Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 23:59 - ОБЕЗПОКОИТЕЛНАТА ИСТИНА ЗА ТЕЛЕВИЗИЯТА. Автор: abet. от Питър Сент Джеймс
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3031 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 24.08.2010 00:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изненада е, че фактите които следват, все още не се дискутират. А не е ли общоизвестно, че в продължение на 30 секунди от началото на пускане на телевизора, излъчването на вълни в индивида се променя. Вместо Бета вълните, индикиращи за тревога или съзнателно внимание, мозъкът произвежда в случая Алфа вълни. Мозъкът е нефокусиран и все още в състояние на рецепция, сънлив или хипнотизиран. Лявото полукълбо на телевизионния зрител, което обработва информацията логично и аналитично, е изключено. Дясното полукълбо, което посреща постъпващата емоционална информация безкритично, е оставено само на себе си, без да има ограничения и контрол от страна на лявото. В случая с телевизията, медиумът или средата, а не съдържанието, осъществяват промяната. Няма значение, какво се гледа, ефектът е един и същ и универсален. Телевизията не предоставя информация за биене на тревога по мозъка. Това просто се явява невъзможно. Не може никога да се осъществи. Телевизията хипнотизира зрителя. При това го прави толкова ефективно. Това означава, че повечето от онова, което телевизионната индустрия твърди относно средата, не е вярно. Хората не могат да различават между добро и зло, право и криво, между фантазия и реалност, гледайки телевизия. Тази част от мозъка им, която извършва разграничението, в момента просто не действа. Тя е приспана. Точно това именно прави телевизията средство за осъществяване на “майнд контрол”/mind control/ или пък система за вид дрогиране. Тя даже не би могла да изпълнява своите комуникационни свойства, като дава информация на рационалния ум. Защото рационалния ум е приспан в дълбочина в хода на самия процес. Рекламата и политиците използват този факт изключително умело. Комерсиалното в случая не е предназначено да продава и частица на зрителя. Но има за задача да се имплантират внушения, да се създадат внушаеми състояния, въздействащи върху човека, когато по-късно се срещне с търговския продукт. Някои от най-добре документираните политически примери са тези от 1980 – 1984 президентските избори. Изследванията показват, че милиони хора са гласували за кандидата, с който всъщност не са били съгласни. Представете си, ако от това се възползва някой предстоящ да се прояви диктатор като Адолф Хитлер. Какво би могъл той да постигне в тази среда! За тези, които съвсем сериозно се отнасят към гореизложеното за телевизията и съответните факти как тя въздейства на мозъка, би могло да се каже, че има много натрупан документален материал. Повече информация може да се открие в работата на Херберт Кругмен, който разкрива феномена през 1969 год. Мисля, че книгата “Съвършената машина” от Джойс Нелсън отразява всичко това. /Превод от англ./



Гласувай:
4



1. pitashtia - Каквото търсиш това намираш.
24.08.2010 11:49
Болшинството от хората са просто тъпаци. Дали ще е телевизорът или попа, или вожда е все едно. Те сядат с нагласата не да спорят и да се информират, а да си починат да избягат от проблемите си. Естествено, че логическото мислене което през деня е натоварено със задачи отслабва.
Същият ефект се получава и в киното и на концерти и на митинги когато тълпата лесно се облъчва с мантри. Доказано е, че нивото на критичното мислене пада в такива моменти. Хитлер го е използвал. Шаманите са го използвали.

Криткичното мислене не е по силите на поне две трети от простаците, които населяват планетата. Те се нуждаят от авторитети и се повлияват лесно, те са стадо, което заслужено стрижат и превръщат в пушечно месо. 75% от хората са конформисти, тоест тяхното мнение е нагаждаческо и се влияе от околните.
Аз нямам нищо против това да им се случва,но покрай сухото гори и мокрото.
Когато ги насъскат едни срекщу други, загиват и нормалните, интелигентните мислещите самостоятелно, защото са малцинство, защото не са удобни на господарите.
цитирай
2. анонимен - paradoks
24.08.2010 17:58
Ako syberete 100 intiligenta na edno mqsto to te ve4e se dyrjat kato tylpa
цитирай
3. анонимен - Пълни глупости. Кой е дал тези факти ...
24.08.2010 20:05
Пълни глупости. Кой е дал тези факти изобщо не е ясно. То, ако беше така, телевизията щеще да излъчва само забавни предавания и щеще да се използва само за приспиване. Било всеизвестно че мозъкът след тж старт излъчвал само алфа-пъъъъъълна простотия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358090
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930