Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 17:30 - За убийството на Боби Райнов. Автор: moddib
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7924 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,
прочетох един много смислен коментар в днес.бг и искам да го прочетат всички и да се замислят малко!
В неделя в София, на границата между Факултета и Овча купел тълпа от поне 50 цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи в двора на къщата им и закла 25-годишния Боби Райнов. Чисто битово. С брадвите. Това не е расистко или етническо убийство. Расистко е българин да се възмути в градския транспорт, че контрольорите подминават циганите мълчаливо. А те ги подминават, за да не получат някоя брадва в тила. Чисто битово. Този възмутен българин е расист и ксенофоб.
Убийството, по точно клането, на Боби Райнов, за медиите е „Случаят Райнов”. Той е неизяснен. Не е ясно точно колко е виновен Боби. Защото със сигурност е виновен. Когато има скандал и побой между 3-ма българи и 50 цигани, помъкнали брадви, задължително са виновни българите. Българите са расисти, циганите с брадвите са отивали за гъби. Това им е неразделна част от бита. Като ходят из София да си носят брадвите.

Няма как Боби да не е виновен. Виновен е, защото си е позволил да защити свой приятел, бранел имота си от незаконно настанилите се на него цигани. Апропо, въпросният имот е точно на границата между Красна поляна и Овча купел, където са и печално известните „Виетнамски общежития”. Същите, които настояваме да се прамахнат вече две години, защото циганите живеещи в тях, постоянно нападат и тормозят околните българи. Същите цигани, които преди две години вилняха из „Красна поляна” със същите брадви и крещяха „Смърт на българите”.
Въпросът е точно колко е бил виновен Боби в този „случай”. Битовият случай, с брадварска развръзка. Брадвата в тила му.

* * *

Расистко е да питаш защо 35 хиляди цигани в махалата в Сливен „плащат” между 25 и 45 лева вода на месец. Общо. И защо българите в Сливен трябва да плащат водата на циганите.
Расистко е да питаш защо циганите се заселват където си пожелаят в София и си издигат смрадливи катуни, източници на зарази, болести и престъпност на общинска земя.
Расистко е да питаш кога управляващите държавата ще излязат лице в лице с българската общественост и ще признаят, че държавата е на ръба на гражданската война. Че циганската престъпност е неконтролируема. Че нямат топки (управляващите, не онези с брадвите) да признаят: да, гетата във „Виетнамските общежития”, „Баталова воденица”, „Захарна фабрика”, „Орион” са незаконни и опасни, да, там се нагнетява напрежение и омраза срещу българите, държавата и институциите ни. И да ги сринат тези гета. И да изпратят тези които са ги населили, там, откъдето са дошли.
Че циганите трайно, последователно и безвъзвратно се отписват от българското общество.
Че нямат топки (управляващите, държавата) да наредят ясно, гласно и недвусмислено на българските правоохранителни и правораздавателни органи да смажат циганската престъпност. Няма го по медиите храбрия прокурор да изкрещи властно на 50-те убийци с брадви „Вие сте престъпници и като всички престъпници – на колене!”. Или както там беше знаменитата му реплика от известния съвременен български „Тумбстоун”.
Когато цигани секат българи с брадви това не е расизъм или ксенофобия. Това е чисто битов скандал. Циганите имат права. Да секат с брадви. Битово. Циганите са свободни при битови скандали да секат българите. Това е част от техния бит. Това ги извинява. Това е част от уникалната циганска самобитност. Като това да гледат кон на терасата на 5-ия етаж на общински блок. Като това да разрушат същия този блок. Като това да разрушават бавно, но последователно държавата. Държавата България.
Попитайте Хелзинкския комитет. Попитайте всички лигави лицемери, които от години изкарват 30-те си сребърника, като хленчат по всички телевизии колко гадни расисти сме ние българите. Ние българите сме виновни, защото не сме толерантни и не създаваме на циганите необходимите условия за да ни секат по-често.
Преди дни Илия Илиев, лидер на циганската партия „Дром”, заяви в ефира на национална телевизия по повод изключително тежкото положение, при което живеят българите на улица „Ришки проход”: „Това е положението. На когото не му харесва да ходи в Швейцария. Преспокойно. Един циганин може да си позволи да гони българите от България. Без нито дума, нито звук, коментар от стотиците „човекозащитни” организации. За тях скандалът е „битов”, а Боби е виновен. Това ще ви кажат те, ако ги извлачите от дупките им и ги попитате за коментар.
Ако един българин каже на циганите: „Това е положението. На когото не му харесва, да си ходи в Индия”, при всички положения ще е гаден расист.
Който от вас си помисли обратното също задължително е расист, ксенофоб и „хейтър”.

* * *

Вчера на протеста пред Събранието стотици тъжни и гневни млади хора си пожелаха един ден тълпата самобитни цигани с бради да срещнат някой „толерантен” властимащ, някой лигав, гнусен, либерален „правозащитник” и да му пръснат главата със сопите и брадвите. Съобразно самобитните си потребности. Страшно, но разбираемо пожелание.
Обратното броене тече. Брадвите стават все повече. Властта е изправена пред много труден, но много важен избор. Много по-важен от оставката на Лъчо Иванов. Много по-важен от Трактора, много по-важен от Р.Овч. и газовите договори. Много по-важен от цялата сапунка, наречена български обществено-политически живот. Проблемът е наследен от години, но трябва да се разреши днес. Защото на карта е подставено самото съществуване на българската държава. Разрешение, основано на равенството на българските граждани пред закона.
Лично аз няма да ходя в Швейцария заради битовите потребности на циганите. Но няма и да чакам брадвите да потропат и на моята врата. Смятам да защитавам основното си човешко право – правото на живот, моят и на моите близки, тук в моята Родина.
Моите искрени и дълбоки съболезнования на Любо и на останалите близки на Боби Райнов. Боби, който беше на годините на малкия ми брат, Боби с когото не се запознах, защото преди мен го срещнаха 50 циганина с брадви и го заклаха. Малко преди да навърши 26 години.


Тагове:   беззаконие,   расизъм,


Гласувай:
4



1. raders - Прав си. Но за съжаление въпросът е ...
09.07.2010 23:24
Прав си. Но за съжаление въпросът е приключен. България е отписана като нация и като държава. Може би с право заради овчедушието ни.
цитирай
2. анонимен - Защо така едноцначно гледате на ...
09.07.2010 23:42
Защо така едноцначно гледате на всеки инцидент в който са замесени цигани?
Когато българи убиват българи като нещо по-нормално ли го възприемате?
Българи полицаи да убиват българие е ОК, нали? Вера Димитрова уби и разчлени баща си, Кристиян Петров уби по особено жесток и мъчителен начин своя връстник и съученик Кристин Иванов, Георги Цветанов изнасили и уби състудентката си Радостина Евтимова,45-годишният Валери В.И., троянец, уби жена си и я наряза на парчета, Зет уби 73-годишната си тъща в село Розино около 21.00 часа вчера. вамата се скарали на чие име да бъде приписана къщата. Зетят настоявал да му бъде приписана на него, но тъщата отказала, Мъж убил брат си заради имоти и финансови отношения. Мога да те залея не с море, а с океан от шокиращи престъпления извършени от българи. Не, че циганите са безгрешни, но и българите не са ангели.
цитирай
3. анонимен - ...................
10.07.2010 02:34
малоумнико мръсен, всички случаи, които си изредил са чисто криминални. убийци и болни мозъци има във всички нации, етноси, общества и държави. но убийството на Боби не е само криминално - то е ярка и категорична илюстрация на факта, че циганите се чувстват НЕДОСЕГАЕМИ. ако циганин беше убил българин - в свада, или при обир, или за отмъщение - е, щеше да е същото, както ако жертвата и убиеца бяха арийци, китайци, ескимоси, или произволни комбинации. но когато тълпи от десетки въоръжени цигани се нахвърлят върху ЕДИН българин, когато десетки озверели мангали крещят "смърт за българите" и позират с ножове пред камерите на журналистите - това не е криминално. това е началото на края. следващата стъпка е гражданска война.
цитирай
4. анонимен - ......
10.07.2010 02:36
младежи, всеки си решава сам за себе си. няма "държавата", "нацията".... държавата, нацията - това си ти, аз, той.... те са съвкупност от хора, не някакви отвеяни понятия, с които да извиняваме бездействието си. "ама такава ни е нацията - овча" такава е - ама друг път. и аз съм от тая нация. роден и живял само в Бг. ама не търпя - нищо. търппя даже по-малко от приетото за прилично. веднъж банда цигани искаха да ме бият. гоних ги с нож, докато се изморих да бягам - тоест, гоних един, щото останалите 4 се разбягаха в 5 посоки. друг път мангал заговори една девойка, която беше с мен. размазах го,скочиха още един куп цигани, ама скочи и един мой приятел и ги потрошихме. 2 на 6 - 7 бяхме, горе -долу. та, ако мен ме нападне тълпа цигани, със сигурност ще има трупове. после в съда може и да съм виновен, може да съм престъпник,може и да съм изрод - ама ще съм направил, каквото трябва. "ама правителстовот толерира циганите,амаще отидем в затвора, ако убием дори при самоотбрана...." - ами като не искате, стойте да ви колят. аз убивам, а ако съдът реши -отивам в затвора. ама има и друго - съдът ще вкара в затвора 1, 2, 5, 25 българи за това, че са убили циганин - макар и при самоотбрана. ами 100 000? ами 250 000? ами около 2 500 000 българкси мъже в активна възраст? как ще ги осъди и вкара в затвора? няма правителство, което да тръгне срещу народа си и да оцелее. правителството може да мачка самоотделния гражданин - но коггато стотици хиляди граждани отстояват едновременно и активно еднаква позиция, всяко правителство ще клекне. знам, че това няма да стане скоро - още сума време ще се делим на стадо,чакащо заколение, и "самостооятелни бойни единици", приели, че както и да ги осъди ПРАВИТЕЛСТВОТО, няма да допуснат да са безропотни жертви. аз категорично знам от коя порода съм. всеки да си прави сметката.
цитирай
5. svet80 - Обявявам гражданско неподчине...
10.07.2010 08:36
Обявявам гражданско неподчинение
http://svet80.blog.bg/politika/2010/07/09/obiaviavam-grajdansko-nepodchinenie.574747
цитирай
6. анонимен - do анонимен 3
11.07.2010 01:56
Bobi e skinar, kakvito sa i priatelite mu. Sled tova, koeto vidiah v neta, mnenieto mi e 4e ubitia ne e bil nevinen.
цитирай
7. анонимен - Подробности около случая "Райнов"
11.07.2010 15:04
"Братко, ще се опитат да ме убият. Сбих се с дилъра на дрога в квартала", казал Борислав Райнов на брат си Людмил ден преди мелето между роми и българи в столичния кв. Факултета.



http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=539733&Refferer=RSS#Scene_2
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318147
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031