Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 15:32 - Какво се крие зад информационната вълна: полезни или вредни са ГМО продуктите? ГМО, инструмент за контрол над света! П. Краснов
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2506 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 15.07.2010 23:56


Не отдавна ми се наложи да общувам с един стар канадски фермер. Той с горчивина разказваше, че  “никаква свобода за работещия ефективно собственик” даже не се и помирисва. Но не само това огорчаваше потомствения бачкатор – фермер. Него до дъното на душата го възмущаваше това, че (цитирам дословно) той сега напълно и абсолютно е зависим от някаква корпорация, контролирана от хора, които никога в живота си не са работели земя. А на моя, зададен с изумление въпрос, за какво става дума – той отвърна така:

– Преди около 15 години, с договори, подкупи на властта, натиск чрез банките (а почти всички фермери се контролират от банките, които им отпускат кредити), със всички мислими и немислими средства, задължиха фермерите да отглеждат ГМО (генетически изменени растения), в това число – пшеница. А особеността на тези растения е, че на следващата година техните семена не покълват. И фермерите се принуждават отново да се обръщат към производителите на ГМО за нови семена!

Но главното е, че задължават фермерите да сеят само ГМО семена, а механизмите с които да ги принудят са много.

Второ: практически напълно е унищожен семенният фонд на Канада, т.е. запасите от “обикновени”, не модифицирани генетически семена, които фермерите пазеха за следващите сеитби. Специално са назначени хора, които следят, никой фермер, в никакъв случай да не сее семена, даващи семена за нова реколта. Той трябва да купува ГМО само от монополистите, иначе му се стоварват доста сериозни проблеми, като: проваляне реализирането на продукцията му; отказ да му се продават средства за химическа защита на растенията, които средства се намират в ръцете на същите  тези корпорации; проблеми със селскостопанската техника и с кредитите, и т.н. Този натиск е изключително силен и пречупва даже и най-упоритите. Съгласно законите в Канада, прокарани от банкерското – еврейско лоби, горните въпроси са от компетенцията само на корпорациите, и държавата няма право да се намесва. И това е капан, от който няма изход.

“Ако корпорацията реши да унищожи Канада, то следващата година няма да има семена за посев, понеже само корпорацията ги притежава. И това ще е краят – понеже даже и някой случайно да има шепа семена, те няма да спасят, нито Канада, нито областта. А корпорациите произвеждат само такова зърно, което не дава семе за посев” – обясняваше фермерът.

Той призна, че и самият той е бил принуден да се подчини на “новите правила”, макар прекрасно да разбирал, че това е пълно, абсолютно заробване и капанът над селянина може да щракне всеки момент. Което значи, че капанът ще щракне и над цялата страна, която се е отказала да ползва обикновена пшеница и е “предпочела” Генно модифицирана...  И както виждаме, за да се постави под пълен контрол една страна, съвсем не е задължително да я обкържат с пръстен от военни бази; да се насочат срещу нея ядрени ракети, и тем подобни. Появиха се къде - къде по-изтънчени и ефективни способи. Освен това, даже и чисто теоретически, корпорациите държат дамоклеев меч над всяка страна в света. Начинът държавите да не загубят играта е – да не я започват.

С проблемите на биотехнолигиите и ГМО се занимаваха много фирми, но по едно време, преди около 15 години, като дяволчета наизскачаха неизвестни дотогава фирми с огромни финансови възможности. Те просто погълнаха или разориха практически всички конкуренти. Точно 10 фирми в света контрролират 40 на сто от цялото производство на генетически изменено зърно, което постепенно става доминиращо в света. И ето кое е интересното, че мнозинството от тези фирми (или направо всички) принадлежат на едни и същи лица, които са само подставени фигури на определени финансово-промишлени групи. А най крупната между тях е добре известната компания “Монсанто”.

Както заяви изпълнителният директор на Монсанто, Боб Шапиро, когото знаещите хора наричат “доста подозрителен директор” (понеже е подставено лице):

“Мого лесно се правят големи пари върху най основните човешки потребности – храна, жилище, облекло”.   Дословно:

"It is truly easy to make a great deal of money dealing with very primary needs: food, shelter, clothing."

Боб Шапиро е една от важните фигури в лобирането за “технологиите на безплодието (прекъсване на размножаването)”  (Terminator Technology’),
т.е. производство и сеене на безплодни селскостопански култури. “Монсанто” е много влиятелна компания, понеже зад нея стоят световните финансово-промишлени кланове – най-едрият банков капитал и затворените (масонски) клубове от всички страни на света. Монсанто се ориентира, на първо място, към контрол на пазарите в страните от Втория и Третия свят...  

Фермерите нямат друг избор, освен да работят с Монсанто.  А това е като приучването към наркотици. Но по-важен е контролът над цели държави.  И именно с това се занимава СТО (Световната Търговска Организация)


Хората, разбрали какво се случва, бият тревога, но гласовете им почти не се чуват сред специално вдигания информационен шум. Темата за продоволствената сигурност и стоящите зад нея кланове, практчески е табу в медиите, в правителствените сайтове, в научните списания и т.н. Там, където по някакво чудо се удаде да се каже нещо, веднага се появяват тълпи манипулатори и наемни дърдорковци, които професионално затрупват темата с купища лъжи и нелепости. Темата целенасочено се профанира и осмива. Прави се всичко, за да не се допусне обсъждане на самата дейност на финансофите групи и кланове, а при нужда се разиграва “антисемитската” карта, понеже ключови фигури в компаниите , произвеждащи ГМО, са хора от еврейска народност.


Ето какво казват тези, които професионално се занимават с “генетичната афера”:

“Използването на генетично промемени зърнени култури заплашва съществуването на фермерските стопанства... Компаниите се опитват да забранят на фермерите да използват семена от урожая, от предходната година. По този начин лишават фермерите от права, с които те са се ползвали векове”.

За това говорят и самите фермери, за което съобщават и редица източници:

“Компании, като Монсанто, правят опити да усилят контрола над семената “им”, чрез пряка забрана на фермерите да съхраняват каквито и да е семена за посев, въобще, и даже за лично ползване”. Компаниите специализирани в генното инженерство, и съюзниците им, бързо напредват за да лишат фермерите от възможност да използват естествени – не изменени генетически семена. В бъдеще тези компании вероятно ще използват своето политическо влияние, за да постигнат тази цел.


Може да се добави, че фактически във всеки един момент, в която и да е страна, която попадне под зависимостта на корпорации от типа на Монсанто, може да бъде предизвикан умишлен глад, както локален, така и глобален, – с различни цели: регулиране броя на населението, съгласно идеите на Малтус; политически натиск над правителствата; “мек геноцид” над непокорните народи, и т.н.
Контролът над такива технически култури, като памук и маслодайните култури, ще доведе до там, че в решаващ момент държавите ще се окажат безсилни, без твърди горива и т.н.

Следва да се отбележи, че през последните 15 години се предприемат огромни усилия да се ликвидира генетическият семенен фонд на Русия, и особено този, от типа на Вавиловския фонд, за да се пресече пътят към възможно възраждане не Русия. Този път – завинаги.

Най-щателно маскираната цел е това, че основна цел на “Зелената революция” е премахване на конкурентите, които се осмеляват да са независими. За тази цел в ход са пуснати всички средства, като например в Шотландия, където група съдии и адвокати напълно разориха фермерите, осмелили се да сеят кртофи от “обикновено’ (нормално) семе.

На фермерите не се оставя друг избор, освен да използват “зелената смърт” – безплодните растения.

Тези “семенни” компании са смъртна заплаха за фермерите, които се осмеляват да сеят “живи семена”.  Копманиите ще направят всичко – живите култури да изчезнат завинаги.

В светлината на казаното се разбира, че информационната вълна, по повод опасността или безопасността на ГМО, повдигната в целия свят е подвеждаща в най-висша степен. Самият въпрос, който се пробутва на хората, във вид на лъжлива дилема: “полезни или вредни за здравето са продуктите от ГМО”, е спец-операция за прикриване на другите цели на организаторите на тази, наистина чудовищна акция – установяване на пълен контрол над много (всички) страни, вкл. и Русия.

Когато стигне до хората, че не всичко е толкова просто в тази пропагандистка кампания, им се подхвърля втора залъгалка, която уж всичко “обяснява”, но всъщност това е следваща линия на отбраната – следващата лъжовна цел. На хората се казва, че некои компании просто искат да получат бързи печалби и затова пришпорват “прогреса”... Но работата е доста по-сериозна. Да, безусловно,  монополите ще получават умопомрачителни печалби, понеже те ще контролират всички стадии в производставото и потреблението на продоволствия – започвайки от посяването на семената, и чрез контролирането на земята, чрез ипотекирането й, както и на средствата за производство. Но още веднъж повтарям, че целта на провежданата биотехнологична революция съвсем не е в парите, а във властта. Има ли власт, ще има и пари. И абсолютна зависимост на всички останали. За първ път в историята селянинът ще загуби възможност, не само да продава продукцията си, но даже и да сее.     

 .......................

Превод от сайт:
http://www.liveinternet.ru/users/rnto/post125875167/

Благодаря на inalii  за линка!



Тагове:   ГМО,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. semtomovi - ?
14.07.2010 15:44
Бях чела някъде че Кока-Кола ще изкупи всички извори на питейна вода по земята.
цитирай
2. liliyanaandreeva - eкология
16.07.2010 20:10
Не се конфронтирайте с мен.Оказва се,че сме от една и съща страна на "бариерата", т.е. за нормално, традиционно, човечно човешко бите.Ако Вие не виждате в моя модел единствения начин за спасение от вечното машинно-силиконово робство, то какво остава за останалите?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28296560
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031