Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 09:51 - ЧЕТИРИМА ОСВЕТИХМЕ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. Евгени Христов, журналист от бившия в-к „Демокрация“. Автор: gerbsenior
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7179 Коментари: 9 Гласове:
1



 Сега вече излезе лавина от поръчкови статии и дори книги с "разследвания", съдържащи отдавна известни факти за Алексей Петров. Мога да ги нарека специални и скъпоплатени поръчки, идващи със закъснение или тъкмо навреме за журналисти с особена чувствителност към парите или въртящи се по посоката на вятъра.
 
 image Много от тези "разкрития" имат за първообраз мои жалби до Главния прокурор Борис Велчев ( защото при предишния нямаше смисъл) и до Софийска районна прокуратура, където беше образувано дело "по компетентност". Една от последните беше от началото на 2009 г. до вътрешната комисия към НС, но Минчо Спасов я изпрати на Петко Сертов. А материали никой не искаше да ми публикува, най-вероятно защото не беше разрешено. Първият съм, който е писал срещу Алексей Петров (Алчо), обкръжението му го нарича Алеко, неутралните - Каратиста, а враговете му - Трактора. Заради материал за далавери, включително цигарени, излязъл на 08.11.98 г. във в-к "Демокрация", накрая бях осъден. Окончателно, потвърдено от няколко състава на ВКС, солидарно с вестника, който отдавна не съществуваше. Т.е. сам трябваше да плащам 15 000 лв., от които 5000 лв. главница и останалото лихви. По справка, дадена ми от депутат от СДС, посочих едни от асовете на цигарената контрабанда. Едва 5 години след това МВР и прокуратурата признаха единствено за фигуриращите в същата тази публикация "Амигос-3".   Пак в нея очертах и кръга "Плувен басейн "Спартак". Алексей Петров сметна, че не съм на неговото ниво и накара други двама да ме съдят. Беше ми провалена и кариерата, тъй като в България главните редактори и редакторки са приятели с мутрите и политическите лидери. Ходил съм да ги питам за работа, а те са ми отказвали - Д. А. например, защото си имали хора, а зад гърба на тия шефове техни подчинени са ми обяснявали, че за да ме назначат трябвало да ми имат доверие. От което разбирах, че ми нямат. В жалбите ми до различните прокуратури ( 2006 - средата на 2009) и до вътрешната комисия към НС (началото на 2009) бяха подробно обяснени взаимотношенията между Алексей Петров и Недежда Михайлова, че те не са толкова лични, колкото делови - имуществените декларации на тогавашното семейство Михайлови за годината на купуването на гаража на ЦК, проблемният 1 млн. лв. За сделката и т.н. След арестуването на Алексей Петров научих, че е абсолютно безскрупулен. Все пак съм човек, който обича истината. Дали е бескрупулен или не, не мога да кажа, но поне не е абсолютно безскрупулен. Вече 5 години откакто влезе в сила старо съдебно решение, което се опитвах ВКС да отмени, ищецът, предполагам и че Алчо му е повлиял, не заведе изпълнително дело, за да си поиска парите (15 000 лв.!) . По Закона за задълженията и договорите сега те са изгубени за тях. Но им благодаря. Беше им ясно, че първопричината да получа справката, която ме провокира да напиша фаталната публикация, е уреждане на сметки вътре в СДС и засягане на Хубавото Наде чрез Алексей Петров. Шеф на отдел във в-к "Демокрация", който сега е в "24 часа", ми каза: "Ти защо пишеш срещу нашите хора".  
 

Сравнително ранни, от октомври 2002 г., бяха и откритите писма на Едвин Сугарев (до тогавашия министър на правосъдието Антон Станков и до други шефове на институции). Тогава той пръв заговори явно за близките отношения между Никола Филчев и Алексей Петров и за бившите барети: "Добре известен факт в престъпните среди е, че тази асоциация извършва престъпна дейност на ръба на закона и отвъд него без да има каквито и да било проблеми с българското правораздаване." Алексей Петров е обвинен от Сугарев, че е изнудвал, пребивал и в крайна сметка е заграбил цялото имущество на Георги Петракиев Цветанов от гр. Левски ( а бившият банкер на клона на ПЧБ в този град е теглил неправомерно за бизнесначинанията си два кредита за общо 7,1 млн. $ ). За това Едвин Сугарев беше съден по три дела с искове за по 30 000 лв., но оправдан и на трите инстанции. Очевидно, че той е oбществена личност, а аз не съм. И защо Едвин Сугарев не продължи темата за гаража на ЦК? Пак през октомври 2002 г. той заяви, че плашели Надежда Михайлова, че ще вкарат мъжа й в затвора заради тази сделка. Как това беше избегнато и не се стигна дори до съд? С чия намеса или помощ? Бившите барети бяха смятани за една от групировките на прехода. При министерстването на Богомил Бонев, например. В публикация от 21.10. 2000 г. в "24 часа" на екип и кореспонденти озаглавена "Гущерът сложи вратовръзка" ( "Кои оцеляха при подялбата") е показанато разпределението на териториите между ВИС, СИК, ТИМ, бивши барети и по-малките - Империал, Ерджан Рашид, Иво Карамански, Димитър Джамов, Клуб 777, Литекс. Екскомандосите са отвоювали София-град и зоната около него приблизително до размерите на областта, според картата към разследването.

Следващият, който освети Алексей Петров, беше Нанка Колева, вдовица на убития прокурор Николай Колев. Най-напред в интервю за "24 часа" от 24.07.2006 г. тя каза: "Барети извършиха убийството на мъжа ми, виновни са Никола Филчев, Филко Славов, Алексей Петров..." Едва след ареста на бившия съветник в ДАНС тя посочи и непосредствения килър - Гълъбин Георгиев.

Заслужава поздравления за смелостта си и Илия Божинов. В интервю за "Шок шоу" от 21-27.05.2008 г. той обяви: "Агент Алексей Петров рекетираше мои приятели!" И обясни как е взет паркинг с автокино, кетеринг на летището, такситата "1280". Илия Божинов можел да изброи доста хора, рекетирани от Петров. Таксита са взети чрез вдигане на капитала. (За това, че всички са го правили по време на прехода - ще дам примери по-нататък.) Преди месеци Илия Божинов беше представен от "разследващи" журналисти, че имал интереси в таксита и бил разкарван в багажник заради това. Което не е вярно. Тези които го познават, ще потвърдят, че той е невероятно почтен човек и едно от малкото изключения от червената аристокрация.
Всичко публикувано след това вече може да се смята за епигонство. Както в анонимен сайт, заради който беше пребит до смърт журналист. Грешката беше, че трябваше да се търси реванш не от него. Явно имаше неуредени отношения на засегнатите от сайта с олигарха-съдружник М.М. и спонсора (или рекламодател) на интернет изданието Е.Б.
Какво се знаеше за Алексей Петров много отдавна? Топлата връзка с Надежда Михайлова. Eто как е отразено едно изявление на Богомил Бонев от софийския коеспондент на в-к "Марица"- Пловдив . Според броя на изданието от 23 юли 2003 г.той, още докато е бил министър, с Нона Йотова, Надежда Михайлова и Алексей Петров пътували с моторна лодка на "М-тел" и отивали на гости на Иван Костов в Евскиноград. При антентата на 14.08.2002 г., когато Алчо едва не беше убит, куршум рани леко и Ива Павлова. Т.е. всеки можеше след това да провери във фирмените регистри къде го представлява интимната му прителка, която е бивша манекенка. По-важните й участия са в "Лев-инс" и "Лев-корпорация". Връзката с УНСС пък беше очевидна от Съюза на стопанска инициатива на гражданите, където ректорът Борислав Борисов е председател, а Алексей Петров изпълнителен директор поне от 8 години насам.
През 2003 г. беше поискано по съдебен ред от името на организацията (ССИГ) отменянето на забраната на Майкъл Чорни да посещава България. В интернет все още не е заличена богата на информация статия ( фолио- на две страници) от 14-28. 02.2007 г. на вестник "Застраховател прес". В репортаж от съвещание на бранша за шеф на надзора на "Лев инс" е представена Ива Павлова, а Благои Колев, койтое и председател на президиума на УНСС, за пръв надзорник на "Лев корпорация", която е с 1/6 част от акциите на застрахователната компания. Алексей Петров се е обявил пък за съветник и представител на собствениците на "Лев инс"( две израелски и една американска фирма имат всяка по ј части). Уточнявам - формално по документи пълномощник им е приятелката му. От публикацията научаваме, че Благой Колев е и председател на контролния съвет на ССИГ. Че Алчо е несменяем член на УС на спортното дружество "Левски" също се знае отдавна. Той е шеф и на стопанския му съвет, т.е. разполага с имотите. Твърди се, че да вземе плувния басейн на "Адмиралски" 4 в "Лозенец" и стрелбището в кв."Драгалевци" му е помогнал Стоян Хранов, но всъщност той си е помогнал и сам. Още от времето на убития на 05.01.1994 г. доцент-правист Цветан Цветанов се знае, че спортните имоти са също много апетитни. Изхвърлен като шеф на спортен клуб ЦСКА, юристът се опитваше да превземе целия ресор чрез Български спортен съюз, алтернативен на БСФС. За Алексей Петров, че е помак от Тетевен и бивш старшина ми каза още през 1999 г.Лилко Йоцов, който ми беше адвокат. За останалото не искам да злоуботребявам с откровеността му. О.з. генералът, ексшеф на военната прокуратура и също приятел на Никола Филчев, беше много добре осведомен. Не съм писал никъде, че Алексей Петров е българо-мохамеданин, но това вече стана публично известно. Една от навременните му акции в ДАНС беше срещу кмета на Рибново, сега депутат от ДПС. На предишните местни избори той се е казвал Андрей Башев, в момента - Ахмед Башев, а в бъдеще може би - Ахмед Баши или нещо подобно. Масово се преименуват и земляците му. Какъв доктор и доцент е Алексей Петров? Като в комедията "Д-р"от Бранислав Нушич ли? Попитайте за отговора Никола Филчев и Борислав Борисов. Единият преподаваше право в УНСС, а другият пък е 2 мандата ректор и председател на ССИГ( да припомним, там Алчо е изпълнителен директор). Само дето се знаеше отдавна, а стана актуално едва наскоро. Затова и мисля, че Алексейчо не може да бъде "глава на октопода". Няма тези, да ги наречем, възможности. И защо не беше арестувано цялото му обкръжение? Имало ли е някакви скрити договорки? Защо не бяха извадени от дупките им пълния състав, а не само Антон Петров и Марчело Джотолов? ( По моя преценка има още поне 5-6 от кръга, те се измъкнаха сухи и останаха неизвестни. На каква цена?) За превземането на фирмите чрез вдигане на капитала в защита на Алчо мога да кажа, че това се правеше масово. Или насилствено със заплахи, или с помощта на съда (и по-точно на фирмените отделения). По време на т.нар. преход не се пазеше собствеността на гражданите - от жилищни имоти до фирми. Изключение са само спестяванията им от 10-тина години насам заради въведения валутен борд, който диша във врата на банките. Фирмите на свои длъжници превземаше ТИМ. Само веднъж да влезеше в тях. Например, "Вимпром"-Хасково през 2003 г. - от един негов съвестен стопанин Петко Иванов. Вземане на дял срещу дълга или обещания за протекция и после вдигане на капитала. Случай с шуменския бизнесмен Николай Йонков от 2004 г. е описал Юрген Рот в книгата си "Новите български демони"( 2008 г.). ТИМ откупува дълговете по ипотеките му от "Българо-американска банка". Иво Прокопииев и брат му Александър бяха подсъдими в Разградския окръжен съд за вдигане капитала на "Каолин" през май 2000 г. и записване акциите на тяхната "Алфафинанс", с което тя става собственик на 88,33% от приватизирания завод. Те вече са отдавна оправдани окончателно, но на заседанието на съда на 24.10. 2002 г. като свидетел бившият шеф на АП Захари Желязков казва, че това било нормална практика, за да се вкарат свежи пари в дружествата, според броя в-к "Дума" от следващия ден.

Алексей Петров пазеше имиджа си чрез съдебни дела. Срещу жалващи се в прокуратурата и полицията се повдигаха обвинения за набеждаване, както срещу бившия му съдружник Илиян Шотев и жена му от септември 2002 г., че били заплашвани от него с убийство. За медийни публикации се водеха граждански дела за по 30 000 лв. (понякога и 2 и 3 срещу един и същ човек) направо от него или от подчинени. Освен Едвин Сугарев( за 3 по 30 000 лв.) той съди и вече сериозно болния Христо Калчев заради интервю от 28.08. 2002 г. за столичен вестник след атентата пред басейна "Спартак". В него писателят твърди, че башпрестъпниците и децата ги знаели и че Алексей Петров и Димитър Джамов воювали за преразпределение на наркопазара. През април 2003 г. Христо Калчев след завеждане на делото се опита да му се извини без успех. В интервю за в-к "Марица"-Пловдив от 31.01.2004 г. той признава, че имал е 9 производства и че Алексей Петров е стигнал докрай. Две дела е водил и срещу Кристи Петрова. Журналистката от в-к "Политика" обаче го хвали в книгата си "Войната на групировките" ( 2006 г.). Стрелбите срещу Алексей и Димитър Джамов бяха през два дни, на 14.08. и 16.08.2002 г. Затова К. Петрова пише: "Това създава повод за асоциации. Но нещата са несравними. Димитър Джамов е на светлинни години след Алексей Петров във всяко едно отношение. Да се търси сходство между двамата е не само нелепо, но и обидно." Исковите молби обикновено са типови. Тези срещу мен ( от 2-ма приближени на А.П.) са напълно сходни с подадените срещу Едвин Сугарев.

Имаше ли покровители Алексей Петров и защо не беше изваден от играта по-рано? Той беше използван 15-тина години от всички политически кукловоди за "черна работа" и сега, когато го употребиха напълно, се отказаха вкупом от него, т.е. консесусът е пълен. Не смятам, че трябва да се гледа на него като на нещо изключително. В някой "хубав ден за българската демокрация" ще публикувам истинската история на Алексей Петров - Каратиста и Трактора и на групировката на бившите барети. Уверявам ви, че тя ще изненада твърде много "целокупния български народ", както казва Ганю Балкански. Или пък ще мине незабелязано, защото не е написана от някой от "оборотните" или "доходоносни" журналисти.


 



Гласувай:
2



1. therainss - Abe kolko hora...
26.10.2010 09:54
...dneska shte go publikuvate tova?
цитирай
2. andrei - Григоре,не се хващай на въдицата на
26.10.2010 10:04
поръчкови публикации!Когато този автор,разкаже за ролята на Б.Борисов,като съдружник на А.Петров и на Ц.Цветанов,може и да му се повярва на публикацията.Но,както навярно си забелязал,автора бяга по тънката лайсна от такова откровение!
цитирай
3. grigorsimov - Андрей!
26.10.2010 14:48
Важното е, че журналиста казва не малко. А за другите, ако не той, все някой ще напише.
Така че, да не обвиняваме някого, затова че казал полуистини, когато и тези полуистини, малцина ги знаят, и още по-малко, ги споделят публично.
Виж, ако почти всичко горенаписано е лъжа, тогава можем да не сме доволни. Но за сега, кой опровергава горните сведения и факти?
цитирай
4. samvoin - Тия па не спреха да вадат износените ...
28.10.2010 00:42
Тия па не спреха да вадат износените и изпаднали от политиката фигури, от антуража на Иван Костов.
А защо Костов толкова много рита срещу Алексей Петров, май отговора се крие в доклада на Петров до комисията по сигурността в парламента, който никога няма да бъде разсекретен и в който се разкрива отдавна казваната от мен истина, независимо от Петров.
Именно това, че Костов и неговото правителство, реставрираха методите на 6 - и отдел на ДС в службите за сигурност, за ликвидация на политическите и бизнес опонентите на режима и неговите мафиотски интереси, включително чрез физическите ликвидации или чрез сриване и компромати, в публичното пространство.
Нека си спомним и за другите засегнати от Алексей Петров, на които също така знаем, че Костов е верен слуга и то доста отдавна, а именно банковия картел -световния и неговия тукашен минифилиал, представляван от Цветелина Бориславвова, а преди - от семейство Костови.
Не си ли спомняме,че именно този картел източи държавата през 1997 - а година и я докара до фалит, чрез масона Тодор Вълчев и"изкара от ръкава си" или повика на помощ, да легализира откраднатото един от най - надеждните наследници на "кръстника" на тази мафия- Андрей Луканов, именно Иван Костов и че всички знаем,че другите негови верни наследници са Симеон, Румен Петков и Бойко Борисов, от които и до днес не виждаме никой в ареста?
А кой стои зад тоя световен банков картел и не иска у нас лихвите да се свалят, както и кой иска българите да живеят в крайна бедност и да измират, е разяснено подробно на моя блог /Друга тема е,че Алексей Петров и да го знае много добре, има ясни причини да мълчи. Както и мълчи, от къде и защо идва истинската акция срещу него/.

цитирай
5. samvoin - А иначе, дори и да предположим, че ...
28.10.2010 01:02
А иначе, дори и да предположим, че Алексей Петров има вероятност да е този престъпник, който го изкарват и "най - опасния човек" в България и света и най -виновния за всичко, станало у нас в последните десетилетия /Странно тогава защо, властта която много иска, не го доказа до сега на всички ни?/, странно дали тогава пък е единствения в тази верига за която се говориили тя се състои от трима само, няма политически покровители, няма нейни хора сред сега действащите служители на МВР и съдебната система?
Как се връзва това? Работата много "смърди", нещо...
Добре, съгласен съм, че е меко казано съмнително, човек да е толкова много богат или милионер на днешно време, но нима ако е милионер със съмнително добити доходи, е единствения милионер и за другите милионери не трябва да възникнат същите въпроси и разследвания, по същата логика?
Колко милионера до тук /От известните според маса наши и чужди автори, мафиоти и олигарси - членове на различни масонски ложи и от червената "аристокрация"./, дадоха логично и разумно обяснение и доказателства в последните 20 години, от къде е придобито имането и доходите им и най - вече от политиците - милионери, които избираме и пак чакат нашите гласове?
Лесно е да се отърсим, натапяйки един Алексей Петров и дотам да свърши всичко, ама явно е за всеки умен инормален човек,че престъпността нито почва, нито свършва у нас с Алексей Петров, ако се огледаме.
И кои са "жертвите" на Алексей Петров и "горките рекетирани - честни и почтенни хорица" от него? Защо никой не попита от къде са техните пари?
Защо никой не дойде да попита, жителите на град Плевен, които ги познават и на съседните населени места и да свери мнението, с мнението на жителите на родния край на Алексей Петров, за него?
Нима можеш да рекетираш, един доказан за цялото обществено мнение рекетьор, лихвар и мошеник като Динков и Георги Цветанов от Плевен, дето са завлякли маса народ с пари от тоя гради от България и единот тях е самия Алексей Петров?
цитирай
6. samvoin - И как се формират тия обвинения, по ...
28.10.2010 01:08
И как се формират тия обвинения, по думата на един човек с криминални прояви и крайно лоша репутация в града в който живее /Бивш служител на МВР - 2 - о РПУ - град Плевен!/ , че бил рекетиран и макар и да е завлякъл маса народ с пари, без свидетели, експертизи, доказателства? И изведнъж, вместо самия той да е арестант и подсъдим, става"защитен свидетел"?!
А ако пък има такива, защо не осъдиха Алексей Петров или не внесоха обвинителен акт до сега?
Работата "мирише" много и е меко казано "наивно", да вярваме на такива като този, "извадени от нафталина" на Иван Костов или като клеветника на повикване на Костов - Едвин Сугарев, който си спомням как от позицията на"кристално чист", излезе да маскари костовия "Берия"- чекиста Богомил Бонев, когато се опълчи на Костов и взе да казва някои истини за неговото управление, "прецакан" самия той от него.
цитирай
7. samvoin - А като чуя само вестник "Де...
28.10.2010 01:13
А като чуя само вестник "ДемоНОкрация", не знам ама нещо автоматично се преобръща у мен.
Тоя вестник, не хвърляше ли кофи с помия чрез"великият националист" - Волен Сидеров /Който съжаляваше тогава, почти колкото и днес в статиите си във вестник "Атака" се завръща към истинския си първообраз на еничар и американо -еврейска подлога, че не сме изпратили войски в Ирак още 1991 година./ през 1991 - а година за "възродителния процес", срещу българският народ и нация и не защитаваше ли Ахмед Доган, с пяна на уста?
цитирай
8. samvoin - Естествено че Сугарев ще го опра...
28.10.2010 01:14
Естествено че Сугарев ще го оправдаят. Нима има осъден "богоизбран" и то за клевета - техния най - древен занаят?
цитирай
9. samvoin - Пък и като гледам от чии блог е взета ...
28.10.2010 01:16
Пък и като гледам от чии блог е взета статията, нещата стават съвсем "достоверни"...:D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313158
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031