Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2010 12:24 - 11 септември - истини и лъжи. И СОБСТВЕНИКЪТ НА БИ ТИ ВИ НАБЪРКАН В АТЕНТАТА ОТ 11 СЕПТЕМВРИ? И СЕ НАГУШИЛ. Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2505 Коментари: 1 Гласове:
2



В римското право има един въпрос: "Кому е изгодно?" А за онова, което се случи на 11 септември 2001г. в Манхатън, упорито ни се внушава, че е било "изгодно" за Осама бен Ладен и Ал Каида. Това истерично внушение, което ни се натрапва ежедневно оттогава до днес, само по себе си би трябвало да ни накара да се съмняваме в неговата истинност. Още повече, че нито митичния Осама, нито още по митичната Ал Каида са извлекли каквито и да било изгоди от рухването на Вавилонските кули в Ню Йорк. Изгоди извлекоха военно-промишления комплекс на САЩ, фармацевтичните концерни, администрацията на Буш и тази на Ариел Шарон, получил" зелена светлина" за ускоряване геноцида над палестинците - семити.
Имаха изгода и други. Един от тях е ционистът Кейт/Рупърт/Мърдок, притежаващ 175 вестника на три континента, както и на мрежата Fox News, която контролира голяма част от медиите в САЩ, в т. ч. Ню Йорк Пост, телевизионната и кино мрежа Fox, а също и Би Ти Ви в България.
Една година преди прословутата дата, Мърдок направи телевизионна програма, в която пътнически самолет бе отвлечен с дистанционно управление и насочен към Световния търговски център в Ню Йорк. Т. е. "предвиди" с голяма точност онова от 11 септември 2001г. Защо никой, едва ли не, не си спомня за това "предвиждане"? На 4 март 2001г. Fox TV, клон на медийната империя на Мърдок, пусна в Ню Йорк пилотен епизод от серията "Самотният стрелец" с отвличане на пътнически самолет от компютърен хакер и насочването му към Вавилонските кули в Манхатън. На 4 април 2001г. епизодът е бил гледан от 13 млн. американци и въпреки, че имитираше точка по точка трагедията, случила се само пет месеца по-късно, всичко това някак си се "забрави". Това обаче е нищо.
Ционистите Лари Силвърстейн и израелския командос Франк Лови стават лизинг-собственици на Вавилонските кули за 99 години само шест седмици преди 11 септември. Тази собственост е оформена на 24 юли 2001г. Към тези двамцата трябва да изпишем името на още един евреин, Левис Айзенборг, който оторизира сделката по лизинга. Веднага след това следва застраховането на Вавилонските кули от терористични атаки за 7,2 млрд.д., за която сума днес Силвърстейн води дела. А, че подобна застраховка съществува става ясно още на 12 септември 2001г., когато чрез The Jerusalem Post, другият собственик, Франк Лови ни известява, че "има застраховка срещу терористични атаки и неговите финансови интереси няма да бъдат засегнати".
Но, какво общо има тук Кейт /Рупърт/Мърдок, собственика на Би Ти Ви? Ей сегичка ще разберете. Мърдок членува в редица ционистки организации, където на висши постове са Силвърстейн, Лови и Айзенборг. Става дума за: Anti-Deflamation Leage /ADL/, Тhe United Jewish Appeal, и Jewesh Heritage. Той редовно внася в тях своите тлъсти вноски. В същото време , Хенри Кисинджър, Рупърт Мърдок и Мортимър Цукерман са членове на ADL/ Антиклеветническата лига, чийто шеф преди време бе на посещение в България и бе приет на най-високо ниво. Тази лига е част от цион-масонското тайно общество Б,ней Брит, в което членува Яков Джераси и Сюлейман Паси/ и неотдавна участваха в събирането на средства за награждаването на Силвио Берлускони, което и обяснява пълната подкрепа на Рим за Белия дом след 11 септември.
През 1997г. циониста Кисинджър награждава циониста Мърдок като "Хуманист на годината", вероятно с парите на United Jewesh Appeal, където на висши постове са Силвърстейн и Лови. Освен това е известно, че чешкия евреин Франк Лови, емигрирал в Австралия през 50-те години е стар приятел на Мърдок. Такъв приятел на Мърдок е и касапина на палестинците, които междувпрочем са семити /ало, борците срещу антисемитизма, къде сте?!/, Ариел Шарон.
Кейт /Рупърт/ Мърдок е роден в Мелбърн през 1931г. от майка ортодоксална еврейка и винаги е имал тесни връзки с крайно десните ционистки кръгове в Израел начело с Нетаняху и Ариел Шарон. Подкрепата на Мърдок за ционистите е достатъчно добре известна зад океана, щом като даже губернатора на Ню Йорк - Джордж Патаки заявява, че "няма друг вестник в САЩ по-благосклонен към Израел от Ню Йорк Пост на Мърдок".
На огромното влияние на циониста Мърдок, вероятно се дължи и един много странен факт около атентата на 11 септември, а именно това, че във Вавилонските кули, именувани за пазарно благоприличие Световен търговски център, са се трудили с пот на челата 4000 евреи. Но НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ този ден не е бил на работа по най-различни причини. Сред загиналите, близо 3000 човека, тогава, само един е бил евреин и то случаен посетител. Нито един евреин-войник няма изпратен от САЩ, нито в Афганистан, нито в Ирак. Там са само щатските "цигани"от латиноамерикански и афро-негърски произход. Но пък ги командват евреи като Ръмсфелд и Волфовиц, а антисемитизма им /иракчаните са също семити/ се възпява от други едни евреи, като Пърл, Бжежински, Кисинджър, Фейт.
Странно е, че точно този аспект на нещата в т. нар. война срещу тероризма, и то когато уж било имало свобода на словото в глобален мащаб, никой не смее да го обсъжда и чепка. Не, че въпреки псевдосвободата на словото, истината няма да излезе наяве, но когато й дойде времето, мнозинството съвременници на явлението вече няма да са сред живите. А колко струва една истина, която винаги е като след дъжд - качулка?
ВЛАДИМИР КУЦАРОВ 2004 г. nesstor.hit.bg


Истината, криеща се зад 11 септември: Кой е Осама бин Ладен?

В 11 часа сутринта на 11 септември администрацията на Буш оповести, че Осама стои зад атаките.

Мишел Чосудовски

Global Research, 11 септември, 2008
- 2006-10-09
---
[превод:
Иван Бояджиев]
---

Статията по-долу, озаглавена Кой е Осама бин Ладен?(Who is Osama bin Laden?) бива написана на 11 септември 2001. За първи път е публикувана в сайта на Глобъл Рисърч (Global Research) вечерта на 12 септември 2001..

От 2001 насам тя се появява в редица сайтове. Оригиналната публикация от 11 септември 2001 е една от най-широко четените интернет статии, отнасящи се за Ал Кайда.

От самото начало целта беше 11 септември да се използва като претекст за започването на първата фаза на Близкоизточната Война, която включваше бомбардирането и окупацията на Афганистан.

Часове след атентатите Осама бин Ладен беше идентифициран като архитекта на трагедията на 11 септември. На следващия ден беше започната „войната срещу тероризма”. Медийната кампания по дезинформация заработи на пълни обороти.

Пак на 12 септември, по-малко от 24 часа след атентатите, НАТО за първи път в историята се обърна към „5-та точка от вашингтонската спогодба – нейната колективна отбранителна клауза” обявявайки атаките от 11 септември срещу Световния Търговски Център (СТЦ) и Пентагона за „нападение срещу всички членове на НАТО”. 

Случилото се след това – нахлуването в Афганистан и Ирак – е вече част от историята. Иран и Сирия представляват следващата фаза на военната карта на администрацията на САЩ.

Така 11 септември става поводът и оправданието за воденето на война без граници.


Mишел Чосудовски, 11 септември 2008


Откъс от предговора на книгата „Войната с Тероризма” на Америка” (America"s "War on Terrorism"), второ издание, Global Research, 2005.

В 11 часа, сутринта на 11 септември, администрацията на Буш вече беше обявила, че Ал Кайда е отговорна за атентатите срещу Световния Търговски Център (СТЦ) и Пентагона. Това твърдение бе направено още преди да се проведе задълбочено полицейско разследване.

Същата вечер в 9.30 часа бива създаден „Военен кабинет”, включващ избрани висши съветници от разузнаването и армията. А в 11.00 часа, в края на историческата среща в Белия дом, официално се дава началото на „Войната срещу Тероризма”.

Огласява се решението за започване на война срещу талибаните и Ал Кайда като възмездие атентатите от 11 септември. Следващата сутрин, на 12 септември, новинарските заглавия незаличимо сочат към „държавното спонсорство” на атентатите от 11 септември. Щатските медии хорово призовават към военна интервенция срещу Афганистан.

Около четири седмици по-късно, на 7 октомври, Афганистан бива бомбардиран и окупиран от войските на САЩ. Американците бяха накарани да вярват, че решението за войната е било взето на момента, вечерта на 11 септември, в отговор на атентатите и трагичните последици.

На обществото убегна фактът, че една широкомащабна война не се планира и започва за няколко седмици. Решението да се започне война и да се изпратят войски в Афганистан е било взето много преди 11 септември. „Терористичното събитие, взело масови жертви”, както по-късно го описва командващия Сент Ком ген. Томи Франкс, служи за обединение на обществената подкрепа около военните планове, които по това време са вече в последен стадий на подготовка.

Трагичните събития от 11 септември предоставят нужното оправдание за началото на война от „хуманитарни съображения”, получавайки пълна подкрепа от световното обществено мнение и одобрението на „международната общност”.

Редица известни „прогресивни” интелектуалци застават зад каузата на „отмъщение срещу тероризма”, от морални и етични основания. „Справедливата” военна доктрина (jus ad bellum) бива приета за чиста монета като законен отговор на 11 септември, без да се разгледа факта, че Вашингтон не само е поддържал „ислямската терористична мрежа”, но също е играл водеща роля в поставянето на власт на правителството на талибаните през 1996 г.

На 11 септември антивоенното движение бива напълно изолирано. Профсъюзите и обществените организации поглъщат медийните лъжи и правителствената пропаганда. Те приемат войната на възмездие срещу Афганистан, 30-милионна страна потънала в нищета.

Започнах да пиша вечерта на 11 септември, късно през нощта, преглеждайки купчини бележки с изследвания върху историята на Ал Кайда, които бях събрал по-рано. Първият ми текст, озаглавен „Кой е Осама бин Ладен?” беше завършен и публикуван за първи път на 12 септември.

От самото начало, аз подложих на съмнение официалната версия, която описва деветнайсет спонсорирани от Ал Кайда похитители, замесени в една изключително сложна и организирана операция. Първата ми цел бе да разкрия истинското лице на този илюзорен „враг на Америка”, който „заплашваше родината”.

Митът за „външния враг” и заплахата от „ислямските терористи” представлява основоположния камък на военната доктрина на администрацията на Буш, използвани като повод за нахлуване в Афганистан и Ирак, да не говорим за отмяната на гражданските права и конституционното правителство в Америка.

Без „външен враг” не можеше да има „война срещу тероризма”. Цялата стратегия за национална сигурност щеше да се срути „като пирамида от карти”. Военните престъпници в правителството нямаше да има на какво да се опират.

Впоследствие за развитието на последователни антивоенни и граждански движения беше жизнено важно да се разкрие истинската природа на Ал Кайда и развиващите й се връзки с последващите американски администрации. Ясно документирано, но рядко споменавано от водещите медии е това, че Ал Кайда е създание на ЦРУ още от времето на войната, водена от Съветския съюз в Афганистан. Това е познат факт, потвърден от редица източници, включително официални документи на Конгреса на САЩ. Разузнаването не веднъж признава, че те наистина са подкрепяли Осама бин Ладен, но че веднага след Студената война: „той се обърна срещу нас”.

След 11 септември, кампанията по медийна дезинформация послужи не само за удавяне на истината, но и за стъпкването на повечето исторически доказателства за това как този илюзорен „външен враг” е бил изфабрикуван и превърнат във „Враг Номер Едно”.



Вижте цялата публикация в:

http://samvoin.blog.bg/politika/2010/09/11/11-septemvri-istini-i-lyji.603984




Гласувай:
2



1. podvodni - В превод от арабски, Ал Кайда Мал...
11.09.2010 12:40
В превод от арабски, Ал Кайда Маламад означава - база данни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28359288
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930