Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2009 21:23 - Лукавство и лицемерие!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3903 Коментари: 4 Гласове:
1



Само преди двадесет години нашият първ партиен и държавен ръководител Тодор Живков бе заклеймен от целия "демократичен" свят, за едно свое обръщение към българския народ, в което каза приблизително следното: "България има свои закони и обичаи, който не желае да ги спазва е свободен да напусне страната, в търсене на най-подходящия за себе си, начин на живот!"

Днес, само две десетилетия след тази случка, един от стожерите на съвременната демокрация - Австралия, запя същата песен по отношение на своите мюсюлмани.

Междувременно държавата-континент (заедно с други авангардни в демокрацията страни) успяха да привлекат милиони от най-ярките представители на народа ни, обяснявайки им, че у нас тоталитаризмът е унищожил всякакви остатъци от цивилизованост и морал, както и от възможности за стопански просперитет за нацията и за истинско кариерно развитие на отделния индивид.

И така, в Австралия е публикуван указ, приет на 20 септември, в който се говори за това, че мюсюлманите, желаещи да живеят по законите на шериата, ще трябва да напуснат страната, тъй като правителството усеща заплаха за терористични актове от тази категория граждани.

Указът е адресиран към арабо-мюсюлманските имигранти, само ден, след като група мюсюлмани, на специална среща с министър-председателя на Австралия Джон Хауърд, даде клетва за вярност към Австралия и кралицата (и бай Тошо организираше такива срещи по време на нашия възродителен процес).

Хауърд и неговите министри направиха еднозначно заявление за това, че върху фундаменталистите ще се стовари цялата сила на закона.

Министърът на финансите Питър Кастело, считан за бъдещ наследник на Хауърд, намекна, че някои радикални лица могат да бъдат приканени да напуснат страната, ако не се примирят с факта, че Австралия е светска държава, в която законите се приемат от парламента.

– „АКО ТЕЗИ ЦЕННОСТИ НЕ СА И ВАШИ, АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В СТРАНА, В КОЯТО УПРАВЛЯВА ЗАКОНЪТ НА ШЕРИАТА, ТО ТОГАВА АВСТРАЛИЯ НЕ Е ЗА ВАС... Бих казал на клерикалите, които учат, че в Австралия има две системи от закони – австралийска и ислямска, че това е лъжа. Ако Вие не можете да се съгласите с парламентарните закони, с независимите съдии, с демокрацията и предпочитате шериата, и можете да заминете за друга страна – вероятно това е най-добрия вариант”, - недвусмислено заяви Хауърд.

Кастело каза, че тези с двойно гражданство ще бъдат „помолени” да заминат в страната на второто си гражданство.

От своя страна, министърът на отбраната Брендън Нелсън обяви пред журналисти, че мюсюлманите, които не желаят да приемат местните ценности, са длъжни да „си ходят”.

„Всъщност, хората, които не желаят да бъдат австралийци и които не искат да живеят в съответствие с австралийските ценности и да ги разбират, какво пък, те могат да си ходят”, - каза той.

 „Имигрантите, а не австралийците са длъжни да се приспособяват. Приемайте или се махайте. На мен ми омръзна, че нашата страна трябва постоянно да се вълнува за това, не обиждаме ли някакви хора и културата им”, - заяви Брендън Нелсън.

„Ние говорим основно на английски, а не на испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да е друг език, ако вие искате да станете част от нашето общество, учете нашия език!”.

(Нашия Тодор Живков пък насърчаваше изучаването на български език (е, и руски) – ех времена, ех нрави!)

„По-голямата част от австралийците вярват в Бог. Това не е някаква християнска, дясна, политическа доктрина, а факт, защото християнските мъже и жени са създали тази страна на християнски принципи, и това ясно е фиксирано в документите. Безусловно, уместно е това да се обявява на стените на нашите училища. Ако Бог ви оскърбява, то аз ви предлагам да разглeдaте възможността за преместване в друга точка на света, защото Бог – това е част от нашата култура”, - обясни той, но без да пояснява, имало ли е от страна на мюсюлманите заявления, че не вярват в Бог.

(Но за изучаване и запазване на нашата традиционна култура – Православното християнство – същите задокеански световни лидери, не дават и да се издума!)

След всичко това, какъв е изводът?
..............................

Копирано от Автор: krizata , с малки корекции.




Гласувай:
1



1. vmitkov - Изводът е,
28.09.2009 11:47
че Тодор Живков е трябвало да иде в Австралия, а заедно с него и всички, които искат да са австралийци.

А сега - сериозно.

Винаги, във всички времена и епохи, е имало преселения и те винаги са ставали от по-лошите условия за живот към по-добрите. Дори и най-глупавите хора, да не говорим за мързеливите, винаги са могли да преценят къде е по-добре да се живее.

Условията за живот можем да класифицираме на два големи дяла - природни и човешки, в частност - социални. И ако природните условия са обективна причина, която може да оправдае преселването на отделен човек или група от хора, то социалните условия са такива, че много хора ги пренасят и на новото място. И ако тези социални условия не пасват на новото място, тогава възникват конфликти с вече установилите се там хора.

Това е и причината за тази реакция на австралийските власти.

Както показва историята, обаче, ако новите преселници са повече и по-силни физически от местните хора, тогава неизбежно настъпват не само конфликти, но може да се смени изцяло държавното устройство и социалният ред в обществото. Нагледен пример в по-далечната история е Римската империя, в по-късни времена - Османската империя и в частност България, а в най-нови времена - САЩ.

Тъй че - въпросът е: Кой кого? Кой ще надделее и ще наложи своя социален ред. Лошото е, че мюсюлманите не могат да проумеят, че техните разбирания и нрави носят упадък в научно, културно и технологично отношение, а сега - както е видно от техните фундаменталисти - носят и духовен упадък. А онези от тях, които емигрират в страни като Австралия, емигрират тъкмо заради упадъка в техните родини и възможностите за напредък в новите страни. Тоест, за самите мюсюлмани е по-изгодно да се интегрират в новото общество, за да могат да се ползват в максимална степен от новите възможности.

И това някои от мюсюлманите са го осъъзнали и те се интегрират успешно, но не всички желаят да променят мисленето си. За това и възникват такива конфликти като в Австралия.
цитирай
2. grigorsimov - На vmitkov:
28.09.2009 22:36
Мнението ви, че: разбиранията на мюсулманите, и техните нрави, носят упадък в научно, културно и технологично отношение, - носят и духовен упадък", според мен е сляпо повтаряне на натрапвана от медиите теза.
А ако под маската на "култура" се прокарва порнография, безнравственост, бездуховност, безродие и полуциганско чалгаджийство, – пак ли ще сте сигурен в заключенията си?
А имате ли информация, какъв е броят на извършваните престъпления в истински мюсулманските държави, в сравнение с "псевдо-християнските, западни страни?
Съотношението е 1 към 100, във вреда на "цивилизования' запад!
Но в тази публикация става въпрос за двойните стандарти и конкретно за това, как западът високомерно назидава и осъжда другите, т.е. нас, а когато му е изгодно, употребява същите недемократични и не цивилизовани методи и подходи!
цитирай
3. vmitkov - Григоре,
29.09.2009 12:55
Когато иде реч за култура, ми изброй 5 световно известни художници-мюсюлмани и още 5 световно известни композитори-мюсюлмани, за които се сещаш. А също си спомни, че в протежираната от САЩ Саудитска Арабия режат ръце на площада за кражба, докато в САЩ има програми за обучение и възпитание в затворите. Това също е част от културата на една или друга цивилизация - в случая САЩ или ислямските страни.

От статията ти аз разбирам, че австралийските власти не прилагат двойнствени стандарти, а прилагат американската политика на моркова и тоягата. Но и в българското народно творчество има подобна идея - "Кучето скача според тоягата."

Тъй че не виждам нищо лошо в това, че австралийските власти защитават австралийските цивилизационни ценности. Лошото е, че в България българските власти не защитават подобни ценности, а се интересуват само колко ще откраднат докато са на власт.

Що се отнася до Тодор Живков - ако действително е казал такова нещо, той е бил прав точно колкото сега са прави австралийските власти. А това, че на някого не му е харесвало - всеки е имал право на мнение.
цитирай
4. grigorsimov - На vmitkov – За "културата", за затворите в САЩ и за човешките права:
29.09.2009 23:37
Ако за теб Пикасо е върхът на културата, това е въпрос на вкус, и въпрос на светоглад. Но главният въпрос е, кои оценяват, спонсорират и титуловат "световно известните" псевдо-културни дейци. В България, напромер, "световно известен" е Вежди Рашидов, а композиторите и изпълнителите на псевдоциганска идиотска чалга са национални кумири!?
Не ти пожелавам лично да се облагодетелстваш от програмите за обучение и възпитание в затворите на САЩ, но имам приятели с богат личен опит, и в комунистическите, и в американските затвори, – зная тяхното мнение и им вярвам!
А защо във феодална Саудитска Арабия режат ръце на площада за кражба, и въпреки това Саудитска Арабия е протежирана от САЩ, а демократичния и цивилизован - ислямски Иран е обявен за враг номер 1 ?
Ако не виждаш нищо лошо, че австралийските власти предлагат на несъгласните свои граждани да напуснат страната, представи си каква ще е реакцията на същите австралийски и всички останали "цивилизовзни" световни власти, ако българската власт приложи подобен аршин, към своите друговерски граждани!?
А лично аз никога не съм одобрявал и подкрепял насилственото преименуване на българските мюсулмани (вкл. и на техните починали деди!), от комунистическата власт, а напротив, бил съм открит и активен защитник на човешките права, на всички български граждана, и особено на мохамеданите - турци и помаци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313925
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031