Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2010 18:03 - Голямата измама. Озоновите дупки не затоплят, а охлаждат планетата. Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5759 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 19.06.2010 18:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Глациолозите подтвърдиха охлаждащата роля на озоновите дупки
Глациолозите потвърдиха, че огромната озонова дупка над Антарктика има  охлаждащ ефект.

Източник: New Fresh.Info


Глациологията е дял от хидрологията, който се занимава с изучаване на процесите и съпътстващите ги явления при формирането и разпространението на ледниците по Земята.

Плаващи ледове край бреговете на Антарктида. Фото NASA
Глациолозите подтвърдиха охлаждащата роля на озоновите дупки
Глациолозите потвърдиха, че огромната озонова дупка над Антарктика има  охлаждащ ефект. Резултатите от техните изследвания, съобщени на конференция в Осло, проведена в Международната полярна година за наблюдаване на леда в Арктика и Антарктика.
Кратко описание на изследването на портала OurAmazingPlanet.

Независимо от факта, че през последните години, леденият покрив на Арктика обхваща по малка територия (минималната стойност е регистрирана през 2007 г.), в Антарктика през последните три десетилетия областта на ледниците, особено на плаващия лед, с всяка година става малко повече. През 2009 г. група учени подсказват, че този процес се стимулира от разположената над Южния полюс озонова дупка. Благодарение на нея над Антарктика се формира една гигантска вятърна фуния, която допринася за общото нарастване областта на ледената покривка, макар че причинява и повишено топене на ледовете в северната част на континента (по-специално, на Антарктическия полуостров).

В ново проучване, същата група автори се опитват да разберат как се е държал антарктическия лед до отварянето на озоновата дупка. Основната причина за изчезването на озона в атмосферата е фреона, който хората започнаха активно да използват само преди около 30 години. От толкова време започва редовно сателитно наблюдение на ледените шапки на Земята. Ето защо, учените нямат надеждни данни за динамиката на леда преди озоновата дупка.

Изследователите събират информация за миналото на ледниците на Антарктика по косвени начини, по-специално, те анализират химическите характеристики на ледените ядра (сондажни цилиндрични колони с материали, извлечени от ледниците). Дължината на ядрото може да бъде доста голяма, а с изучаването на по-ниската част, учените получават представа за слоя от лед, натрупан от преди много години. Събраните данни показват, че растежът на ледниците наистина е само на няколко десетилетия. Освен това, авторите смятат, че преди озоновата дупка, ледената покривка е намалявала.

Учените вярват, че във връзка с мерките, предприети за предотвратяване на понататъшното изчезване на озоновия слой, през следващите години, плаващият лед на Антарктида ще започнат да се топят. Експертите изчисляват, че до края на века площта им ще намалее с една трета.

Павече по темата:
-
Antarctic Sea Ice Paradoxically Growing - OurAmazingPlanet, 17.06.2010

Коментар от zahariada: Опитът, СТРАХЪТ от глобалното затопляне да се превърне в нова световна религия вероятно ще излезе неуспешен, благодарение на, все пак останал разум, у някои хора. Новото световно манипулативно оръжие на Ал Гор няма да заработи, надявам се! 
......................

Коментар от Григор Симов:
А след като се признава, че наблюдението над ледниците  е сравнително от скоро, кое пък гарантира, че прословутата "озонова дупка" не си е там от край време.  А лукавите "аргументи" за измисленото "затопляне" и свързаните с това възможности на световните злодеи да налагат всякакви нови данъци, вкл. данък въздух, и всякакви ограничения в икономиката. А в животновъдството и животните, в момента са обявени за виновни, че с изпражненията и с дишането си, замърсявали почвата и въздуха!? (а всъщност, надявам се, всеки знае, че добитъкът наторява почвата и подхранва растенията.  А още от училище знаем, че с отделяния въклероден двуокис, и от промишлеността, и от животните (който за по стряскащо въздействие е наречен напоследък "въглероден диоксид"), е основна храна за растенияте, т.е за цялата "флора"!
Или, казано направо, всичко това са лъжи, измами, лукавство и лицемерие, от неограничения арсенал на сатанинските измамни "техники", наричани често и  "идеологии".  
Затова нека повече да разчитаме на очите си, и на ума си, отколкото на пропагандите на господарите на света и на техните монополни медии!


Тагове:   озоновите дупки,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. universalnite1neo - Точно така е - лъжа след лъжа ! Дали ще ...
19.06.2010 20:49
Точно така е - лъжа след лъжа ! Дали ще има и пробуждане ?
цитирай
2. grigorsimov - Ако има повече будители може да има и пробуждане!
19.06.2010 22:59
Но както винаги, будителите са малко, а лъжата е навсякъде около нас. А защо?
– Защото "княз на света е дяволът", а за него истината е смърт.
цитирай
3. анонимен - Мераците ИМ за увеличаване на то...
20.06.2010 11:54
Мераците ИМ за увеличаване на топло- и ел.енергията говорят красноречиво,че наистина предстои глобално замръзване,а не това,което се опитват да ни внушат. Преди няколко години един български учен твърдеше,че наистина съвсем скоро ще замръне Европа!! После не се чу повече този човек:) А правителствата в Европа прекрасно знаят какво иде,нашето-също. Даже нормалните правителства са подсигурили 3 вида отопление,защото се знае,когато някое излезе от строя,хората ще загинат от студ,нали? А у нас само с единия ток,Бог да ни е на помощ!! И забележете откога поскъпва "топлото". От 1 юли,кажи-речи в начаалото на лятото,което никога не се е случвало досега.Обикновено е наесен:)
цитирай
4. grigorsimov - Непрекъснато вдигане на цените, и не само на топлото.
20.06.2010 12:07
С непрестанното вдигане на цените се цели да се изсмукват всичките ни жизнени "сокове", за да нямаме възможност да вдигнем глава и да се огледаме, а и да не ни е от полза, или - да не ни "топли", целият прехвален технически прогрес.
цитирай
5. semtomovi - Е, хубава работа
20.06.2010 13:22
То се "почувства" лятно време през посл 10 години в БГ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317053
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031