Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2009 15:16 - Новият Световен Ред идва! Готови ли сте?
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 15940 Коментари: 11 Гласове:
1

Последна промяна: 03.05.2009 15:18


Ако разберете каква е неговата същност, и как постепенно се налага, вие ще станете способни да го наблюдавате как той се разширява в ежедневните новини!
Научете се как да се пазите!

Истината освобождава!

Заемете стабилна позиция, с проницателност и неспокойствие.

Така вие вече няма да възприемате новините по стария начин.

Вие живеете сега в крайните времена!   

Новини накратко:

(ТЕЗА,  АНТИТЕЗА = СИНТЕЗА)

Списание “Мегъзин”, 25 май, 1992, “Разговор с Горбачов”, стр.51

– “Нищо от триумфалното двуседмично турне на Михаил Горбачов в Съединените щати, не говореше, че това е вече един политик в оставка, вън от властта. Американците…го посрещнаха с овации…Тъй като неговата визита в Съединените щати бе, за да се създаде основа и контакти за …Фондацията Горбачов.  Това го улесни да попадне в редицата на държавните мъже, чиито речи се очакват с нетърпение да обходят планетата. Тематиката му бе като естествена последица, - перестройката: целият свят се нуждае от промени и преориентация. Горбачов не се увлече да говори за предположението, че социалистическата теория е пропаднала или че комунизмът бил вече мъртъв.

– “Алтернативата между капитализма и комунизма е в ход.”

Много от вас вероятно ще изпаднат в учудване от тази новина, не отчитайки, че тя съдържа едно от най-великите признания в историята на модерния свят. Всеки изследовател на Заговора на Илюминатите, за Новия Световен ред, неизменно би прозрял какво всъщност има предвид Горбачов, като казва “алтернативата между капитализма и комунизма сега е в ход /в най-близко бъдеще/.

Ако се вгледаме внимателно в съждението на Горбачов, ще видим, че той иска да каже за трите системи на обществено управление. Двете, които досега присъстваха и третата, която е на път да дойде. Той има предвид Комунизма и Капитализма като установени понастоящем на планетата, но говори и за трета система, която не именува, чието управление ще бъде нито комунистическо, нито капиталистическо.

Какво всъщност би могло да означава всичко това? За да отговорим на този въпрос, би трябвало да се върнем в историята към 1 Май, 1776 година, в деня, когато Адам Вайшопт, евреин, йезуитски свещеник, създава своята окултна група, която именува Илюминати или Осветени. Адам Вайшопт формира своето общество на основата на Йезуитския орден, чийто правилник и ред,   отлично познава.

Майсторите – илюминати представляват истинско тайно окултно общество, изцяло затворени към външния свят. Те имат свой определен план да отхвърлят всички религиозни и граждански институции и правителства, като ги заменят с едно ново Световно - Глобално управление, или системата, която още тогава Вайшопт нарича Нов Световен ред.

Какви са специфичните планове на новия Световен ред?

Уебстър посочва в своята книга “Световната революция”, следния списък, който включва следните 6 цели.

  1. Премахване на Монархията и всички съществуващи правителства.
  2. Премахване на частната собственост (и превръщане на всички собственици, в безимотни “пролетарии”).
  3. Премахване на правото на наследяване.
  4. Премахване на патриотизма.
  5. Премахване на семейството, брака и цялата моралност (и съвест), както и институциите за (традиционно-религиозно) обучение на децата (и заменянето им с т.н. “светско образование”)
  6. Премахване на религиите (и на първо място – Християнската. А срещу юдейската религия, синагогите и равините никога и никъде, нито е писано, нито е предприеман някакъв погром от масоните, илюминатите или комунистите, каквито погроми безброй пъти са вършени срещу католическата и паравославната църкви!)

 

За да се изпълни този план, Вайшопт знае, че ще му бъде необходима свръхестествена сила, ако наистина иска да успее в разгрома на Западната цивилизация, която всъщност е християнска.

Така, Вайшопт поставя основите на Илюминатите върху окултна основа. Създава символа на своята организация, Всевиждащото Око, на върха на пирамида, поставена в кръг. В основата на кръга стоят думите Annuit Coeptus, което в буквален превод значи “Известявайки рождението на”. А в дъното на кръга са латинските думи “Novus Ordo Seclorum”, или Нов Световен Ред.

Ако този символ ви звучи познато, то е защото ви напомня символа от гърба на еднодоларовата банкнота. В дъното на пирамидата са латинските цифри, които като се превърнат в нашата позната арабска цифрова система, означават 1776.

И така, след като американските пари носят символа на Новия Световен ред, тогава бихме могли да допуснем, че американското правителство е било обвързано с Новия Световен ред още през 1776 година. И наистина е така, но за това ще говорим по-късно отново.

Вайшопт има предвид пърното отхвърляне на всички правителства и тяхната замяна с неговата Глобална система. Той се прицелва със своя план в западноевропейските правителства, защото според него те са изградени върху християнските принципи. (Вайшоп и Илюминати са само още една от многото тайни, юдейски, сатанински, мафиотски организации, но при тях юдаизмът е прикрит). Вайшопт знае, че източните нации лесно биха съдействали на неговия план, тъй като техните (ценностни и) религиозни системи са силно повлияни от мистицизма (и не се основават върху ясни нравствени ценности, като при европейците и християнството).

Затова наблюдаваме това (целенасочено) смесване, което се извършва между източните нации и привържениците на Ню Ейдж, за да влезе (по лесно и неусетно) светът в Новия Световен Ред.

Проблемът, както Вайшопт добре разбира, всъщност е в това, как впоследствие християнски ориентираните нации на Западна Европа и Новия Световен ред, да се конвергират към Съединените Американски Шати. И така, той насочва своя план в тази посока. Отначало той вижда две враждебни религии, на Романския католицизъм, и на буржоазното протестантско движение.

Ето го проблема накратко! Вайшопт иска да разруши Западните правителства, подменяйки ги с едно ново Глобално управление, наречено Нов Световен Ред. Но как да направи всичко това? Как постепенно да се промени всеки един аспект от културата на съответната западна нация, в посока – от свобода към робство, така че гражданите на тези нации, да не забележат това и да не предупредят своите правителства за разрушителното действие!

Като начало, би трябвало само да се запази Плана в строга тайна. Това е и главната причина, поради която Вайшопт създава своята организация – илюминати.

Те всички вече имат своя тайна, която да пазят от другите народи, които се канят да заробят.

Вайшопт усеща, че би могъл да има отличен съюзник в лицето на обществото на фримасоните.

Официално създадени през 1717 в западния свят, те прокламират, че общочовешките ценности, и поведения, един ден като еволюират, ще се слеят в една точка в която всички религии стават една. И тогава според тях, всеки човек ще осъзнае, че е брат на другите. Така, фримасоните предвиждат, че ще се стигне до един път на Ново Глобално разбиране за света. Според тях, това е неизбежен процес и трябва да се осъществява по естествен път с мирни средства.

Вайшопт нарича това “глупости”! По мирен и естествен път, това никога не би могло да се случи, според него – а само чрез мощни революции! И така, Вайшопт и неговите хора, се заемат с инфилтрирането на свои хора във всяка една от фримасонските ложи, като се почне от 1776 и така в продължение на 13 години.  И през 1789 година Вайшопт, със своето обкръжение, вече контролира всички масонски ложи в Европа. Победата му над американските масонски ложи става възможна не по-рано от 1830, но всъщност и преди това Вайшопт е бил в състояние да покори сърцата на американските масони.

На Вайшопт му липсва един важен елемент от неговия грандиозен План, за установяване на Нов Световен Ред: – повод или теза, за тактическо разгръщане на (световна) битка, която ще му позволи да елиминира правителствата на Западния свят.

Но през 1823 година, един немски професор на име Хегел, му осигурява тази важна формула, за осъществяването на тактическия план. Хегел предлага обществото да бъде управлявано по следната формула:

1.       Съществуване на един тип управление на общество наречено “Теза” би провокирало поява на противоположния тип управление, което Хегел именова “Антитеза”.

2.       Тезата и Антитезата биха започнали естествено да се борят помежду си, тъй като те са противоположни системи и виждат нещата по коренно различен начин.

3.       Ако Тезата и Антитезата се борят помежду си в един продължителен период, без това да доведе до унищожаването на едната от тях, тогава битката им ще премине в създаване на едно ново състояние – хибридна система на управление на обществото, която Хегел нарича Синтез.

 

Постоянна война или заплаха от война, ето къде е ключът!

Хегел теоретизира, че Конфликтът води до промени, а планираният конфликт воси до заплануваните промени. Тази теория профучава през Европа, по университети и колежи, където се обсъжда и дебатира. Очаровани от нея са студентите, но скоро тази теория потъва в забрава, но Илюминатите, и фримасонството вече притежават своята формула по пътя към осъществ яването на своята цел – Новият Световен ред.

Нека повторим отново условията в Европа, тогава:

1.       Тезата”, която съществува, е оригиналната система, доминираща в Европа в края на 1700 те. Тази система е изградена икономически върху частната инициатива, политически върху монархията или демокрацията и религиозно – върху християнството.

2.       А “антитезата” – противоположна на “тезата”, трябва да е система, която, теоретически, чрез побеждаване на тезата за един продължителен период от време, би създала новата система, наречена Синтеза.

Главният проблем е, че през 1776 година, липсва истинска противоположна система – антитеза.

 

И така, какво би могло да се измисли, когато противоположна система все още не е възникнала? Ако аз съм по следите на установяването на Плана на Новия ред и също така вярвам в Хегел, тогава бих седнал и създал тази антитеза. Католическият издател и автор, от същото време, Пиърс Комптън пише по този въпрос как бива създадена антитезата. През 1846 година, “имаше едно чувство за промени, което витаеше във въздуха, което да надхвърли рамките на църквата.

Две години по-късно избраните тайни посветени, наричащи себе си “Лига на 12-те Илюминати”, финансира Карл Маркс, да напише своя Комунистически манифест (както преди това, Световното еврейско правителство финансира Вайшоп, да създаде Илюминати и да подмени ръководствата на масонските ложи!  А Комунистическият Манифест, взъщност е отдавна съществуващият юдео-масонски план за манипулиране и завладяване на света, в който думата “масони” или юдеи, е заменена с “комунизъм” и “комунисти”!).  И така, антитезата теоретично е създадена чрез Комунистическия Манифест, благодарение на Карл Маркс, през 1848 година.

Схващането, че Илюминатите създават комунизма прави възможна връзката между комунизма и т.нар. Ню Ейдж движение., което бива създадено благодарение на Елена Блаватски през 1875 год. Ето защо вие виждате и чувате Горбачов да използва стандартната терминология на Ню Ейдж през 1986 година. Така, вече, историческото ни проясняване е пълно.

Ето каква е връзката между организациите във времето:

1776 г. – обществото на Илюминатите е създадено, с главна цел – Нов Световен Ред.

1823 г. - Хегел въвежда своята теория /Теза плюс антитеза = синтеза/

1848 г. - Карл Маркс компилира теорията на комунизма, и създава перфектна антитеза срещу капиталистическата система.

1875 – Ню Ейдж движението е основано като тайно Теософско общество.

1917 – комунизмът става управляващата система в Русия, на практика създавайки антитезата на западната теза.

1917 – 1945 – западните сили изграждат имиджа на Русия, като суперсила.

1945 – 1989 – По-специално създадения сценарий, за опасност от ядрена война, Съветският съюз се явява основа на потенциален конфликт със Съединените щати.  Но реални конфликти отсъстват (понеже и съветската комунистическа империя, и западните “демокрации” се ръководят от един и същи юдейски център).

1975 – Духовни наставници съветват теософското общество да започне работа с масите, изменяйки името си, на Ню Ейдж движение.

1990 – Президентът Джодж Буш възвестява Новия Световен Ред през август, след нападението на Ирак в Кувейт.

Предстои – сливане на Изтока и Запада, на Русия и Съединените Щати в едно Глобално Световно управление, чрез Обединените Нации.

1999 – 31 декември, неуспешен опит за демонстриране на Новия Световен Ред, по време на честването на Миленеума в Кайро, в Гиза.  Подготвеното светлинно (чудо) шоу, включващо “Окото на Хор”над пирамидата, се проваля.

Нови дати:  през 2000 – пак опит за премиера на Новия Световен Ред включваща очаквана светлина отгоре.

 

Скъпи приятели! В Библията е казано, още от началото, та до края, че Луцифер /Сатана, дявола/ прави заговор още от самото начало за да опита да изтръгне контрола от Господа, и да може по този начин да заеме мястото му и да бъде обожествяван като бог на земята. Библейските пророчества ясно ни известяват, и в Стария, както и в Новия Завет, че Сатана ще използва в своята работа хора и нации, тайно заговорничейки, за да реорганизира света в 10 супер нации., служейки си с тъмната страна или магия, само и само да изпълни своята цел. И когато тези тайни общества успеят да реорганизират света в 10 нации, тогава ще се появи техния нов авторитет в лицето на Антихриста.

Такова накратко е библейското пророчество, касаещо световната организация в тези последни дни. И като изненада на изненадите е Планът на Новият Световен Ред, развиващ се паралелно с масивната работа извършена от Ню Ейдж движението.

Превод със съкращения от статията
“Теза, антитеза = синтеза

www.cuttingedge.org/news/n1004.html

Автор: abet

 



Тагове:   нов светован ред,


Гласувай:
1



1. eltimir - Занятието и войника
03.05.2009 19:43
Гриша, копирах и тоя материал в един от моите сайтове:
http://vazrajdane.ucoz.ru/
Обаче добавих и малък коментар:
Преди да копирам материала от блога на Григор Симов, искам дда добавя няколко думи от себе си. Спомних си за един стар войнишки виц. Каква е целта на занятието? Да такова майката на войника. А каква е целта на войника? Да такова майката на занятието. Сега приемете, че занятието - това е Новият световен ред. А ние, ние сме войниците.
цитирай
2. grigorsimov - Остроумно и уместно, но...
03.05.2009 22:50
обикновеният човек е по-безсилен и от простия войник. Само интернет, за сега е една миниатюрна възможност за изява на различни мнения, и тази възможност, докато я има, трябва да се ползва максимално! Или: Да казваме каквото знаем за истините и за правдата, пък да става каквото Господ е рекъл!
цитирай
3. eltimir - Не сме безсилни
03.05.2009 22:59
Мен са ме учили, че когато сме с Бога, тогава и Той е с нас. Аз не вярвам, че Злото ще победи. Повече вярвам на онова предсказание, че в деня, когато се съберат да празнуват своята "вечна и окончателна" победа, тогава изведнъж възмездието ще се стовари върху угнетителите на човешкия род.
цитирай
4. анонимен - За пророчествата ...
04.05.2009 08:29
Както вдигаше наздравици един от героите на руския филм "Особеностите на ....Ние сме по древен народ и от библията и ако сега сме обединени от Христос и слушаме какво говорят християните, не е зле да научите и какво е казал Зурван(Сурия,Сурва) - Слънцето.

Когда не существовало ничего, ни неба, ни земли, был только великий бог Зурван, чье имя означает «фатум» или «фортуна». Он приносит жертвоприношения тысячу лет, чтобы у него родился сын, которого назовут Ормазд и который создаст небо и землю. По окончании этого периода, который длился тысячу лет, он начал размышлять: «Какой смысл от этих жертв, которые я принес? Действительно ли у меня будет сын по имени Ормазд? Или это все тщетно?». И не успела эта мысль возникнуть, как в нем были зачаты Ормазд и аХриман: Ормазд - как следствие принесенных жертв, а аХриман - из-за его сомнений. Когда он осознал, что в его чреве два сына, он поклялся: «Тот из двух сыновей, который появится первым, будет провозглашен мною богом». Ормазд узнал мысли своего отца и рассказал их аХриману. Когда аХриман услышал это, он разорвал чрево, вышел и подошел к своему отцу. Зурван, увидев его, спросил: «Кто ты?». И он ответил: «Я – твой сын Ормазд». И Зурван сказал: «Мой сын светлый и благоухающий, а ты темный и зловонный». Он горько заплакал. И они начали разговаривать, когда родился Ормазд, светлый и благоухающий. Зурван, увидев его, понял, что это его сын Ормазд, ради которого он принес свою жертву. Во время разговора он держал в руках веточки барсом, которые он приносил в жертву. Он отдал их Ормазду со словами: «До этого момента именно я принес жертву во имя тебя, с этого момента ты должен приносить жертву во имя меня». Но даже когда Зурван вручил жертвенные веточки Ормазду, аХриман подошел к нему близко и сказал: «Разве ты не клялся, что провозгласишь богом того из сыновей, который появится первым?». И Зурван сказал ему: «О, нечистый, царство будет отдано тебе на девять тысяч лет, но Ормазда я уже сделал богом над тобой, и через девять тысяч лет он будет править, и будет поступать так, как ему угодно». И Ормазд сотворил небеса и землю, все красивое и доброе, а аХриман - демонов и все злое и неправильное. Ормазд создал богатство, аХриман – бедность.

http://aryan.by.ru/

цитирай
5. анонимен - РЕДАКЦИЯ
04.05.2009 08:48
Тази част от текста според мен би трябвало да изглежда така :

Така, Вайшопт поставя основите на Илюминатите върху окултна основа. Създава символа на своята организация, Всевиждащото Око, на върха на пирамида, поставена в кръг, в горната част на който стоят думите Annuit Coeptus, което в буквален превод значи “Известявайки рождението на”, а в долната част на кръга върху лента са латинските думи “Novus Ordo Seclorum”, или Нов Световен Ред.

Ако този символ ви звучи познато, то е защото ви напомня символа от гърба на еднодоларовата банкнота. В основата на пирамидата са латинските цифри, които като се превърнат в нашата позната арабска цифрова система, означават 1776.

http://api.ning.com/files/k4ajKJUk24ZoJWzWnVveLuF-m-zwEbUrfYxoCCf8mXhjhOFddQlHZVFfb3od5PKs-d1j6GDIea2bd-Uu1ABzY2mvIsWfvEv8/O

цитирай
6. анонимен - редакция
04.05.2009 08:52
На четвътия коментар след многоточието на Особеностите съм забравил кавичките :(
цитирай
7. анонимен - Ахъм..
17.04.2010 15:41
Здравейте!

Статията е добра и за жалост съвпада с повечето неща, които съм чувал, гледал или прочел (не че са толкова много).

Единствено има нещо което ме смущава, а именно:

В статията пише, че Annuit Coeptus значи “Известявайки рождението на”, докато в книгата на Ян ван Хелсинг "Не пипай тази книга" е преведено, като "Начинанието ни е белязано с успех", а в Уикипедия е "He approves (or has approved) [our] undertaking(s)", което буквално преведено е нещо като "Той одобрява (нашето) начинание".

Та..?

цитирай
8. анонимен - Последното ти предположение е н...
02.10.2010 16:56
Последното ти предположение е най-правилно. Всички други са или свободни преводи, или тълкувания, кой както му е изгодно...
цитирай
9. анонимен - Слепи ли сте бе хора?
01.01.2011 02:49
Просто не вярвам ,че не разбирате размерите и същността на истинския заговор!
Задаите си въпроса-кои хора имат интерес вие да сте приспани ?
Религията е била необходима преди 2000 годиниЧовечеството страда досттъчно
досега.Днес науката е постигнала невероятен напредък и не са необходими никакви
усилия от страна на обикновенните хора за да съществуват.Има две групи хора,две обикновенни професий ,които пречат на хората да са свободни и силни и щастливи.Това са БАНКЕРИТЕ и ПОЛИТИЦИТЕ,които взаимно се подкрепят,пречеики на сриването на монетарната система ,измислена още в древнияРИМ.Религията и всички противоречия наречени ПОЛИТИКА само наливат вода в мелницата на БАНКЕРИТЕ.Моето мнение е ,че малко от вас ще оцелеят за да видят гибелта на МОНЕТАРНАТА СИСТЕМА или гибелта на човечеството!!!Малко остава!Не повече от 17 години броено от днес 01.01.2011.
Истината е само една-ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ!!!!
Желая Ви много късмет в оцеляването!!!

US SAMURAY
цитирай
10. grigorsimov - Без вяра в Бога на истината, правдата и любовта, няма да схванете същността на злото
01.01.2011 09:02
Архиепископ Аверкий - Таушев в съчинението си Признаци за приближаване края на света:
“Колкото повече напредва времето, толкова по-тежко ще става.  Духът на християнството – незабелязано за служещата на света тълпа, но твърде забележимо за онези, които бдят над себе си – се отдалечава от хората, като напуска света и го предава в ръцете на неговото падение. Изпълнява се предсказаното в Писанието за отстъплението от християнството, но “отстъплението е допуснато от Бога. Не се опитвай да го спреш с немощната си ръка”. 
Но е престъпно да се мълчи за отстъплението, да залъгваме себе си и другите, че всичко е наред и няма за какво да се безпокоим.  И макар да не е по нашите сили да спрем отстъплението с немощната си ръка, дългът на християнската любов ни повелява, не само да се отдърпнеп и да се предпазим, но да предпазим и нашите близки, ако те сами не го виждат и не го забелязват. В подобни случаи трябва винаги да помним прекрасните думи на св. Григорий Богослов: „С мълчание се извършва предателство към Бога“. Не бива да се мълчи за онова, което е най-важно: спасението на човешките души!”

Ето ви и Христовите думи: Не е възможно да не дойдат съблазните, но горко на този чрез когото идват"!

Настъпващата "Глобализация", прикривана зад благовидни думи, ще е безогледна диктатура на световните банки и техните компании, а правителствата ще са само - местни управи на превърнатите в трудови лагери държави! И тогава не ще има, нито "Свободна Европа", нито "Ам-нести интернешънъл", нито човешки права, нито даже "Арменски поп"! А който се залъгва, че ог-ромният технически напредък, през последния век, и относителното материално благоденствие в много западни страни, все пак са изключително постижение, – нека има предвид, че без съответен духовен напредък, техническият прогрес и материалното благоденствие, по-скоро, са зло!

Вижте и в "Откровение на Йоана", за звяра - антихрист и за знака (чипа) му 666, който с измама и насилие ще бъде наложен на почти всички хора!
цитирай
11. grigorsimov - Модерната западна цивилизация и ...
01.01.2011 09:09
Модерната западна цивилизация и културата й, имат толкова общо с християнството и с човешките добродетели, колкото общо има между Света гора и Холивуд.
Още от времето на т.н. ренесанс, могъща сатанинска сила владее и манипулира Европа, и води народите, от едно разочарование към друго. И както самите ционистки старейшини (банкерите) се изразяват в "тайните си протоколи": когато на-пълно подчинят света, царството им щяло да се отличава с деспотизъм във фантастични мащаби.
Нечествите сили маскират своите античовешки и антидуховни цели с добре звучащи лозунги: свобода, братство, равенство, просветителство, хуманизъм, наука, култура, възраждане, прогрес, либерализъм и много, много други. Но това са само кухи фрази, зад които се преследва и върши точно обратното!
Така, както изкуствената стръв - блеснА, е лъскава и привлекателна, такива са и измамните учения на слугите на нечестивите сили – масоните и комунистите. И едните, и другите изпълняват волята на своите злонамерени създатели и господари. А те са могъща сатанин-ска сила, чиито цели и средства олицетворяват абсолютното зло и напълно се покриват с определението за дявола или нечестивата сила в религиозните учения!
А на нечестивите сили можем да устояваме, само ако мислим и вършим добро; търсим и разпространяваме истината; сдружаваме се и се организираме; отстояваме поне елементарната нравственост и морал; вярваме в доброто и не мразим никого!
За всичко останало “Господ ще промисли”, и е промислил, защото Самият Христос е казал:
"Търсете Божието царство и неговата правда, и всичко останало ще ви се придаде".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314525
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031