Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 20:25 - БЪЛГАРСКАТА БОЙНА БРАДВА, ОТ КОЯТО ВСЕКИ СЕ ПЛАШИ. Автор: sparotok
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2508 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 03.11.2010 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През есента на 1972 година се случи нещо, което би трябвало да промени много теории и да се наложи пренаписване на най-старата европейска теория. Това важно събитие стана не къде да е, а в България. Съвсем случайно, един наш сънародник – Райчо Маринов открива златни предмети принадлежащи на древен некропол. След известни колебания в датировката на погребенията, учените ни са принудени да признаят, че намерените артефакти и скелетни останки са от петото хилядолетие преди Христа! Вниманието на археолози от цял свят бе съсредоточено във Варна,  чиито покрайнини са били обитавани от един изключително развит за времето си народ. Тези хора изпреварват шумери и египтяни с векове, а останалите европейци с хилядолетия. Тук, в земите на траките е създаден първият изящен керамичен съд със златна украса. Намерената златна диадема, скептър- бойна брадва, златна плоча – пекторал и друти златни укашения показаха пределно ясно, че първото царско погребение в света е на територията на България. Това само по себе си е повод учебниците ни по история да започват с тази тема, би трябвало на първолачетата да се казва, че не къде да е, а в нашата Родина е било създадена първата цивилизация на Европа, която в продължение на няколко хилядолетия налага своя отпечатък от Бяло Море до Скандинавия и от Черно Море до Британските острови...

 

 

Каква е реалността обаче. Не само, че още в самото начало бе направен опит да се омаловажи откритието на варненския некропол, но произволно тази древна култура бе приписана на непознат народ, а не на нашите деди траките, които бяха наклеветени с унищожаването й. Това бе не само ненаучно, но и престъпно деяние.

Знаеше се много добре, че няма доказателства за агресия на траки от отвъд Дунава. Владимир Георгиев установи, че няма дори и един топоним, който да свидетелства, че на Балканите е имало по-старо население от траките. Нашият езиковед посочи, че тракийският е говорен в нашите земи поне от седмото хилядолетие преди Христа. Траколози, като Фол и Маразов също признаха, че няма доказателства за тракийско нашествие в земите на юг от Дунава. Това показва съвсем ясно, че цивилизацията на варненският некропол е създадена от нашите деди траките.

 

 

Навярно се питате защо бяха създадени и разпространени заблуди, защо бе премълчано значението на едно от най-важните открития през XX- ти век? Целта на тоталитарната цензура бе да задуши в зародиш всеки опит за събуждане на национална гордост. Поради тази причина бяха обречени на забвение работите на родолюбци като Ценов, Йонков-Войников, Гинчев, виждащи в траките наши предци.

 

 

Да се върнем обаче на Варненският некропол. Вече споменах, че там е намерено първото царско погребение, а жезълът на древният благородник е всъщност бойна брадва. На Запад погребения от този тип се причисляват към така наречената Battle axe culture ( battle axe означава бойна брадва). Смята се, че представителите на тази култура са били силен и войнствен народ, смята се, че те са разпространителите на индо-европейският език, а също и на организираното земеделие и скотовъдство. Техните миграции са маркирани от така наречената линеарна и  шнурова керамика. Става дума за съдове, чиято украса се състои от усукани ивици глина наподобяващи въже ( шнур), или пък с вълнисти, спираловидни линии. В нашите земи този особен вид керамика го има още през пето хилядолетие преди Христа. На остров Крит тя се появява в края на трето хилядолетие преди Христа ( Фиг Х ), през същия период разпространителите й ( траки) достигат дори Скандинавия, където запалват искрата на познанието и издигат хиляди могили за владетелите си ( като тези от родната Тракия). Заселилите се сред германските народи траки дават на местното население много знания от областите на земеделство, скотовъдство, металообработване. До този момент древните германи са се прехранвали с лов и събиране на плодове, ядки и грудки...Друга вълна от тракийски мигранти залива Средна Европа, поради тази причина през петото хилядолетие преди Христа се наблюдават едни и същи погребални ритуали в земите на днешната Унгария и България. Отново с появата на войнственият народ, носител на бойната брадва ( траките) в Средна Европа настъпва невероятен прогрес в живота на хората...

 

 

Фактите показват недвусмислено, че така наречената Battle axe culture е възникнала в Тракия. Тук е и първото погребение на цар, чийто жезъл е бойна брадва...Какво правят учените обаче, те създават такъв неимоверен лабиринт от ненужни понятия и нови названия на видове керамика и сродни култури, че за обикновен човек е напълно невъзможно да разбере истината. Някои автори пишещи за Battle axe culture дори напълно пропускат България в своите работи. За по-голяма сигурност бе лансирана лъжата, че траките са се появили едва през второто хилядолетие преди Христа...и ето каква глупост се получи – неизвестен народ обитаващ земите край Варна преди повече от 6000 години достига забележително за времето си ниво на култура, но изчезва за рекордно кратко време, унищожен от по-примитивните траки. Те на свой ред са почти заличени от римляните и азиатските българи ( забележете, отново нашественици)...Тези измислици се повтарят постоянно и повечето хора са им повярвали поради липса на алтернативна информация. Някои изследователи са паднали толкова ниско, че уникален вид брадва от варненският некропол е наречена клин...

 

image

Така нареченият клин е всъщност бойна брадва


Явно господата са се притеснили от факта, че това е типичната за траки и скити бойна брадва наречена сагарис ( гърцизираната форма на думата секира). Как да ни лъжат, че траките са се появили през второ хилядолетие преди Христа след като типично тракийско оръжие е открито в гробове на Варненския некропол от пето хилядолетие преди Христа? Щеше да се налага и да обясняват защо тракийските дрехи имат орнаменти от пето хилядолетие преди Христа, а най-фрапиращото е, че тези орнаменти са типични и за българската национална носия.

image

 Скитската бойна брадва сагарис




image

Тракийски боец с бойна брадва, чийто прототип е създаден в околностите на Варна, пето хилядолетие преди Христа


Трябва да се отбележи, че траките колонизират и части от Азия. Най-старата Троя е основана от траки, анатолийската керамика от пето и четвърто хилядолетие преди Христа показва силни прилики с тракийската, същото важи за погребалните ритуали. Интересното е, че хетите ползват бойни брадви от тракийски тип, а на езика на акадците името на това оръжие е сакуру (шакуру), безспорно свързано с нашата дума секира... Линвистите признават, че акадската и българска дума са свързани, но не обясняват кой на кого я е дал. Дори и днес все още не е пречупена догмата, че искрата на познанието е пламнала в Ориента, макар фактите да са красноречиви. В земите на траките се е зародила първата писменост, в земите на траките е първото царско погребение, в земите на траките са едни от най-старите медни рудници. Между другото българската дума руда е свързана със шумерската уруду мед (метал), но докато в околностите на Ур, Урук и Нипур няма и грам медна руда, то в Тракия тя е в изобилие... Оставям изводите на вас.

 

 

За някои хора е непоносима мисълта, че в България е бликнал изворът на познанието, затова с всички сили и средства определени недобросъвестни личности са изопачили историята ни до неознаваемост. Още в Античността гърци и римляни са знаели прекрасно за ролята на траките в изграждането на техните общества. Знаели са също, че няма как да претендират за величие, ако старите им господари са силни. Чужденците инфилтрирали тракийското общество, бавно, но сигурно организират конфликти между различни тракийски племена. Последвалите войни отслабват тракийската държава и тя бива завоювана...

 

 

Настройване на сродни племена едно срещу друго има и в Ранното Средновековие когато изкуствено биват създадени конфликти между утигури и кутригури довели до братоубийствени войни. В по-късни времена гърци (Калокир) дирижират и походът на украинецът Светослав срещу Дунавска България. Тези действия довеждат до падането на България под гръцка власт.

 

 

Винаги когато ние българите започваме  да се засилваме и пробуждаме враговете ни бързат да ни разединят и отчуждят от роднините ни. Поради тази причина сърби и украинци бяха насъсквани срещу нас, поради тази причина изкуствено бе създадена македонската нация. Пропагандата на противниците ни е толкова умела, че голяма част от нашите македонски братя ни считат за чужденци.

 

 

Днес различни личности отново сеят омраза и разединение... и много от нас се хващат, тъй както са се лъгали дедите ни преди столетия. Ние сме чистосърдечни,  искрени хора и не винаги можем да прозрем лукавостта на враговете ни. Те се изпускат рядко и само добре внимаващите могат да усетят истинският им характер прозиращ от просташки език и безсрамни обиди – поведение недостойно и непривично за един българин.

 

 

Не ни трябва да се делим с нашите роднини, а да подобряваме отношенията си с тях.

Една силна икономика е немислима без добри взаимотоношения. Със обвинения и нападки ще обеднеем още повече, не случайно народът е казал - Сърдит Петко, празна му торбичката! Сближаването с украинци, сърби, хървати, словенци, чехи, словаци и др. ще ни помогне да предотвратим “великите” Русия и САЩ да правят с нас каквото си поискат. Ако в краят на XIV-ти век българите се бяха обединили със своите роднини, турците щяха да бъдат натирени обратно в Азия, а ние щяхме да сме богата и преуспяваща държава, нека не повтаряме стари грешки....

 

 

Аз казвам – Нека обърнем гръб на омразата, нека да не допускаме целенасоченото отчуждаване от роднините ни!

Дедите ни бяха светли хора, благородството на Тервел пролича когато той спаси гърците от арабското нашествие. Този наш владетел е имал мъдростта да постави интересите на България над ниското чувство на отмъщението и затова заслужено е наречен светец... За съжаление през XIV-ти век България бе изкуствено разединена, а отношенията с роднините влошени. Резултатът бе 500 години тирания. Днес отново се задават тъмни облаци откъм Босфора, бъдещето ни зависи от позицията, която ще заемем!

 



Тагове:   бойна брадва,


Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28348015
Постинги: 4298
Коментари: 7556
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930