Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2009 23:16 - Как се планират и вършат провокативни операции, от типа на 11.09.2001г.?
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3561 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2009 00:54


Извадки от разсекретен документ, от 1962 г.

"До председателя на Обединения комитет на началник щабовете. Обосноваване на военна намеса на САЩ в Куба, 13 март 1962 г."

Този документ е разсекретен поради давност и се намира в интернет

http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/doc1.pdf

и още други важни документи - http://www.gwu.edu/~nsarchiv/


Този документ е изключително важен за разбиране на цялата тайна кухня, на американското еврейство, което контролира американското правителство и ЦРУ:


Обосноваване на военна интервенция в Куба


1. Понеже е желателно да се използва легална провокация, като основание за интервенция на САЩ в Куба, планът за прикриване и заблуда трябва да включва реквизити и предварителна подготовка, развити в раздела „Задачи 33С“, които биха могли да бъдат използвани в началния период, за да провокират кубински отговор. Максимално да се използват нагли заплахи и заблуждаващи маневри, за да се убедят безусловно всички кубинци, че намесата на САЩ е неизбежна. Нашата военна позиция, по време на изпълнението на този план, ще включва готовност за бърз преход, от военни маневри, към непосредствена и нтервенция, ако реакцията на Куба позволи това да бъде направено.

2. Трябва да се планира серия от добре координирани диверсии, които да бъдат извършени вътре и около американската военна база в Гуантанамо, та всички да помислят, че това е извършено от кубинците.

а). Диверсии за създаване на илюзия за кубински атаки. (в не хронологичен ред).

(1). Да се пуснат много слухове. Да се използва нелегално радио(станции)

(2). Да се преоблекат завербовани от нас кубинци, в кубински униформи, за използването им при атаката на нашата база.

(3). Да се вземат в плен, вътре в нашата военна база, предварително завербовани кубинци.

(4). Използвайки завербовани кубинци, да се започне бунт около входа на нашата военна база.

(5). Да се взриви склад с боеприпаси в нашата база. Да се извършат палежи в нашата база.

(6). Да се подпали наш самолет в нашата база.

(7). Да се извърши минометен обстрел на нашата военна база, причиняващ минимални загуби.

(8). Да се вземе в плен нападаща група завербовани кубинци, приближаващи се към базата, от към морето, които е трябвало да „щурмуват“ базата.

(10). Да се взриви плавателен съд в пристанището. Да се използва нафталин за устройване на големи пожари.

(11). Да се потопи плавателен съд, непосредствено на входа на пристанището. Да се инсценира погребение на американски войници (около 10 човека) убити по време на „нападенията“ на кубинците.

б). САЩ ще отговори на тези действия, с настъпателни операции, за да осигури завземане, най-първо, източниците на водоснадбяване и на енергия, да подтисне артилерията на врага и минометните подразделения, които биха могли потенциално да заплашват нашата база.

в). Да се започне големомащабна военна интервенция, против Куба.

3). Операция, подобна на „Операцията Мейн“, може да бъде организирана по неколко начина:

(1898 г., секретни агенти на САЩ взривили на рейда в Хавана, американския крайцер „Мейн“. При взрива загинали около 250 американски моряци. И на основание този инцидент, САЩ обявили война на Испания и и отнели всичките колонии в западното полукълбо, и взели контрола над страните от Южна и централна Америка. 
След 70 години САЩ признаха, че нито Куба, нито Испания са имали отношение към взривяването на крайцера „Мейн“).

а). Може да взривим американски кораб в залива Гуантанамо, и да хвърлим вината на Куба.

б). Можем да взривим кораб (мним кораб, без екипаж) където и да е в кубински териториални води, или където и да е в района на Хавана или Сантяго, и да го представим като ужасно престъпление на кубинска атака от морето, от сушата или от двете заедно. Самото приближаване на кубинските съдове, които ще се приближат за да разследват какво се случва в териториалните им води, ще представим като доказателство за кубинска атака. Близостта до Хавана или Сантяго, ще добави правдивост, особено за тези кубинци, които чуят взрива и видят пожара от брега. САЩ, естествено, ще предприемат „спасителни операции“ за „евакуация“ на „евентуално оцелелите“ членове от несъществуващия екипаж на кораба. Публикуваният списък на „загиналите“, в американските вестници, ще даде възможност, тази диверсия да се съпроводи и със взрив на негодувание на американската общественост.

4). Можем да организираме и актове на „комунистически терор“ в района на Маями и други градове във Флорида, и даже във Вашингтон.


Приложение към А. 8. стр. 12

Ще трябва да се организира кампания на терор, уж от кубинското правителство, срещу бежанците, живеещи в САЩ. Може да потопип съд с кубински бежанци, наочили се към САЩ, при което можем и да организираме това бегство на бежанците. Трябва със всички средства да стимулираме желанието на кубинците да бягат в САЩ. Всичките такива случаи, трябва да бъдат широко оповестени в пресата. Взривове на неколко пластични бомби, на щателно избрани места, и фалшив арест на несъществуващи кубински агенти, и публикуване на фалшиви документи, доказващи причастността на Куба, към тези взривове, ще създадат представа за безотговорност на кубинското правителство.

5). С помощта на членове на американския Конгрес, които са наши агенти, можем да организираме неколко, уж, инспирирани от Куба, или прокарвани от скрити агенти на Куба, законопроекти. След което „честните“ членове на Конгреса, ще разобличат в пресата „тайните кубински агенти“. (По същия начин, както го направихме, по време на интервенцията в Доминиканската република, на 14 юли).

(б. прев. Г. С: – Забележително е, че в целия този документ няма и една дума представяща Кастро или комунизма, в негативна – реална светлина, което, всъщност е скритата, но истинска цел на целия този план за организираната заблуждаваща диверсия. За мен е явно, че за съставителите на този провокационен план, е много по-важно да лансират Кастро и комунизма, и да дискредитират САЩ и демокрацията, отколкото да извършат нещо реално против комунистическа Куба. И точно това те вършеха през всичките тези изминали дсетилетия).

6). Може да използваме изтребители Миг, пилотирани от американски пилоти, за създаване на допълнителни провокации. С такива МИГ-ове можем да организираме заплаха за американските граждански самолети и бреговите плавателни съдове, от страна на кубински военни самолети. При което ще е полезно да организираме и сваляне на безпилотен американски самолет. Можем да пребоядисаме американски изтребител F 86, та пасажерите на американски пътнически самолет да останат с убеждение, че това е кубински МИГ. Особено, ако наредим на американския пилот на пътническия самолет, да направи съответното съобщение в пътническия салон. Рискът в тази операция ще е, ако някой от пътниците направи снимка на пребоядисания изтребител. Но ние ще закупим истински Миг-ове, чрез трети страни, в близките три месеца.

7). Трябва да организираме инсценировки на „завземане“ на граждански самолети или наземни транспортни средства, които трябва да изглеждат като обикновените, поощрявани от тях, методи. И съответно, истинските отвличаня на пътнически самолети и кораби, трябва да се стимулират.

8). Трябва да създадем такъв инцидент, който убедително да демонстрира, че кубински изтребител е атакувал и разбил чартърен пътнически самолет, на път от САЩ, към Ямайка, Гватемала, Панама или Венецуела. Посоката на самолета трябва да бъде избрана така, че да минава над Куба. За пътници на самолета трябва да бъдат представени група студенти, във ваканция или друга група хора, обединени от общи интереси, за да може да се обясни нуждата от чартърен полет.

а). (Обърнете внимание на приликата с „11 септември 2001г.“!). 
От американската авиобаза Еглин, трябва да се вземе граждански самолет, който да бъде пребоядисан, и със същите означения, за да изглежда като истински граждански самолет, принадлежащ на подставена компания в Маями, но в действителност, принадлежащ на ЦРУ. В определеното време, този самолет двойник, ще замени истинския граждански самолет. Този самолет – двойник, ще бъде натоварен със щателно подбрани пасажери, които ще бъдат записани за този фиктивен полет, с измислени фамилии и с изготвени документи. Истинският пътнически самолет, извъряващ рейса, ще бъде заменен от безпилотния самолет, който и ще бъде свален.

в). Моментът на излитането на истинския и самолета двойник, трябва да бъде синхронизиран така, че да се срещнат южно от Флорида. От мястото на срещата им, самолетът с пътниците ще се снизи до минимална височина и ще отлети право в запасното платно на авиобазата Еглин, където ще бъдат подготвени нужните мерки за евакуация на пътниците и обратното пребоядисване на самолета. В същтот време, безпилотният самолет ще продължи по регистрираня курс. 
Непосредствено над Куба, безпилотният самолет ще предаде по радиото SOS, че е атакуван от кубински истребители МИГ.  Радиосигналът ще бъде прекъснат от разрушаването на самолета, с дистанционен радиосигнал.

(Разбирате ли, че тук се намира отговорът за разгадаване на случая от „11 септември“?)

Всичките западни радио и телевизионни станции ще разсветляват събитията, като разбиращи се от самосебе си, без всякакво съмнение за истинноста на случилото се.

9). Може да се създаде инсценировка, че уж, кубински МИГ е свалил над международни води, американски военен самолет, без никаква причина.

а) – и т.н.

......................................

1. Обединеният комитет на щабовете, по рано заяви, че едностранна интервенция срещу Куба може да бъде осъществена, в случай че Кубе предприеме враждебни действя по отношение на САЩ или собственост на САЩ, което и ще бъде използвано като повод за открита интервенция.

2. Нуждата от активни действия, в случай че диверсионните действия, насочени към извършване на държавен преврат в Куба бъдат неуспешни, бе указана от Обединения комитет на щабовете, от 7 март 1962 г., по следния начин: „... ако през следващите 9 – 10 месеца не стане възможно вътрешно въстание в Куба, ще е нужно да се организират провокации, с цел оправдаване на бъдещи позитивни военни действия на въоръжените сили на САЩ.

3. Държавният департамент, по свой ред, подготвя свои обоснованя за организиране на инциденти, които да могат да послужат за оправдание на военна интервенция на САЩ в Куба.


– Който желае, може да прочете целия текст от руския сайт:

http://g-wise.livejournal.com/2008/10/09/

или на посоченя в началото адрес на оригиналния американски документ.

Коментар към руския превод, на проф. Столешников:

Отдавна чаках такъв документ. Знаех че съществува. И ето че го има! Какъв безпрецедентен цинизъм! Каква универсална схема за всичките военни намеси на САЩ! А знаете ли колко са били само големите военни нахлуваня на САЩ в суверенни страни, само пре 20-ти век? – повече от 120. Можете лесно да намерите тези сведеня в американския интернет, и на този сайт линковете са посочвани.

Разбирате ли, че с такива инструкции, сега Иран няма шансове да се отърве. Този документ показва нивото на тези, които стоят зад „черните операции“, и ги осъществяват, по целия свят. Този документ показва, кой въобще е способен на такива операции, и че това е нивото им на мислене.

Като четете стр. 13 – допълнение А, ще видите сценария от 11 септември. И ще разберете, че това е тяхна, отдавна, добре отработена схема. Ще ви стане ясно, че самолетите взривили се в небостъргачите, са били безпилотни. Още повече, че цялото летищно обслужване и безопасността на всичките летища, от които излетяха 4-те проклети „рейса“, и до сега се осъществяват от израелски компании, т.е. от „Мосад“. В замяна на самолета, който е трябвало да удари Пентагона, е изстреляна ракета, която вие, съвършенно ясно видяхте на клипа, линкът към който е посочен във вчерашните новости на този сайт. (не можах да открия адреса, за да ви го посоча тук)


Аз дедуктивно ви казах вчера, че „пентагонският“ самолет, съдейки по ракетата, е бил фиктивен, а сега виждаме този секретен документ, който казва, че това е тяхна обичайна практика, да подменят самолетите, със самолети – двойници...


И най-главното, обърнете внимание, че съставителите на тази напълно секретна инструкция, нямат никакво съмнение, че съответното пропагандно прикритие ще бъде безукорно осигурено от западните стредства за масова информация. А Холивуд ще снима завладяващи екшън сцени, в които мускулести момчета с честни лица, обезвреждат опасни „мюсулмански терористи“.  
Сега няма никакво съмнение, че западните средства за масова информация са подчинени на тези лица, които съставят подобни инструкции, с абсолютна увереност за пълна съгласуваност на действията със средствата за масова информация.

Сега напълно точно знаем кой стои зад 30-тте години взривяваня на граждански авиолайнери, в целия свят. 
– Една инструкция. Едни ресурси. Един почерк. Един тип мислене. Сега може би ви е станало ясно, че свалянето на корейския пътнически самолет над СССР, инцидентите в Беслан, Норд Ост, Взривът на влака в Мадрид, взривовете в московското метро, взривовете в московските жилищни блокове, всичките руски и не само руски, терористични актове, са извън възможностите на „чеченските сепаратисти“, нивото на мислене на които, не се вдига по-високо от разпределянето сферите на влияние на московските пазари. В този документ ясно се вижда, кой е способен да създава подобни „инциденти“, кой има това глобално ниво на мислене, и кой има материалните и другите (логистични) ресурси, за да осъществява такива акции, „инциденти“ или „черни операции“. В този документ личи ръката на майсториите на „черните операции“, безпримерният цинизъм на които, накрая ни позволява да хванем за ръката престъпника, с главна буква. Колкото и неуловим, и изтънчен да е, него го погуби прекомерното му усърдие.
............................................................


И Линк
към мемоарната ми книга

http://dox.bg/files/dw?a=516ccb9e59

Григор Симов Божилов
* * *

"СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО"


С П О М Е Н И 


от затворническите години
и "Независимото дружество 
за защите правата на човека
* * *
ИЗСТРАДАНИ ИЗВОДИ И ЗАКЛЮЧЕНИЯ
и кратки извадки от протоколите
на "великите майстори" на злото
– "Ционските мъдреци"




Тагове:   медии,


Гласувай:
0



1. andi2 - 11. 09. беше една много добре орг...
20.03.2009 23:30
11.09. беше една много добре организирана акция от Администрацията на САЩ.Малко по-страшничко става ,като се замисли човек, дали този "катализатор" е изпълнил мисията си . А още по-страшничко е , че в близките години ни чака нов 11.09 , само че много по-мащабен .
цитирай
2. анонимен - А как е у нас ?
21.03.2009 14:03
Моля автора на поста да направи политико-криминален анализ на събитията около подпалването на Партийния дом в София. Разчитам, че ще бъде дълбокоаналитичен, почиващ на резултати от извършени разследвания, с изводи и заключения подкрепени с достоверен фактологичен материал. Измина достатъчно време, за да се даде безпристрастен отговор на тази акт. Кой и защо го извърши и какви последствия предизвика. Преди всичко истината и цялата истина !!!
цитирай
3. grigorsimov - За "Партийния дом"?
22.03.2009 22:52
Едва ли мога да кажа нещо повече от това което се писа по вестниците. Сигурен съм само, че и аз живях на палатка, там, с вярата, че защищаваме демокрацията!? Но по време на палежа, вече се бях прибрал. И при толкова много свидетели, аз, който не съм присъствал, да правя заключения, няма да е много уместно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311917
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031