Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 08:50 - Къде е истината за близкото ни минало? Автор: Eltimir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
0



Държава менте с история менте.  Затова живеем такъв живот.  A mоже ли да бъде иначе? Може. Когато историята ни престане да бъде менте, когато достатъчно българи се осъзнаят, тогава и държавата ще престане да бъде менте. Тогава ще се появи възможност да заживеем истински. А дотогава нека поне положим усилия това да се случи.
Отдавна стана ясна тенденцията за подмяна на нашата история с фалшива такава. Като един факт изпъкваше особено грозно. Винаги и във всички случаи правото да пишат и разсъждават върху миналото имаха и имат само предварително определени хора. На други пък при никакви обстоятелства не им се позволяваше да вземат думата. И тук не става дума за някаква суета или пък за засегнато честолюбие. Честно казано, ако имах възможността да заживея нормално и да си гледам семейството, бих се отстранил от всичко. Толкова съм отвратен от политиката, с извинение и от политиците, пак с извинение. Само че лъжите, фалшификациите, измамата – ето я истинската причина за кошмара на нашето всекидневие.
През пролетта и лятото изпъкнаха няколко групички, които уж ни ласкаеха, уж отношението им към Съпротивата бе добро, обаче нещо не беше както трябва. Направих опит да организирам нещо като групово възражение. Да събера повече от хората, които бяха в центъра на събитията и заедно с тях да изобличим лъжите и манипулациите. Малко цитати. Публикувано като коментар към статия:
Елтимир (31.08.2009 19:24)
Мнението на проф. Янко Янков, изпрати ми го по мейла:
„Превъзходно е! Ако с Гришата успеете да ангажирате Цеко и Васко, ще бъде добре. Мен те няма да ме чуят. Но ... а и аз а и ти си можем и без тях, макар че би било добре и те да участвуват в разкриването на истината. Предстои жестокото замазване на истината, а и разправа с онези, които все още държат на истината.”
Кои са Янко и Цеко? Прилагам документ, взет от личния блог на Янко:
Присъда № 29
гр. София, 24.12.1984 г.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Софийският градски съд наказателна колегия на 13, 14, 17, 21 и 24 декември хиляда деветстотин осемдесет и четвърта година в откри­то съдебно заседание, в следния състав:
Председател: Тотка Янева, съдебни заседатели: Анка Бичова, Иван Миланов, секретари Ж. Тасева и Н. Михайлова, в присъствие­то на прокурора Л. Клявчев, разгледа докладвано от председателя наказателно дело № 30-СА по описа за 1984 год.
Присъди
Признава подсъдимия Янко Николов Янков, роден на 13.08.1944 г. в с. Клисурица, окръг Михайловградски, българин, бъл­гарски гражданин, разведен, с висше образова­ние, безпартиен, неосъждан, за виновен в това, че през есента на 1983 г. до м. май 1984 г. в гр. Михайловград и гр. Девня при условията на про­дължавано престъпление, с цел да създаде затруднения на властта в НР България, в устна и писмена форма е разпространявал клеветнически твърде­ния, засягащи държавния и обществен строй в НРБ, поради което и на основание чл. 108 във вр. чл. 26, ал. 1 и чл. 54 от НК го осъжда на пет годи­ни лишаване от свобода.

Признава подсъдимия Янко Николов Янков, със снета самоличност, за виновен в това, че през есента на 1983 г. до м. май 1984 г. в гр. Михайлов­град и в гр. Девня при условията на продължавано престъпление, с цел да създаде затруднения на властта в СССР и ЧССР в устна и писмена форма разпространявал клеветнически твърдения, засяга­щи държавния и обществен строй в СССР и ЧССР, поради което и на основание чл.113, във вр. чл. 108 и чл.26, ал. 1 и чл. 54 от НК го осъжда на че­тири години лишаване от свобода.
Признава подсъдимия Цеко Кръстев Цеков, роден на 02.01.1948 г. в с. Клисурица, окръг Михайловград­ски, българин, български гражданин, женен, със средно образование, работник, безпартиен, неосъждан, за виновен в това, че през есента на 1983 г., до м. май 1984 г. в гр. Михайловград, с цел да създа­де затруднения на властта на НР България, при условията на продължавано престъпление, в устна и пис­мена форма разпространявал клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществен строй в НР България, поради което и на основание чл. 108 във вр. чл. 26, ал.1 и чл. 54 от НК го осъжда на две го­дини лишаване от свобода.
Признава подсъдимите Янко Николов Янков, със снета самоличност и Цеко Кръстев Цеков, със сне­та самоличност за виновни в това, че през есента на 1983 г. до май 1984 г. в гр. Михайловград, с цел да създадат затруднения на властта в НР България, образували група, която си поставила за цел да разп­ространява в устна и писмена форма клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществен строй в НР България, поради което и на основание чл. 109, ал.1 във вр. чл. 108 и чл. 54 от НК ги осъжда:
подсъдимия Янко Николов Янков – дванадесет години лишаване от свобода, като го оправдава по същото обвинение за гр. Девня, подсъдимия Цеко Кръстев Цеков – три години лишаване от свобода.
На основание чл. 23 от НК определя едно общо наказание на подсъдимия Янко Николов Янков от дванадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.
На подсъдимия Цеко Кръстев Цеков – три години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието.
Осъжда подсъдимия Янко Николов Янков от с. Клисурица, окр. Михайловградски да заплати направени­те разноски по делото в полза на държавата в размер на 114,20 лв.
На основание чл. 59 от НК зачита предварителното задържане на подсъдимия Янко Николов Янков от 22.05.1984 г. и на подсъдимия Цеко Кръстев Цеков от 25.05.1984 г. до влизане на присъдата в законна сила.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Върховния съд на НРБ в 14-дневен срок от днес.
Председател: /п/
Съдебни заседатели: /п/ /п/
 [Публикувано на стр.58-59 от книгата на проф. Янко Янков-Вельовски (Iankov-Velyovski) ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ (Политическа документалистика). - С., "Янус", 1994. - 640 с.].”
Значи тези хора имат правото да говорят какво е ставало и какво не е ставало през онези години. Нещо повече – никой няма право да говори от тяхно име. След разменена кореспонденция с Янко и с други приятели, след разговори с Григор Симов, с Цеко Цеков и със Зоя, вдовицата на Коци Иванов на трети септември публикувах следния текст:
Истината значи живот Защо ни трябва истината за антикомунистическата Съпротива? Защо отново сее заемаме да припомняме онези събития. И няма ли противоречие с предишното ми мнение, в което казвам, че изследванията на българския произход и българските древности трябва да бъдат оставени временно встрани.
Не, противоречие няма. Не само защото едните събития отстоят на хиляди години, а другите са част от живота ни. Истината за Съпротива ни е жизнено необходима, защото тя, Съпротивата продължава. Както продължава и терорът над малцината оцелели. Миналата година убиха Коци Иванов от Монтана. Когато миналия месец ходихме с Григор Симов до там, научихме някои подробности. Засега само ще кажа, че смъртта на Коци не е естествено. Направиха опит за убият Янко Янков. Мен също се опитаха да ме премахнат. Това са случаите, за които знам, а за колко не знам? Само че има още живи ветерани. Те имат семейства, деца, близки. Не за нас, старите, нашата песен е изпята. За децата трябва да се борим, защото животът им е застрашен. От ционистката върхушка, която е планирала да „освободи” България от българите. Животът на нашите деца и близки е застрашен от убийците на Пингвина Димитров, както и от ДАНС, на които е отредена ролята на изпълнители и палачи. Дори онези от нас, над чийто живот не са извършвани покушения признават, че икономическият и всякакъв друг терор над тях не е спирал през последните 20 години. И че около себе си, те винаги са усещали дългата кървава ръка на Държавна сигурност. Не вярвате ли? Дано не ви се наложи да го преживеете, и едва тогава да повярвате.
Пратиха ми нещо интересно. Две стихчета от една песен. Само че тази песен никой още не я е изпял. Дано не я изпее, именно с тази цел пускам стихчетата: „Български студентски нощи черни, страдал съм, оплаквал съм ги аз… Български черни години, утре ще мина да видя…”. Не съм автор на стихчетата, а кой е Авторът, мисля, че в случая не е толкова важно. Важното е, че и други вече имат информация, вече и други мислят по въпроса. Важното е, че още българи са се заели с въпроса за спасението на българския род. А дали ще успеем, това зависи не само от нас.
Какво ми прави впечатление в последно време? В Интернет службите разполагат с една, да я наречем дружинка, чиято задача е да провокира, да клевети, да всява раздори. Да заблуждава и да отклонява вниманието. Напоследък дружинката е заета да отклонява всякакви опити за търсене на съюзници и приятели извън България. Тоест да ни остави сами пред лицето на силния враг. С което да ни обрече на смърт, защото ние сме така съсипани, така омалабощени, че сили не ни останаха. Трябва ти съюзници, трябва ни подкрепа, солидарност, съчувствие. Какво да бъде нашето противодействие? Казах го още в заглавието – нашето оръжие е Истината. Нашето оръжие е словото.
Какво предлагам конкретно?
Навремето създадохме едно Независимо дружество за защита правата на човека в България. Тогава отстоявахме нашите права. Тогава искахме да ни признаят за човеци. Нещо не се получи, провалихме се. Битката бе изгубена. Войната обаче продължава. Предлагам да създадем Дружество или както искате го наречете. Общност от свободни хора, обединени от мисълта да разпространяват истината за това, което е било, което е, и което се задава. Да покажем не само в България, но и пред света кои бяха нашите герои и мъченици по времето на комунизма. Да кажем кои бяха палачите и мъчителите. Да покажем пред света какво се върши сега с тези хора, на какъв нечовешки терор са подложени те от страна на „новите демократи”. Да покажем пред света, че старата зловеща Държавна сигурност под новото си име ДАНС смята за своя основна задача доразправата с оцелелите от комунистическия терор. Така цял свят ще разбере от какво се опасяваме и защо опасенията ни са твърде основателни. Истината, само истината, цялата истина и нищо друго, освен истината. Вярвам, че моето предложение не е нарушение на закона и не може да бъде прието като провокация. Изпълнението му не застрашава никого. Напротив – в нашия случай изречената на достатъчно висок глас Истина ще значи само живот. За нас, за семействата ни, за децата и за внуците ни.
Е, ще започнем ли да говорим? Или ще се оставим да ни изтребят мълчаливо. Така, както ни изтребваха през последните десетилетия. Аз нямам намерение да мълча. А вие?

Автор:
eltimir



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316202
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031