Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2009 22:32 - Ролята на РУМНО в съвременната българска история. Автор: krasunata
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4160 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 01.07.2009 22:54


... Потресен съм. Историята за тези неща я няма. Не е написана. Затова трябва да се събира... Става твърде голям пъзелът. Разширява се до безкрайност и налазва вече и патриотизма, родолюбието и самоотвержеността на останалите льохмани в България... Да вярвам ли или не? На какво ли? Да продалжавам ли да настоявам? За какво ли? Звучи ли ви познато? На мен малко фашистко ми се струва...
Прочетете по-долу и преценете сами: 
Страшна и тъжна приказка за "Ордена на зелените чорапи"

Източник:
Не било само ДС

Осемнадесет години българското военно разузнаване изгражда "държава" в държавата. Вместо да изразходва огромния си бюджет за да подпомага правителството и държавната политика, служба "Военна информация" разузнава в България, като подслушва, внедрява агенти за влияние в държавните структури, провежда активни мероприятия и развива успешен бизнес. В името на кого и на какво?

Числеността на българската армия през последните години прогресивно намалява, но този процес не засяга военното разузнаване. Както върви, до година две на всеки 5-6 военнослужещи ще се пада по един офицер от служба „Военна информация”. Като прибавим това, че бюджета на службата е неприлично голям, очакванията към ведомството на генерал Студенков следва да бъдат същите, както към сериозните европейски разузнавателни структури. Истината е напълно обезкуражаваща. Дейността на българското военно разузнаване зад граница е повече от посредствена. Източниците, които се използват за изготвяне на информации и анализи за нуждите на държавното ръководство са интернет и данните предоставени по линия на международния обмен, най-вече от руските специални служби. 

Поделението на служба „Военна информация” в Банкя разполага с по-голям капацитет за подслушване на мобилни телефони от всички технически служби на МВР взети заедно. За разлика от вътрешното ведомство военните разведки не искат разрешение от съда и не подлежат на парламентарен контрол. Слушат си! Кеф ти президент, кеф ти премиер, кеф ти бизнес конкурент на някоя от многобройните фирми на „прикритие”. По същия начин стоят нещата и със закупената през последните години модерна подслушвателна апаратура, която дава възможности да се записват разговори в офиси, кафенета, ресторанти. Според отлично информиран източник, техническите средства се използват много активно, но на територията на България?! Обект на интерес са лица от бизнес елита и политическите среди, като няколко пъти в капана са попадали и западни дипломати. За да спечелят благоволението на ЦРУ, нашенските шпиони редовно изпращат данни и пикантни подробности за родния елит зад океана.

 

Лакейско поведение, а не офицерско! 

Има и друг интересен факт. Повече от 80% от персонала на военното разузнаване работи в милата ни татковина. Разпръснати в териториални подразделения по цялата страна, те усърдно събират информация за това какво става тук, а не зад граница. Малцината шпиони в чужбина са под дипломатическо прикритие, основно в натовски държави ?! 

Кого разузнава служба „Военна информация” на територията на страната и на кого се отчита!? 

За какво се харчат отпуснатите от бюджета средства в размер на десетки милиони евро и то по време когато не достигат пари за пенсии, учителски и лекарски заплати? Вместо да разузнава в регионите от стратегически интерес за България, военното разузнаване наднича под чаршафите, рови с мазни пръстчета в чекмеджетата, лепи очи и уши по всевъзможни дупки, за да интригантства и изнудва в собствената си държава. За да контролира! 

През последните години нито едно значимо събитие в държавата не се е състояло без прякото участие или под контрола на военното разузнаване. Изградена е мрежа от офицери на прикритие и агенти на служба „Военна информация” на всички възлови постове в държавата. Като се започне от министър-председатели, министри, зам.министри, съветници, депутати, съдии, прокурори, представители на местната власт. Военното разузнаване е единствената структура, която има действащи офицери на прикритие в изпълнителната власт! Техни шпиони са внедрени и на ръководни постове в службите на МВР, МВнР, МФ, АФР и др. Не трябва да се пренебрегва ролята и на журналистите с пагони, които слухтят в почти всички електронни и печатни медии. Активните мероприятия на военното разузнаване в масмедиите през последните години не подпомогнаха държавата, но оклеветиха и омаскариха много почтени българи. Ако това не е държава в държавата здраве му кажи. Масонските организации „пасти да ядат”! 

На въпроса дали бившия премиер Иван Костов работи за служба „Военна информация” разведките се подхилват и намекват многозначително, че възхода му е предшествуван от няколко срещи с високопоставени офицери от службата. Публична тайна са и връзките на военното разузнаване с Ренета Инджова, министър в чието правителство бе Чавдар Червенков. В списъците на военното разузнаване фигурират имената на бившия главен прокурор Никола Филчев, заместника му Христо Манчев (вечната Амбър), повечето от военните прокурори, екс шефа на НСС Арлин Антонов, доскорошният директор на служба „ВП и ВКР” Орлин Иванов, бившите зам.министри на отбраната Орлин Маринчев, Илко Димитров и Иво Иванов. Към днешна дата служба „Военна информация” контролира министъра на финансите Пламен Орешарски, премиерските съветници Валентин Радомирски и Петко Сертов, председателката на ДКСИ Цвета Маркова и повечето от заместниците й. Според запознати странностите в поведението на депутата Николай Свинаров в последно време също са предизвикани от размахването на папка с архивен номер на РУМНО. Закичени с пагони са и депутата Ангел Найденов и шефа на предизборният щаб на БСП Ивелин Николов. 

Абе тези хора бойци на тихия фронт ли са или политици? Каква стана тя преди време военното разузнаване беше юмрукът на партията, а сега държавата стана юмрукът на шпионите с пагони. Да се пита човек, военното разузнаване ли работи за държавата или държавата работи за военното разузнаване? Че му и плаща на всичкото отгоре!? То си стана, като в османската империя – плащаме си данък защото ни притежават. Едва ли може да се намери по уродлива форма на управление. Изборите са си избори, но служба „Военна информация” си има „квота” за министри, зам.министри, депутати, които не се отчитат и не следват волята на избирателя, а заповедите на някой когото те би трябвало да контролират!? 

Интересен факт е, че до момента комисията по досиетата не е обявила единствено агентите на бившите разузнавателни структури на министерството на отбраната – РУМНО. Президентът и министър-председателят нямат представа, колко много от кръжащите около тях чиновници и съветници са служители на военното разузнаване. Те дори и не подозират, как множество сополиви подлизурковци със зелени панталони ги манипулират насаждайки мнение за определени лица или събития - „Абе знаете ли, че ..”, „Този май бил свързан с...”. Идеите на Гьобелс не са забравени, а целта е на всички възлови места – „наши хора”. Конкурентите за съответните постове се омаскаряват, а ако това не свърши работа си има прокуратурка. По посочената схема ген. Кирчо Киров вече е „персона нон грата”, а други са „сготвени” по описаната рецепта и си чакат реда. 

Военният бизнес процъфтява. От зората на демокрацията до днес с държавни средства са създадени стотици фирми, като „прикрития” на служба „Военна информация”. Всички те се протектират по описаните по-горе механизми, но интересно защо приходите им не влизат в държавния бюджет. Примери много! В смутните времена на зората на демокрацията офицери на военното разузнаване приватизираха печелившият, държавен оръжеен бизнес. В дългия списък се срещат до болка познати имена - милионерът Петър Манджуков, футболният бос Николайчо Гигов, бизнесмена Николай Ибушев и много други. Не е трудно да си отговорим на въпроса кои са тези, които се облагодетелствуват незаконно на гърба на държавата. 

Още повече! Позовавайки се на „оперативна необходимост” и поради „изключителната секретност” на операциите на военното разузнаване техни агенти са внедрени в структури на организираната престъпност. Непредубедения читател ще въздъхне с облекчение – разбихме мафията! Не я разбихме, а я овладяхме използвайки лостовете на държавата. И по-важно, не ние а ТЕ! Според отлично информиран източник трафика на синтетични наркотици от България към Близкия изток се контролира от военното разузнаване. На ръководни постове в структурите на МВР призовани да се борят с разпространението на дрога и с организираната престъпност са много офицери на двойно подчинение. Не сме изненадани защо полицията не бележи значими резултати в тази област, нали?

  

Как се стигна до тук? 

Хора от кухнята споделят, че империята на служба „Военна информация” се изгражда по силата на три важни събития. 

В началото на демокрацията в службата на генерал Васил Зикулов е изготвен протокол, в който е описано, че „авария?!” в сградата на военното разузнаване е унищожила 80% от архива?? Това означава едно, не питайте кои са били офицери и агенти на РУМНО по време на тоталитарния режим, няма да ви кажем. Разбира се, че нищо подобно не се е случило в действителност, сътрудниците остават скрити и продължават да действат и до днес под стриктен контрол и зорко око. „Предателите” се наказват жестоко. Нека да си питат тези от комисията – ядец. Не е изненада, че сред „унищожените” дела са и такива на политици и бизнесмени споменати по-горе.

През 1989г. с активната намеса на съветският агент на ГРУ Андрей Луканов започва активна кампания срещу държавна сигурност. Формалния повод, който Луканов изтъква, е да отклоним удара и да запазим партията, но истинската причина е да се запази военното разузнаване. Според запознати именно ГРУ стои зад отстраняването Андрей, след като е натопен от „приятелите си” от РУМНО за връзки с американските служби. След това „топ полицаят” Ботьо Ботев само замаза нещата и насочи разследването в грешна посока. Впоследствие многократно беше дъвкана темата за доносниците от шесто, второ и първо управление на ДС, но никой не постави въпроса за тези на РУМНО. Един вид, едните са гадове, а другите херувимчета със сладки зелени фуражки и симпатични магарешки ушички, за да могат да донасят де. До момента в тази служба не са проведени никакви реформи. Наскоро бившият шеф на военните разведки ген. Васил Зикулов издаде книга, в която описва „мръсниците” от ДС и „доблестните разузнавачи” от РУМНО. Между другото, според негови приятели по маса, най-младият генерал-полковник в БНА и до днес се изправя на крака и плаче със сълзи когато чуе песента „Ставай страна огромная”. Непредубедения читател ще си помисли, че този вмирисан дедик отдавна е окачил мазната фуражка на пирона, но запознати твърдят че това далеч не е така. Зикулов и хората около него все още дърпат конците в служба „Военна информация”, а от там и в държавата. В кампанията си срещу служителите и агентите на ДС военните шпиони стигнаха до там, че омазаха собствената си държава пред Европа и света, като не пожалиха дори президента Първанов. И стана така, че цялата държава е опръскана с фекалии, а на фона на това се появяват военните разузнавачи целите в бяло, пардон в зелено. Ега ти фокуса!

 

Кой спомена за офицерска доблест и чест на пагона? 

Третото събитие също започва в зората на демокрацията и е свързано с най-мащабната съвместна операция на Главното Разузнавателно управление към МО на Руската федерация с РУМНО. През този период офицери на прикритие на нашето военното разузнаване под ръководството на ГРУ стават двойни агенти на редица западни разузнавания. Както се изразяват специалистите в бранша, направена е „подстава”, което ще рече подготвена стръв с кукичка за наивни и амбициозни натовски шпиони-„вербовчици”. По този повод бивш високопоставен офицер с гордост споделя, че западните разведки са пионерска организация в сравнение с ГРУ. Вторият етап на операцията стартира в началото на новия век и цели легитимирането на служба „Военна информация” пред западните партньори от НАТО. Чрез внедрените агенти са изградени връзки, които впоследствие са затвърдени. Родното разузнаване трупа имидж, като предоставя информация на новите си партньори, която е получена от ГРУ!? В момента едновременното заиграване с Русия и САЩ е основният извор на мощта на нашенските военни разузнавачи. Дали пък кодовото име на операцията не е „Атлантически шарани”? Третият етап бележи влизането на България в ЕС.

 

Бог да пази Европа!

Въпреки неколкократната промяна в наименованията на военното разузнаване през годините на демокрацията – РУМНО, РУГЩ, РУМО, СВИ, в организацията не са проведени никакви реформи. Българското военно разузнаване е било и продължава да бъде филиал на Главното разузнавателно управление на МО на Руската федерация. Все още се провеждат съвместни срещи и са в ход съвместни операции между двете организации!?

 Основната цел на СВИ в момента е оглавяването на създаващата се Държавна агенция „Национална сигурност”, като щенията на родните шпиони съвпадат с указанията дадени от Москва. Хвърлят се огромни ресурси, за да се слухти, клевети, интригантства и манипулира. За всички потенциални кандидати, които не са свързани със служба „Военна информация” са подготвени компромати, които ще се реализират чрез офицерите на прикритие в медиите и внедрените в държавните структури агенти. Военните разузнавачи от своя страна лансират няколко предложения за шеф на бъдещата агенция, за да избегнат всякакъв риск от провал. Паралелно с това секретарят на съвета по сигурност към МС Петко Сертов (предполагаемият шеф) провежда консултации за ръководния състав на мега структурата и персонални разговори с „известни” военни разузнавачи. 

Само мисълта, че плановете могат да успеят е ужасяваща. Може би след това трябва да поставим прилеп, а не лъвове върху герба на България и да се обявим за Военна република. (Емблемата на ГРУ представлява прилеп яхнал земното кълбо.)

  Автор: krasunata


  Добавка - коментар от  grigorsimov -

"Независимите" власти, институции и агенции!
Т.н. независими власти, като съдебната и много други, като "спец. службите" и разузнаванята, са независими от народа и от държавната власт, за да са напълно зависими от юдео-масонските тайни, сатанински организации. Така всички власти и държавни структури, директно се подчиняват на "великите майстори" на масонските ложи. И така си е от векове, собено по времето на комунизма, който си беше чисто еврейска власт, а не само от началото на демокрацията.



Гласувай:
1



1. grigorsimov - Линк към книгата ми "Срещу течението"
01.07.2009 23:00
http://dox.bg/files/dw?a=516ccb9e59
Спомени от затворите и 'Независимото дружество за защита правата на човека'

Изстрадани изводи и заключения и кратки извадки от протоколите на 'Великите майстори' на злото – 'Сионските мъдреци'
цитирай
2. tsveta - Ще си позволя да Ви отговоря, като цитирам
03.07.2009 14:50
един коментар, който днес срещнах под статията "Вече биснесът избира генералите в армията" и заедно станаха повод да ги публикувам в блога си:

"От много време ме гложди въпроса защо не се узакони правото на офицерите, сержантите и войниците да членуват в партийни организации. Това е практика в армиите на редица развити държави в икономическо и в културно отношение. Няма тук да навлизам в подробности, но да видим какво би се получило от това. Предполагам, че армията ни е под 30 000 души. На войника му е през оная работа за партии и гласуване, стига да може да ходи на мисии и да има благоприятни условия за възпроизвеждане. Сержантите ги интересува дребния материален интерес, младите офицери (Моите уважения към тях) избиват десетина години комплекси от военните училища. Остава една група от няколко хиляди, които силно ги вълнува политическата конюнктура в армията и как те да се нагодят към нея. Ами, да им се даде това право, нека открито да се знае кой какъв е. Веднага чичковци и дядковци, които имат външен вид, лична култура и възпитание на протестиращи фермери пред парламента ще скочат и ще заклеймят тази ерес, че е невъзможно, че има закони, и че е опасно като процес. Аз пък казвам, че законите се променят и, че и сега има политически назначения в армията и натиск но си остават скрити. Нека да може да се види кой зад кого стои. Автоматически от това просветляване ще се прекъснат корупционни схеми, ще се знае кое къде отива и най-важното кой ще носи отговорността. Комисионни е имало и ще има, лошо няма, но ще има прозрачност и ще се знае кой каква отговорност носи и за какво. Иначе не съм съгласен с автора, че бизнеса отне кадруването на политиците. Глупости, то в момента е функция на допуска им до комисионните. Сигурен съм, че обикновения българин тази тема не го вълнува, но има една група, предполагам, дето се заключват в офисите си и тайничко четат един вестник на който името му се римува с ”окапали листа”. Та на тях искам да кажа „ай хев а дриим” да се постави на обществена дискусия ролята на тоталиристичните режими в близката история на България и по-конкретно мястото на офицерството в тези процеси. Дали може това да стане преди 2014 година, а?"
цитирай
3. grigorsimov - Убеден съм, че онези от които зав...
03.07.2009 17:18
Убеден съм, че онези от които зависи, най-малко са заинтересовани да има "просветление" и да се знае и вижда, кой - кой е, и какво крои. А всеки може да си мечтае и да предлага разумни или логични алтернативи, но ако някой въобще ни пита за нещо, то е само про-форма. Но онези, задкулисните "другари" или "братя", си имат съвсем други цели, друг дневен ред и друг - обратен на нашия, морал! А армията ни и военният ни бюджет служат и ще служат само на напълно чужди ни (и противоположни на нашите) интереси, в чужди държави и далечни континенти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314931
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031