Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2010 18:34 - В берлинските училища пропагандират еднополовата любов. Извращението като държавна политика. Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2228 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 21.12.2010 18:38


В берлинските училища стартирал проект "90 минути за сексуалното многообразие". Неговата цел е да запознае подрастващите с нетрадиционните форми на любовта. При това особено внимание се отделя на класовете, в които преобладават ученици с миграционни корени.  Методиката на „90 минути за сексуалното многообразие” е разработена от Съюза на сексуалните малцинства в Берлин и Бранденбург и е поддържана от берлинския сенат.

image

Последният разбира се дори е оказал финансова помощ при подготовката на учебни пособия за провеждане на такива занятия по етика в училищата. В Берлин кметът Клаус Воверайт обявил на цялата страна: „Аз съм гей и всичко е о`кей!” Берлин е толерантен, защото от неговите три милиона жители 450 хиляди са пришълци от 189 страни в света. Друг пример за толерантността на немската столица е фактът, че в района на Шьонеберг по двете страни на улица „Мартин Лютер” са разположени гей-квартали със своя инфраструктура – кафенета, магазини, хотели, обществени организации на гейовете и лесбийките. На тази улица живее и Кристине Теске, майка на три деца, дълбоко религиозна, учителка по етика в гимназия „Роберт Блюм”. На уроците си тя обяснява на учениците си, че ако момиче обича момиче и момчето – момче, това е също така нормално, както ако момче обича момиче или момичето момче. В рамките на уроците по етика учениците обсъждат различни теми: какво е щастие, смисълът на живота, толерантността, справедливостта, дискриминацията. Целта на учителката е да помогне на учениците да си формират собствено мнение по различните аспекти на живота в обществото.

 

„Проблемът за хомосексуализма аз за първи път го тематизирах в своите уроци по молба на Съюза на сексуалните малцинства разказва учителката. – И бях удивена от реакциите на своите ученици – тя беше по-друга, отколкото очаквах.”

В 8-и клас, в който изнасяла уроци „90 минути за сексуалното многообразие”, от 30 ученика с чуждестранни корени били 21. Основно това били от турски, арабски и рускоезични семейства. Според Теске в турските и арабските общини темата за хомосексуализма е табу. В клас учениците за първи път можели да говорят на тази тема не на равнище обидни и унищожителни анекдоти, а по същество.

Разговорът за хомосексуализма станал възможен благодарение на съдържателната брошура, счита Теске. В нея например можело да се намери диалог между подрастващите Кай и Мурат, по време на който става ясно, че двамата имат общ познат гей, дори Мурат му симпатизира и сам се опитва да признае своята нетрадиционна ориентация.

„Текстът във форма на диалог, прочетен на глас, дава възможност на учениците да влязат в ролята на други свои връстници. В диалога има не малко фрази и мисли, които извеждат на конструктивен разговор” – споделя своите наблюдения педагогът. След прочитане на текста в класа започва обсъждане: учениците без шум и с приглушени емоции си казват мнението и с интерес изслушват разсъжденията на съучениците си.

На урока учителката демонстрира илюстрации на три плаката, на които са изобразени целуващи се подрастващи: девойка с младеж, момче с момче и девойка с девойка. „У някого целуващите се младежи и девойки може да предизвикват недоумение, но като цяло реакцията е адекватна” – отбелязва Теске.

По материали на Deutsche Welle
....................


 
Извадка от изказване на Владимир Буковски:

... Имаше един философ – Херберт Маркузе от Франкфуртската школа. Неговите идеи сега се въплъщават в света. А те бяха много прости. Маркузе е ревизионист-марскист. Несъгласието му с Маркс е само в една точка – че Маркс смята за революционна класа пролетариата (това се видя, че не е вярно), а според Маркузе истинската революционна класа са различните малцинства. Изолираните случаи – са истинският революционен елемент. Според Маркузе
цялата патология трябва да бъде определена за норма, а цялата норма – за патология.
„Едва тогава – пише Маркузе – най-после ще разрушим буржоазното общество“. 

Но тези активисти, които сега уж защитават правата на малцинствата – хомосексуалистите, феминистките и др. изобщо не се грижат за тези малцинства...




Тагове:   хомосексуализъм,


Гласувай:
2



1. genadi2000 - Време е за контрареволюция!
23.12.2010 03:39
Да живее гражданската война- войната на гражданите срещу чифутските окупатори!
цитирай
2. анонимен - Отврат !!!
27.12.2010 02:54
Написаното в тази статия е Отврат !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316699
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031