Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2009 19:12 - Богоборчеството ражда комунизъм - 9
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2749 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2009 19:33


Богоборчеството е старо колкото човека. Някога то е било  локална идеология по земите на древните юдеи. "Из­ел" значи "Който се бори с Бога".  Днес вече действа в световни мащаби. През вековете то е раждало комунизъм, много преди Маркс. Поколения наивници са ставали жертва на идеята за справедливо общество на земята, за "царст-

вото небесно, тук и сега". Това е пак опит да излъжеш Божия закон.

Вече стана ясно кои са създателите на САЩ - масоните.

Но масон е доста общо понятие. Масон може да бъде и един мюсюлманин, и един протестант, и един атеист, и един окултист. Ако пък се разгледа масонската символика, се вижда, че тя е предимно юдейска. Дори надписите в ма­сонските гербове са на иврит. Не е ли тогава масонството и неговата днешна база – САЩ, хамелеонското прикритие на идеята за богоборчеството и юдейската идея за избра­ност на едно малцинство, за предопределеността му да владее и подчинява целия свят? Доста факти потвърждават тази теза и по темата има достатъчно литература, затова тук няма да се спираме на юдейските корени на масонство­то. Те са очевидни в цялата графична символика на свобод­ното зидарство.

"Избраните", "посветените" обаче винаги са имали нужда от човешка маса, която да произвежда материални бла­га за тях. При това – евтино, или ако може - безплатно. Как да стане това? Свръхелитът логично е стигнал до извода, че за огромното мнозинство хора материалното богатство остава блян през целия им живот и че те винаги мечтаят да няма масова бедност и (да има само) малка богаташка върхушка. Има ли начин това да се постигне? Не, защото греховната природа е заложена у човека, както изяснихме, и всички проекти за идеално общество на земята са обречени. Освен, разбира се, ако не се спазват Божиите закони от всички. Но това би значело качествен скок на човешката природа. Тогава човек би се върнал към състоянието отпреди грехопадението. Това само по себе си би заличило нуждата от специална со­циална справедливост, защото ръководените изцяло от любов към ближния си, хора, априори не могат да съставят несправедливо общество.

Нека читателят сам съобрази доколко е възможно това.

Колко дребно изглежда и колко трудно постижимо е. Кол­ко невъзможно дори, погледнато от днешната гледна точка на състоянието на човечеството.

Но вместо Божи закон хората биха могли да бъдат излъ­гани, че с малко "реформи" - икономически или общопо­литическв, идеалното общество е постижимо. Това масон­ският елит е проумял и го опитва от векове. За експеримен­тален материал на този елит служат милионите от плебса, които могат да повярват, че на земята може да се построи общество без бедни и нещастни хора. И това чудо може да стане без никакви Божи закони и вяра в Христос. Просто така - с революция. Която трябва да е оглавена, разбира се, от "посветени". За да свикнат с идеята за безбожието, поко­ления западноевропейци и американци са били подготвяни чрез вековен процес на т. нар. Ренесанс, Просвещение, Ре­формация, Рационализъм, протестантство, пуританизъм, деизъм и накрая - в най-ново време, - откровен материали­зъм и атеизъм. Това не означава, че всяко човешко откритие е богоборчество. Тук визираме само съзнателното и после­дователно подчиняване на техническия и културния прогрес, на идеята за битка с Бога, което започва да става трайна тенденция в епохата на рационализма. Борбата с Христова­та църква е била трудна и неравна като процес.  

САЩ например са създадени във времена, когато рели­гията е още силна и има място в живота на човека, и не е въможн­о да се започне направо с директна антихристиянска паганда. Затова богоборците избират мимикрията. Още с т. нар. Реформация биват създадени десетки протес­тантски течения, които отдалечават търсещите истината.   

 

Номинално всички протестанти се водят "християни", но деформацията в ученията им е толкова голяма, че те от­давна са отрязали клона на християнството. А Америка я заселват гпавно такива хора.

Реформацията в Западна Европа е кулминация на бого­чеството, приемайки маскировъчната форма нареформирано християнство", изчистено от “цьрковна­ натруфеност и средновековна схоластика", както ни учеха комунистическите учебници. Както учат впрочем и “историческите, в т. нар. демокрации, днес. Интересно е съвпадението в оценката на комунисти и антикомунисти , по отношение на откровения нихилизъм и богоборчество, койго се развихря под форма на “Реформация" през XV в.  Основоположниците на съвременния комунизъм - Маркс и Енгелс, се прекланят пред Лутер, Цвингли, Калвин, Томас Мюнцер и останалите революционери, дали начало на двешните псевдохристияни, разклонени в десетки секти, заселяващи САЩ.  Деформацията на богословската мисъл в САЩ е толкова силна, че там за Православието не се пише нищо. Дори това, което западноевропейските - гослови дават като оценка за Източната църква, не стига до новата Атлантида - Америка. Върхът на "християнското" проявление на вярата в Щатите е баптистка църква, в която негри пеят “госпълс" и "спиричуълс" - протоджазови му­зикални форми, или мор монското многоженство и много­божие.

И едва ли има един на 10 ООО човека в държавата-контиент, който да знае, че десетките милиони баптисти в САЩ са клон на течението анабаптизъм, които през XVI век са клали християни в Европа като овце. Америка бива завзета точно от протестантите, които са разорили Стария контиенг и са оставили след себе си разрушени църкви, избити свещеници и ограбено имущество. Както и опити




Гласувай:
0



1. kentoff - Това е добро!
22.05.2009 19:17
Точно си е!
цитирай
2. grigorsimov - Добавка:
22.05.2009 19:38
Понеже напоследък не е възможно в моя блог да се публикува повече от една страница, се налага остатъка от публикацията да ви предложа във вид на коментар, понеже за сега коментарите не са ограничени!!?
Ето продължението:
Както и опити за комунизъм, в които има равни и по-равни. Интересно е това преплитане на богоборчеството със социалкомунизма, в различните му исторически трансформации.
Но протестантизмът е само част от голямата мрежа, в която е било оплитано човешкото развитие през последните 2000-3000 години. Гигантските социални експерименти, които са полагали милиони човешки жертви пред олтара на Луцифер, винаги първо са били социално-политически примамки. Те са правени в името на един стар мит, наречен ,,идеално общество". Този комунизъм не датира от времето на Маркс. Той е по-стар с десетки векове.
(Това е поредната малка порция от книгата на Сидеров "Бумерангът на злото")
Препоръчвам ви и следните публикации:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/04/05/dialog-mejdu-hitler-i-ekart-cionizmyt-ot-moisei-do-lenin.318134 в 4 поредни постинга,
както и:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/05/06/na-koi-gospod-vsyshtnost-se-moliat-evreite-kratko-iasno-i-ne.331267
а също и:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/04/16/iudeisko-tvorenie-li-e-hristiianstvoto-kakto-uporito-se-vnus.323291
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354405
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930