Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2009 22:25 - Трагедията и надеждата или подскоци между чука и наковалнята. Автор: 444
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2335 Коментари: 0 Гласове:
0



В своето съчинение „Трагедия и надежда” д-р Каръл Куигли твърди, че през последните 200 години големите банкови фамилии по света са неутрализирали тенденцията към представително управление, създавайки нови династии за задкулисен политически контрол под формата на международни финансови картели, които контролират и манипулират паричната система на дадена страна, подхранвайки непрекъснато илюзията, че страната е под контрола на своето правителство. Затова смяната на титулярите във властта не е от особено значение за крайните резултати:"Банката печели от лихвите върху всичките пари, които създава от нищо." Банковите фамилии имат една крайна цел- власт и контрол над хората и поставянето им в зависимост и подчинение, правителствата са само техния инструмент. Създаването на единна световна система за финансов контрол в частни ръце, която ще управлява политическата система на държавите, се прикрива под мистичното и неясно понятие „Новия световен ред” и ражда „слугите” си- олигарсите във всяка една страна. Затова не е чудно, че титулярите от загубилата последните избори Тройна коалиция продължават своето безметежно съществуване, докато „масите” са заблуждавани, че тепърва ЩЕ има наказание за техните дела…НямаТова е просто новата колониална администрация, но...напук на всичко България няма да загине, защото жилави са хората и !

 

        С разните доказани или не „разкрития” Голямото говорене през последните два месеца уж легитимира един от принципите на демокрацията – публичността, но какъв е прекия резултат за хората от това: ами цитираме Бойко и компания: „Ще увеличим пенсиите, ама догодина !”т.е. ще имате да вземате ама някога си, сега плащайте за греховете на тези, които за пореден път ви ограбиха и затягайте коланите в името на светлото бъдеще, нищо че всъщност няма да го доживеете, както балъците преди вас -те или умряха, или се ровят в кофите, но…положението е такова – Ние не сме виновни, ние сме вчерашни ! / отпреди два месеца /. Нетърпимо високите лихви по кредитите, които хората изтеглиха, са уж „последици от кризата”, но ние питаме: кой печели от това и дали тези непосилни лихви са от полза на хората ? Естествено, че НЕ

 

       България е твърде малка страна за да повлияе по някакъв начин но този порочен модел, само че никъде не пише, че гражданите и трябва да живеят по този невъобразим начин, защото всеки човек има право на избор, а тук сме лишени от него. Вместо това станахме свидетели на странни от пръв поглед неща, като преизбирането на Иван Искров за управител на БНБ, за втори път и за втори мандат начело на банката, след като само преди седмица го освободи. Обяснението на това странно решение беше, че е"необходима приемственост в работа на БНБ, за да се гарантира нормалното функциониране и стабилност на банковата система в страната и предвид международната финансова и икономическа криза".  Смятаме за излишно да припомняме, че Искров бе избран предсрочно от миналото правителство и че това бе едно от политическите назначения (в нарушение на закона), които УЖ щяха да бъдат преразгледани, да но не съвсем- последните два месеца бяха достатъчни, за да проличи почерка на „новото управление”- еквилибристики все в духа на „тука има, тука нЕма” и точно с този стил на работа ще ни представляват и в чужбина, за да възвърнат доверието в страната…НЕ БИ ! Ако някой има още съмнение чии възпитаници са днешните управляващи, нека прочете „приказка за кабинета”:  http://angelyordanov.blogspot.com/2009/08/blog-post.html , откъдето ще цитираме само това, че през 1990 година Борисов отказва да подпише декларация за деполитизиране, отказва да напусне БКП, вместо това напуска МВР, за да се заеме с охранителен бизнес. Затова преизбирането на Искров се квалифицира като „правилно”- партията преди 10.11.1989г си имаше свой „ново-език” и наследниците й, го владеят до съвършенство…Протестите срещу това назначение не се вземат в предвид, макар че го определяха като като „акт, който в средносрочен и дългосрочен план може да дестабилизира една от най-важните институции на страната, защото се намесва с политическо назначение в нейната независимост.”Разследванията срещу евентуалното картелно споразумение между банките в България са до никъде, високите лихви поставят под въпрос ролята на БНБ като регулатор, но това са „подробности”….

 

       Когато става въпрос за важна институция на БНБ, някои от нас може и да подминат подобни прояви с пренебрежение, но няма как да си затворят очите пред странните констатации на КЗК (Комисия за защита на конкуренцията), че средните продажни цени на автомобилните горива са по-ниски от цените в страните членки на ЕС, нивото на заплатите в страната ни не се взема в предвид (също най-ниски), нито дори това че това са цени на едро, а в бензиностанциите никой не си купува 1000литра например, комисията дори не си е направила труда да изследва цените на дребно в бензиностанциите в страната…това са само факти…Пак същата комисия разреши на Ирена Кръстева да придобие телевизия ББТ (Балкан Българска Телевизия), мотивирайки се че така щяло да се постигне по-добро качество на предлаганите продукти. Станишев и Доган паднаха, но „дамата” е в разцвета на възможностите си, дотам че сина и се изцепи наскоро, че той е този, който дърпа конците в цялата държава. Сигурно - за да го направи не станало нужно дори да има висше образование. Същият беше земестник министър в кабинета на Станишев в министерството на извънредните ситуации и затова тук е мястото да си припомним едно шоу, с участието на това министерство (днес шефката му-Емел Етем, „летящата лейди” е в неизвестност, последните новини за нея бяха, че си е взела болнични и смятала дълго време да се лекува в чужбина) а то беше:

 

 LET’S BURST OUT TOGETHER – FESTIVAL

Chelopechene open air fest

image
 

 Special effects and sound - Fire Performance Show: Ministry of Defense

Специални Ефекти и звук – Fire Performance Show: Министерство на Отбраната

 

 Official Media Partner: Ministry of the extraordinary situations

Официален медиен партньор: Министерство на Извънредните Ситуации

 

VIP Guest DJs: Boyko Borisov (PreElections LIVE Set), Emel Etem (No connection DJ Set), Georgi Parvanov (live guest trip), Nikolay Tzonev (Hardtechno rmx) and many others.

Специални гости: Бойко Борисов (PreElections LIVE Set), Емел Етем (No connection DJ Set), Георги Първанов (live guest trip), Николай Цонев (Hardtechno rmx) and many others.

 

For additional INFO: at the closest kiosk or at telephone 112

За допълнителна информация: в наи-близкия РЕП или на тел 112

        Синчето-чудо, Делян Пеевски, беше предложен от ДПС за член на спецкомисията за борба с корупцията т.е. разследван за корупция щеше да се бори с корупцията. Сделката за сградите на НАП и военните имоти пропадна, но това бе само защото медийната империя на Кръстева-майка си бе позволила да критикува Б.Борисов преди изборите, защото си имаше покровители- Станишев и Доган. След падането им от власт Кръстева смени тактиката и тона и се измъкна от обещаното преследване. Против всякаква логика за ревизия на подобни медийни императори и делата им, днес, след „собствена преоценка на приоритетите и поведението си”, те се радват на „височайша протекция”. Затова ще твърдим че в България нищо не се е променило и нищо не се променя…и ще ни го съобщават ВСЯКА ВЕЧЕР, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕЩО СМЕ СЕ ЗАБЛУДИЛИ….

 

 

 image           Александър Стамболийски някога бе казал: Срещу ония, които искат по околен път с интрига, с подлизурство, с конспирации, с преврат да ни съборят, ние ще се борим, както намерим за добре….,, но ще запазим авторитета на властта. Ние сме го пазили досега и на всяка цена ще го запазим…”Че и ние не сме ли част от народа и нямаме ли право да управляваме? Ще управляваме, но когато народът си каже думата против нас, ние ще сме най-смирените и ще отстъпим тая власт. Ще я отстъпим, но да не мислите, че някога ще паднем във вашето позорно положение…”…Ако народняците управляваха толкова години, то беше защото спечелиха земледелските елементи със селските кръчмари и лихвари..” http://www1.parliament.bg/kns/Pkontrol/19ons/19-ons-2is-1z-14.htm

Тук искаме да попитаме къде е политическия морал днес и има ли почва у нас, може ли днешните управляващи да застанат редом до народния водач без угризения и свян ? – НЕ, ЗАЩОТО У НАС ИМА САМО АЛЧНА ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРА, МЕЧТАЕЩА ЗА ХИЛЯДОЛЕТНИЯ СИ РАЙ (РАЙХ) И ВСИЧКО ЧОВЕШКО И Е ЧУЖДО !!!! Затова и думите на земеделския водач звучат сякаш не в крак с настоящето, не и с безобразията и странните политически назначения, странните рокади, ГОЛЯМОТО НИЩОПРЕВЕНЕ И ЗАКОНОДАТЕЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ, желанието да управляваш 4 години само с един общ меморандум  и „кадрови промени” в стил: да станеш консул в Солун „по желание и избор” (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/08/04/765995_petko_sertov_stava_generalen_konsul_v_solun/)

 

       Понеже ставаше дума за „кадрите” ще припомним за делата на един такъв кАдър, кмета на Царево- Петко Арнаудов, който в разгара на кризата тегли заеми от името на общината, за да си купи луксозно, служебно ауди…приходите на Царево сякаш нямат никакво значение, нито задълженията, страстта към луксозни неща е от години и констатациите на куп негови нарушения не могат да го спрат…защото той е кАдър !

 

      В нормалните страни в аналогични ситуации и за подобни прояви пращат „героите” на топло, в България ги награждават с ордени и служби, избрани „по собствена преценка”. За да не останем голословни, ще припомним думите на правосъдния министър Маргарита Попова от 06.08.2009г, ако има още заблудени, то редовете по-долу трябва да го свестят: „В скоро време не може да се очаква написване и приемане на нов Наказателен кодекс, обществото не бива да очаква и бързи промени в сегашното процесуално законодателство, защото първо трябва да се направи анализ на действащите норми…”Попова обяснява, че ще бъдат сформирани работни групи от експерти, които да изготвят предложения за промени в НК и Наказателно-процесуалния кодекс. Тя обаче не се ангажира със срокове и конкретни текстове, които да бъдат променени. Интересно е, че г-жа Попова е била сред близките сътрудници на главния прокурор Борис Велчев, който открай време уж призовава за промяна на НК, но в интерес на истината откакто е главен прокурор, престъпниците си остават необезпокоявани, дори се кандидатират за депутати

 

      Бойко Борисов беше наредил на ДАНС да бъде разсекретено  информационното дело „Галерия” което се отнасяше до подслушването на депутати, в т.число на Татяна Дончева и редица журналисти. Тогавашният председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов разкри, че

ДАНС и МВР като цяло са използвани предимно, за да се държат “на къса верижка” политически противници на тогавашния премиер Сергей Станишев, включително и в собствената му партия. Тогавашния шеф на ДАНС, Петко Сертов отрече, че са подслушвани журналисти (за което бе „оценен подобаващо” с подобаващо назначение в Солун) и разсекретяването на делото целеше да се установи истината, каквато и да е тя, както и да покаже с какво се е занимавала ДАНС всъщност, защото ролята и се свеждаше до своебразна политическа полиция в наши дни, неподлежаща на контрол. Надеждите не траяха дълго- ден по-късно, на 07.08,2009г говорителя на ДАНС Зоя Димитрова има редица законови пречки за разсекретяването на разработката "Галерия". Проблемът бил в самите разпечатки т.е в СРС-тата, които били в МВР. Димитрова „подготви почвата” случаят да се замаже с обяснението, че за появяването на СРС-тата: "Има много законови пречки. Един от вариантите е да се предостави частичен достъп, което е в правомощията на председателя на ДАНС, другият от вариантите е по закона за личните данни, хората, които се намират в това дело да заявят, че тези данни могат да бъдат разгласени". Странно как тези лични данни са придобити без знанието на собствениците им, а после се наложило да бъдат изрично питани, за да бъдат оповестени-т.е. ЗА ДА СЕ ПРИДОБИЯТ НЯМА НУЖДА ОТ СЪГЛАСИЕ ОТ ПОДСЛУШВАНИТЕ (нито са знаели, че са подслушвани) , А ЗА ДА СЕ РАЗКРИЯТ ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗАКОННО, ЛОГИКА ! НО,…..ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ! За да бъдат потулени нещата, в случая се намесва и Татяна Дончева (бившият председател на парламентарната подкомисия за специалните служби-по нейно време ДАНС беше фактически неконтролируема), няколко дена по-късно, този път за да ни обясни, че Предадените папки по разработката "Галерия” не са заведени по номера и така дори и да се разсекрети случаят няма да има никаква гаранция, че той е напълно осветлен…Иначе делото бе образувано заради подозрения за изтичане на информация от ДАНС, след публикации в сайта "Опасните", собственост на,журналиста Огнян Стефанов (пребит с чукове след спирането на сайта) и бизнесмена Младен Мутафчийски-негов съдружник. Извършителите на побоя над Огнян Стефанов са неизвестни (кой ли ги е пратил, в предвид подробностите и защо този същия някой се смята да недосегаем ?), разследването на случая е прекратено, проблемът всъщност беше, че сайтът "Опасните" публикува информации за корупционни схеми по върховете на властта, включително и в ДАНС, засегнат бе Алексей Петров, съветник на председателя на ДАНС (вече бивш). Истината никога няма да се разбере- комунистите пазят своите тайни, дори когато уж не са на власт (НАПРОТИВ, ТЕ ПАК СА НА ВЛАСТ !). На хората се подхвърлят баналности от рода, че е „Възможно е част от “Галерия“ да остане секретна”: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=155237 все едно че те не са знаели, че от всичкия този шум НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ! НИЩО НОВО !

 

    Хората ще са недоволни дотогава докато все някой ги прави луди и сякаш от нищото цъфва неизбежното КАКВО ОТ ТОВА ? Какво от това, че един журналист е заложил живота, работата, семейството си за да не бъдат хората в неведение, за да знаят истината за това са ограбвани и вечно лъгани, като бащите им, че ще е същото и с внуците им….?!. Какво от това, че политическия цинизъм стига до там да се празнува в ден, когато предварително е обявен национален траур, че вечно се искат пари от хората, все едно че са ходещи ковчежета и като награда може да бъдат отвлечени, пребити, инасилени…?! Какво от това да бъдеш пребит с чукове, да ти бъркат в личния живот, да те смятат за животно и роб в 21 век, да нямаш права а само залъгалки и задължения.?! Какво от това да живееш в непоносими условия, да ти вземат от залъка, за да платят на „нуждаещи се” които с тези пари да се напият до припадък или да забодат на копторите си летящи чинии и пак същите да претендират за права, тези същите права, които де факто са им отнети ?! Какво от това, че една европейска страна заприлича на Иран и гражданите и са залъгвани с „откровения” за новия бащица” все едно сме Русия по времето на Николай II  и че трябвало да се радват че ОТНОВО СА ТЪПКАНИ ?

 

 

Следва продължение

 

  Автор: 444



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28382484
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930