Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 23:10 - Какъв е бил планът за прехода и разграбването на държавните предприятия в Полша през 1989 г. Автор: ernest
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3788 Коментари: 2 Гласове:
2



Наскоро в Полша се сътояха избори. Причина за това бе, че през април се разби самолет с полския президент и общо 132 души на борда, което не беше случайност. Свидетеля на катастрофата, който е успял да заснеме самолета преди падането и пуска записите по интернет в които се чуват изстрели е убит малко след разпространението им. Едва ли има някакво съмнение, че става въпрос за поредната манипулация и задкулисни игри на илюминатите на които става жертва цялото полско правителство. Полша е фактор и играе важна роля в Европа и с нея са свързани различни интереси. Дори банката на кукловодите Ротшил си има клон във Варшава. В този постинг ще използвам цитат от книгата "Тайните общества " на Ян Ван Хелзинг около 1995 г. добре разкриващ манипулациите около организирането на предпоставките за разграбването на държавните печеливши предприятия в страната в които е замесен унгарския евреин-спекулант Джордж Сорос:

"В края на 1989 г. Сорос организира тайна среща между комунистическото правителство на Мечислав Раковски с ръководителя на по онова време нелегалната опозиционна организация "Солидарност". Неговият "план", който разпространява сред двете страни, е:

Комунистите трябва да позволят "Солидарност" да поеме властта, за да спечелят доверието на народа.
. След това чрез собствените си индустриални и селскостопански мероприятия и астрономически лихви държавата умишлено да се доведе до банкрут, да се лиши от необходимите й кредити и фирмите да се натоварят с неизплатими дългове.
После Сорос щял да доведе своите богати бизнес-приятели в Полша като купувачи на държавните предприятия.

 Най-пресният пример е стоманодобивният завод "Хута Варшава", който по мнението на експерти, ако беше изграден от западни фирми, щеше да струва 3-4 милиарда. Полското правителство даде съгласието си да поеме дълговете на предприятието и да продаде комплекса за $ 30 милиона на миланската фирма Lucchini. Сорос наложи плана си чрез своя млад приятел - полско-еврейския икономически съветник Джефри Сакс, който нямаше как веднага да стане съветник на Полша, защото имаше опит само с Боливия. Вследствие на това Сорос създава една от многобройните си фондации - "Стефан Батори", която всъщност официално предлага Сакс да стане икономически съветник на Полша (1989/90 г.).
  Сорос добавя, че предварително е знаел, че "шоковата терапия" в Полша ще доведе до тежка безработица, сриване на фабрики и социално напрежение. По тази причина той настоявал управлението да се поеме от "Солидарност". Чрез фондацията си той достига до най-важните медийни фактори за формиране на общественото мнение като например Адам Михник. Съвместната му работа с американското посолство във Варшава му дава възможност да възложи на медиите цензура, която да представя "шоковата терапия" едностранчиво и да опровергава всякаква критика.
  Не е ли това старата Талмудо-Илюминати-стратегия?"

 За да се изчерпи вече казаното от автора Jan Udo Holey,  подвизаващ се под псевдонима Ян Ван Хелзинг още ще добавя:
  Ръководителят на "Солидарност" Лех Валенса е бил доносник на полската Държавна Сигурност, а по-късно става масон и участва на богохулни икуменични служби.
  Сред корпоративните членове на Съвета за международни отношения (CFR)- една от организациите създадена в САЩ за постигането на Новия Световен Ред е Михал Мачлейд собственик на полската банка PKO Bank Polski, където се намира и полската стокова борса във Варшава.

 



Гласувай:
2



1. анонимен - Полша - троянският кон на САЩ в Европа
16.07.2010 17:45
Польша - троянский конь США в Европе
http://www.antizion.narod.ru/kozenkov3.htm#_5.6._%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0_-
цитирай
2. liliyanaandreeva - екология
16.07.2010 20:27
Методът за преднамерено разоряване и изкупуване на безценица срещу къшей хляб е описан още в Билията.Там продаденият от братята си за роб на египетския фаряон евреин Йосиф изкупува по време на суша земите на селяните срещу зърно от складовете на фараона.Така земята става собственост на фараона и се установява тоталитарната му власт.
Всяка тотално-тоталитарна власт се стреми да отнеме средствата за производство, които правят човека независим.А земата,семената,машините,инструментите,суровините и оразованието са средства за производство и следователно правят човека свободен.
Ленин отнема зърното на кулаците.Следва гладът в Поволжието.
По време на сушата в Етиопия и Сомалия се наблюдаваше същия процес.
Кубинската революция изкупи злато,бижута,къщи,ферми срещу китайски свински и телешки консерви.
За последните 20 години българите продавт къщи,вили,ниви,коли - всичко.В същото време една трета от територията на България е изкупена от турци;една трета от банките ни са гръцки,Кремиковци е подарен на един индиец,който натрупа още толкова дългове,колкото имаше.
Но ние не се сещаме как се решава задачата за басейна и всеки път когато ни сменят тръбите се объркваме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315113
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031