Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 20:07 - Татяна Дончева: Цветан Цветанов и Румен Петков са си близки. Автор: meto76
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1898 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 22.10.2010 20:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цветан Цветанов има интереси, свързани с "Булгартабак". Той е близък и с бившия вътрешен министър Румен Петков, с когото има общи интереси покрай мотокроса и Формула 1, и реализирането на едни пари там. Тези обвинения отправи в предаването „Сеизмограф" по бТВ бившата соддепутатка, сега лидер на „Движение 21" Татяна Дончева.
image

Дончева се аргументира с обстоятелството, че Петков не е засегнат от проверките, на които управляващите подлагат действията на членовете на кабинета "Станишев".

"Ще ви кажа още един любопитен факт", допълни тя - "знаете ли кой е факторът, направил Цветан Цветанов от шофьор в института за компютърно технологии на МВР в служител на отдел "Човешки ресурси"? Това е Александър Петров, шеф на кабинета на Румен Петков, като това е станало някога във времето, преди Петров да стане шеф на кабинета на Петков".

Цветанов по думите на Дончева имал сериозни интереси и в "Булгартабак" чрез неговия приятел Христо Лачев, а "тютюневото лоби" в БСП, давало странно рамо на вътрешния министър в битката с шефа на митниците. 
Като ангажирани в това лоби тя посочи депутатите Корнелия Нинова, която е бивш изпълнителен директор на "Булгартабак", и Кирил Добрев.

Сегашното МВР не прави разлика между шоу и борба с престъпността. При тях всичко е безкраен екшън в холивудски стил, обяви Дончева. Тя се спря в детайли на възникналото напрежение между Цветан Цветанов и Ваньо Танов в последните две седмици. Според нея вътрешният министър атакувал Танов, защото иска да сложи на негово място свой човек. "Задно със Станимир Флоров, който той гласи за главен секретар на МВР, тъй наречените кумец и кръстник, които са и съседи по местоживеене", допълни Дончева.

Ахмед Доган има аспирации към властта и истинските отношения на сегашната власт с Ахмед Доган съвсем не са тези, които Доган и властта твърдят, каза още Татяна Дончева. Това според нея може да се види по няколко прости факта. Банката на Доган - Корпоративна банка, която влезе мощно по времето на НДСВ в банковия сектор, се разви много добре по време на тройната коалиция и се разбра, че половината от парите на държавните фирми и сега са там, което означава, че днешното управление на държавата е в прекрасни отношения с лидера на ДПС.

В същото време ДПС е общо взето под чадър при сегашната репресия. Обвиняеми са Нихат Кабил и Валери Цветанов, като те на практика са значително дистанцирани и отстранени от ръководството на ДПС. Но никой не пита какво стана с бедствията и авариите, с парите, които потънаха там, какво стана с Емел Етем, с Джевдет Чакъров, какво се търси дори в сарая на Доган и защо се вдигна пушилка с Цанков камък. Всичко това за всеки нормално мислещ човек би било ясно доказателство, че ДПС и ГЕРБ са в прекрасни отношения, твърди Дончева.

На тезата на политолога Огнян Минчев, че съюз под каквато и да е форма между ГЕРБ и ДПС е невъзможен, Дончева противопостави своето виждане: „Явен съюз може би, но защо им е явен, когато тайният им върши такава добра работа".

Медийната империя на Ирена Кръстева и Делян Пеевски на практика обслужва правителството. Те бяха изключително арогантни и цинични преди изборите миналата година, след което до такава степен прегърнаха правителството, че чак ще го удушат. Това са най-проправителствените вестници, изтъкна Татяна Дончева.

Запитана за картината, описана от соцлидера Сергей Станишев - че "ситуацията в България може да бъде сравнена с потъването на Титаник - правителството играе ролята на оркестъра, който свири весела музика, за да може бедните от третата класа да се удавят в добро настроение, докато богатите от първа класа се спасят", Дончева отсече:

"Сергей Станишев говори несериозно. "Титаник", че потъва, потъва, само че в случая най-репресираните са най-богатите, защото сегашната власт иска преразпределяне, а бедните са просто публика, каквито бяха и в тройната коалиция, каквито бяха и при НДСВ, всъщност за тях ще има само зрелища".

/БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/79812    


Тагове:   Цветан Цветанов,


Гласувай:
3



1. анонимен - ...
23.10.2010 10:08
Дончева определено не споделя всичко, което знае. Иначе няма да й дават трибуна за да говори. Но зрънцата истина събирани оттук-оттам са достатъчни за да очертае по-голямата част от пъзела.

А това си е прекрасно откровение: "... а бедните са просто публика, каквито бяха и в тройната коалиция, каквито бяха и при НДСВ, всъщност за тях ще има само зрелища".
После пак гласувайте електорални овце...
цитирай
2. marystaneva - И защо трябва да вярвам на Дончева?
23.10.2010 14:04
Тази, която прокара поправката "Ванко-1"?!
Предпочитам да вярвам на независимите международни институции като Евростат:

http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=34271

Или на данни и факти, посочени открито и честно, които могат да се проверят:

http://www.focus-news.net/?id=f16179
цитирай
3. grigorsimov - Ако искате вярвайте
23.10.2010 16:35
Но това, което казва Дончева е очевидно, но явно не за всеки. А Евростат, комуто харесва, нека си му вярва и нека се вдъхновява от "светлото европейско бъдеще"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28372624
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930