Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2009 10:26 - 'Националният капитал' - посланичките - Бокова, Кунева, Плугчиева, Поптодорова! Автор: georgialeksov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 864 Коментари: 0 Гласове:
0



Каква метаморфоза, каква наглост, какво безочие, какво безсрамие имат тези хора! За Национален български капитал са нарочени симпатични български дами, които бяха, са и ще бъдат в полезрението на световното публично пространство. Всяка от тях като негласна представителка на бившата ни “тройна управляваща коалиция”, начело с автора ъ, Президента.


 

    Нация и капитал” омесиха в едно, бившите, оказали се и настоящи управници на България, които десетилетия наред "свещенодействаха" с КАПИТАЛЪТ  на Маркс, като в същото това време се отказаха от нацията ни в полза на чужда за нас държава. И днес чуждата за тях българска нация пришиха към собствения си паричен капитал, за да родят извратеното понятие – “Национален капитал”, в лицето на настоящи техни рожби.

    Г-жа Бокова -рожба на БСП, г-жа Кунева, излъчена от НДСВ, а г-жа Плугчиева излязла от ресора на ДПС-земеделието. Четвъртата дама-г-жа Поп Тодорова отсъства, може би, защото я има в екипа на г-н Първанов, при който всичко е забулено в тайнственост.

    Лицето на България пред света са тези дами. Те са националният ни капитал, за срам и позор на мъжкото ни политическо съсловие! Национално пред Западния свят е представен нежният пол, капитално към Източния е мъжкият произвол. Националното е символично, капиталното-олигархично, но и двете са от един корен с две разклонения! Едното с лицемерните, по женски изречени думи към Запада, второто с тъмните мъжки дела с Изтока. Раздвоена е днешната политика на България. Да се гордеем с женското нищо, а да си затваряме очите пред голямото нещо-ограбването на България, ето това искат от нас, българските граждани, авторите на тази раздвоеност.

    По-възрастната част от българското общество помни сагата около превземането на световната организация  ЮНЕСКО от СССР и политическата й употреба в “движения за национално освобождение” по света, което принуди най-големия й спонсор САЩ да я напусне. Така че, тя днес е колкото световна, повече наша рожба. Освен това, науката и технологиите са на Запад и отвъд океана, а не на Изток, на Юг и в Средния Изток, подкрепили г-жа Бокова. И за какви нейни заслуги е яростната подкрепа от “нейната” Франция, се питам?

    -Политически спорната г-жа Плугчиева участва в оглавеното от ДПС  Министерството на земеделието. Президентското мнозинство я изпрати в Германия, после я върна в България, за да оправи в ЕС собствените си бакии по програмата САПАРД, а днес е в НС от квотата на БСП. В нейно лице, светът може да разбере, че ДПС е рожба на БСП.

    -Правителството на НДСВ-ДПС затвори най-важните глави от пред-присъединителната към ЕС програма, така, че договорилата ги г-жа Кунева, получи нарицателното – г-жа Йес! Каквото предложили европейските комисари това подписала тя. Благодарение на “над-националното” управление на двойната НДСВ-ДПС в 39 НС, превърната от г-н Президента в тройна коалиция в 40 НС, проблемът с договорените от госпожата български квоти все още не е на дневен ред. Все още Турция и Македония ни снабдяват със земеделска продукция. Все още чуждите инвестиции в икономиката идват от “братска” Русия. Проблемът с договорените квоти предстои да се прояви, но тогава дамата ще е някъде из коридорите на ЕС, където се е утвърдила над-национално.

    Г-жа Поптодорова е от старата генерация социалисти на българския политически небосклон. Когато тя и г-н Ал. Томов бяха политически бламирани, Президента й се отблагодари като я назначи на най-престижната външно политическа длъжност-посланик не къде да е, а в САЩ. За какво беше този жест, така и не стана ясно на българското общество. Значително по-малка бе благодарността му към къде по-заслужилия на каузата Главен прокурор Филчев с изпращането му в Казахстан! 

    Тъмна и непрогледна е политиката на България през последните осем години управление “Орел-рак-щука!” Негласно през първите четири години, гласно 8-5-3 през следващите четири. Орелът, впил ноктите си в плячката България я отнася на Изток, национално обединилия българите рак, я дърпа на Запад при родата си, а щуката се щуква на юг, за да осигури материално своите сънародници в чуждата за него България. И всичко това под похлупака на най-спорната в момента фигура на българската политическа сцена-Президента Първанов. Спорна или позорна е тя, -предстои да разберем!


 

Автор: georgialeksov




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362626
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930