Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2010 21:29 - Ахмадинеджад: Нетаняху е опитен убиец. Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1573 Коментари: 0 Гласове:
0



Остри обвинения срещу премиера на Израел Бенямин Нетаняху отправи президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад в интервю за американския телевизионен водещ Лари Кинг. Бомбите на САЩ и Израел са заплаха за света, смята иранският президент.

image
Снимка: БГНЕС

До обвиненията се стигна, когато Ахмадинеджад отговаряше на въпроса на водещия дали Израел не трябва просто да бъде убеден, че Иран не разполага с ядрени оръжия.

„Защо ние сме длъжни да успокояваме господин Нетаняху? Кой изобщо е той? Той е опитен убиец, трябва да бъде съден за убийството на жени и деца“, заяви иранският президент.

В интервюто си Ахмадинеджад говори за възможността да бъдат освободени двамата оставащи в ирански затвор американски туристи. Той обаче отбеляза, че окончателното решение трябва да бъде взето от съда.
Миналата седмица в Иран беше освободена Сара Шурд, задържана преди година заедно с другите двама американци на иранската граница и обвинена в шпионаж, припомня Lenta.ru.

Освен това по думите на Ахмадинеджад Иран не се интересува от атомна бомба и не вижда полза от нея. Той предложи да бъдат разоръжени Израел и САЩ, тъй като според него „техните бомби представляват заплаха за света“.

Ахмадинеджад говори също така за международните санкции срещу Иран. Според него финансовите и военните санкции, наложени срещу страната му, изобщо няма да й попречат.
Още по темата САЩ и Иран водели тайни преговори

Запитан от Кинг дали ще се срещне с президента Барак Обама, Ахмадинеджад отговори: "Зависи от обстоятелствата. Както вече обявихме, ние сме отворени за диалог със САЩ в рамките на сесията на Общото събрание на ООН. Мисля, че президентът Обама също би желал да разговаряме. Една евентуална среща помежду ни би помогнала да се решат множество проблеми".

Това не е първото гостуване на Махмуд Ахмадинеджад във вечерното шоу Larry King Live. В края на септември 2008 г. президентът на Иран коментира в интервю за Кинг изявлението си за това, че Израел трябвало да бъде заличен от картата на света, и отговори на въпроси за ядрените разработки на страната, припомня Lenta.ru.
 

www.dnes.bg





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28369955
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930