Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2010 23:24 - 2013 = 1984 по Оруел!? Автор: alexdb
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3735 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 29.05.2010 23:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От 1944 до 1989 г. имахме удоволствието да живеем в една утопия. Като резултат 20 г. по-късно сме на път по типично българския си начин да се озовем разбира се и в антиутопията. Само като бегла справка се набиват в очите няколко добре пресметнати последователности:

1. Месец март 2010 г. започва издаването на паспортите с биометрични данни - т.е. започва маркирането на населението. Защо това се въвежда? Политиците мълчат. Единственото обяснение, което е дадено е свързано с изискванията на Съединените щати. В ЕС подобни документи няма, няма и такива изисквания. Да, обаче само заради приумиците на някой се въвежда на драго сърце от управляващите, като естествено ако не си съгласен няма паспорт - т.е. няма пътуване извън ЕС. Ама ти изобщо не искаш крака ти да стъпи в САЩ. Това няма значение. Или даваш да те маркират или си киснеш тук до изнемогване. Да не говорим, че закона изисква снемане на биометрични данни само за издаване на международен паспорт, но родните милиционери извършват снемане на такива данни и за лична карта и шофьорска книжка. Не че закона го изисква, но маркирането е удобно.

2. Месец май 2010 г. - влиза в сила правото на всеки служител на реда (не е ясно дали чистачката влиза в това число, защото закона за това услужливо мълчи) може да следи който си поиска, без никакви гаранции, че няма да се злоупотребява. Че то за какво са тези гаранции? Че то милиционера (вече със сменено име полицай, но със същия манталитет) работи в полза на народа. На кой народ обаче не се уточнява. При избухналите спонтанни протести за пореден път бяха замазани очите на хората, като в края на крайщата въпреки обещанията и клетвите, че закона няма да се приеме в този вид, си се прие.

3. Междувременно ни пробутаха и изменения в НПК за анонимните свидетели. Бравос, за да се пребори престъпността и разбира се неудобните, вече е достатъчно оперативния работник да отиде да свидетелства в съда и ето бандита е в затвора. Е то добре звучи, стига да не се окаже, че тоя бандит си ти, а престъплението ти е, че не ти харесва управлението на поредния медиен супергерой със странна биография и очевидна липса на възможност да върже и две правилни изречения.

4. Е в горния контекст е и авангардната идея на министъра от Гоце Делчев, но с плевенско име, че от 2013 г. пътната такса за шофьорите ще се формира на базата на километрите, които са пропътували с колите си.Това е една от идеите на строителното министерство за подмяна на сега съществуващите винетки. При нея чрез мобилен апарат или GPS-система се изчислява дължимата такса за реално изминати километри. Какъв ще е ефекта от тази авангардна идея (всъщност вероятна заимствана от Оруел) не е ясно, че всевиждащата държава ще може да знае къде си във всеки един момент.

Е с нетърпение вече очаквам и следващия закон с който да ни поставят по една гривничка с GPS, или направо по някой чип да ни имплантират, че всичко да стане ОК. Естествено пак за благото на народа и държавата.

И всичко това щеше да е забавно, ако не беше толкова зловещо - всевиждащата (световна) държава с познатите ни от последните, вече колко станаха, 65 г. И всичко това в името на народа. Само където вече май всеки се пита кой е тоя народ, защото не останаха много хора, които да виждат в държавата и държавността нещо полезно.




Гласувай:
3



1. polopot - Ако може да добавя нещо....
29.05.2010 23:56
5. Цялата истерия с т.нар. кредитни карти. Всичкият шум,който се вдига е умишлен. Целта е да се постави на всяка кредитна карта ЧИП, който би трябвало да предотврати източването на пари.Това беше наскоро обявено от банките. Мисля,че в момента също има карти с чип. Разбира се целта е чрез този чип винаги да могат да те следят.Освен това следващата стъпка ще е премахването на книжните пари и преминаване към "електронни пари". В САЩ разплащането с кредитни карти е масово явление.
цитирай
2. tomcat - Всичко за което съм чел за новия с...
30.05.2010 01:22
Всичко за което съм чел за новия световен ред преди години когато новлизах в темата ми се струваше като фантастика, а сега да го гледам как се разгръща всичко пред очите ми и съвсем спокойно бива признато от политиците.Време е и последните наивници да се съвземат от транса и измамата наложена им от анти-човешкия елит.Ще живеем в глобален вариант на нацистка Германия ,ако не се опълчим и не запознаем всички с новият световен ред!
цитирай
3. анонимен - tomcat,
30.05.2010 10:09
Кой да се опълчи?С Изключение на една малка част,голямата част,от това странно
образувание,наречено "български народ" отдавна вече е зомбирано,или по-точно,се е самозомбирало.Стига нещо да има на яслата другото е нескончаемо зяпане и преживяване на непрекъснати сериали.В някои случаи чатене в компютъра,или зани-
мавка с видеоигри.На тези хора,с извинение,дори и да им го набутат отзад,в такива
"моменти"(които са си непрекъснати периоди),нищо няма да усетят.Ще се изпотрепят при коментиране на сериалите и въобще не ги е еня,какво става навън.
Даже съзнателно изтъкват,че животът им е в сериалите,а след тях,ако ще и потоп
да става.Така,че,надежда всяка оставете,че някой ще се размърда,за да се опълчи
срещу новия световен ред.Напоследък често ми се въртят в съзнанието картини
от клипа "Стената" на Пинк Флойд - нашето ново бъдеще.
цитирай
4. анонимен - Новият световен ред
30.05.2010 15:47
Уважавам авторът и често намирам потвърждение в неговите слова и на моите мисли. Но нима вярвате, че един народ, изчезваш като физическа еденица, наброяваш горе-долу 5 милиона, населяващ територия, а въобразяващ си , че има държава, ще промени планът на новия ред? Аз лично не съм в състояние даже да го допусна. Големият брат ни има само като територия и нищо повече!Ние се оказахме най-големите врагове на самите себе си.Не умеем да се управляваме,какво не нистига?Предаваме се едни и други и в нищо не се подкрепяме.
цитирай
5. анонимен - Big Brother
30.05.2010 17:52
Който замени свобода за сигурност,накрая губи и двете.
цитирай
6. raders - Ако наистина се касае за въвеждане ...
30.05.2010 20:30
Ако наистина се касае за въвеждане на ред, би трябвало да е за добро. Но имам усещането, че щом се прави в България и щом го прави държавата /която по принцип е объркана/, това означава, че бъркотията ще се умножи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312850
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031