Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 18:03 - БЪЛГАРИТЕ – ЕВРОПЕЙЦИ ИЛИ АЗИАТЦИ? Автор: sparotok
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
2



Г. Раковски с право се възмущаваше, че се намират недобросъвестни хора, които твърдят, че българите са татарски нашественици. След него и други родолюбци протестираха срещу безсрамните лъжи на наши и чужди “учени” определящи ни като тюрко-алтайски народ. Стигна се до там, че да бъде проведено обширно антропологично проучване целящо да даде отговор на въпроса – азиатци, или европейци са българите?

 

Бяха изследвани хиляди индивиди от всички краища на страната ни. Извършен бе и подробен кръвен анализ, понеже по съотношенията на различните кръвни групи е възможно да се установи дали даден народ е европейски, или азиатски.

 

На 12 януари 1938 година проф. Методи Попов представи резултатите от проучването. Цитирам буквално:

 

“Отъ направeния разборъ на антропометричните проучвания надъ българския народъ изпъква ясно, - позволявамъ си да повторя още веднъжъ, че всички споменати данни говорят категорично и ясно, че расовите смесици, които влизат в състава на нашия народъ, принадлежатъ къмъ познатите европеидни раси” [1] стр.111.

 

Относно кръвните изследвания проф Попов казва следното – “Всичко това показва, колко сме далече от азиатските народи, по кръвно-груповите си съотношения, ” [1] стр.122.

 

Двадесет години по-късно нашият даровит изследовател представя ново, по-подробно проучване, чийто резултат гласи – “Антропологичните типове, които влизат в състава на съвременния български народ принадлежат изцяло към европидната раса. Между тези антропологични типове първо място по разпространение, съгласно подробните данни от нашите изследвания заема понтийският, или черноморският тип” [2] стр. 260.

 

Ето това са фактите, те не могат да се променят, затова биват премълчавани.

Не сме туранци, не сме монголци, не сме памирци, а древен европейски народ, който е обитавал земите около Черно море поне от Каменната епоха.

Да, има слаби азиатски елемети сред нашето население, но забележете – слаби. Те се дължат на заселване на азиатските племена узи и печенеги в България по време на Средновековието. Броят на индивидите с епикантус (азиатски елемент във формата на окото) е намерен сред 0.21% от изследваните българи [2] стр.177. Обърнете внимание, това е по-малко от 1%  И се намират такива, които да ни правят на азиатци! Прощавайте, но това не мога да го нарека по друг начин освен – гавра с българския народ.

 

Да се твърди, че българите са тюрко-алтайци е точно толкова налудничаво, колкото да се каже, че дедите на шведите идват от Нигерия, но като пристигнали в Скандинавия забравили напълно езика и културата си и се претопили без следа в местното население. Пълни глупости нали? Не съществува безследно претопяване!

Типичните азиатски черти, като например епикантуса на окото са доминантни, те се предават от поколение на поколение. Фактът, че хора с тази генетична особеност представляват по-малко от един процент от нашето население показва, че многото българи (повече от пясъка), за които свидетелстват старите автори, няма как да са азиатци...колкото и да им се иска на определена група индивиди.

 

Недобросъвестните “учени” няма да престанат с лъжите си и ще се опитват да извъртат фактите до последно. Те знаят много добре каква е истината, но знаят и, че повтаряйки постоянно измислици ще успеят да промият съзнанието на много сънародници. Всички опити на родолюбиви българи да покажат истината, а именно, че ние сме несъмнено европейски народ, бяха и ще бъдат обявявани за расизъм, шовинизъм и нацизъм.

Ето за това тук искам да спомена изрично, че считам всички хора за равни независимо от народностна принадлежност, пол и религия. Велик е само този, който е великодушен, честен, добър, силен и опрощаващ.

 

Сега знаете истината, антропологията е точна наука, в нея няма място за догадки и предположения. Щом антрополозите определят българите като европейски народ, то няма абсолютно никакво значение какво казват една група ограничени “учени”.  Едно е някой да е на мнение, че българите са тюрко-алтайци, а съвсем друго e това необосновано твърдение да се докаже. Понеже не могат да го направят, подръжниците на теорията за азиатския произход на българите премълчават обширното изследване на проф. Попов. То е необоримо, защото кръвта вода не става, ние сме европейци, такива бяха и дедите ни!

 

 

 

 

 

Използвана литература:

 

1.М. Поповъ, Българският народъ между европейските раси и народи, Придворна Печатница, София, 1938;

 

2.М.Попов, Антропология на българския народ, том -I , Физически облик на българите, БАН, София, 1959;

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28377142
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930