на финансите не произвеждат пари, по заповед на държавния глава. Сега финансовите министерства, са нижестоящи печатни кантори на частните банки, една от които, т.н. Централна Банка на всяка страна, е органът, който взема всички ршешния по отношение парите, а не президентът или кралят, на когото не дават и да поглежда към финансовите дела. Всеки президент или крал, може да получи пари, само в заем, от ръцете на банките. И тази банкова система, като октопод, стяга целия свят. Или, ако използваме езика на Карл Маркс, ние живеем в "Банкерска обществени-икономическа формация".

От тук възниква главния въпрос: как и ние да получим лиценз, за да станем банкери и да влезем в елита на избраните, за да можем да правим пари от въздуха, без да вършим нищо? Отговорът е прост: – За това далеч не е достатъчно да си евреин. За това трябва да принадлежиш към един неголям кръг от избрани банкерски семейства. Банковият монопол е семеен бизнес. Затова те харчат много пари, на първо място, за осигуряване охраната на своя паричен монопол. А имайки техните пари, те свалят и качват президенти и крале, по своя преценка. Един от Ротшилдовите, така е и казал: – Дайте ми правото да печатам парите в една държава, и аз ще контролирам всичко! (Това е казано, преди още да са имали този пълен монопол над парите, който имат днес).

Обществена тайна е, че цялото банкерско дело е еврейски монопол, на неколко свърх богати хора. Но имената на техните фамилии, списанието "Форбс", никога няма да помести между най-богатите хора на планетата...

Сега вече можете да схванете целия смисъл на световната политика, въобще...


Сега вече разбрахте ли същината на политическата катастрофа, сполетяла на определен етап, човечеството?

На даден етап, властта над парите се е изплъзнала от суверенните правителства и е заграбена от сенчестите банкери, вследствие на което, правителствата са изгубили своя суверенитет. И сега правителствата работят, не за интересите на своите народи и страни, а за банкерския, еврейски Финансов Интернационал.

Помните ли, какво е казал Ротшилд? – Чия е паричната власт, негов е и суверенитетът!
......................................

Проф. Столешников А.П. 

О чём умолчал Карл Маркс

О бумажных деньгах, банкирах, индийском опиуме и чае

Мир хижинам – война банкам!

За бесплатную, беспроцентную государственную расчётную финансовую деятельность!  
май. 2004. 

http://g-wise.livejournal.com/2009/02/06/

 

 

И Линк към мемоарната ми книга

http://dox.bg/files/dw?a=516ccb9e59

Григор Симов Божилов
* * *
"СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО"

С П О М Е Н И 


от затворническите години
и "Независимото дружество 
за защите правата на човека
* * *
ИЗСТРАДАНИ ИЗВОДИ И ЗАКЛЮЧЕНИЯ
и кратки извадки от протоколите
на "великите майстори" на злото
– "Ционските мъдреци"





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28373114
Постинги: 4302
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930