Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2010 17:24 - Митрополит дава ордени за наредбата заклеймяваща безнравственото гей-зрелище в Пазарджик. Dnes.bg
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 898 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.08.2010 22:35


По предложение на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай - Епархийският съвет реши да награди кмета на Пазарджик Тодор Попов и прокурора Стефан Янев с най-високото отличие на Пловдивската епархия – орден "Свети апостол Ерм".

Медалите им се дават за Наредба №14(забрана за публично демонстриране на сексуална ориентация) и за "тяхното достойно поведение при отстояването на християнските ценности, защитата на православната нравственост и морал, на светостта на брака, семейството и държавността".

Епархийският съвет предлага отличията им да бъдат връчени на подходяща церемония в катедралния храм "Успение на Света Богородица" в Пазарджик на 6 септември 2010 г.

В позицията на Митрополията се посочва:

 

"Епархийският съвет приема с недоумение и тревога публичните критики и порицания, на които бяха подложени Янев и общинското ръководство на Пазарджик заради заетата от тях позиция.

Епархийският съвет смята, че всяка позиция на мирянин и на светската власт, която изразява привързаност към традиционните християнски ценности и представлява форма на защита на общоприетия морал на българското общество, трябва да се ползва с енергичната подкрепа на Българската православна църква.

 

В конкретния случай чрез забраната за провеждане на едно безнравствено зрелище, провеждано пред очите на децата и представляващо публично предизвикателство срещу брака, семейството и устоите на държавата, кметът на град Пазарджик е постъпил като отговорен държавник и добър християнин.

Прокурорът Стефан Янев чрез заетата от него професионална позиция доказва, че когато бъдат разгледани през призмата на общоприетите ценности, правото и моралът могат да бъдат в единство и хармония, които са в основата на православното разбиране на правопорядък, почиващ на основите на вярата в Христа и изповядваните от православните християни ценности и норми на обществено приличие и ред.

Масираните критики, на които са подложени кметът на град Пазарджик и прокурорът Стефан Янев, са несправедливи.

Епархийският съвет смята, че Българската православна църква в лицето на Пловдивската епархия, на която е поверена грижата за душеспасението на християните от Пазарджишката духовна околия, е длъжна да даде ясен знак на подкрепа за тяхната принципна, Богоугодна и държавническа позиция", завършва дядо Николай.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358878
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930