Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2010 12:12 - Параграф 22 или един (не особено)хумористичен поглед към европейската обща селскостопанска политика. Автор: tshandrov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2010 18:47


"Негов специалитет беше люцерната и за него бе много изгодно да не отглежда люцерна. Държавата му плащаше добре за всеки бушел непроизведена люцерна. Колкото повече люцерна не произвеждаше, толкова повече пари му даваше държавата; и той разходваше всеки петак, спечелен без труд, за да купува още земя и да увеличава количеството непроизведена люцерна. Бащата на Майор Майор работеше без почивка, за да не произвежда люцерна. През дългите зимни вечери той си седеше вкъщи и не кърпеше хамути; изскачаше от леглото си, щом пукнеше пладне, само за да се увери, че никаква домакинска работа не е свършена. Влагаше мъдро парите си в земя и скоро вече не отглеждаше повече люцерна, отколкото който и да е друг фермер в окръга. Съседите се обръщаха към него за съвет по всякакви въпроси, тъй като той бе спечелил много пари и следователно беше мъдър човек".
Хелър, Джоузеф, "Параграф 22"
...............


Григор Симов:
Горното не е шега, макар и да изглежда така.
За какво реално става въпрос?  Ето за какво: Само преди 50 години, 80 на сто от българите бяха независими селски стопани, всеки от които притежаваше имот, на стойност, най-малко, колкото една жилищна кооперация в София, или един съвременен жилищен блок.  Всяко селско домакинство произвеждаше всичко необходимо му за нормално, скромно, целогодишно преживяване.  Тази независимост от държавата и от света, макар и доста по-трудно, се поддържаше, даже и по време на продължителна война, когато 90 на сто от мъжете са на фронта!

А днес какво е положението? 
– Положението е следното:
Един прекрасен ден, освен парите, "най-неочаквано", само за неколко дни ще изчезнат и всички хранителни стоки от магазините и складовете.  Ще спре тока, ще изчезне бензина, и всичко най-необходимо в ежедневието ни, вкл. водата от градските водопроводи.  Ще плъзнат, уж спонтанно организирани, бандитски шайки, които с целенасочен терор, ще блокират всякакво движение на превозни средства и на пешоходци.  Така, никой нормален градски човек няма да смее и няма да може да излезе на улицата, за да намери поне вода за пиене. 
А уж спонтанно вилнеещите бандитски шайки (естествено, ще има и самодейци), ще тръгнат от апартамент, на апартамент.  И както по времето на руската - еврейска, болшевишка революция, първо ще съберат наличното в населението оръжие, а след това - запасите от храна и вода.  След което систематично ще издевателстват над беззащитните семейства, така както трудно можете да си представите.  И също, както по времето на революционна Русия, ако бандитите - чекисти, се задоволят само с насилване на дъщерите, пред техните родители (които през това време трябва да им пеят), и си заминат, без да убият никого, - жертвите на гаврите и насилието ще въздъхват с облекчение. 
Следват произволни единични или масови убийства; разделяне гражданите, на мъже, жени, деца, и подкарване на огромните групи народ, както се гонят диви животни, към "поправителните лагери", на открито и без храна!  
Това, последното е картина от действителните събития в комунистическа Камбоджа.  А тези "събития" не са били някаква случайност, но са неразделна част от бъдещето на света - такъв, какъвто го виждат и го желаят господарите на света - сатанистите, служещи, от хиляди години, на "Жълтия дракон" - дявола!

А който не знае за тези неща, нека не бърза да се подсмихва, защото знаенето им, ще е някакъв, макар и малък шанс за, поне, временно спасение, в първите месеци на "гигантското световно, социално сътресение" (цитат от документ)!

Накрая мога само да кажа:
"Недай Боже - Боже недай"!
(така, емоционално, се казва в трънско)

И ще завърша с най-важната молитва:
Господи помилуй нас грешните!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28372995
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930