Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2009 00:25 - От Мойсей до Ленин - Продължение на разговора между Хитлер и Екарт - 2 част
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4894 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2015 10:02


И всичко това върви през целия Стар Завет – започна той отново. – Не ви казвам нищо ново. Но ние трябва да изясним напълно, за себе си, това нещо, за да можем да противостоим на лицемерното дърдорене. В действителност, само книгата за Исус Навин е достатъчна: - само масови убийства, зверска жестокост, безпримерна наглост и хладнокръвни лъжи – целият въплътен Ад! И всичко това, в името на своя бог Йехова, и даже по негова лична воля! Когато градът Йерихон, благодарение на проститутката Ренаб, паднал жертва на евреите, тогава нито един човек, нито едно животно, младо или старо, не останали живи. Само тази проститутка пощадили. На нея дали привилегията да живее в Израел (Стар Завет. Исус Навин 6:25)

И що за добродушни народи са били това, които по ред са позволили да бъдат напълно изкоренени.

Делич, който щателно е изучавал този период, например, пише за Ханаанците: На всички хълмове, под всяко дърво, те оказвали почит и уважение на бога на слинцето и на богинята Ашер. И Делич сравнява този прекрасен поетичен обичай, с който и сега се покланят на Всевишния, селските християнски жители от отдалечените планински места.

( Fridrich Delitsch “ Die grosse Tauschung: kritische betrachtungen zu den altestamentlichen berichten uber Israelis eindringen in Kanaan? Die Gottesoffenbarung vom Sinai? Und die wirksamkeit der profeten. Stuttgart, 1920)

– Само Иисус Навин носи отговорност – подчертах аз – за убийството на тридесет и един царя, със всичките им поданници. Сред тези народи е имало и такива, които напълно са се доверявали на евреите. Но дошло време, и думите „Никой да не се оставя жив!“, били произнесени отново. Склонен съм да вярвам, че т.н. „боклук“ (доброволните помощници на евреите), или техни потомци, и до днес са еврейските щурмови отряди, защото евреите винаги предпочитат да оставят мръсната работа за гоите, и особено свързаната с опасности. Освен това, евреите не са в състояние да сломяват другите народи, без помощта на тъпия ентусиазъм на измамените от тях, низши слоеве на масите.

– Особено е интересно, с какво очевидно удоволствие, евреите целенасочено са номерирали всичките убити царе. А на единия напомнили думите на пророк Исая, който казва: „Господ Бог е зъл за всички неевреи. Той ще ги предостави на евреите за масови убийства. Земята им ще стане горяща яма. Ще стане пустиня, напоена с тяхната кръв. В техния стан няма да остане никаква благородна кръв. Тяхната аристокрация ще бъде унищожена“ (Исая 34). Стотици години отделят Исай от Иисус Навин, но за всичкото това време, ненавистта на евреите към нееврейските управители, даже и мъничко не отслабнала.

– И колкото време и да мине, даже и вечност, нищо няма да се измени – продължи той – в отношението им към нашите царе и нашите най-добри хора. (Цитат от еврейския Талмуд: „Най-добрият от гоите трябва да бъде убит“).

Да унищожат най-добрите ни хора, е вечната еврейска цел. И когато не могат да извършат това със сила, те го постигат с хитрост.

Навсякъде, където ние имаме строго ръководство, на евреите се налага да се преструват. Но нашето ръководство може да е силно, само в този случай, ако се опира само на своите хора.

Само ако ние в еднаква степен сме загрижени за съдбата, както на най-нищожните членове на нашето общество, така и на най-заможните.

И само ако по убеждение зачертаваме всяко чуждородно влияние, още от самото начало. Само тогава, обществото ни ще е, не само национално, но и социалистическо до костите. Аз твърдя, че ще дойде време, когато всичките главни нации в света ще имат такова лидерство. И тогава всички ще се изумят, като видят, че те се отнасят един към друг, с достоинство и уважение, а не както до тогава, враждувайки един срещу друг. От това време, нататък, няма да има повече желания за завземане на чужда земя, няма да има надпревара за власт, няма да има подозрения. И ще дойде краят на непрестанното (лицемерно) възхваляване на човешкото братство, което реално ще стане възможно, само когато бъде изключена нацията, която е вечният източник на враждите между народите – нацията на евреите. И само щом това бъде направено, веднага ще отпадне необходимостта да се пропагандира идеята за братството между хората, защото това братство, съществува и ще съществува само по себе си.



Глава 3

– Кажи ми – прекъснах го аз – считаш ли ти, че евреите са националисти или са интернационалисти?

Ни едното, нидругото – беше отговорът му. – Който е истински интернационалист, той уважава целия свят, така, както уважава и собствената си нация. Ако наште интернационалисти, наистина се събираха по такъв повод, това би било добре. Но се боя, че те са повече загрижени само да създават такава представа за себе си. Интернационализмът изисква поне основни положителни инстинкти. Но евреинът ги няма, фундаментално и напълно. Евреинът няма и най-малкото желание да бъде част от съвокупността от останалото човечество. Неговата цел е да доминира над другите и да шантажира всички, в своя изгода. Ако евреинът мислеше за международно съдружество, той е имал достатъчно време и удобни случаи, през хилядолетията, да продемонстрира добрата си воля. Но неговият бог Йехова, му нарежда де не сътрудничи с другите хора, а точно обратното, да ги изяжда един след друг, хвърляйки се веднага към гърлото им (Стар завет. Изход. 34:12; „Дейтерономия“ 7:16). Евреина отначало са го приветствали навсякъде: в древния Египет, в Персия, във Вавилон, в Европа. Ранните германски завоеватели намерили евреите, с куп високомерни привилегии, но не направили нищо, поне да ги изравнят с останалите. На евреина е било разрешено да се занимава с бизнеса си, където иска и както поиска, даже и с роботърговия, към която той винаги е имал предпочитание. Както и всички останали в Европа, на евреина е било разрешено да заема обществени длъжности, включително и ръководни, и неговата т.н. религия е била защищавана от държавата. За това е писал още Ото Хаузер, който положил максимум усилия, за да представи евреите в изгодна светлина (Otto Hauser, Geshichte des Judentums. Weimar 1921. p.251)...

– ... Според Зомбарт (Werner Sombart “ The Jews and modern capitalism” 1911), евреите никога не са били граждани втора класа. В древния свят често ги намираме със специални привилегии и освободени от определени повинности, например, от военна служба. Те се стараели никога да не се подлагат на риск във война. Например, във войната за освобождение на Прусия от Наполеон, 1813 – 1815 г. евреите Дeutsch-Krone, в Померания, изпратили петиция до краля, за разрешение да си останат вкъщи по време на войната, в замяна на пари. Такава петиция била одобрена, не само за тях, но и още за пет или седем Пруски области (Хаузер, стр. 376)...

– „Нашият угнетен народ“, - дрън, дрън. „Хиляди години преследване“, - дрън, дрън. И отново, и отново доверчивите народи биват измамени. После по принуда, започват постепенно да осъзнават и да сменят отношението си към евреите, но за това, навсякъде е нужно евреите да ги съблечат и да ги оставят голи. И това е навсякъде: в Древната Римска империя, в Египет, в Азия, по-късно в Англия, в Италия, Франция, Полша, Холандия, Германия и даже, както указва Зомбарт, „на Иберийския полуостров, в Испания и Португалия, където евреите живеели като в рая“.

– Играта, която евреите играят сега, е същата игра, която те играят в продължение на хилядолетия – продължи той – тове е по отношение на еврейския интернационализъм.

А сега за националните чувства на евреина...

„Изпратете ми кутия с германска земя, та да се надругая, макар и символично, над нея“ - писал германският евреин Борн (Ludwig Borne “ Briefe aus Paris” 1844)

И Хайнрих Хайне (евреин, с истинско име Хаим Бюкеберг), предчувствал бъдещето на Германия (“ Deutschland, ein Wintermarchen.” 1844).

Физикът Алберт Айнщайн, когото еврейските средства за информация рекламират като втори Кеплер, обяви публични, че не иска да има нищо общо с нищо германско... Но само този, който знае, че евреите контролират всичко в Германия, знае че на тях вече не им е нужно да излагат купища претенции и жалби, понеже всичко е тяхно. И в самата Централна Асоциация на германските евреи, хвърлиха маската. Д-р Брюн искренно призна, че за евреите вече не е задължително да (се преструват че) имат германски национален дух (Artur Brunn “ Im Deutschen Reich” 1913, # 8).

Ние винаги грешим, приемайки безпринципната им склонност да се приспособяват към всяка среда, като искрено желание да се натурализират. Когато чувстват изгода, те въобще не се колебаят, да си сложат маска, и никога не позволяват каквито и да е морални съображения да влияят на приетите от тях решения. Какво неизброимо число евреи от Галиция станаха от начало германски евреи, после английски евреи, а накрая американски граждани! И винаги го правеха за един миг. Те сменят вторичната си националност с такава скорост, тук или там, и обратно, и им е все едно каква песен пеят, - „Марсилиезата“, „Вечер над Рейн“ или „Янки Дудъл“. Даже доктор Хайм няма да се съмнява, че нашите Варбурги, Блейхродери или Менделсонови (финансови магнати) могат за час да променят своя патриотизъм, както и своето постоянно местожителство, - за Лондон или Ню Йорк.

Евреинът Валтер Ратенау, веднъж промърмори за берлинските евреи: „Азиатска орда край пясъците на Бранденбург (Walter Ratenay “ Berliner Kulturzentren, 1913. - Ратенау е бил министър в Германия). Замо че забравил да добави, че същата „Азиатска орда“, също така е и на Елба, на Майн, Темза, Сена, Хъдзън, Нева и Волга. И на всякъде са със същата измама към своите съседи. Но нашите политически дейци правят разлика между коренни и току що пристигнали; между западни и източни евреи, и ако най лошите им очакваня се сбъднат, те само вдигат рамене и казват: „Всяка нация си има такива евреи, каквито заслужава“. Но тази фраза не осначава нищо, освен че е измислена от самите евреи. Що се отнася за качествата на германските евреи, това просто е оглушаващ удар в лицето ни.

„Целият Израел открито на страната на Британия“! - провъзгласи в 1916 г. американският профсъюзен деец Самуел Гомперц. Американецът Хенри Форд знаеше, че (световния) Израел включва и германските евреи. Форд писа за безсрамието на т.н. „германски“ евреи, по отношение страната в която живеят, - Германия. Форд писа, как германските евреи са се обединили с евреите от целия свят, за да разрушат Германия.

– Защо ли? – защото „Германия е гнусен злодей, средновековие, варварско създание, което няма и най-малка идея, за нашата еврейска ценност. „И защо трябва да помагаме на Германците? Те си заслужават евреите, които си имат. – Тази еврейска наглост, наистина излиза извън всякакви граници.

Напомних му за Русия. Преди революцията Русия (за евреите) беше помийна яма ... Сега, когато евреите са на кормилото на властта, моля ви се, изведнъж Русия стана „велика нация“.

В 1870 г. – допълни ме той – Германия имаше привилегията да бъде наричана „велика нация“, понеже евреите решили, че е настанало време да сменят френския император, който станал прекалено независим, с „пластелинов президент“. Това е било и удобен момент да се доведът нещата до пълна еврейска узурпация на властта и установяване на Комуната. Затова идва и обявяването на германския народ за „героична нация“.

(Евреите са контролирали социалистическото правителство на Парижката комуна, което е съществувало само 9 дни – от 18 март, до 27 март 1871 г., но за това кратко време е успяло да извърши хиляди масови убийства).

Не е чудно, че след германските генерали, целият еврейски финансов кагал заминал за Париж, след германската победа. След което пак започнали да ни цапат с мърсотия (заради унищожаването на Парижката комуна). Пресата, която канцлера Бисмарк наричаше „специален инструмент на Антихриста“, започна да ни нарича „Бочи“ и Хуни“.

Но почакайте малко! С приближаването ни към Болшевизма, отново ставаме „велика нация“. И в един прекрасен ден, англичаните и французите изведнъж ще се окажат „мерзавци“.

Аз съм британски поданник, но по начало и преди всичко, аз съм евреин!“ – се провикнал един евреин в британски вестник (M. J. Wodeslowsky, Jewish World, January 1, 1909).

А друг каза: „Комуто се налага да избира между англичанин и евреин, трябва да избере последното“ (Joseph Cohen, Jewish World, November 4, 1913).

А трети казал: „Евреи, които искат едновременно да са английски патриоти и добри евреи, – откровено са се объркали“ (Jewish Chronicle, December 10, 1911)

И тове, че евреите са могли така открито да обсъждат тези неща в Англия, просто говори, колко Британия е била препълнена с евреи, тогава.

Силата на английското еврейство се утвърдила по времето на Кромуел и Едуард седми – подчертах аз, – но в последно време, центърът на световното еврейство се премества в САЩ. Евреите в Америка вече отдавна създадоха здрава крепост. Зомбарт твърди, че еврейски пари са направили възможна експедицията на Колумб. Евреинът Луие де Торес, се предполага че е бил първият стъпил на американска земя. А в последно време евреите твърдят, че и самият Колумб бил евреин.

Е, не е много чудно – засмя се той – всички които са изиграли някаква роля в този свят, несъмнено са били евреи, и нашия Бог Иисус Христос не е изключение. В техния списък те зачислиха даже Гьоте и Шопенхауер. Господи благослови тези, които вярват в това! (в последно време в този списък попаднаха и битълсите и Валдимир Висоцки). От своя страна аз ще оспорвам, както личността на Колумб, така и на Торес, понеже в онова време океанските разходки не са били приятно прекарване на времето, а са били опасно пътешествие.

Според книгата на Хаузер – отвърнах аз – Колумб е бил бял човек, може би даже от германски произход.

Според мен е все едно – отговори той. – Според мен, ако ще да е бил туземец от племето Зулу. Аз по скоро бих приписал това откритие на негър, отколкото на евреин.

Ако оставим това, е ясно едно, че евреите отдавна са хванали Америка в мъртва хватка – продължих аз. Зомбарт пише, че нито една друга страна не е показала толкова еврейски характер, както Америка.

Ние вече се сблъскахме с този факт, по време на Първата световна война. В 1915 г. нито един американец не искаше война с Германия. При което това настроение беше толкова силно, че само да намекнеше някой за война, веднага щеше да бъде изхвърлен от длъжност.

Но тайният Консултативен Еврейски Комитет се срещнал с Президента Уилсън, с единствената цел да подготви Америка за война с Германия...

(През март 1936 г. в Англия, New Zion Press публикувал памфлет с название “The Jews and Palestine”. В нея Самуел Ландман много известен ционист, признава че тези преговори стигнали до договор, според който еврейството се съгласява да използва своето влияние да въвлече Америка във войната, на страната на Битания, в замяна на гаранции за даването на Палестина на евреите. Ландман разказва как веднага след като съглашението е било постигнато, настроението на пресата и на общественото мнение в Америка се обърнало на 180 градуса – от Преводача).

... И кой е бил главният задкулисен кукловод? – Бернард Барух, известната на всички еврейска личност.

Аз знаех че ние ще бъдем въвлечени във войната, дълго преди това да се случи“, казал спокойно Барух, пред специалната комисия на Комитета на Конгреса, и никой не стана да стрие на прах този мерзавец!

Решението на Висшия Еврейски съвет, да организира първата Световна война, е добре установен факт – каза той. – На Шестия Ционистки конгрес в Базел 1906 г. президентът Макс Нордау провъзгласил: „Херцел знае, че ние сме пред прага на най-голямото сътресение в света“.

(Litman Rosenthal, American Jewish News, September 19, 1919. Розентал, описвайки своите спомени за конгреса от 1903 г. точно описва предварителното знание за началото на Световната война. Той цитира част от речта на Макс Нордау: „... ще ви кажа следното сравнение: представете си стъпалата на стълба издигаща се все по-високо и по-високо: – Херцел, Ционистки конгрес, Английско предложене за еврейска държава в Уганда, Бъдещата световна война, мирна конференция, на която с помощта на Британия, ще бъде създадена еврейска Палестина – Преводач)

– Добрият стар Херцел! Идеалистът! Нашите политически дейци бяха изпълнени с благоговение към него. Обаче мерзавецът е знаел, какво неговият мърсен народец е приготвил за останалите хора.

– Херцел беше ционист – намесих се аз.

– Той е бил преди всичко евреин – каза той, удряйки с бастуна си по стола – Думата евреин казва всичко! Никакво друго определение не е нужно.

....................

– Когато цар Кир дал разрешение на евреите да се завърната от Вавилон в Палестина, голямото мнозинство игнорирало призива и останало в богатия Вавилон. Те там се били устроили отлично и продължили своите валутни спекулации и обичайните си машинации.

– В 1267 г. – казах аз – в целия Йерусалим имало само двама евреи. А в началото на Първата Световна война, броят им достигнал 120 хиляди. Въпреки че никой, никога не има е забранявал да се завърнат в Палестина, а е очевидно че никога не са имали недостиг на пари за път. В света остават, по самите техни сметки, 20 милиона евреи, но е трудно да се каже колко са точно, понеже те се маскират като граждани на страната в която живеят. Интересно как те се готвят да разположат такова огромно количество евреи на този малък участък земя – Палестина.

...............

– ... Резолюцията на Все-еврейския конгрес 1919 г. във Филаделфия: „Всички евреи са граждани на новата еврейска държава Палестина, но в същото време те запазват всичките си права на граждани, на държавите в които живеят“.

Представете си друго: Англичаните са граждани на Британия. Всеки англичанин, който избере да живее в Германия, Франция или Италия, получава правата на гражданин на тази страна, плюс запазване гражданството на Британия. И сега си представете вопъла на недоволство ще се вдигне, и не от германците, французите или италианците, а от самите евреи, ако англичаните издадът такава резолюция.

Но пан-еврейския конгрес издава тази резолюция, не като скромно предложение, а като заповед.

Този конгрес се състои от представители на еврйството от целия свят, включително и ционистите. И намерението му е било, първо че евреите трябва да си останат там където живеят, и че новият Цион има за цел да укрепи политическата им структура, да удоволетворят своето високомерие и чак на последно място, но не по значение, да им се осигури държава в която да могат на спокойствие да разпределят мръсните си дялове, без страх да бъдат разкрити. Аз мисля че от това можем да се досещаме за истинския дух на еврейския национализъм.

– Добре, значи те не са нито националисти, нито интернационалисти – признах аз – а тогава какви са?

– С обичайната терминология това не може да бъде определено – повдигна плещи той. – Това е раково нарастване, по повърхността на цялата планета, понякога бавно, а понякога взривообразно. Но навсякъде той отнемат живота по планетата. Всичко, което започне с изобилие, завършва с пепелище. Ционизмът е видимото повърхностно проявление. Но той е свързан с вътрешно демонично нарастване, срещу което никъде неможе да се намери лек.

– Може да се каже – засмях се аз, – че вълците са се разделили на две групи. Едните са решили да напуснат страната на овцете, за да живеят сред свои, за което временно се съгласяват да се присъединят към вегетарианците.
......................

превод, Григор Симов, от:

http://www.zarubezhom.com/eckart.htm



Ето и адресите на първата и третата части:

1 част:

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/01/18/cionizmyt-ot-moisei-do-lenin-d-ekart-razgovor-mejdu-hitler-i.475114


3 част:

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/04/07/razgovor-s-hitler-1923-g-treta-chast.319243

 

 






Гласувай:
0



1. анонимен - isledvane
07.04.2009 17:13
Werner Sombart “ The Jews and modern capitalism” 1911 - от всичко, което съм чел, това е най-сериозното изследване по въпроса. Но, не съм го виждал в превод на български. Някой знае ли дали съществува наше издание - напълно е възможно книгата да е превеждана , напр. през 20-те години на мин. век, но до момента да няма разпространение...?
цитирай
2. grigorsimov - А Хенри Форд?
07.04.2009 17:59
Може би в трите книги на Форд има повече информация, понеже са писани по-късно?
цитирай
3. анонимен - Вернер Зомбарт
07.04.2009 20:48
Х. Форд е индустриалец, т.е. посветил е сравнително малка част от времето си на тези проблеми. Вернер Зомбарт е световно известен учен, социолог и икономист. За съжаление в Руската Википедия е представен доста кратко. Вижда се, все пак, че книгата, за която става дума, е била издадена на руски през 1912 г. и е с препратка, от където би могло да се прочете - http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D1%82,_%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%80 Имайте предвид, че става дума за фундаменталено социално-икономическо изследване на еврейството от строго научна позиция. Не съм чул до момента да е имало протести срещу книгата от страна на еврейски среди. От друга страна, те не са направили нищо за нейното разпространение... По мое скромно мнение, този труд е основен за разбиране на спецификата на еврейското участие в икономическите и социални процеси. Без познаването му, накратко казано, е твърде възможно да станем жертви на манипулации от различни посоки по отношение на религиозната и политическа им дейност.
цитирай
4. grigorsimov - Форд е създал или наел екип от специалисти, след като прочел 'тайните протоколи',
08.04.2009 12:57
- за да изследват и напишат трите (доколкото зная) тома, по темата за евреите, а не че лично той ги е писал.
цитирай
5. анонимен - Форд
08.04.2009 16:21
Съжалявам, ако съм се изразил не съвсем ясно. Естествено, не подценявам, по никакъв начин, това, което е писал Х. Форд!
цитирай
6. анонимен - kniga
09.04.2009 12:39
Препратката, която дадох по-горе, води до друга книга на Сомбарт (Буржуа). Най-вероятно The Jews and Modern Capitalism не е превеждана на руски (?). Със сигурност съществува превод на френски от 1923 г. Последният превод на английски изглежда е от 1951 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314217
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031