Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 19:27 - Бащите-освователи на САЩ са масони до един - Волен Сидеров
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7426 Коментари: 1 Гласове:
0



Тези, които днес повтарят изрази като ,,нов кръстоносен поход срещу исляма" или "сблъсък на християнската и ис­лямската цивилизация" са или подведени, или манипула­тори. Във военното нападение на САЩ и НАТО срещу Аф­ганистан няма нищо цивилизационно. То е далеч от светс­ките правила на юрисдикцията. Според всички правни нор­ми убиването на заподозрян от близки на жертвата се тъл­кува като саморазправа и е незаконно.

Как стои въпросът в светлината на религиозния морал?

Според християнството, на човек не е дадено да отмъщава, а убийството е смъртен грях. Това е категорично и ясно очертано в моралния кодекс на Христовия завет. Но тук възниква въпросът християнска страна ли са САЩ?  Истинс­кият, неманипулиран преглед на историята на тази ,,демок­рация № l" показва, че САЩ са създадени като антихристи­янска, антицърковна държава и през годините са се разви­вали все повече в тази посока.

Кои са така наречените "бащи-основатели", създателите на днешна Америка? Това са Томас Джеферсън, автор на "Декларацията за независимост", Томас Пейн - политичес­ки философ, Александър Хамилтьн - финансист, Джордж Вашингтон - главнокомандващ войските на колониите във войната срещу Англия и първи президент на САЩ. Към тях трябва да бъде добавен и Бенджамин Франклин - иде­ологически стълб на революцията, писател и философ. Всички те са масони. Техните портрети в масонски одежди висят днес в масонските "храмове" на САЩ, които са впе­чатляващи като архитектура и мащаби и конкурират готи­ческите катедрали на Европа.

Самият Франклин станал масон през 1731 г. на 25-го­дишна възраст и след 3 години вече е велик майстор на ло­жата в Пенсилвания. Във Франция той е приет в Ложата на деветте сестри и подписът му фигурира във френския ма­сонски архив заедно с този на Лафайет - друг виден масон и деец на Френската революция. Франклин основал тайно­то общество "Leather Apron Club" - "Клуб на кожената престилка", който станал ядро на бъдещото "Американско философско общество".

До Американската революция през 1776 г. в Америка имало вече 8 Велики ложи: две в Масачузетс, една в Пенсилвания, по една в Ню Йорк, Вир­джиния, Джорджия и в двете Каролини. Както виждаме, във всяка от колониите, които ще станат 13-те щата на бъдещите САЩ, вече действа по една Велика ложа.

Според някои изследвачи, като Менли Хол, автор на трудове за масонството и тайните общества, от 55 души, формирали Конституционното събрание, тоест - бащите­-основатели на САЩ, само петима не са били масони.  24 от генералите на Вашингтон са масони.

В крайна сметка тези, които подписват Декларацията на независимостта - 56 човека, 53-ма са велики майстори на ложи. Самият Джордж Вашингтон, човекът, който печели войната срещу Англия за независимост и става първият президент на САЩ през 1789 Г., е получил посвещението си като масон в ложата на Фредериксбърг, Вирджиния, на 4 ноември 1752 г.

През 1941 г. бъдещият президент на САЩ Хари Труман изнесъл лекция по радиото, озаглавена "Джордж Вашинг­- човекът и масонът". Главната теза на доклада била, Вашингтон е ,,велик масон, построил САЩ на масонски принципи".

Защо масонството е антихрнстиянско?  

След падането на комунизма в страните от Източна Европа- отново се появиха масонските ложи. Най-известни представители на политиката, изкуството, бизнеса и дори _ духовенствого, демонстрират своята принадлежност към масонството като към нещо възвишено. В медиите то се

представя като някакво филантропско сдружение, в което политически и бизнесмъже се събират, за да подпомагат ­сираци и социално слаби. Но нали има хиляди фон­дации за тази цел? Нали християнската църква е първата, която проповядва малосърдие и грижа за ближния? Защо е нужно да се обличат кожени престилки, да се разиграват театрални етюди и да се фетишизират предмети и знаци - чук, пергел, отвес, пентаграмата, юдейската шестолъчна звезда и куп други условности?  – В името на духовното вършенстване, отговаря официално масонската пропаганд­а. Не можеш ли да се усъвършенстваш по друг начин, в църква, пита се обикновеният гражданин. Не, явно църк­вата не пасва като път към усъвършенстването за куп бога­таши и държавници, които се натискат да се записват в ма­сонски ложи.

Според официалната масонска пропаганда, масонство­то е международно тайно мъжко сдружение с йерархично устройство и с традиционен ритуал, култивиращо присъ­щите на човешката природа добродетели и ратуващо за мир". Пак според официалната масонска литература класи­ческото масонство се основава на неизменното присъствие на Великия архитект на Вселената и на първенствуващото значение на човека като върховен смисъл на битието.

Какво значи това? Виждаме веднага, че за масоните не Бог, а човек има първостепенно значение. Тук се експонира една позната от векове идея за стремежа на богоборците (борците против Бога) да станат богове. Тя идва от древните вярвания на зороаст­ризма, асировавилонските религиозни идеи и талмудичес­кия юдаизъм. По-късно ересите, които пронизват история­та на ранното християнство и които избиват в откровена антихристиянска битка през Средновековието в лицето на гностици и манихейци; на различните ордени като Тампли­ерите, Розенкройцерите, Катарите, Албигойците, които привидно се градят върху християнството, но търсят пъти­ща към унищожението му; на антицърковната борба на дейците от т. нар. Просвещение като Волтер, Хобс и после­дователите им, които директно отричат Бога и провъзгла­сяват човека за Бог; на Реформацията, която чрез Лутеран­ството, Калвинизма и десетките им разклонения зачерква всички постулати и тайнства на Светата Христова Апостол­ска църква, такава, каквато ни я завеща Христос; на рево­люциите през ХVII и XVIII век, които разрушават евро­пейските монархии и нанасят удар върху църквата; на отде­лянето на Запада от Източноправославната църква и изоли­рането му. На предателската роля спрямо Изтока от страна на Запада при нахлуванията на исляма; в отглеждането и пускането в ход на болшевизма от капиталистическа Аме­рика и Западна Европа като унищожител на Православния Изток през хх век. Целият период на двете хилядолетия след Христа е бил битка на богоборческата идея с идеята за Христос - Спасителя.

Масонството е концентрация на тази богоборческа идея.

Какво означава например твърдението, че масонството се основава на неизменното присъствие на Великия архитект на Вселената, както пише във всяка официална масонска енциклопедия? Кой е този Велик архитект? Никъде в про­масонските енциклопедии и изследвания не се говори за Исус Христос като за Спасител на човечеството и Син Божи. А в християнството Христос не се представя като "Архитект". Това понятие идва от юдейската легенда за строежа на Соломоновия храм, която стои в дъното на ма­сонската идеология. Той символизира Царството Божие на земята. А тайната за строежа на този храм отнася в гроба си неговият строител - Хирам. Оттогава масоните търсят тази тайна. Което значи, че търсят пътя към божественото без Бога. А това може да бъде постигнато само, като в кла­сическия сюжет на "Фауст" (пиеса, която масонът Гьоте пише като програмно съчинение 60 години) чрез сделка със Сатаната, който ти дава всичко земно, за да ти вземе душата.

Тези, на които това им се струва само приказка, са обик­новени атеисти. Те ститат до първите три степени на масон­ството - т. нар. синьо масонство. За тях ложата остава цял живот един клуб, в който можеш да завържеш връзки с влиятелни хора. Вярно, има разни странни ритуали, но “та­кава е традицията”, казват си те.

Други обаче, по-малко на брой, но по-посветени, стигат до върховете на масонските тайни общества. Там вече сте­пените могат да бъдат 33 или 99. За тях Сатаната не е дра­матургичен образ, а реалност. Поклонението пред него и сделката с него са задължителна част от "просветлени­ето". Това съвсем директно го обяснява ,,папата" на масо­ните - Албърт Пайк. През 70-те и 80-те години на XIX век той е Велик магистър в Главната директория на Вашинг­тон, Велик командор на Върховния съвет на Чарлстън, кое­то значи лидер на американските масони и Суверенен Пон­тифик на вселенското франкмасонство, което вече го прави и световен вожд на масоните. През 1871 г. Пайк издава книгата "Морал и догма", която до ден-днешен е "библия­та" на световното и особено американското масонство. В тази книга Албърт Пайк пише: "Всички ние, заемащи високи степени, трябва да съхраним масонската религия в свет­лината на луцеферианскага доктрина." Тук трябва да пояс­ним, че тази доктрина произлиза от името на Луцифер, ­ангелът, който се възгордял, искал да измести Бога и беше низвергнат, както учи Светото писание на християните. Висшите масони обръщат обаче този сюжет и казват: Лу­цифер е истинският бог, а другият - не. Пайк казва буквал­но:  – "Да, Луцифер е бог, но за съжаление Адонай (староев­рейското име на християнския Бог) също е Бог. При висши­те сили не може да има светлина без сянка, красота без грознота, бяло без черно ... Така ние идваме до приемането на доктрината на сатанизма. Това е истинската и чиста фи­лософска религия - да се вярва в Луцифер, който е равен на Адонай."

Масоните отброяват времето по различен начин от християните. За тях началото на новата ера не е появата на Христос, а масонската година на сътворението - 4000 годи­ни преди Христа. Към всяка дата масоните добавят иници­алите A.L. - Annо Lucis, година на светлината или година на Луцифер. Именно затова и след всяка революция с участие на масони - Френската, Октомврийската, става смяна на календара и се въвежда ново летоброене.

    Мотото на масоннте е:
"Война на Бога, ненавнст към Бога!"

Според самите теоретици на масонството, като Менли Хол например - автор на редица изследвания и справочни трудове за масонството, то е учение, което се корени в най-­дълбока древност. То е свръхпознание, което се е предава­ло на "посветените" през вековете. Посветени са били жре­ците в древен Египет, поклонниците на Бакхус, древните агланти. Митична раса от посветени, които вярват, че могат и стават богове и затова не им трябва .непълноценната доктрина", наречена християнство, както през 1998 г. се из­рази в пресата председателят на еврейското дружество в България “Шалом" - Емил Кало.

В корените на масонството е и гностицизмът - учение на тайно общество от I-II век сл. Хр.



Тагове:   Луцифер,   морал,   масони,   САЩ,


Гласувай:
0



1. lambo - Масон е и самия Волен Сидеров
18.06.2011 12:52
Както и всички назначени от него, общински лидери на Атака
Поне лично знам за тукашния в Карлово - Никола Ликов
Последния го има на снимка в масонски сайт

http://lambo.blog.bg/politika/2009/06/19/lider-na-ataka-osyden-za-245-000-leva-dds.351175
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28374921
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930