Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2009 12:06 - Анти-корупция или прикриване на корупцията? Автор: eltimir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 954 Коментари: 0 Гласове:
0



Анти-анти корупция Нашето МВР разследва случаи, при които някой е изнесъл данни за извършено престъпление. Но МВР не издирва извършителя на престъплението, а търси кой е съобщил, че има извършено престъпление. Абсурд? Не, обикновена българска действителност. Прилича ви на Оруел? Не, по-скоро на Рей Бредбъри.
- "Шефе, вярно ли е, че преди, искам да кажа когато къщите не са били огнеупорни, пожарникарите вместо да палят пожарите, са ги гасили?
- Глупости! Откъде ти хрумна такова нещо?"
Из „451 градуса по Фаренхайт”
Та и ние сега можем да попитаме. Вярно ли е, че полицията преди време вместо да прикрива престъпленията, ги е разследвала? „Глупости! Как можахте да си помислите такова нещо?” – ще ви отговори министър Макаков. И за да не бъда голословен, ще ви покажа поредните факти, взети от новините. От Интернет сайта на в-к „Труд”. „Парламентарният контрол е важен не защото всеки петък го дават по телевизията. На него често депутатите питат министрите за нередности или нарушения, за които се чува за първи път. На 10 април т. г. независимият народен представител Станчо Тодоров пита Михаил Миков за нарушение в Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Там една служителка на секретна секция била притискана да наруши закона, като си даде личната парола. В отговора си Миков се съгласява, че преотстъпването на личната парола е нарушение и обещава проверка по случая.
Започва едно трескаво разследване. Но то не търси човека, накарал служителката да върши нарушение. А трябва да установи откъде депутатът Тодоров е получил данните за питането си. Така и той, въпреки че има имунитет, е бил обект на полицейска проверка. В резултат служителката е карана да пише обяснения и уволнена, а нейна колежка - наказана.
“След 30 години служба в МВР, без нито едно наказание, комисар Емил Ганчев ме уволни по некадърност. За мен това е полицейски произвол, тормоз и унижение на личността.” Това заяви в писмо до “Труд” бившата служителка на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Пенка Кръстева. Преди дни тя разказа как е била “изхвърлена на улицата” само защото по неин сигнал за нередности, е имало питане в парламента от независимия депутат Станчо Тодоров до вътрешния министър Михаил Миков. Нейното уволнение е било в резултат на вътрешна проверка, която да установи как информацията е стигнала до народния представител.”
Сега да не е ясно защо си имаме такава висока престъпност? Защото полицията я покровителства. А защо полицията покровителства престъпността, вместо да я преследва? Защото такива са нарежданията „от горе”. А защо нарежданията „от горе” са такива? Защото такива са нарежданията от на-най-горе. Защото такава е цялостната политика, провеждана от последните 10-15 правителства. Престъпна политика. Това е тактиката, тоест това е начинът. А каква е стратегията, каква е крайната цел, заради която толкова много правителства подред последователно провеждат престъпна политика, насочена срещу народа?
Питайте Стратега, той може да ви каже. Ако Стратегът не ви каже, ще ви кажа аз. Стига да четете редовно моите писаници...
  копирано от Автор: eltimir   
- с малки съкращения


Тагове:   Антикорупция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313398
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031