Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 19:51 - Току що получено писмо. Прочетете го и вие!!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 11285 Коментари: 19 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гриша, копирам ти откъс от писмо, което получих преди малко. Ти сещаш ли се за тези случаи?
"Преди около 6 м. имах пациент, който ми разказа история, потвърждаваща голямата жестокост на комунистите. Когато бил млад, по времето когато Югославия била верен сателит на СССР, се запознал с жена от Сърбия и се оженили. Всичко боло наред, но скоро след това Югославия завила на запад и един ден него го привикали в ДС и ми предложили да стане агент, като му обещали да му помогнат да се квалифицира и после да го изпратят на работа в Югославия, ГДР и т.н. Според тях, тъй като жена му е от Сърбия, можел по-лесно да пътува работи там. Човекът ми сподели, че никога дотогава не се интересувал от политика, никога не критикувал системата, живеел тихо и кротко, но на предложението отказал с аргумента, че живота на един агент е опасен и несигурен, а той иска, когато легне вечер да спи спокойно. И за отмъщение, представи си, го съдили с изфабрикувани доказателства, че е агент на Югославия и го осъдили на 18 г. затвор. Да ти кажа, Елтимир, независимо, че прочетох доста неща за комунизма, като чух присъдата се изненадах, колко са жестоки и как ги нямат 18 години за нищо. Човекът попаднал в Старозагорският затвор. И периодично подновявали предложението си, но той винаги отказвал. Там бил свидетел на много разбити съдби, но ми разказа само за един случай. Имало в затвора мъж от ФРГ, който се влюбил в българка и един ден решил да дойде в България, за да се срещне с нея, като бил сигурен, че понеже е обикновен човек и не се занимава с нищо опасно за режима, няма да има никакви проблеми. Не познал, обаче, и веднага го арестували и го осъдили за негова най-голяма изненада на затвор за шпионаж в полза на ФРГ. Така попаднал и той в Старозагорският затвор, но дали от възпитанието си, дали от неинформираността си имал неблагоразумието да протестира. И едни ден моят пациент, извънредно от мястото където работили, отишъл към килиите в необичаен час и бил свидетел как влачели германеца вързан към двора, после го полели с бензин и го запалили. Разбира се загинал, а официалната версия била, че се е самоубил.
Моят пациент от страх премълчал видяното. След като дошла |светлата дата" 10.11.1989 г. отишъл при управата на затвора и ги попитал |Няма ли да ме пуснете вече?". Отговорът бил |Ще те държим, докато се убедиш, че че продължаваме да управляваме." Човекът се |убеждавал" около 2-3 седмици, отишъл пак и казал: |Убедих се." И веднага го пуснали. Не си спомням добре, колко беше излежал, мисля че беше около 8 г. Сега ги мрази, но продължава да бъде тих и обикновен човек и няма желание да се бори по-активно с хората, които са му съсипали живота."

Изпратено: 19:33, от: eltimir



Тагове:   писмо,


Гласувай:
21



1. eltimir - Може би...
04.08.2010 20:27
Може би първият случай е на Ганчо Савов, той също бе осъден на 18 години за шпионаж в полза на Югославия. И също бе напълно невинен. Ако някой знае как да се свържа с него по Интернет, да ми пише.
цитирай
2. dengubara - Мълчаливата съпротива на привидно кротките и тихите споява основите на хаоса!
05.08.2010 11:16
Кой знае...

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
3. анонимен - Химн на Българския съд Нашият ...
05.08.2010 12:47
Химн на Българския съд

Нашият прекрасен съд

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
нашият съд го пуска.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родния ни съд го пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашия съд го пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на Българския съд сега .
цитирай
4. анонимен - Даааааааааа. . комунистите наи...
05.08.2010 14:16
Даааааааааа..комунистите наистина много гадости свършиха....само че конкретния случаи е доста по-сложен.жената и проф.Цанка Бошнакова-жената на Мимчо Празников, а немеца е агент на разузнаването на ФРГqпосле е вербуван от нашите, после става двоен агент...съд....абе дълга история, която се развива 2 години и завършва в Плевен 1986гБошнакова влиза в затвора за 4 години , а немеца умира в затвора (уж се самоубива)Всичко това е побликувано в пресата преди 2 години...май в 24 часа ...но във ВМИ Плевен всички които са работили по това време знаят случая.Немеца въобще не е невивва овчица а изпечен измамник...просто за пари..
цитирай
5. eltimir - Да, бе, да!
05.08.2010 15:27
Някога комунистите ни наричаха "гадове". Спомням си, когато през 1978 година попитах следователя Петър забунов какво ще стане, ако се окажа невинен. Забунов отговори: "От тук невинни не излизат". Виждам, че в комунистическите мозъци нищо не се е променило. Изглежда ще трябва да умре и последният от тях, за да тръгнат нещата към оправяне. Само се опасявам ние да не измрем преди това. И после - нищо. Няма да я има България, няма да са останали българи. Само блед спомен, че някога по тези земи са живели и такива.
Аз познавам много хора, които бяха съвсем невинни и се намираха в затвора. И наш дълг е да изнесем истината. Не за отмъщение, а за осъзнаване реалностите на днешния ден. Като отправна точка към мисълта за бъдещето. Защото в лъжа не може да се живее. Толкова години живеем в лъжа. Добре ли живеем? Харесва ли ви как живеете? На мен не ми харесва. Именно затова ще продължа да казвам истината.
цитирай
6. bassplayer - Като чета тези редове
05.08.2010 15:56
Като чета тези редове излиза, че комунистите са нанесли много по големи вреди от турското робство.
цитирай
7. eltimir - Така е
05.08.2010 16:28
Турците не са имали за цел да ни унищожават, а само да ни използват. На комунистическия елит, повтарям на елита е дадена задача да ни ликвидира като народ. И той, елитецът изпълнява послушно поставената му задача.
В блога ми е поставена някаква забрана да публикувам. Не ми се показва полето, в което да пиша или да копирам текстове. Затова което имам да кажа, го пускам тук:
http://eltimir.ucoz.ru/
http://erigkan.ucoz.ru/
http://vazrajdane.ucoz.ru/
цитирай
8. galina1 - 5. eltimir
05.08.2010 19:07
Цитат: "Аз познавам много хора, които бяха съвсем невинни и се намираха в затвора. И наш дълг е да изнесем истината. Не за отмъщение, а за осъзнаване реалностите на днешния ден. Като отправна точка към мисълта за бъдещето. Защото в лъжа не може да се живее. Толкова години живеем в лъжа. Добре ли живеем? Харесва ли ви как живеете? На мен не ми харесва. Именно затова ще продължа да казвам истината."

Хайде събери си дружината и започвайте да "казвате истината". Коя истина? Чия истина? Много си заблуден. От тази народопсихология вече ми притъмнява. И не само си заблуден, ами манипулираш общественото мнение. "Той каза", "Тя каза", "Чух....", дрън-дрън. Ако изобщо мислиш да направиш нещо за България, направи мозъка си непромокаем. Тръгни напред и не прави квалификации, от които всъщност едва ли има нужда. Твърдиш неща, с които изобщо не си запознат, но си сигурен, че са истина. Аман от "компромати", които компрометират точно хора като теб. Бъди себе си и не влияй от "казано-рекано".
цитирай
9. galina1 - И още нещо:
05.08.2010 19:13
След като си започнал, кои са тези "много хора"били невинни в затвора"? Хайде бъди мъж, назови ги! Този дълг на "истината" за който споменаваш, няма нищо общо с 21 век. НИ-ЩО!!! Твоята истина ще бъде пълна лъжа!!! Говориш за "умиране" на комунисти и тем подобни. Я кажи от твоя род има ли комунисти? Ако кажеш "Не" няма да ти повярвам изобщо. Така, че ако обичаш, не прехвърляй вини, нито бъди кон с капаци. Нищо не пречи на България толкова, колкото хора като теб, които търсят под вола теле. Толкова омраза и презрение между българия никога не е имало. Все едно, каквото и да кажа, едва ли ще го разбереш.
цитирай
10. анонимен - НЯМА "НЕВИННИ" КОМУНИСТИ....
05.08.2010 19:58
500-г.,ПОД ТУРСКА ВЛАСТ ,... СА НИЩО ПРЕД 50-г., КОМУНИЗЪМ!!!

КОМУНИСТИТЕ СЕ ОТЛИЧАВАТ С НЕОПИСУЕМА ЖЕСТОКОСТ И ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ ЖЕРТВИТЕ СИ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРОТИВНИЦИ!
ТОВА Е, ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА НА ПРИМИТИВА И ПОСРЕДСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ!
ТОВА Е ЗЛОБАТА НА ЛУМПЕНА ,КОЙТО СЪЗНАВА СОБСТВЕНОТО СИ НИЩОЖЕСТВО И БЕЗПОЛЕЗНОСТ!
ТОВА СА СЪЩИТЕ ,КОИТО ИЗБИВАХА С КИРКИ В КАМБОНДЖА,ИЗБИВАХА НИВИННИ ХОРА В КАТИНСКАТА ГОРА,ИЗБИВАХА ЗА УДОВОЛСТВИЕ В ЛОВЕЧ,СМАЗАХА С ВЕРИГИ ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ,ИЗБИВАХА ПО УЛИЦИТЕ НА БУДАПЕЩА И ПО ПЛОЩАДА НА ТЯННЪН МЪН!!!
ИЗБИВАХА ,СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРОДИ КАТО КУЧЕТА, В ИМЕТО НА ЕДНА МАЛОУМНА ИДЕЯ, И ПРИМИТИВВНОТО СИ РАЗБИРАНЕ ЗА СВЕТА!

КОМУНИСТ---ТОВА Е СИНОНИМ НА ЗЛОДЕЙ И ПРЕСТЪПНИК!
цитирай
11. анонимен - ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ НА ФЮРЕРА СА:
05.08.2010 20:04
"ДЕЦА, РАДВАЙТЕ СЕ НА ВОЙНАТА .....МИРЪТ ЩЕ БЪДЕ УЖАСЕН!"

АДОЛФ ХИТЛЕР Е "НАЦИОНАЛ--СОЦИАЛИСТ" И ПРЕКРАСНО ЗНАЕ, КАКВО ОЧАКВА ГЕРМАНИЯ, ПРИ СОЦИАЛИСТИТЕ И КОМУНИСТИТЕ И... НАИСТИНА СЕ ОКАЗВА ПРАВ!
цитирай
12. eltimir - Невинните
05.08.2010 21:23
Назовал съм поименно много от тях. Ама изглежда няма кой да чете. И знам тези неща не от трета ръка, а защото и аз бях там. Познавах тези хора, много от тях ми бяха добри приятели, делили сме си залъка. И също бях невинен. Вкараха ме в затвора на 18 годишна възраст за антикомунистическа пропаганда.
цитирай
13. анонимен - Възмутен
06.08.2010 00:27
анонимен написа:
Даааааааааа..комунистите наистина много гадости свършиха....само че конкретния случаи е доста по-сложен.жената и проф.Цанка Бошнакова-жената на Мимчо Празников, а немеца е агент на разузнаването на ФРГqпосле е вербуван от нашите, после става двоен агент...съд....абе дълга история, която се развива 2 години и завършва в Плевен 1986гБошнакова влиза в затвора за 4 години , а немеца умира в затвора (уж се самоубива)Всичко това е побликувано в пресата преди 2 години...май в 24 часа ...но във ВМИ Плевен всички които са работили по това време знаят случая.Немеца въобще не е невивва овчица а изпечен измамник...просто за пари..

Ах, гадът! Малко е, че са го запалили! Трябвало е да го обесят, запалят и после да го побият на кол. Трябвало е..., не мога да се сетя какво още...
Другари комунисти, помагайте моля ви! Предложете още нещо жестоко и кърваво, така, по комунистически!
цитирай
14. анонимен - Възмутен
06.08.2010 00:42
"...Комунистите никога не са били на власт. Сега ще опропастят всичко, защото в живота си никога не са имали нищо! Това са мързеливи и злобни хора, те ненавиждат всеки, който е по-добре от тях, който работи и се труди. Тези два порока, събрани ведно (мързел и злоба), раждат нещо, което се нарича комунизъм. Погледни хората от квартала - кои са комунистите, и ще се увериш!"
От: "Четиридесетте безотговорни дни" Никола Николов

Другари комунисти какво мислите за т.нар. "40 безотговорни дни"? Не знаете какво е това? Четете другари, четете и може да разберете!
цитирай
15. eltimir - Цензурата
06.08.2010 12:06
Все още се опитват да ни запушат устата. Все още ни пречат да кажем истината. И не само за това, което сме преживели по затворите. Пречат ни да говорим и да пишем изобщо. Вижте нещо тук:
http://eltimir.ucoz.ru/news/neglasnata_cenzura/2010-08-06-1150
Негласната цензура
Както много пъти съм казвал, в България вилнее демокрация, затова и цензурата тук е особено жестока. Когато липсват закони, когато нечие мнение не съставлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, тогава почват да възникват странни "технически проблеми". Последният е в Блог.бг. Както виждате на снимката, след като поискам да пусна ново съобщение, полето, в което трябва да напиша или да копирам текст липсва. "Технически проблем" - ще кажат. Хубаво, така да е. Ама възникват най-малко два въпроса. Защо този "технически проблем" продължава вече няколко дни? толкова ли са неграмотни екипите на блога, та не съумяват да го отстранят? И вторият въпрос е защо само при мен има такъв проблем? Гледам, че много други "собственици" на блогове продължават да пускат теми. Само аз не мога. Защо, бе, джанъм?

Случайност? Може би. Но когато са натрупат две, три или повече случайности, тогава вече почва да мирише на нещо неслучайно. А в конкретния случай с Блог.бг не мирише, ами направо смърди. Смърди на комунизъм и на ДС агентура. Смърди, та не се трае. Кажете ми сега - колко още ще можем да живеем в такава смрад? Няма ли кой да отвори прозорците, за да влезе чист въздух?
цитирай
16. eltimir - Пациентът
06.08.2010 12:10
Порових се тук-там, поразпитах старли приятели и колеги и изскочи едно име. Извинявам се, ако е станала грешка, но почти съм сигурен, че именно това е човекът. Иван Дяков Зехирев, в момента е на 63 години, от град Раднево. Апелът ми е нека всички да почнем да говорим. Нека разкажем истината за миналото. Утре може да ни няма, а комунистите, евреите и всички заинтересовани ще продължават да тровят народа със своите лъжи, обявявайки ги със закон за "вечни и неизменни истини". Ние можем да им попречим. Все още можем. Нека го направим!
цитирай
17. eltimir - Молба
06.08.2010 12:13
Към Гришата Симов и към всички добронамерени приятели. Който може, нека копира от тук:
http://eltimir.ucoz.ru/news/neglasnata_cenzura/2010-08-06-1150
текста заедно със снимката и да ги публикува. Нека се види каква цензура налагат в Блог.бг на неудобните за ДС агентурата автори. Пуснете текста от името на Ангел Грънчаров - Елтимир, от Ботевград. Да не ме бъркат с пловдивския ми съименник, фалософила. Аз от думите си няма да се отметна. Още повече, че направих скриншотове, а това е доказателство, че казвам истината.
цитирай
18. анонимен - Истината?...че кой го интересува...
09.08.2010 14:26
Опитах се да напиша няколко думи по истината за случая..тъй като бях свидетел на много от събитията и ако има някой наистина невинно пострадал..това беше наивното влюбено момиче доц.Бошнакова...останалото бяха гадни номера, капани..далавери-оръжията на студената война.Но виждам , че всъщност никой не се интересува от истината по случая.._/а пропо..аз също съм антикомунист/, но нe може само да вием като диви псета по комунистите с повод и без повод...те почти измряхя,...а после..какво?..по кого?Време е да загърбим емоциите..въпреки болката....иначе ще си останем в 1978g
цитирай
19. анонимен - Възмутен
10.08.2010 07:29
анонимен написа:
Опитах се да напиша няколко думи по истината за случая..тъй като бях свидетел на много от събитията и ако има някой наистина невинно пострадал..това беше наивното влюбено момиче доц.Бошнакова...останалото бяха гадни номера, капани..далавери-оръжията на студената война.Но виждам , че всъщност никой не се интересува от истината по случая.._/а пропо..аз също съм антикомунист/, но нe може само да вием като диви псета по комунистите с повод и без повод...те почти измряхя,...а после..какво?..по кого?Време е да загърбим емоциите..въпреки болката....иначе ще си останем в 1978g


Съжалявам за ироничният коментар на Вашето съобщение. Причината е, че не видях никаво отношение към жестоката смърт на запаленията човек. Дори да е бил агент, нима това може да оправдае подобно действие. В законите на коя държава на по света съществува подобна присъда над заловен чужд агент? За да се възмутите от подобно действие изобщо не е нужно да сте антикомунист, достатъчно е да сте нормален човек.
Разбира се, че момичето е пострадало несправедливо и заслужава съжаление. Ще Ви бъда благодарен за повече посробности за този случай. Истината е важна за всички, нека с общи усилия я открием докрай.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313799
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031