Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 21:50 - ПРЕГОВОРИТЕ НА „Тристранката” – ФАРС ЗА НАИВНИЦИ ИЛИ СПЕКТАКЪЛ НА ЧЕНГЕТАТА И ОЛИГАРХИЯТА. Автор: crisis
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1643 Коментари: 2 Гласове:
4



Идеята е, че на срещите на „Тристранката” се взимат компромисни решения в интерес на всички слоеве и части на българското население.

Представителите на Държавата би трябвало да  защитават държавните интереси, синдикатите -- тези на наемния труд и „представителите”  на работодателя тези на предприемачите.

Така ли е на практика и каква част от българския народ представлява Тристранката?

 Представени са:

-          Министрите представляват само интересите на каймака на управляващата партия  - не повече от 2% от населението.

-          Работодателите представляват само едрия капитал, тясно свързан с управляващите  в така наречената „Олигархия” – около  3% от населението

-          Ръководителите на Синдикатите са платени агенти на Олигархията и защитават интересите и, същите тези  5% от населението. Членската им маса  са предимно наети в публичния сектор и държавните предприятия . Прави впечатление, че министрите, „работодателите” и лидерите на Подкрепа и КНСБ са свързани с бившата БКП - лично и родово.

Общо е представено 5% от населението

 Не са представени:    

-          Пенсионерите –приблизително 2 мил., или приблизително 30% от българския народ не са представени.

-          Наемните работници в частните предприятия – около 1 мил. или  15% .

-          Самоосигуряващите се, собствениците на средния и малък бизнес – около 1 мил. или 15%

-          Безработни и социално слаби – 1, 2 мил. или 17% от населениетоОбщо  77% от населението не е представено при взимане на жизнено важни закони за неговото съществуване, здраве и благополучие.


Тристранката е фарс за пред най-бедното население в ЕС - българското, с цел продължаване на ограбването му от Олигархията и репресивния и апарат. 



Тагове:   олигархия,


Гласувай:
4



1. анонимен - На какво основание
18.10.2010 10:41
На какво законово основание функционира т.н. тристранка. Гражданите на Б-я избират НС, а то от своя страна назначава Правителство. Последното е единктвеното което представлява гражданите. Защо то, Правителството, трябва да съгласува своите действия с абосютно измислени организации като Синдикатите ?
Теодор
цитирай
2. grigorsimov - Защо ли?
18.10.2010 16:34
За да се създава объркване и неяснота, кой кого, или чии интереси, защитава.
Синдикатите са много удобна форма за безконтролно говорене и решаване, от името на работниците. Но всъщност, синдикатите са почти напълно независими в решенията и действията си от работниците и служителите, членуващи в тях. И на практика, всичките т.н. "независими" власти или организации, са независими от народа, от гражданството, с цел, да са напълно зависими от сенчести, тайни и полу-тайни местни и световни сили, които са реалните бащи и господари на "независимите" профсъюзи, "независимите" съдебни власти и всякаквите други, уж обществени, а всъщност, напълно неподвластни на обществото, обществени структури. Много добре помня, как в самото начало на демокрацията у нас, Тренчев каза по телевизията, че синдикатите в цял свят са мафии, и "естествено", така стана и у нас.
А всичко това, хем е подмолен начин за нелегитимен контрол над обществото, хем е удобно оправдание на правителството, да не носи отговорности за това за което уж е избрано от Народното събрание - да брани правата и интересите на гражданите, и техния жизнен стандарт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312715
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031