Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2010 00:14 - Как и защо беше унищожено културното наследство на Ирак?!? Нов световен ред. Автор: doktora757
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 14532 Коментари: 14 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Древна Месопотамия и Шумер са част от световната история и култура. д-р Дориян В. Александров                           

Новите варвари

    imageВ началото бяха пълчищата на Чингизхан, които през средновековието убиваха с боздугани и саби и рушаха и палеха старинните градове в Месопотамия (Междуречието) и Вавилон. После дойдоха надменните английски колонизатори, алчни да награбят повече богатства и да си попълнят сбирките на “Бритиш Мюзеум”, както и частните си колекции с безценни антики. Накрая дойдоха новите варвари – богоборци и ционисти с “томахавките” (крилатите ракети “Томахоук”), които да довършат започнатото в Ирак, прилагайки насилствен внос на “демокрация”, наричано сполучливо от някои – “американски комунизъм” или ”глобален егоизъм” (а защо не и “психо-фашизъм”)!....Жертва обаче на тази шепа безумци и дегенерати (отпадъци на човешкия род с увредени мозъци) са милиони хора.

    Ако попитате някой защо се води престъпната и отвратителна война в Ирак, най-вероятния отговор ще бъде – “нефт и геополитика” и може би отчаян опит да се спаси фалиращата икономика на САЩ. Нещата обаче въобще не са толкова прости и ние ще се опитаме да разбулим втория план на събитията, който се развива във съвсем други сфери на влияние и удря устоите както на цивилизацията, така и на духовната ни култура и свобода.

    След варварските бомбардировки на САЩ и Англия, древния Шумер не е същият, светът не е същият! За пореден път сме свидетели как хора, които нямат собствена история и култура (такава не се създава за 250 години!) унищожават целенасочено световна култура с корени от най-дълбока древност и от библейски времена (всъщност точно това е и една от причините за тези бомбардировки – за да се фалшифицира древната история!). Пъкленото дело на богоборците и мизантропите беше представено от ционистката пропаганда като някакъв нов “кръстоносен поход срещу тероризма”?!? Той обаче не се състоя. За сметка на това видяхме в действие Антихриста! Кои са баш терористите тепърва ще се изяснява (фактите го доказват -  вероломно нападение над суверенна държава, избити до момента над 650 000 души цивилно население и унищожена инфраструктура!); едно обаче е ясно, че “кръстоносците” в случая са всъщност добре прикрити богоборци и антихристи – слуги на тъмните сили. Чрез ключовата фраза “кръстоносен поход срещу тероризма”, произнесена целенасочено от диктатора-палач Джордж Буш, се въвличат в една мръсна политическа игра и противопоставяне на християни и мюсюлмани в световен мащаб, от което естествено печели трета сила (юдеите разбира се и контролираните от тях банки и борси!).

    Освен военни обекти в Ирак, “умните бомби” умишлено унищожаваха исторически и археологически паметници; по-долу подробно ще анализираме целта на това престъпно активно мероприятие. Подобен беше и подхода на богоборците в Югославия и Афганистан (отнемете на един народ историята му и той много лесно може да бъде превърнат в една аморфна маса без тежест, лишена от памет и национално единство). Така например през пролетта на 1999 г. (интересно съвпадение с три обърнати шестици в цифрата на годината и датата на започване на бомбардировките съвпадаща с най-големия християнски празник!) като “военни обекти” в Югославия бяха бомбардирани и разрушени 365 православни храма и манастири (някои от които от XIII-XIV в.), а в Афганистан бяха унищожени безценни паметници от времето на Кушанската империя, създадена от българските владетелски родове Дуло. Така че това беше удар и срещу нашата древна история, която също представлява съществена част от световната култура. Многозначителни бяха и богохулните надписи по бомбите над Югославия, нашарени с тебешир от нечия цинична ръка: “Това е подарък за вашия Великден”!......Коментарът просто е излишен.

    Ирак и наследството от древния Шумер и Вавилон бяха пожертвани в името на безумните амбиции за световно господство, сатанински обладали юдейските вождове от Вашингтон и Израел. Американската тоталитарна военна диктатура надмина всички досегашни по арогантност и наглост. Ако някой все още се съмнява къде в момента е “империята на злото”, може вече да е сигурен в това – САЩ съвсем ясно се обозначиха като такива пред международната общественост!  Когато Бог иска да погуби някого – първо му отнема разума!....

image

    Диктаторът Садам Хюсеин (продукт на същите тъмни сили) тук е без значение, той е едно нищо, като не трябва да забравяме, че той дойде на власт с помоща на ЦРУ и до 1991 г. съгласуваше всичките си деструктивни действия с господарите си от САЩ и получаваше оръжие от тях, даже и компонентите за химическо оръжие, което използва срещу кюрдите в северен Ирак и срещу Иран. След това обаче тиранинът Хюсеин стана неуправляем и неудобен, за това го премахнаха демонстративно. Тук обаче искаме да говорим не толкова за мръсна политика, а повече за жертвите й – обикновенните хора и материалната и духовна култура на древна Месопотамия, както и инфраструктурата на Ирак, която беше унищожена целенасочено и планирано от силите на злото.

 

  Фактите на разрушението

     Още в първите дни на коварния удар срещу Ирак стана ясно, че бойните действия се водят в гъсто населени места, съвпадащи с древните шумерски градове и области пълни с безценни археологически паметници. Най-ожесточени сражения и бомбардировки имаше във южен Ирак и съответно градовете Шатра, Басра, Курна, Амара, Насирия, Самауа, Наджаф, Нуфар, Хиндия, Карбала, Багдат, Киркук и Мосул. Там обаче се намират голямо множество обекти и артефакти от древните градове Ур Халдейски, Урук, Лагаш, Нипур, Ларса, Киш, Вавилон, Бан, Нимрод и др. Това стана ясно от картите, които бяха публикувани в пресата (агенция “Ройтерс”, АФП и др.) и “Интернет”, представящи театъра на бойните действия в Ирак и то само от втората война проведена там и продължаваща с неотслабваща сила вече четири години.

    При нахлуването на американците, трезви гласове от цял свят реагираха в защита на историческите паметници и заклеймиха военната агресия, която целенасочено ги разрушаваше. С резолюция от септември 2002 г., ПАСЕ (Парламентарна Асамблея на Съвета на Европа) осъди нахлуването като престъпно, потъпкващо принципите на международното право и нарушаващо Устава на ООН! Агресорите грубо погазиха всякакви международни конвенции и правила за защита на културните ценности при въоръжен конфликт (Хагските конвенции от 1899 и 1907 г.; Вашингтонския пакт от 1935 г. и Хагската конвенция от 1956 г., ратифицирана от България през 1956 г.!). Последната конвенция препоръчва воюващите страни да се въздържат от враждебни действия към културните ценности, независимо на чия територия са те. Тя задължава всяка страна да пресича прояви на вандализъм, кражби, грабежи и присвояване на ценности под каквато и да била форма. Забранява се също реквизирането на културни ценности, намиращи се на територията на друга договаряща се страна (чл. 4, т. 3). Културните ценности се ползват с имунитет срещу конфискуване, вземане ката награда или заграбване (чл. 14). Определени обекти или предмети, които са от голямо значение, се ползват със специална защита чрез вписването им Международния регистър на ЮНЕСКО.

image

     Древен зикурат - храм за религиозни церемонии в Месопотамия (днешен Ирак).


   Нищо от това не беше спазено и потока от бомби и ракети се лееше като градушка. Американските военни се оправдаха, че предварително са получили подробни карти с отбелязани на тях археологически ценности и обекти, “за да ги заобикаляли” при бомбардировките и военните действия. Фактите обаче говорят друго. Карти с такива обекти наистина са били раздадени, но според мнението на анализатори, там като “военни обекти” са посочени именно археологическите обекти и даже акцентът в тази насока е бил по-голям! В потвърждение на това говори и видът на използваните боеприпаси, предназначени повече за предизвикване на разрушения, а не толкова за поразяване на жива сила (с изключение на забранените фосфорни бомби и химическо оръжие използвани от американците).

    След края на активните военни действия, когато иракската национална гвардия “изчезна”, преобличайки се в цивилни дрехи; стана ясно че вероятно има някаква задкулисна сделка между генералите на Садам и режима на САЩ, иракските войски да отстъпят почти без бой и да бъдат тихомълком разпуснати. При това обстоятелство, очевидно въобще не е било нужно да се стоварва такава огнева мощ и то в населени места, където на практика липсват големи войскови поделения и има само отделни огнища на съпротива! Обаче точно това беше направено и то демонстративно.

    Нека видим какви огневи средства използваха съюзниците САЩ и Англия срещу археологическите паметници и къде ги стовариха със сатанинска злоба и талмудска отмъстителност.

    На първо място варварите използваха крилатите ракети “Томахоук” (изстреляни над 800 бр.) с голям разрушителен ефект. Освен тях от самолети бомбардировачи бяха изсипани (според източници от “Пентагона”) над 10 000 различни видове тежки бомби със сателитно насочване (т.нар. “умни бомби”). Най-фрапантни от тях са двутонните бомби GBU-37/B предназначени за унищожаване на големи цели на повърхността и на голяма дълбочина под земята (взривяват се на дълбочина 10-15 м.) и употребявани срещу подземни бункери и съоръжения. Там обаче където бяха пуснати бомбите нямаше никакви бункери! Единственият бункер на Садам Хюсеин, строен от германски специалисти се намира на голяма дълбочина и може да издържи дори атака с ядрена бомба. Това беше добре известно на генералите от “Пентагона”. Бяха използвани и още по-тежки бомби съизмерими с ефекта на малък ядрен взрив (тактически ядрен взрив). Към този арсенал трябва да се добавят и касетъчните бомби CBU-87 с тегло 430 кг., които унищожават всичко в диаметър от 1 квадратен километър от попадението. Към тази апокалиптична картина, “дребен детайл” се явяват стотиците хиляди взривове, предизвикани от мощни танкови снаряди (често с муниции от обеднен уран), тежка артилерия с гаубици, минохвъргачки, преносими ракети “Копие” за разбиване на бункери и сгради, гранатохвъргачки (включително и ръчни), реактивни снаряди, огнепръскачки и по-леко стрелково оръжие.

    Освен преките попадения на този зловещ арсенал, археолозите изтъкват като особено вредни в случая разрушенията под земята и разместването на културните пластове, което непоправимо нарушава целостта на бъдещите находки и пречи за извършването на точна датировка и експертиза. Всеки един археолог ще ви каже азбучната истина, че дадена находка или артефакт не са толкова ценни сами по себе си (дори и когато са от благороден метал), колкото във връзката им със средата, в която са открити. Извадени от контекста и лишени от точна датировка (особено за керамиката), те стават негодни за исторически анализ и губят археологическата си стойност. Това важи за повечето находки извадени от иманяри, които са с неизвестен произход и нямат собствена история. Научната стойност на такива артефакти не само е нулева, но те могат да бъдат използвани за манипулиране и фалшифициране на дадени периоди от древната история.

                              
image

   Глинена плочка с уникално клинописно писмо от Шумер на възраст 3000 години.


    В Месопотамия, в областите между големите реки Тигър и Ефрат имаше запазени (до 2003 г.) над 5000 масивни паметници (храмове, постройки, зикурати и др.) от древните държави Шумер, Вавилон, Асирия, Акад, Елам и по-късната Персийска (Ахеменидска) империя; да не говорим за находки, които още не са извадени на бял свят. Последните такива открития в Ирак бяха направени от археолозите през лятото на 2001 г., когато намериха останки от асирийски храм в Нимрод (на 35 км. югоизточно от Мосул). Там бяха открити великолепно запазени грамадни статуи на лъвове, изваяни от камък  преди 2800 години. Историята на много от другите паметници стига поне до IV-то хилядолетие пр. Хр. Само в град Ур Халдейски има толкова много запазени останки от древността, колкото няма дори и в Египет! Именно там обаче, край Насирия (включително в Тал-ал-Мукаяр), американската морска пехота прегази всичко като с валяк. Развалините на Ур са близо до селището Тал-ал-Мукаяр, където се водиха големи танкови сражения. Можем само да гадаем какво е станало със знаменитите 16 царски гробници и развалините на най-древния зикурат (типичен за времето си храм-крепост). Войната подложи на унищожение много от тези безценни за световната култура паметници. Трябва да отбележим, че тук са открити и се съхраняват на глинени плочки текстове, надписи и печати с една от най-старите писмености в света (клинописното писмо). Много паметници и артефакти все още не са проучени и чакат тепърва своите откриватели.

    С тези места е свързана и древната българска история и култура, както и на част от европейските народи. Още Паисий изтъква, че прародителя на българите Мосхос (от родословието на Ной) идва със своите хора в Кавказ и северното Причерноморие именно от Месопотамия. Същото се потвърждава с повече подробности и факти от йеросхимонах Спиридон Габровски в неговата книга “История во кратце о болгарском народе славенском” (1792 г.). Други наши съвременни изследователи, като д-р Лиляна Райчева, д-р Явор Шопов, Кръстьо Мутафчиев, Фархат Нурутдинов, акад. Сергей Иванов, акад. Владимир Цонев, Светлозар Попов, Боно Шкодров, доц. Татяна Яруллина и др., също споменават за древни български племена идващи от Месопотамия. Конкретно става въпрос за кимерийците, кутригурите (кутиите) и барсилите (варсаци), както и владетеля Зиези родом от гр. Бан (населяван от народа Ху-Хунори – “Великите господари”) (в III-то хилядолетие пр. Хр.)!.....

                       
image


                         Това да ви е познато - не е тракийско; от Месопотамия е!.......

    Според специалистите, бомбардировката на почти всяка местност в Междуречието е равносилна на престрелка в залата за древнокитайски порцелан в “Лувъра” (т.е. нещо като “слон в стъкларски магазин”). Най-значителни са пораженията върху най-старите паметници от времето на шумеро-акадската цивилизация. Едни от най-тежките боеве се водеха именно в областите свързани с нея.

    Фронтовата линия не подмина и град Урук, където е управлявал героя от древния епос – Гилгамеш (Билга-меш – древно българско име!), чийто предци съгласно преданието и открити карти на глинени плочки, идват с народа си от области отвъд “Морето на смъртта” (Черно море) след Потопа (пръв описан в шумерските текстове). Той е в землището на Тал-ал-Вар, близо до Самава. В град Хиндия, между Карбала и руините на Вавилон също имаше тежки сражения, бомбардировки и улични боеве. Източно от Урук е древната Ларса, където е господствал синът на цар Хамурапи – Самсуилуна (1750-1712 г. пр. Хр.). По това време се създават и първите законодателства в света (законите на Хамурапи), които защитават правата на гражданите на държавата и определят самоуправлението на общините. Тези закони са били изключително демократични за времето си и могат да служат за пример. За разлика от тях, сегашните “световни управници” и “велики сили” (с претенции за такива) са с аморално и престъпно поведение, които с двойни стандарти, цинизъм и демагогия се опитват да налагат волята си на останалия свят. Те използват държавен терор (представян като “борба срещу тероризма” и ”мироопазващи операции”), прилагайки “закона на юмрука”, методите на скрития и явен геноцид, икономическо заробване и тирания, връщайки ни в средновековието!

    Близо до Багдат американските “цивилизаторски” пълчища прегазиха и превърнаха в руини шумерските градове Нипур (днес Нуфар) и Киш, известни като центрове на шумеро-акадския съюз. В района на древния Киш и Хила, според ЦРУ имало струпани химически и други оръжия за масово поразяване (такива обаче не бяха открити!). Това беше удобен повод те да бъдат яростно и методично бомбардирани с необратими последици за старините и паметниците.

    Легендарната Ниневия, чийто основи са запазени на хълма Куюонджик, в северен Ирак (откъдето са прочутите петкраки лъвове, изложени в парижкия музей “Лувър”), също не беше подмината от бомбардировките. Там бяха изсипани стотици мощни ракети и бомби.

    Край Багдат, където най-ожесточените боеве и бомбардировки се намират развалините на градовете на владетелите Хамурапи, династията Селевкиди и прочутия Навуходоносор (Набуко), разорил древната Юдея и отвел евреите в плен във Вавилон (ето ви един добър повод за бомбардиране, нищо че тези събития са отпреди 26 века!). На 22 километра от Багдат се намира град Ктесифон – столица на партите и Сасанидите, които са братовчеди на древните българи. В самия Багдат също имаше много културни и исторически ценности, които пострадаха при бомбардировките. Сред тях е знаменития дворец Таки-Киср и богати музейни колекции и паметници от ислямския период.


           
image

    За злоумишлен и предварително подготвян план спрямо археологически и други ценности на Ирак, говори фактът, че веднага след падането на Багдат през април 2003 г. , мародери и вандали разграбиха Националния музей, като унищожиха част от сбирките. Според данни на очевидци нападателите не са били от иракски произход, а са били преоблечени като араби! Вероятно е имало и прикриваща група от местни колаборационисти за маскировка, но извършителите са със сигурност специално обучени агенти на чужди разузнавания (ЦРУ, Мосад, МИ-6); характерния почерк и координираните действия ги издават. Освен това, друга подобна организирана група ограби и подпали Националната библиотека (наричана “Дворецът на мъдростта”). Това не би го направил никой мюсюлманин, тъй като там имаше много безценни ръкописи свързани с ислямската култура (в района са откривани и средновековни ръкописи от Волжка България!). Тогава по телевизия “Ал Джазира” дадоха кадри от разрушения музей и научни работници и служители на музея и библиотеката, които си скубеха косите от отчаяние, защото бяха наясно, че загубите са невъзвратими. Възползвайки се от анархията, безвластието и хаоса от войната ударните агентурни групи вършеха необезпокоявани пъкленото си дело.

    От Националната библиотека са били откраднати и унищожени милиони книги според специалистите. Това е изключено да стане неорганизирано, случайно и без съответния транспорт и подготовка (сравни с аналогичния случай с подпалването на бившия Партиен дом в София и изчезването на архивите на БКП извършено от агенти на ДС!). Сред изчезналите и унищожени книги са най-важните исторически и литературни архиви, ценни микрофилми и документи, както и редки ръкописи от различни периоди. Директорът на библиотеката сравни грабежа с разгрома, извършен от монголците в Багдат през средните векове (по данни на агенция “Интерфакс”)!

    При разграбването на Националния музей има доказано участие на американски военни. Според британския в. “Гардиън”, американското военно командване е отклонило нарочно молбата на ръководството на музея за защита от мародерите (които са били и въоръжени). В началото американците поставили 4 танка на входа, но след това машините по нечия заповед напуснали позициите си и фактически оставили музея на грабителите, които уж били араби. Според очевидци, именно американските танкове с оръдейни изстрели са разбили бронираните врати на музея и са подали специален сигнал на мародерите да действат, преди да се оттеглят. Същите очевидци твърдят, че мародерите са били много добре организирани и категорично подчертават, че те не са били от иракски произход. Вече е факт, че някои от откраднатите предмети и ценности са се появили и разпродадени на антикварни аукциони в Европа и САЩ, което подсказва недвусмислена и явна външна намеса в тази операция. Такива предмети се бяха появили на пазара още след първата война в Залива през 1991 г.

    Руския министър на културата Михаил Швидкой, обвини американските окупатори в Багдат, че поощряват мародерите и грабителите на антики, а агенция “Ройтерс” съобщи, че американските войници в Ирак са обзети от истинска колекционерска мания да събират най-различни трофеи. Музеят в Мосул също беше разбит и ограбен, а множество ценни статуи, които не можеха да бъдат отнесени, просто бяха унищожени. Музеят в Насирия последва същата участ и там бяха разрушени и множество древни сгради. Подробни данни за това бяха изнесени през юли 2003 г. в престижното френско научно списание “Археология” (Joanne Farchakh. Le massakcre du partimoine Irakien, Archeologia, 402, Juillet-Aout, 2003). 

    Според проф. Макгуайър Гибсън, археолог от Института по ориенталистика към Чикагския университет, кражбите и трафика на ценности от Ирак продължават с пълна сила и днес. В това престъпно дело, освен американските военни, участват също контрабандисти от Кюрдистан, Турция и Ливан, в съучастие с европейски и американски дилъри, главно от еврейски произход! Най-големия център за ”рециклиране” на антики е Швейцария. В тази страна чрез серии от фиктивни продажби ценностите придобиват, общо взето легален произход и получават сертификати и някаква легенда (измислена история). В последствие стоката се пуска на швейцарския пазар или в други европейски центрове като Лондон, Мюнхен, Кьолн и Хамбург, където пазаруват американски или азиатски колекционери. Някои аукциони на антики вече са изнесени и в “Интернет”, където анонимността на престъпниците и трафикантите е гарантирана.


image

Прочутата "Врата на Ищар", намира се в Британския музей; сещате се как се е отзовала там на хиляди километри от родината си Вавилон.

    Заради криминалната история с музея, библиотеката и други гафове на САЩ, в знак на протест оставка подаде Мартин Съливан – тогавашен съветник по културните въпроси на американското правителство!.... От своя стана Германия обеща да изпрати специалисти, които да направят експертна оценка на нанесените щети и да помогнат при възстановяването; това обаче едва ли е възможно при сегашната гражданска война в Ирак и окупацията от САЩ и съюзниците му. Пак според в. “Гардиън”, американските планове за следвоенното възстановяване на Ирак е, че всъщност, цитирам: ”Това, което се планира за Ирак, не е възстановяване, а грабеж”!.....Пътят към ада винаги е постлан с добри намерения – фактите го доказаха!

 

                                       Причини за погромите над Ирак 

 

    Както вече обяснихме, подбудите за унищожението на археологическите и културните паметници в Ирак са от по-дълбоко естество и не се свеждат само до някакъв примитивизъм (вандализъм) или стремеж за заграбване и обогатяване. Това унищожение е било внимателно планирано и извършено с методична последователност. Нещата по-скоро се коренят в духовната сфера и са поставени на окултен принцип, свързано с корените на юдеизма (еврейската религия) и негативните му послания. Те са производни на религиозната нетърпимост от страна на юдеите, месианска мания за величие, патологичен фанатизъм и самомнение за изключителност и “богоизбраност”, с характерната талмудистка ненавист и злост към чужди народи и култури. Нека не забравяме, че основните “играчи” в близкоизточния конфликт са САЩ (контролирани от юдеите и масоните!) и Израел. В случая Израел действа повече като вдъхновител и задкулисен играч във войната, но голяма част от логистиката и информационното обслужване (шпионажа) се осигури от тази страна. Преди войната, режима на Садам Хюсеин обеси по площадите десетки шпиони евреи, които събираха военна и икономическа информация в полза на Израел.

    Анализирайки източниците и фактите, можем да сведем целите на активното мероприятие в Ирак до няколко ключови точки, които са част от идеологията на глобалисттите (ционисти, комунисти и психо-фашисти):

 

  1. Стремеж към световно господство и налагане на мощна тоталитарна диктатура под знака на “666”.
  2. Манипулиране на общественото мнение и налагане на антихристиянска и сатанинска ценностна система (подмяна на истинската духовна храна със сурогати).
  3. Фалшифициране на световната история (особено в нейната древна част) и въвеждане на грешни културни кодове.
  4. Манипулиране на съзнанието и психологически натиск върху обществото, което да го доведе до пълен срив и робско подчинение.
  5. Превръщането на хората в духовни идиоти с помоща на психотронни въздействия и т.нар. “тихи оръжия” (невролингвистично програмиране, икономически модели, зомбиране чрез медиите, шокови тествания, подмяна на религията, “социално инженерство”, подмяна на ценностната система, помрачаване на съзнанието и др.).

 

    Съществуват множество документи и факти, които потвърждават горните обобщения и ние ще цитираме някои от тях. В публикации на Международната свободна преса (Канада) се споменава за секретния проект на НАСА “Синият лъч” (1983 г.), който е свързан с налагането на “Новия световен ред”. Голяма част от този проект идейно е вдъхновена от известните “Протоколи на ционските мъдреци” (от 1897 г.). Първата стъпка на проекта включва разрушаване на археологическото познание и тотално фалшифициране на историята. Това се потвърждава и в публицистичния сборник на Георги Георгиев – “Новият световен ред под знака на 666” (изд. “Хипопо”, Варна, 2003 г.). Други изобличителни документи са публикувани в книгата на Бил Купър – “Тихи оръжия за безшумни войни” (“Виж бледия кон”, изд. “Хелиопол”, 2004 г.).

    В една публикация от 2003 г. - “Странната война в Ирак”, коментирайки унищожаването на културните ценности и археологически находки в Ирак, авторът казва следното: “....По този начин е нанесен смъртен удар срещу основния източник за Шумерската цивилизация и древната култура на Месопотамия, която Израел винаги е искал да заличи от земята, за да налага своята версия за историята на района....”. Точно в това се състои и ключовия момент на проблема.

    Защо евреите мразят толкова този район? Очевидно, защото са крали от него история и култура; самите те произлизат от там, но постепенно са изтикани и прогонени, особенно след навлизането на исляма. Знаем, че от Ур Халдейски идва техния прародител Авраам. По-късно, по времето на вавилонския цар Навуходоносор (600 г. пр. Хр.), той разрушава Йерусалим (и съответно първия Храм на юдеите) и отвежда голяма част от евреите в робство във Вавилон. При цар Артаксеркс и еврейската му наложница Естир, евреите във Вавилон правят заговор и изколват 75 000 перси, след което голяма част от тях се връщат в Палестина. Оттогава евреите в цял свят празнуват отвратителния празник Пурим (празникът на отмъщението) и много се гордеят с него.

    Много изследователи на “Библията” и по-точно “Стария завет” посочват, че тя е компилативно съчинение, заимствано в основните си пунктове от по-древните шумерски текстове, особенно за Ноевия потоп и сътворението на света. Самите евреи нямат собствена култура и тяхната култура (ако може въобще да се говори за такава) е заимствана от народите, с които са живяли през вековете – халдейци, перси, асировавилонци, египтяни, палестинци и европейци. Дори и най-свещенните им писания “Тората” (“Петокнижието”), “Кабалата”, “Талмуда” и др. са заимствани от чужди народи и религии. Прословутия “Вавилонски Талмуд” (богохулна и антихристиянска книга!), както говори и името му, не е писан другаде, а именно във Вавилон. Ето това те не могат да преглътнат и то им стои като рибя кост в гърлото!        “Стария завет” е толкова много редактиран, преправян и фалшифициран от равините, че никой вече не може със сигурност да каже кое в него е истина и кое са измислици и нагласени манипулации. От тази гледна точка той въобще не може да бъде сигурен исторически документ и източник на знание.

    “Кабалата”, с която толкова много се гордеят юдейските свещенници и мистици, е взета изцяло, заедно с астрологията от халдеите (халдейската “Книга на числата”) и египетските свещенни книги (книгите на Тот Хермес и др.). Това по същество представлява една профанация на езотеричните знания, която в днешно време промива мозъците на невежи окултисти и сектанти, които си въобразяват, че са богоизбрани (певицата Мадона е една от тези заблудени души)!

    Самата юдейска религия е заимствана от по-древни източни култове и по-точно индо-иранския пантеон свързан с мистериите на Митра, Шива и Заратустра. Всички основни пунктове в еврейската религия са заимствани оттам (монотеизма, есхатология, ангели и демони, рай, геена и чистилище, възкресението и страшния съд), колкото и някои да се опитват да го опровергават и отхвърлят. Дори и образа на месията (“помазаник”) в старата юдейска религия е заимстване от Иран (зороастрийския Саошянт), респ. Индия (будисткия Майтрея). Тези факти са доказани от известния френски ориентолог Шарл Отран още в началото на миналия век и са отразени в неговия труд “Митра и Заратустра и арийската предистория на християнството” (Париж, 1935 г.). Ето подобни факти богоборците се опитват да скрият чрез унищожаване на културните и археологически ценности и тотално фалшифициране на древната история!

    Български учени работили в библиотеките на Франция и занимаващи се с проблемите на Шумер и Месопотамия са потресени как след 1970 г. редица автори главно с еврейски произход целенасочено работят като “къртици” и правят неимоверни усилия да фалшифицират тази част на историята, която е тясно свързана и с българската древна история, както споменахме бегло по-горе. Това се прави много добре организирано и финансирано от редица съмнителни фондации, захранвани с еврейски пари. Много научни форуми се финасират и организират именно от такива фондации (в това число и у нас!). И това става в една демократична Франция, където науката е на доста високо ниво. Можем само да гадаем накъде ще тръгнат нещата там, след като на най-високо управленско ниво, масонерията издига и пробутва президентски кандидатури от рода на Никола Саркози (унгарски евреин!) и социалистката Сеголен Роаял (със съмнителен произход), лобиращи за американската фашизоидна политика. Какво ли още имат да ни търпят главите?!? Да се надяваме, че в Европа и по света все още има достатъчно трезви хора, които да се противопоставят на подобни зловещи заговори срещу човечеството! 

   




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. inalii - Ще..
13.07.2010 00:31
Ще го изчета отново материала ти, защото си заслужава! Ето ти и едно линкче,
http://www.liveinternet.ru/users/rnto/post125875167/
цитирай
2. tomcat - Люлката на цивилизацията разру...
13.07.2010 00:51
Люлката на цивилизацията разрушена от човеконенавистния американски терор!Ирак беше страна с еднин доста висок стандарт за региона ,а сега е върната в каменната ера.Над 1 милион иракчани бяха избити и геноцида продължава.Много точно е понятието психо фашизъм ,което описва безумната мизантропска идеология на англо-америкнската глобалистка сган!
цитирай
3. анонимен - Съгласен съм, че е много обидно че се ...
13.07.2010 11:33
Съгласен съм, че е много обидно че се губи това културно наследство, но не можах да разбера каква е връзката със ционизма??!!
Нима забрави че Ирак нападна Кувейт 10 години преди това? И че подпалиха цял куп нефтени кладенци ей така , от злоба ...
Като не е наше да не е и ваше..
Не оправдавам Американците че нападнаха Ирак, това и те самите май го съжаляват.... според мен причината беше , че Буш
искаше да демонстрира активни действия след атаките на АлКаида...
цитирай
4. анонимен - GDB
13.07.2010 12:00
Имах възможността да работя и живея около 10 години в Близкият Изток и от това което видях и усетих мога само да подкрепя автора.

Разбира се всичко по горе изказано на глас звучи странно - но е реалност , за съжаление.
цитирай
5. анонимен - GDB
13.07.2010 12:16
Това че Ирак нападна Кувейт, не значи че и Кувейт не би нападнал Ирак - ако е имал тази възможност.

Цивилизацията разделя светът на развити и развиващи се страни. Лошото в случая с Ирак е че една икономически водеща и развита страна - САЩ , претендираща за най демократична, прилага варварски методи към развиващи се страни.

Второ Изрел и САЩ политически си партнират, като САЩ поемат икономическите част а Изрел - наистина, неистово манипулира и фалшифицира всичко до което се докосне. ( само преди два месеца замеси в едно политическо убийство , извършено на неутрална територия, Англия, Франция, Германия)
цитирай
6. анонимен - Ne e za viarvane
13.07.2010 14:38
kato mahna nishkata za svetovnata konspiracia, i ako tova koetpo e pre-napisano v tozi tekst ot niakyde sam potresena ot vytreshnite razkazi.

a edna ot bombite, nai-goliamata imase ime-MAIKATA.

maikata na kakwo?
цитирай
7. tomcat - Съгласен съм, че е много обидно че се ...
13.07.2010 14:50
анонимен написа:
Съгласен съм, че е много обидно че се губи това културно наследство, но не можах да разбера каква е връзката със ционизма??!!
Нима забрави че Ирак нападна Кувейт 10 години преди това? И че подпалиха цял куп нефтени кладенци ей така , от злоба ...
Като не е наше да не е и ваше..
Не оправдавам Американците че нападнаха Ирак, това и те самите май го съжаляват.... според мен причината беше , че Буш
искаше да демонстрира активни действия след атаките на АлКаида...





тАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА АЛКАЙДА СА ВСЪЩНОСТ ОПЕРАЦИИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ.АТЕНТАТИТЕ СРЕЩУ НЕБОСТЪРГАЧИТЕ СА САМОНАНЕСЕНА РАНА С ЦЕЛ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПАРАНОЯ ОТ СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ,КОЙТО НА ПРАКТИКА НЕ СЪЩЕСТВУВА.оЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО Е ,ЧЕ АЛКАЙДА Е СЪЗДАДЕНА И СПОНСОРИРАНА ОТ ЦРУ.гОРЕЩО ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ИЗГЛЕДАШ ТОЗИ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ,КОЙТО РАЗКРИВА ИСТИНАТА ОТНОСНО ТЕЗИ АНТИЧОВЕШКИ ВОЙНИ И КАК ААМЕРИКАНЦИТЕ САМИ ОРГАНИЗИРАТ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ!


http://www.youtube.com/watch?v=HVDBPsluiSg

http://www.youtube.com/watch?v=1Yx9NRX37SM
цитирай
8. анонимен - Не съм съгласен напълно
13.07.2010 14:59
Не знам доктор по какво си ,но копираш международноправни актове и ги тълуваш по неправилен начин.Воденето на война се различава от вандализъм ,кражба ,грабежи ,които по съществото си са различни престъпления и последват военните действия. Американците действаха с "техните камъни по тяхната глава" - върнаха си атаките от Ал Кайда и всичките й подразделения. Нека не забравяме също,че мюсюлманите проповядват Свещена война ,а не ние - християните. Получиха си я свещената война и правилно беше ,че избиха "контролно" повече хора ,че са им "разбили историята" ,както се изразяваш и продължават да търсят терористите им навсякъде. Сега ще ме обвиниш ,че съм крайно настроен , но не е така - аз съм за мир в света ,а именно ислямистите са инициаторите на тероризмът и нарушаването на мира с техните странни вярвания, идеи и пропаганди. Така ,че САЩ правилно сториха ,като влязоха във война - единствено те имат потенциала да спрат това.
цитирай
9. tomcat - Не знам доктор по какво си, но коп...
13.07.2010 15:11
анонимен написа:
Не знам доктор по какво си ,но копираш международноправни актове и ги тълуваш по неправилен начин.Воденето на война се различава от вандализъм ,кражба ,грабежи ,които по съществото си са различни престъпления и последват военните действия. Американците действаха с "техните камъни по тяхната глава" - върнаха си атаките от Ал Кайда и всичките й подразделения. Нека не забравяме също,че мюсюлманите проповядват Свещена война ,а не ние - християните. Получиха си я свещената война и правилно беше ,че избиха "контролно" повече хора ,че са им "разбили историята" ,както се изразяваш и продължават да търсят терористите им навсякъде. Сега ще ме обвиниш ,че съм крайно настроен , но не е така - аз съм за мир в света ,а именно ислямистите са инициаторите на тероризмът и нарушаването на мира с техните странни вярвания, идеи и пропаганди. Така ,че САЩ правилно сториха ,като влязоха във война - единствено те имат потенциала да спрат това.



Оффф ти прочети ли по-горния ми пост,знаеш ли какви са фактите изобщо около тези войни.Каква Алкайда в Ирак?????????Какво въобще общо имат????И пак казвам това което наричаш алкайда всъщност са агенти на ЦРУ ,като Осама бин Ладен чието американско име е Тим Осман.Американците създават радикални ислямистки организации за да убедят човечеството в "опасността" от световен тероризъм за да оправдаят агресорските войни срещу суверени държави и ограбването на свободите на хората в САЩ и Европа.Моля изгледай филмите посочени по горе запознай се с фактите а не цитирай пропаганда от теливизията!"Всяка война ебазирана на измама"
цитирай
10. grigorsimov - На анонимен 8:
13.07.2010 18:35
Къде я виждаш, на практика, тази така наречената "свещена война" на исляма срещу християнството? Ако има свещена война на ислямистите или на мюсулманите, то тя е само за защита на собствените домове и семейства, както е и според исляма. Посочи ми коя мюсулманска страна в последните десетилетия е нападнала и окупирала християнска страна или народ, освен може би само турската намеса в северен Ирак. Но Турция реално е псевдомюсулманска държава, управлявана още от времето на "Ататюррк", от прикрити евреи, какъвто е бил и самият Мустафа Кемал.
Зад пропагандата за някаква ислямска свещена война срещу света, се прикрива, наистина война срещу света, но юдейска - талмудистка - сатанинска война, срещу всички и срещу всичко, макар че тази война, наречена лукаво – "война срещу тероризма", се води със средствата и с живата сила на уж християнски държаваи – войната си е еврейска, защото САЩ и запада, въобще (както и България), са тотално подчинени на световната мафиотска организация на шепата банкери - евреи - човекомразци! Виж реалната същност на религията им, и специално, от главната им религиозна книга - Талмуда!
цитирай
11. анонимен - bravo mnogo istina
13.07.2010 21:03
strahotna statia...iskam samo da napomnia,za nebostargacite i al kaeda...da-vsicko e plan i igra na amerika i izrael...udar po svetvnia mozacen centar na sveta...kadeto estestveno se sahraniavase informacia za paricnite dalgove na usa kam irak i dr.strani...i kogato sadam obmeni dolarite v evro...ta taka tova ste go propusnali megdu drugoto...
цитирай
12. анонимен - Za isnskata Istoricheska stoinost
13.07.2010 21:45
Tova,koeto stava v Irak i Afganistan e savremenen Vandalizam Tone se pobira v ramkite na dopustimostta.Tova e pozorat na 21 -ia vek.Vazhiten sam ot smelata prevdivost na avvvtora!
цитирай
13. анонимен - до пишещите на "маймуница"
13.07.2010 23:33
...всичко изглежда много логично и гладко...Не разбирам само: това оправдава ли ислямските терористи, които избиват мирни и с нищо виновни хора??? И още: - толкова напреднали - в култулно отношение цивилизации - като Арабските (!?) - защо водят война с/у "неверниците"....- независимо от коя цивилизована държава са те.....Защото - това - тяхното - не отговаря на никакъв критерий за цивилизация.....!!!!
цитирай
14. grigorsimov - Къде я виждаш ти тази война срещу неверниците, анонимен 13?
13.07.2010 23:47
Ако бе писал – срещу окупаторите, – да!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28297034
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031