Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2010 12:44 - Земляни - равно ли е на зверове!? Автор: mamkamu
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2160 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 04.06.2010 22:51


Ако въобще успеете да изгледате този филм, вече ще посягате по друг начин към щанда с месо. Или съвсем ще спрете да посягате. После ще се замислите за обувките, кожените якета, лекарствата, парфюмите... Всички онези неща, които правят живота ни по-поносим и приятен. С цената, на какво обаче!
image

Макар целенасочено да предава нещата в еднопластов вариант, филмът определено е от онези произведения, които се запечатват в съзнанието ни за цял живот. Неосведомения зрител остава шокиран от масовите практики в развъдници, кланици, птицеферми, риболовни кораби и други места за „обработка на животни”, заснети със скрити камери. Защото едно е да знаеш, че месото идва до теб след, като убият животното например, друго е да видиш, по какъв начин става това.


Филмът показва, до къде може да стигне жестокостта на човека в отношението му към живи същества и ни напомня, че ако съществува ад, то той е тук на Земята. За някои от обитателите и!


След краят му, у човек остава едно натежало чувство, което дълго няма да го напусне. Не ме напуска и мен, докато пиша тези редове.


П.П. Ако имате слаби нерви, хич не се и захващайте да го гледате.




image
 
    коментар от grigorsimov - с откъс от:
Кризата в нашето училище – Архимандрит Борис Неврокопски, 1928 г. 
...За нашето училище е съвсем чуждо най-великото, вечното в човека – неговата душа. То презира тая божествена същност у човека. То признава само материята. То се стреми да заличи съществената разлика между човека и животното, и да внуши на нашите младежи, че техните прадеди са били човекоподобни животни и че са от животински произход. При такива внушения е ясно какъв мироглед ще могат да си създадът тези младежи и какви заключения ще направят за себе си и за своя живот. Щом по същина и произход те са съвсем близо до животните, няма как те и по живот да са далеч от тях. Нашето училище, което външно се развива правилно и расте нормално, тъй както расте едно здраво животно без душа, вътрешно е бездушно и мъртво. То е без положителен творчески дух, без идеализъм и въодушевление, без високи добродетели и благородни пориви, без далечни идеали и възвишени цели. Нашето училище е материалистично.
Нашето училище обаче отрича не само човешката душа – то отрича и вечния, абсолютния дух, от който човешката душа е само дихание. Нашето училище отрича Бога. В нашето училище открито се говори по всякакви начини против Бога и против всичко божествено в човешката пророда. Но и да не се прави това, щом в училището не се говори за Бога, щом Бог е изгонен от него, значи то е без Бог, значи то е безбожно. А щом Бог не се утвърждава в училището, значи Той се отрича. Щом ние престанем да говорим в училището за Бога и душата, със самото си мълчание ние проповядваме бездушие. Не може да има безразлично отношение.
А щом се отрича Бог, отрича се и се руши всичко божествено и велико в човека и в живота, отрича се и се руши човекът и животът в неговата същина. Нашето училище е атеистично.
Щом атеизмът и материализмът проникнаха в нашето училище, те започнаха да вършат опустошения във всички посоки. Те са тъмни сили, които рушат всичко положително и ценно, всичко възвишено и светло. Атеизмът е демонично явление, а материализмът – проява на животинщината в човека...

Вижте още в: http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/05/26/arhimandrit-boris-nevrokopski-krizata-v-nasheto-uchilishte-1.551666
.......................
Още едно допълнение от Григор Симов:
За които тези думи или кадри не значат нищо, тази публикация не се отнася, но за тези, които сериозно са се трогнали, допълвам, не за да се хваля, че точно поради такива съображения, вече 17 години съм вегетарианец.
А внушенията, че без месо не можело, са злонамерена провокация срещу самата човещина в човека!


Тагове:   автор,   mamkamu,


Гласувай:
1



1. анонимен - Трябва
03.06.2010 12:47
да престанем да избиваме и развъждаме животните за храна.
цитирай
2. анонимен - Не можем, покрай Коледа марулите са ...
03.06.2010 15:55
Не можем, покрай Коледа марулите са парникови...не струват! Не е това решението!
цитирай
3. анонимен - Moite pozdravlenija
03.06.2010 15:56
Mnogo se radvam che i v BG zapochna da se govori za pavata na zivotnite. Az bjah chlen v Svezija dalgi godini v takiva organizazii za zashtita pravata im.
Mariyka Tomova-K
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28374694
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930